Salibandykausi lähestyy loppuaan.

14.4.2014

03-pojat ylialueellisen haastajien lopputurnauksen pronssille ja naisten kakkosen nousu himputin lähellä.

03-pojat pronssille E2 haastajasarjan loppuhuipennuksessa
Haastajasarjan loppuhuipennus pelattiin hienoissa puitteissa Raumalla. Oli pelaajaesittelyt, kuulutukset, tsempparipalkinnot ja mahdollisia mitaleja jakamassa liigapelaajia. Jännitys oli aistittavissa jo menomatkalla bussissa, nyt oltiin aivan uudessa tilanteessa.

YPA - SalBa 4 - 5
Peli alkoi hermostuneesti ja Salban avausmaali ei asiaa auttanut. Kohta peli saatiin painettua yhä enemmän raumalaisten päätyyn ja erätauolle päästiin 3-2 johdossa. Toisessa erässä hallittiin palloa enemmän mutta kuten urheilun luonteeseen kuuluu niin vastustaja hyödynsi paikkansa paremmin ja kahden erän jälkeen YPA oli 3 - 4 tappiolla. Viimeinen erä oli tuimaa vääntöä, YPAn hermostuneisuus ja jännitys jopa lisääntyi. Kumpikin joukkue onnistui kerran joten YPAn osana oli jäädä pronssiotteluun, pettymys oli käsinkosketeltava.

YPA - VesVi 8 - 3
Tunnin tauon aikana YPA oli palannut perusasioihin, jännitys oli hälvennyt, vastassa tuttu Vesilahti ja oltiin selvästi kiinnostununeita pronssimitaleista.  Heti alusta peliä vyörytettiin VesVin päätyyn vaihdosta toiseen ja usko tekemiseen oli palannut. Ensimmäinen erä päättyi 'vain' 2 - 1 YPAn johdossa. Vaikka toinen erä päättyi 3 - 2 YPAn johdossa ei ollut epäilystä kumpi peliä vei.  Toki taitoa Vesviltäkin löytyi joten löysäilyyn ei ollut varaa. Kolmannessa erässä YPA pelasi rennosti ja omalla tasollaan eikä vastustaja hyvästä yrityksestä huolimatta voinut mitään. YPA vei erän 4 - 0 ja pelin 8 - 3.
Pronssimitalit vetivät pelaajien suut hymyyn kovan päivän päätteeksi, olihan nämä monelle pelaajalle ensimmäinen oikea saavutettu palkinto.

Naisten kakkosjoukkueen kausi huipentui karsintaturnaukseen Kaukajärvellä.
Turnauksessa oli mukana molempien aluejatkosarjojen voittajat sekä ylemmän jatkosarjan 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet.

YPA2-SC Weikot 2-2
Etukäteen karsintaturnauksen kärkikamppailuksi veikkailtu aamuottelu oli laadukasta salibandya.  Ottelu alkoi erittäin vahvassa YPA-hallinnassa, käytännössä erän ensimmäiset 10 minuuttia pelattiin valkeakoskelaisten päädyssä. Pelkkä hallinta ei kuitenkaan riitä, vaan maalit ratkaisevat, Weikkojen tehdessä avausmaalin lähestulkoon toisesta laukauksestaan kohti maalia.  Toiseen erään tuli sisuuntunut YPA ja edelleen painostus jatkui Weikkojen maalivahdin tehdessä toinen toistaan hienompia pelastuksia. Erä päättyi  YPAn voittoon 2-1, joten erätauolle mentiin jännittävässä 2-2 tilanteessa.  Kolmannessa erässä ei maaleja nähty hyvistä tilanteista huolimatta ja näin pisteet tasattiin.

Rientola-Akatemia - YPA2 5-5
Toiseen peliin saatiin vastustajaksi Rientola-akatemia, joka oli voittanut päivän avausottelunsa NoPSia vastaan.  YPA aloitti ottelun erinomaisesti ja sama kaava toistui kuin Weikkojakin vastaan: YPA hallitsi palloa ja loi hyviä tilanteita runsaasti. Tällä kertaa tulostakin syntyi, ja erätauolle mentiin YPAn 2-0 johdossa.  Tauon jälkeen ei kuitenkaan saatu tekemisen tasoa ensimmäisen erän tasolle, joten Rientola pääsi iskemään tavaramerkikseen muodostuneita rouhimismaaleja 3 kpl YPAn tehdessä ainoastaan yhden. Taas kerran erätauolle siirryttiin tasatilanteessa. Kolmannen erän alkuun Rientola iski nopeaan tahtiin kaksi maalia.  Tämän seurauksena YPA-valmennus tiivisti kokoonpanoa ja aloitti valtavan takaa-ajon.  Takaa-ajo tuottikin tulosta, sillä YPA tasoitti pelin 5-5:een kahdella erittäin nopealla maalilla. Erän lopussa YPA yritti vielä ratkaisua ilman maalivahtia, mutta se ei tällä kertaa tuottanut tulosta.  Tuloksena toinen tasapeli ja samalla tarvittiin jo hieman apuja vastustajilta, jotta mahdollisuus nousuun säilyisi. Tämä mahdollisuus meni, kun Rientola voitti oman ottelunsa 3-2 SC Weikkoja vastaan kahdella loppuhetken maalilla, joista molemmat syntyivät lähes puolesta kentästä tehdyillä vedoilla. 2-2 tasapelillä olisi YPAlla ollut vielä mahdollisuus nousijan paikalle.

YPA2-NoPS 5-3
Päivän kolmas peli pelattiin ilman panosta, nousijan ratkettua jo edellisessä pelissä.  YPAn johdolla mentiin läpi ottelun,  eikä NoPS missään vaiheessa uhannut YPAn voittoa.

Tehopelaajat turnauksessa: Katri Ilomäki 3+1, Marianna Poranen 2+2, Terhi Jarkko 1+1, Mervi Lehtiniemi 1+1 Rosa Kivelä 0+2  sekä lukuisia yksittäisiä tehopisteitä saalistaneita pelaajia.

Päivän saldona oli siis 0 tappiota, 2 hävittyä erää koko turnauksessa ja katkera hopeasija. Valitettavasti tällä kertaa ei ollut kakkosjoukkueen vuoro nousta kolmosdivisioonaan.  Kiitokset joukkueelle hienosta kaudesta!