YPA:n salibandyllä vilkas viikonloppu

6.10.2014

Kuusi YPA:n salibandyjoukkuetta pääsi mittamaan syyskuntoaan viikonlopun aikana. Erityisen mainiosti suoriutuivat B-pojat voittamalla RoPon Vammalasta ja antamalla hyvän vastuksen kovalle paikallisvastustaja Nokian Krp:lle

YPA 01-pojat Lightningille sai vastaansa Tampereen Tenniskeskuksella Tampereen Classicin. Peli alkoi YPA:lta hienosti ja pelisysteemimme toimi hyvin. Ensimmäisen erä YPA:lle 2-0. Toista erää ennätti kulua 1.49 ja Joakim Hietaniemi laukoi YPA:n johtiin jo 3-0. Ajassa 21.27 Classic kavensi ja tuli tasoihin kahden ylivoimamaalin avulla. Tasoituksen jälkeen YPA:n peli alkoi takerrella ja pian olimmekin takaa-ajajia. Valitettavasti emme saaneet enään peliämme uominsa edes aikalisän avulla ja ottelu Classic Bluelle 3-6. YPAlaisten toisen ottelun vastus oli Pisku Blue Stars, josta ei ollut vastusta. Peli päättyi ylivoimaiseen 12 maalin voittoomme ennen täyttä-aikaa ajassa 33.48 lukemiin 4-16.

YPA:n naisten III joukkue voitti toisen ja pelasi toisen tasan aloitusturnauksessaan. Lisäksi 01-pojille ja 02-pojille voitto sekä tappio. 03-pojat joutuivat tyytymään kahteen tappioon.

NAISET  III

TFT - YPA III   2-2

Ensimmäisenä vastaan asteli emäntäjoukkue TFT. Alussa huomasi että Ylöjärveläisiä jännitti kauden alku, kun pallo pomppi lavassa ja syöttöjen laadussa oli vielä toivomisen varaa.

Mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin YPA paransi otteitaan. YPA kolmosen historian ensimmäinen maali meni Katariina Saartoalan nimiin, kun Ylöjärveläiset tasoittivat pelin toisessa erässä 1-1. Kokonaisuudessaan peli oli yllättävän hyvä tasoinen ottelu ollakseen kauden ensimmäinen. Toisen erän lopussa YPA sai pitkän painostusjakson TFT:n päähän, jonka lopuksi Merja Ahvenjärven laukaus yllätti Akaalaisten maalivahdin ja tämä maali tasoitti pelin loppulukemiksi 2-2. Vaikka kolmannessa erässä molemmilla oli mahdollisuutensa tehdä voittomaali, mutta tällä kertaa se jäi odottamaan tulevia otteluita. Kokonaisuutta katsoen tasapeli oli oikeutettu tulos.

Tehot: Katariina Saartoala 1+0, Merja Ahvenjärvi 1+0, Riina Koskinen 0+1 ja Sirpa Alamettälä 0+1

YPA III - KoSBy  8-3

Toisessa pelissä vastaan asteli KoSBy Nokialta. Vastustaja oli saapunut paikalle vain kahden vaihtopelaajan voimin. YPAn tarkoitus oli pistää peliin vauhtia ja juosta vastustajalta jalat alta, mutta sepä ei ollutkaan niin helppoa, ainakaan alkuun. Hyökkäyspelaaminen toimi Ylöjärveläisiltä läpi ottelun hyvin, mutta ekassa erässä turhia vaikeuksia omassa päässä aiheutti huolimattomuus pallollisessa pelaamisessa sekä merkkaamispelissä.  kolmannessa erässä Nokialaiset olivatkin jo täysin vastaantulijoita. YPA voitti viimeisen erän 5-0 ja ottelu päättyi 8-3 Ylöjärveläisille. Näin Ylöjärveläiset lähtivät turnauksesta 3 pisteen kera kohti seuraavaa turnausta, joka on jo sunnuntaina 12.10. Raholassa.

Tehot: Pirjo Pajunen 2+0, Katariina Saartoala 1+1, Tea Juhola 1+1, Noora Leppänen 1+0, Sanni Fernelius 1+0, Sirpa Alamettälä 1+0, Ritva Karinsalo 0+1, Salla-Mari Haapanen 0+1 ja vastustajan tekemä omamaali.

E1 03-pojat

YPA – VesVi 4-5

Ylöjärven urheilutalolla pelattiin 4. lokakuuta lauantaina E1-ikäluokan ensimmäinen karsintaturnaus. Karsintasarjassa pelataan kaksinkertainen sarja ja lohkon kaksi parasta jatkaa pelejään eliittisarjassa. Lohkon loput joukkueet jatkavat kilpasarjassa. Ennakolta asetelmat olivat kutkuttavat lohkoon oli arvottu YPA:n lisäksi tuttuja kilpaveljiä: VesVi, Weikot, Classic ja Koovee. Kahden parhaan joukkoon on tunkua, kun ennakkoasetelmia tutkaillaan. Mikä tahansa näistä viidestä joukkueesta voi hyvän päivän sattuessa kohdalle voittaa kenet vaan.

YPA:n ensimmäisessä ottelussa lauantaina vastaan asteli aina vaarallinen ja taisteluvalmis VesVi. Heti pelin käynnistyttyä on selvää että hikinen ja piinaava urakka on tulossa. Parkettialustalla molemmat hätäilevät, pallo pomppii ja jännitys on käsin kosketeltava. Arkailu ja pallon pompottelu kostautuu nopeasti ja YPA joutuu taipumaan VesVin kannalta onnekkaasti 0-1 ajassa 0.45. Peli jatkuu sekavana ja pompottelu jatkuu, kunnes liika yrittäminen ja onnistumisten puute purkautuu VesVin 2 min jäähynä ajassa 7.54. YPA ei saa palloa liikkeelle ja turhautuminen kostautuu jäähynä ajassa 8.10. VesVi ottaa erän loppupuolella vielä toisen jäähyn, mutta erä pelataan sekavissa merkeissä loppuun tilanteessa 0-1.

Toinen erä alkaa kuin kopiona ensimmäisestä. Pelattu 23 sekuntia ja pallo pomppii YPA:n maaliin 0-2. YPA sisuuntuu hetkeksi ja Juuso Viitamäki kaventaa 1-2 ajassa 16.53. Onnistuminen antaa YPA:lle voimia taistella ja taisteluasennetta näyttää hyökkäyspäässä Mark Perlas – pallo pomppii maaliviivalla, mutta ei mene sisään. 23.13 2 min jäähy YPA:lle ja VesVi ylivoimalle. Ylivoimakuviosta ei voida puhua, mutta pienellä avustuksella VesVi pompottaa 1-3 johtoon ylivoimamaalilla. Peli on tahmeaa, mutta välähdyksenomaisesti taistellaan hienosti. Juuso Viitamäki vääntää itsensä ja pallo maalille ja kaventaa 2-3 erän loppuvaiheilla.

Kolmas erä alkaa YPA:lla yhden maalin takaa-ajoasemassa. Erä alkaa kovalla YPA: rynnistyksellä, mutta ratkaisua saadaan kuitenkin odottaa. Yritys palkitaan ajassa 33.52 kun Juho Virtanen tällää 3-3. YPA huokaisee ja VesVi rankaisee armotta vanhanaikaisella 3-4. Pallo pomppii taas YPA:n päädyssä ja on kuin noiduttu. VesVin johto kasvaa 3-5. Loppua kohden YPA muuttaa miehitystään ja pelipaikkoja hakien ratkaisua. Juho Virtanen saakin väännettyä pallon VesVin reppuun. Lopun hurja takaa-ajo ei tuota kumminkaan enempää tulosta vaan ottelun päättyessä taululla luvut 4-5.

Tehot ottelussa YPA-VesVi: Juuso Viitamäki 2+0 , Juho Virtanen 2+0

YPA-Weikot 4-11

Päivän toiseen peliin vastaan asettui myös tuttu harjoitusvastustajamme Valkeakosken Weikot. Harjoitusottelussa YPA oli taistellut hienon voiton tästä viimekauden kilpasarjan joukkueesta, joten odotukset olivat korkealla. Päivän ensimmäisen pelin pettymys oli käsitelty ja peliin lähdettiin latautuneena, motivoituneena ja valmiina. Alku kulkee pirteästi ja pallo liikkuu pelaajalta toiselle. Pallo Juuson syötöstä Markille, joka laukoo suoraan – tolppaan. Pallo pomppii jälleen keskialueella ja sen saa lopulta Weikot. Kuljetus laukaisusektoriin ja 0-1 ajassa 1.31. Peli ehtii vanheta vain minuutin edellisestä maalista ja pompottelun päätteeksi Weikot 0-2 johto. Aivan perään Weikot helposti 0-3. YPA lamaantuu ja ote herpaantuu Weikot 0-4. Mark herättelee joukkuetta ja rynnii läpiajoon 1-4. Herättely ei auta. Weikot viimeistelee ensimmäisen erän päätöslukemiksi 1-5. Maalille vaihdetaan Miikka ja huilitaan hetki. Toiseen erään YPA ei saa otetta ja pallo pomppii pomppimistaan. Weikot osuu joka paikasta - jopa ilmasta ja tekee neljä maalia lisää. YPA:lle ei toisessa erässä onnistumisia. Kolmas erä alkaa 1-9 tilanteesta ja YPA on päättänyt antaa kentälle kaikkensa. Heti erän alkuun Weikoilta kylmä suihku 1-10. YPA saa väliaikaisesti pallon liikkumaan pelaajalta toiselle. Hienon syöttörallin päätteeksi Mark tarjoilee Juholle 2-10. Hetken kuluttua Mark osoittaa taas taisteluasennettaan ja läpiajosta 3-10. Hetken päästä Veeti Joki maalin nurkalta 4-10. Weikot pompottelee vielä yhden maalin ja lopputulos 4-11.

Tehot pelissä YPA-Weikot: Mark Perlas 2+1, Juho Virtanen 1+0, Veeti Joki 1+0.

C00-pojat

YPA Lightning – Classic 3-6

Ensimmäisen eliittikarsintaturnauksen avausvastustajaksi YPA Lightningille Tampereen Tenniskeskuksella asettui Tampereen Classic Blue. Peli alkoi meiltä hienosti ja pelisysteemimme toimi hyvin. Veimme ensimmäisen erän 2-0. Vajaan kolmen minuutin kohdalla Eetu P. laukoi komeasti Tomasin syötöstä ja toisensa Eetu P. viimeisteli Eetu K:n syötösstä ajassa 12.46. Erä selkeästi meille. Toista erää ennätti kulua 1.49 ja Joakim laukoi Valtterin syötöstä johtotilanteeksemme jo 3-0. Ajassa 21.27 Classic kavensi ja toisen heti perään tuomarin meille tuomitsemasta 2 minuutin rangaistuksen aikana, jonka saimme mailaan lyönnistä. Kolmanteen johdostamme 3-2. Peli sai käänteen, kun ajassa 31.20 jälleen meille 2 minuutin rangaistus nyt hyökkäysalueella ollessamme laukaisutilanteessa tekemässä maali. Rangaistuksen aikana kaveri teki tasoituksen ja sai virtaa. Kolme yksi johdostamme Classic nousi tasoihin ylivoimilla. Tasoituksen jälkeen pelimme alkoi takerrella ja pian olimmekin takaa-ajajia. Valitettavasti emme saaneet enään peliämme uominsa edes aikalisän avulla ja ottelu Classic Bluelle 3-6. Vastus oli pirteä pisteet heille. Mietittävää jäi hieman, sillä peli oli jo hallinnassamme ennen ylivoimia ja johto olisi pitänyt pitää näpeissämme. Pisteet: Eetu P 2+0, Joakim 1+0, Tomas 0+1, Eetu K. 0+1 ja Valtteri 0+1 ja maalissa kopitteli Tatu.

Pisku Blue Stars  – YPA Lightning  4-16

Toisen YPA Lightning ottelumme vastus oli Pisku Blue Stars, josta ei ollut meille vastusta, vaikka heillä ensimmäinen peli ja meillä toinen kahden tunnin sisään. Peli päättyi ylivoimaiseen 12 maalin voittoomme ennen täyttä-aikaa ajassa 33.48 lukemiin 4-16. Pisteet: Tuomo 4+2, Eetu P. 2+3, Tomas 5+0, Joakim 2+2, Jussi T 1+3, Tiitus 1+2, Joel 1+1, Eetu K 0+2 ja Valtteri 0+1 sekä maalissa Tatu.

02-pojat

KooVee – YPA 10-3

Sarjakausi 2014-2015 käynnistyi sunnuntaina 5.10.2014 kotiturnauksella Ylöjärven liikuntakeskuksella. Pelaamme syksyn kolme ensimmäistä turnausta kilpasarjan alkulohkossa, josta häviäjä putoaa haastajasarjaan ja kaksi voittajaa karsivat pääsystä eliittisarjaan.

Ensimmäisessä pelissämme vastaan asettui Koovee Punaiset. Peli oli alussa hyvin tasainen ja YPA:lla oli monia hyviä maalipaikkoja. Maalaamisen aloittivat kuitenkin tamperelaiset ja ensimmäisen erän jälkeen Kooveella oli niukka 1-0 johto. Toisessa erässä Niko Pihlajamäki ja Arttu Salonen saivat avattua YPA:n maalihanat Lassi Ryömän ja Frans Heikkilän saadessa syöttöpisteet. Toisen erän jälkeen peli oli vielä Kooveen tiukka 3-2 johto. Tuukka Silvennoinen sai rangaistuslaukauksella testattua Kooveen maalivahtia, mutta valitettavasti maalivahti veti tällä kertaa pidemmän korren. Kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia niin Koovee aloitti maalikarkelot. YPA:n usko loppui ja kolmas erä oli Kooveen näytöstä. Kolmannen erän paras hetki oli kun maalivahtimme Atte Toivanen sai syöttöpisteen erän ainoaan maaliimme, mutta se ei paljoakaan lohduttanut kun lopussa valotaululla loisti Kooveen 10-3 voittolukemat.

YPA – Ilves 9-3

Toisessa pelissämme vastaan asettui tamperelainen kissapeto Ilves Black. Tässä pelissä yleisö saattoi miettiä oltiinko Vino Show:n kuvauksissa vai salibandyottelussa, sillä pallo valui lähes vastustamattomasti Ilveksen maaliin yhä uudelleen ja uudelleen. Toisen erän lopussa peli oli jo YPA:n selvä 6-0 johto. Maalintekotaitoja olivat esitelleet esimerkiksi kapteenimme Aku Vairisto ja vuotta nuorempien joukkueesta lainassa ollut Juho Virtanen. Syöttöpistesarakkeeseen taas nimensä kultakirjaimin saivat esimerkiksi Niskasen Sakari, Huppusen Mikael ja Kalliomäen Roope. Viimeinen erässä molemmat joukkueet juhlivat vielä kolmea maalia, joten kotimatkalle YPA lähti 9-3 voitto takataskussa. Vaikka monesti kolmas erä on ollut meille vaikea, niin nyt jaksoimme taistella pelin loppuun saakka. Maalit ja syötöt ovat tärkeitä, mutta mikäli puolustus vuotaa niin maaleistakaan ei ole mitään hyötyä. Tässä pelissä hyökkääjätkin jakosoivat tulla auttamaan puolustusta ja puolustus oli välillä auttamassa hyökkääjiä. Kiitos kuuluu Leijon Mikolle, Huomon Jaakolle, Annalan Jonathanille ja koko joukkueelle!

Koska tänään oli ensimmäiset pelin niin sarja on vielä tässä vaiheessa yhtä tiukka kuin Ylöjärven kaupunginjohtajakisa. Koovee ja Nokian KrP ovat neljässä pisteessä. Kahden pisteen joukkueita ovat YPA, AC Nokia ja Vesilahden Visa. Ilman pisteitä tässä vaiheessa Ilves ja Pirkkalan Pirkat. Pelit jatkuvat lauantaina 25.10. Ylöjärven liikuntakeskuksella, tervetuloa seuraamaan!

D01-pojat Sininen

YPA - nokian KRP 1-10

YPA D01 ikäluokan poikien sarjakausi käynnistyi viikonloppuna kun lauantaina taisteltiin kilpasarjassa Ylöjärven Liikuntakeskuksella ja sunnuntaina haastajasarjassa Parkanon Urheilutalolla. Ensimmäinen kilpasarjan peli tällä kaudella käynnistyi Nokian KrP 02 Stars- joukkuetta vastaan hyvin tasaisissa merkeissä. Kyseessä on yksi oman ikäluokkansa Suomen parhaista joukkueista, ja ensimmäisen erän puolivälin jälkeen KrP sai oman pelinsä toimimaan haluamallaan tavalla. Vierasjoukkue lähti karkumatkalle ja erätauolle siirryttiin 0-5 lukemissa. Toisessa erässä meno jatkui samoissa merkeissä ja vasta toisen puolivälin tietämillä YPA sai kauden avausmaalinsa aikaiseksi. Viimeiselle erätauolle siirryttäessä tilanne oli toivottoman tuntuinen 1-9. Viimeisessä erässä YPA ryhdistäytyi ja piti pintansa, ettei peliä keskeytetty 12-maalin eron säännö puitteissa. Loppuvihellyksellä valotaululla selvä 1-10 tappio.

YPA - Steelers 9-5

Päivän toiseen kilpasarjaotteluun vastustajaksi asettautui edellisinä vuosina jokaisessa kohtaamisessa YPAn kaatanut Steelers. Peli alkoikin jännittävissä merkeissä, kun maaleja tehtiin vuoron perään molempiin maaleihin ja viimeiselle erätauolle siirryttäessä tilanne oli 5-5. Viimeisessä erässä YPAn voitontahto oli kuitenkin kovempi ja puolustus pelasi uhrautuvasti vastustajan vetopaikat blokeillaan pilaten. Kun samalla YPA syötötkin osuivat varmemmin omien lapaan kuin vastustajalla ja maalijyväkin siirrettiin kohdilleen vielä viimeisessä erässä, niin pelin saatiin juhlia avausvoittoa kilpasarjassa ensimmäistä kertaa YPA D01- poikien osalta koskaan lukemin 9-5.

D01-pojat Valkoinen

YPA - Koovee 11-1

Sunnuntaina matkattiin siis Parkanoon haastajasarjan peleihin ja suurimmaksi osaksi eri kokoonpanolla. Ensimmäiseen otteluun sännättiin luottavaisin mielin. Vaikkakin KooVee Punaisten kanssa aiempina kausina on väännetty melko tasaisia otteluita, tämän kauden aiemmat harjoitusmatsit ja Eden Turnauksen voitto lupailivat hyvää. Ensimmäisen erän KooVee jaksoikin vääntää nurkissa ja taistella, mutta todellisilta maalintekopaikoilta vastustaja onnistuttiin häätämään. 2-1 tilanteesta toiseen erään ja vääntö jatkui samanlaisena. Erän puolivälissä YPA niittasi pari nopeaa maalia ja tämä näyttikin riittävän Tamperelaisten selkärangan katkaisemiseen. Erä puhtaasti 5-0 YPAlle. Kolmanteen erään KooVee tuli vielä uudella asenteella rynnistäen, mutta jo edellisenäkin päivänä nähty uhrautuva puolustuspeli ja hyvät maalivahdin torjunnat pitivät oman maalin puhtaana. 11-1 pöytäkirjaan ja haastajasarjan kauden avauspelistä napattu täysi pistepotti taskussa siirryttiin odottelemaan päivän jälkimmäistä ottelua.

RoPo -YPA 7-5

Tasaista peliä siitäkin oli odotettavissa, sillä vastaan asettui RoPo, jonka kanssa on aiempina vuosina väännetty (hyvässä hengessä) todella tiukkoja pelejä. Ja tämä peli olikin kuin toisinto edellispäivän Steelers-ottelusta, mutta valitettavasti vain käänteismerkityksessä. Toiselle erätauolle siirryttiin 4-4 tilanteesta ja trilleriä oli ilmassa. RoPo onnistui vääntämään lopulta pisteet kotiin 7-5 lukemin. Mutta niin tasainen vääntö oli, että mielenkiinnolla odotamme revanssin paikkaa.