D-poikien kuulumisia...

16.7.2014

Vihdoinkin voitto!

Pioneerihenkisesti sarjaan ilmoittautunut D-poikien pesisjoukkue on pelannut alkukesästä alkusarjan, jossa pesäpallon armottomuus näkyi. Lajin saloja pitempään harrastaneet joukkueet voittivat kaikki ottelut. Ainoa piste saatiin Manselta 2-1 tappiolla. Tiukka ja tasainen peli pelattiin myös Poria vastaan, joka kuitenkin saalisti sen verran pisteitä, että päätyi ylempään jatkosarjaan. Kaikissa alkusarjan peleissä saatiin pelit pidettyä asiallisissa luvuissa ja jaksot pelattiin täysimittaisina.

Alempaan loppusarjaan päätynyt joukkue avasi kiihkeän ottelusarjansa ti 15.7. Mansea vastaan kotonaan. Lieneekö syynä kesälomat vai motivaation hiipuminen mutta 16 pojan ryhmästä paikalla oli vain 10. Yhdellä jokerilla pelattu peli oli enemmän pesisottelun näköinen kuin ennen, koska järkyttävä vaihtoruletti pelaajien kesken jaksojen välissä jäi näin pois.

Ottelu oli kolmijakoinen ohjastajan vaihtuessa jokaiseen jaksoon selkeästi. Ensimmäisen jakson vei YPA, toisen Manse ja superin YPA. (Luvut 12-6,5-9,6-1) YPAn sisäpeli oli kauden parasta ja jokerina ensimmäisellä jaksolla ja superissa ollut Henri Myllymäki toimi pääkapellimestarina lyöden kuusi juoksua. Kaukalomaisella pesiskentällä nähtiin myös harvinainen kunnari takaa lyötynä. Sen kiiti huikean nopea Elias Muona, jonka illan saldo oli lyötynä ja tuotuna 1+4/7. Ensimmäisessä virallisessa pesisottelussaan ollut Aaron Muona pelasi myös kelvollisesti sekä sisällä että ulkona.

Laadukkaitten sisäpelisuorituksien lisäksi arvokkailla ulkopelisuorituksilla voiton takasivat palkitut 2-koppari Aaro Lamminsivu ja lukkari Mikko Santanen. Aaro otti tärkeät kopit lyöntipelissään hyvin onnistuneelta Mansen joukkueelta ja poltti superissa loistavalla tappoheitolla yhden ratkaisevista paloista kotiin. Mikko lukkarina kasteli oikealla hetkellä Mansen tykkilyöjien ruudin.

Erityisen kiitoksen tulee koko joukkueelle lausua sisäpelistä, joka oli kauden parasta. Vaikka Ylöjärvellä ei ole kentän puutteen takia mahdollista seurata miesjoukkueen tekemisiä oli "alokasmaiset" palot onnistuttu nollaamaan. Merkkivirheidenkin määrä ottelussa jäi kauden vähimmäksi.

Ulkopeli jäi molemmilta joukkueilta kohtuulliselle tasolle. Osasyynä siihen saattoi olla lanaamaton kenttä, joka onneksi sateiden jäljiltä oli pehmeämmässä kunnossa kuin tavallisesti, joten kohtalokkailta virhepompuilta säästyttiin.

Poikien pelit jatkuvat jo perjantaina vierasottelulla Kaupissa. Seuraavalla viikolla mennään keskiviikkona vierasotteluun Kankaanpäähän ja perjantaina Pomarkkuun. Seuraava kotiottelu on ti 29.7. klo 18 Pomarkkua vastaan.