00-pojille ja naisten kakkoselle tasuri ja voitto. B-pojat pronssille lopputurnauksessaan.

18.3.2014

00-poikien kilpasarjajoukkue Kangasalla, naisten kakkonen Parkanossa. B-pojat parhaiden haastajasarjajoukkueiden lopputurnauksessa pronssille. Papat ottivat päätösturnauksessaan tuplatappion.

00-poikien kilpasarjaturnaus 16.3. Kangasalla

SC LÄSIMÄKI VS YPA LIGHTNING : 4-4 (1-1,1-2,2-1)

Kangasalla parketilla kilpasarjanturnauksen ensimmäinen peli Läsimäkeä vastaan oli haasteellinen, sillä meillä ensimmäinen peli ja pallo hieman pomppi jälleen totutellessa parkettiin. Lisäksi vastustaja pelasi pirteästi ja osasi parketin metkut, koska harjoittelevat parketilla. Meillä maalipaikkoja oli reilusti ratkaista peli kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta hienoinen epäonni maalipaikoissa, osin huolellisuuden ja osin pelialustan piikkiin, esti lisämaaliemme synnyn. Läsimäki on hyvin tiukka vastustaja, sillä ovat voittaneet mm. lohkoykkösen KooVeen punaiset tällä kaudella.

Pelasimme niin, että koitimme pitää vauhtia yllä ja saada vastustajan kärkipelaajat kuriin, joilla taitoa ja vauhtia riittää. Ottelussa olimme aloitteellinen ja painostava joukkue. Läsimäki iski terävästi vastaan aina, kun saivat katkottua syöttöjämme. Johdimme peliä kolme kertaa, mutta aina vastustaja tuli rinnalle ja viimeisessä erässä jopa kävivät johdossa, mutta siinä tilanteessa selkärankamme piti ja tasuri saaliiksi tiukasta pelistä.

Puolustus hoiti hienosti jälleen tonttinsa tällä kertaa Juhanin johdolla ja viimeisenä lukkona Joel poimi maalilla kaikki mahdolliset. Hyökkäyspäästä pirteimmin karvasi ja tsemppasi  Jussi T., jolle myös turnauksen parhaan pelaajamme kunnia. Pelissä maalintekijöinämme kunnostautuivat Tuomo kahdella sekä Joakim rankkarista ja Eetu P. pelin tasoittavalla maalilla.

Nappisyöttöjä jakelivat Jussi T, Tomas ja Joakim. Laukauksiin vielä toivotaan hieman suoraviivaisuutta sekä lisää onetimereita niin tehokkuutemme kasvaa entisestään. Kaikkien pelaajien taisteluasennetta oli jälleen hieno seurata. Pistepörssi ja tehot sekä Trophyt päivittyy joukkueensivuille.

O2 Jkl VS YPA LIGHTNING: 5-8 (0-4,3-3,2-1)

Toisessa pelissä vastaan Jyväskylästä O2, joka on pirteä ja periksiantamaton tiimi. Pelissä olimme alussa todella terävänä ja ensimmäinen erä meille 0-4 vastustajan ihmetellessä tehokkuuttamme. Maalit paukauttivat Juhani, Tomas, Veikka ja Tuomo ja syötteijöinä Eetu K.,Tomas ja Eetu P.

Toisen erän alkuun ladoimme lukemiksi jo 0-6 Tuomon ja Eetu P:n osumilla, joihin passit Joakimilta sekä Veikalta. Veikalta myös maalineduspeli onnistui. Peli näytti olevan jo ohi. Vastustaja ei kuitenkaan luovuttanut vaan heräsi ja laittoi meille kampoihin prässäten tiukasti ja onnistuen erässä loppupuolella nopealla tahdilla kolmesti meidän hieman ylihyökätessä.

Kolmanteen siirryttiin kuitenkin lukemissa 3-7, sillä aivan erän lopussa Joakim Tuomon syötöstä laukoi takakulmaan. Kolmannessa pelasimme järkevästi johtoasemassa, vaikka osin hetkittäin meille tuli kiireisiä tilanteita nopeiden ja taitavien vastustajien hyökkääjien kanssa. Puolustus Antin ja Eetu K:n johdolla suojeli hienosti maalin edustaa ja maalissa Joel esitti muutaman paraatin, joista vastustaja olisi voinut päästä taas lähelle. Vastustaja teki viimeisessä erässä kaksi osumaa, joista toisen ilman maalivahtia. Meillä erän ainokaisen Tomasin syötöstä viimeisteli Joakim loppulukemiksi 5-8.

Hieno voitto vyölle jälleen kivikovassa kilpasarjassa.Vastustajalle on hattua myös nostettava asenteestaan. Lisämaininnat Valtterille, Jussi T.:lle, Markus F:lle sekä Roopelle, jotka uurastivat ja hoitivat tonttinsa moitteetta peleissä. Jussi T. oli turnauksen onnistuja, joka hyökkääjänä hoiti puolustuspäänkin pelaamisen tiukasti, puhtaasti ja ahkerasti. Hieno taistelu ja asenne koko ryhmältä. Joka pelaaja teki lujasti töitä koko turnauksen ajan hienosti. Turnauksesta hienosti lähes täysi pistepotti kotiin tuomisena. Pistepörssi ja tehot sekä Trophyt päivittyy joukkueensivuille.

HIENO ASENTEELLINEN TURNAUS JOUKKUEELTAMME !

Naisten kakkosella edelleen mahdollisuus suoraan nousuun

NoPS - YPA2  4-8
Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui rakas paikallisvastustaja Nokian Palloseura, joka ei vielä ollut varmistanut ennen turnausta paikkaansa neljän joukossa ja siten mahdollista karsintapaikkaa kolmosdivariin.  Eli nälkää vastustajalla oli aivan varmasti.

Ottelu alkoi YPAn hallinnassa ja kolme ensimmäistä maalia tehtiinkin nokialaisten verkkoon. NoPS pääsi hieman otteluun mukaan kaventamalla ylivoimalla tilanteeksi 1-3 sekavan maalinedustilanteen jatkosta.  Loppupelin aikana YPA meni menojaan ja vaikka vastustaja pääsikin kaventamaan 12 sekuntia ennen loppua loppulukemat 4-8, ei paremmasta joukkueesta ollut mitään epäselvyyttä.

Tehot:  Rosa Kivelä 2+2, Elina Vuoristo 1+1,  Peppi Viitaharju 1+1, Anni Hakaniemi 2+0, Terhi Jarkko 1+0

YPA2 - LFT 4-4
Toisessa pelissä vastassa oli Lopen LFT, joka kotiturnauksessa voitettiin lähes näytöstyyliin 9-3.  Valmennus muistutti kuitenkin jokaisen joukkueen olevan vaarallinen, eikä todennäköisesti tulisi toisintoa ensimmäisestä kohtaamisesta.  Ottelu alkoi varsin lupaavasti ja ennen puoltaväliä YPA johti jo vakuuttavasti 4-0.

Tämän jälkeen kentällä sattui mitä erikoisempia merkkausvirheitä omassa päässä ja YPAn oma hyökkäyspeli oli täysin aneemista.  Tämä yhtälö ei voi luvata hyvää.  Vastustaja hiipi lähemmäksi maali maalilta, eikä valmennuksen ottama aikalisäkään tuonut tarvittavaa ryhtiä toimintaan 4-3 tilanteessa, vaan vastustaja tasoitti pelin hetkeä myöhemmin. Viimeisillä sekunneilla LFT osui vielä ylärimaan, joten rehellisesti voidaan sanoa että päätössummeri pelasti meille yhden pisteen.

Kakkosjoukkueella on edelleen mahdollisuus suoraan nousuun kolmosdivariin, mutta se vaatii täydellistä päätöskierrosta YPAlta ja vastaavasti Lujalta ja PaPolta hieman epäonnekkaampaa päätöskierrosta.

Tehot: Rosa Kivelä 1+1, Elina Vuoristo 1+1, Merja Ahvenjärvi 1+0

B-poikien kausi päättyi ylialueellisessa haastajasarjojen parhaiden joukkueiden kohtaamisessa.

YPa -UHV Bulls 6-8
Välierässä vastaan asettui täysin uusi tuttavuus, UHV Bulls Vehmaalta. Ottelu
lähti käyntiin molemmilta joukkueilta varovasti. 5 minuutin jälkeen Sakun
tarkka laukaus etukulmaan vei pojat johtoon. Tarkka tuomarilinja antoi
kuitenkin molemmille joukkueille mahdollisuudet ylivoimaan, jotka käytettiin
tehokkasti. Kuitenkin heti seuraavassa omaa 2-1 maalia seuranneesa vaihdossa
Bulls rankaisi ja toiseen erään mentiin tasalukemissa.

Heti toisen erän alkuun vieraat saivat kaksi harmillista maalia, joiden tuotttamaa eroa
päästiin yrittämään tasoittaa erän lopussa, kun Bulls sai kolme jääähyä peräkkäin.
Tämä  tuotti kuitenkin vain yhden maalin, joten viimeiseen erään lähdettiin 4-5
lukemista.

Erän puolivälissä Bulls sai jälleen maalin, mutta heti seuraavissa vaihdoissa Ola
ja Niko V tasoittivat lähilaukauksilla tilanteeksi 6-6. Jatkoaika alkoi jo
häämöttämään, kun Bullsin vastahyökkäys tuotti yhtäkkiä kaksi jäähyä. Lyhyen pallon
siirtelyn jälkeen he saivat maalin ja jäähyn loppupuoliskolle toisen. Jäljelle
jääneen 50 sekunnin aikana ei kavennusmaaleja enää saatu aikaan, joten tuloksena
harmillinen tippuminen pronssipeliin.

YPa - KihU 5-4
Toiseen peliin tuli tuttuakin tutumpi vastus, kun KihU hävisi ottelunsa varsin
suvereenilta vaikuttanutta vastusta vastaan.

Heti 5 minuutin kohdalla Toni siirsi oikeasta laidasta lähteneellä
yläkulmavedolla joukkueen johtoon ja pari minuuttia myöhemmin lähes samalta
paikalta tilanteeksi jo 2-0. Kun vielä reilu minuutti myöhemmin Saku rankaisi syötön katkosta tilanteeksi 3-0 vaikutti peli ratkenneelta. Erän loppuun kuitenkin vastus kavensi maalin edestä tilanteeksi 3-1.

Toisen erän alkuun Toni laukoi ottelun kolmannen osumansa tutulta paikaltaan.
Tämän jälkeen KihU aloitti nousunsa, jonka päätti heti 3. erän alkuun tulleella
tasoituksella.
Jälleen alkoi jatkoaika häämöttämään, kun  Niko T. laukoi hyväksi havaitulta
paikalta loppulukemat 5-4 ajassa 44.46.

Näin saatiin sentään päättää kausi voittoon.

Turnauksen tehot:
Niko T. 4+1; Toni 4+0; Teemu 0+3; Saku 2+0; Ola 1+0; Joonas N., Santeri, NIko
V., Johannes, Joni, Joonas S. 0+1

(Pappojen M40- joukkueen peleistä tehdään juttua jos tappioista toivutaan....;-)

Iloiten voidaan kuitenkin todeta, että tulevaisuus tuottanee edellisenkin otteluraportin mukaan parempia pelaajia.