Edustuksen naisilla ja miehillä pelit. Miehet voitolla sarjakärjessä.

13.1.2014

Naisten tiukat ottelut saivat jatkoa kahdella tasurilla. Miehillä yksittäisestä pelistä voitto. Junioreista ainakin 02-pojilla oli turnaus, jossa toinen peli voitettiin kenties jopa arveluttavin keinoin;-)

Naisten edustuksella turnaus Riihimäellä 11.01.

YPA-Pekolan Isku 2-2

Päivän ensimmäisessä pelissä sarjakutosta YPAa vastaan asteli sarjakakkonen Pekolan Isku Hämeenlinnasta. Ottelu oli juuri niin tasokas kuin osasi odottaa. Ensimmäinen erä oli yllättävänkin selvästi YPAn hallintaa, mutta pitkä joulutauko näkyi viimeistelyssä, laukaukset suuntautuivat enemmän seinille kuin kohti maalia. Erätauolle mentiin  0-0 lukemissa.

Toinen ja kolmas erä olivat tasaista vääntämistä, joissa molemmat joukkueet loivat vuoronperään pitkiä pyörityksiä vastustajan päähän. Maalihanat aukesivat toisen erän alussa heti räväkästi, kun kuudessa minuutissa taululla oli tilanne 2-1 PIskun hyväksi.
YPAn 1-1 tasoituksen upean nopean vastahyökkäyksen päätteksi viimeisteli Tanja Pesonen Laura Lahtisen syötöstä.

YPA tuli kolmanteen erään ryminällä ja heti ensimmäisessä vaihdossa tasoitti pelin, Leena Vuori toimi syöttäjänä ja maalin viimeisteli Eeva Mäkinen. Lopulta tämä tasainen ottelu päättyi tähän 2-2 tulokseen ja näin heti uuden salibandyvuoden alkuun YPA otti tärkeän pisteen sarjan kärkipään joukkueelta.

Tehot: Eeva Mäkinen 1+0, Tanja Pesonen 1+0, Laura Lahtinen 0+1, Leena Vuori 0+1

YPA- FoSu 3-3

Toisessa pelissä vastapuolelle asettui sarjassa seitsemäntenä oleva FoSu Forssasta, kauden ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt YPan 3-2 voittoon. Tähän otteluun tuoreilla jaloilla tulleet forssalaiset olivat peliin heti valmiita ja latoivat ajassa 3.10 taululle jo 2-0 lukemat. Sitten pelin suunta alkoi vähitellen kääntyä ja ylöjärveläiset olivatkin hallitsevampi osapuoli lopun peliä. YPAn kavennuksesta ensimmäisessä erässä vastasi Tanja Pesonen Leena Vuoren syötöstä.

Toisessa erässä ensin YPA tasoitti 2-2 pitkästä aikaa maalilla, jossa oli hieman onneakin, kun pallo meni forssalaisten maalivahdin selän kautta maaliin. Maalintekijäksi merkattiin Johanna Sutinen ja syöttäjänä toimi Elina Haikonen. Eikä aikaakaan kun ylöjärveläiset menivät 3-2 johtoon Saila Lammin upealla laukauksella, syötön maalin antoi Laura Lahtinen. Heti seuraavassa vaihdossa yli-innokkuus maksoi johtoaseman, kun ylihyökkäämisen johdosta forssalaisten pelaaja pääsi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi tilanteeksi 3-3.

Kolmas erä oli eristä tasaisin, osa syynä ylöjärveläisten kova aamupeli, joka alkoi tuntumaan jaloissa. YPA sai kyllä luotua tarvittavat paikat vottoon, mutta palloa ei enään FoSun maaliin saatu toimitettua ja näin ottelu päättyi 3-3 lukemiin.

Tehot: Saila Lammi 1+0, Tanja Pesonen 1+0, Johanna Sutinen 1+0, Elina Haikonen 0+1,
Laura Lahtinen 0+1, Leena Vuori 0+1

Seuraava turnaus pelataan 01.02. Pirkkalassa

Miesten ykkösen pelit jatkuivat kuukauden tauon jälkeen voitokkaasti

YPA-Soittorasia 2       6-1

Lauantai-illan ottelu Kaukajärvellä starttasi YPA:n vahvalla hallinnalla. Pallo saatiin ensimmäisen kerran maaliin jo 31 sekunnin pelin jälkeen. Teemu Leppäsen laukaus muutti Olli Kesäläisen jalasta suuntaa ja painui maalin perukoille. Ottelu jatkui YPA:n painostuksella, pallo pyöri vastustajan päässä YPA:n jokaisella ketjulla. Ensimmäiseen erään YPA lisäsi viellä johtoa Henrik Puumalan viimeistellessä läpiajosta 2-0. Ensimmäisen erän loppuun YPA joutui viellä rikkomaan kahdesti rangaistuksen arvoisesti seurauksena kahden miehen ylivoima Soittorasialle. Puolustus sekä maalilla torjunut Ville Jokela kuitenkin kestivät melko vaisuksi jääneet yritykset.

Toisessa erässä YPA tuplasi maalimääränsä. Ensin osui Akseli Kaivola ylivoimalla Timo Mäntylän syötöstä, tämän jälkeen vahvan painostuksen jälkeen Ville Räsänen. Soittorasia pääsi rikkomaan viimeisen erän alussa Ville Jokelan nollapelihaaveet nopealla vastahyökkäyksellä.

Kolmas erä sekä ottelu oli kuitenkin selvästi YPA:n. Ville Räsänen lisäsi vielä johtoa illan toisella osumalla ja Joonas Viberg ohjasi vielä loppulukemiksi 6-1 Aleksi Peltosen syötöstä. Selvä voitto YPA:lle,  joka jatkaa voittoputkeaan ja taistelua 4. divisioonan kärkikahinoissa.

Lohkosta voittaja nousee suoraan ja kaksi seuraavaa pääsevät karsimaan sarjanoususta. Sarja on kärjen osalta äärettömän tasainen. Jobin postina mainittakoon joukkueen maalitykin Olli Louhimon puuttuminen pelivahvuudesta ainakin muutaman kuukauden.

Tehot: Ville Räsänen 2+0, Timo Mäntylä 0+2, Olli Kesäläinen 1+1, Joonas Viberg 1+0, Akseli Kaivola 1+0, Henrik Puumala 1+0, Roope Grönlund 0+1 ja Aleksi Peltonen 0+1.

02-pojat kotiturnauksessa

Säbäviikon kruunasi kauden ainoa kotiturnaus, joka pidettiin lauantaina 11.1.2014 liikuntakeskuksella. Pelasimme kaksi peliä jyväskyläläisiä joukkueita vastaan. Maalivahtina molemmissa peleissä oli Atte ja kapteenina Jonathan.

YPA - O2JKL 3-6
Ensimmäisen pelin vastustaja oli sarjakärki O2JKL. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli tiukka 2-2. Toisessa erässä oli ehkä enemmän zumbaamista kuin tuttua taistelua, joten toisen erän jälkeen tilanne oli ookakkosille 3-5. Viimeisessä erässä emme pystyneet saamaan etumatkaa kiinni, vaan O2 voitti 3-6. Sarjan ensimmäinen tappio tuli siis kotikentällä, mutta onneksi se tuli kuitenkin sarjakärkeä vastaan. Peli oli kuitenkin tiukka, kuten numeroistakin voi päätellä.

Happee - YPA 6-8
Toisessa pelissä vastassa oli Happee, joka oli sarjataulukossa keskimmäisenä ennen tämän päivän pelejä. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin ei tullut pöytäkirjamerkintöjä, mutta sitten kahden maalin jälkeen saimme ensimmäisen erän päätöslukemiksi 0-2.

Happee ei kuitenkaan antanut periksi ja tasoitti toisen erän päätöslukemiksi 4-4. Kolmannessa erässä tehtiin ensin yksi maali tasakentällisin ja sitten kolme alivoimalla. Näiden maalien jälkeen tilanne tasan 6-6, pelikellossa 42:32 ja Happeen aikalisä.

Huhupuheiden mukaan valmentajat lupasivat suklaapatukoita maalintekijöille ja kun tietää miten persoja meidän joukkueen pelaajat ovat makean perään, niin hehän tekisivät maaleja, vaikka palkintona olisi toissavuoden joulupukin tuomat suklaakonvehdit. Happeen kaverit katselivat "Mitä jäbä duunaa", kun YPA:n pojat läiskivät maaleja suklaan kuvat silmissä. Jännittävä peli loppuun saakka ja mikä hienointa lopussa valotaululla YPA:n 6-8 voittolukemat.

Päivän kahdessa pelissä annettiin rangaistuksia yhteensä 9 kappaletta. Kauden kuudessa aikaisemmassa pelissä rangaistuksia on annettu yhteensä 8. Tuomarilinja oli siis tänään hieman erilainen kuin ennen, mutta se ei saisi häiritä pelaajia.