Pesismiehet voittojen tiellä

16.6.2014

Maakuntasarjajoukkueen alkukauden saldona neljä voittoa, kolme tappiota

Parin erittäin vaatimattoman ottelun Pöytyä-Ylöjärvi 2-0 (8-0, 5-0) 24.5. ja Ylöjärvi-Laitila 0-2 (4-14, 1-13) 25.5. jälkeen Ylöjärven Pallon miesten maakuntasarjajoukkue alkoi saada pelin päästä kiinni. Vaikka 29.5. pelattu kolmas ottelu sarjan ennakkosuosikki Poria vastaan päättyikin 0-1 tappioon (2-9, 3-3), oli ottelussa paljon hyvää verrattuna edellisiin suorituksiin. Olipa Poria vastaan saatu jalkeille lähes tulkoon  paras miehityskin.

Puolustusvoimien lippujuhlan kunniaksi YPA suuntasi neljännessä pelissään Turkuun mittaamaan edelliskaudesta vahvistuneen Turku-Pesiksen kunnon. Vaikka pelisuoritukset eivät vielä olleet lähelläkään parasta tasoa, sai YPA punnerrettua ensimmäiset sarjapisteensä 0-2 voitolla, jaksot (1-8, 3-5).

8.6. viidennessä ottelussa saatiin vastaan kevään harjoituspelistä tuttu Ruoveden Pirkat. Hämeenkyrön kotikentällä saatiin väännettyä juoksuhanoja avoimempaan suuntaan ottelun päättyessä kotivoittoon 2-0 (15-1, 9-6). Ottelun erikoisimpina tapahtumina voidaan mainita Topi Kokkosen Auringon tarkka läpilyönti kakkospuolen kiviaidan sisään, jonne pallo jäi jumiin kunnarin ja parin tavallisen arvoisesti. Lisäksi pienimuotoisena sankaritarinana voidaan pitää ikinuoren Pertti Leppäsen neljästi suoritettua sääntöjenmukaista kentän kiertämistä ja päätymistä lopulliseen ratkaisuun tuomalla juoksun.

Kuudes ottelu 14.6. oli maakkarin miehille myös kotiottelu. Tällä kertaa vastaan asettui Loimaan Palloilijat. Ottelu päättyi YPA:n nihkeään voittoon 2-0 (5-2, 3-0). Ottelua leimasivat varsin vaatimattomat ulkopelisuoritukset, mutta sisäpelissä Ylöjärvi oli vastustajaa parempi ja sai punnerrettua voittoon tarvittavat juoksut.

Kauden seitsemänteen peliin 15.6. otettiin suunnaksi Mynämäki. Yhdessä yössä etenkin ulkoeli oli kokenut huomattavan kasvojen kohotuksen pallojen jäädessä räpylään ja heittojen osuessa kohteisiinsa. Ensimmäisellä jaksolla YPA vaikutti olevan jo lähes sillassa vastusajan päästyä tyhjentämään kentän ajolähdössä 4 juoksun arvoisesti sekä kunnarin lyöneen pelaajan tuodessa tuplajuoksun. 5-0 tappioasemasta ei kuitenkaan lannistuttu, vaan 3. vuoroparin tasoittavallaan YPA takoi taululle 6 juoksua, joista 2 tuli Jouni Laitisen takakentän puhkaisulla ja loput yksittäisillä lyönneillä. Kun seuraavassa ulkovuorossa räpylät kestivät täydellisesti kirjattiin ensimmäinen jakso YPA:n riemukkaaseen 5-6 voittoon.
Toisella jaksolla YPA tehtaili juoksuja tasaiseen tahtiin jokaisessa sisävuorossaan hyvillä yksittäisillä lyönneillä. Edes Mynämäen lukkarin vaihto ei onnistunut sotkemaan sisäpeliä, vaan korkeisiin syöttöihin saatiin järkeviä lyöntejä, joilla tilanne saatiin päälle ja ukkoa kotiin. 4. vuoroparin tasoittavalle lähdettiin Ylöjärven johdossa 3-7, mutta Mynämäki puristi hyvillä jo juoksun päähän, kunnes ottelu päättyi Mynämäen huolimattoman kopin noston aiheuttamaan takalaittomaan ja tästä seuranneeseen kolmanteen paloon.
Ottelu siis YPA:lle 0-2 (5-6, 6-7). Ylöjärven parhaana palkittiin todella tärkeitä lyöntien katkoja 2-kopparina suorittanut ja sisällä varmaa ja järkevää lyöntipiä esittänyt Jari Vatanen.