Salibandyjoukkueilla mainio viikonloppu.

20.10.2014

Miesten ja Naisten edustusjoukkueille voitot, C00-pojat Eliittisarjan karsintaan, Naisten II joukkue sarjakärkeen.

MIEHET I

YPA-KaDy 3-5

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui pitkäaikainen harjoitusotteluvastustaja KaDy Tampereelta. Päävalmentaja Sami Virtasen papereissa vastustaja on piirretty sarjan kärkipään joukkueeksi, kuten harjoitusottelut ovat osoittaneet.

Sunnuntaipäivän ottelu starttasi kuitenkin lupaavasti tasaisissa merkeissä. KaDy  onnistui ensimmäisessä erässä kuitenkin kahdesti ohittamaan YPA:n edustusjoukkueessa debytoineen B-junioreiden maalivahdin Matias Aleniuksen. Toiseen erään YPA lähti kovalla itseluottamuksella tasoittamaan peliä. Hyvän painostusjakson katkaisi outo tuomaripalaveri, jonka seurauksena YPA:lle arvottiin kaksi jäähyä ja vastustajalle yksi, vaikka vastustaja oli rikkeen tekijä. Alivoimasta suoriuduttiin, mutta KaDy lisäsi johtoaan ajassa 28.34. Vain 21 sekuntia myöhemmin Nokian KRP:stä kesän aikana hankittu Henri Mattila avasi maalitilinsä YPA:n rivesissä. Toisessa erässä ei enää maaleja nähty ja kolmanteen erään lähdettiin jälleen kahden maalin takaa-ajo asetelmista.

Kolmas erä alkoi rytinällä molempien joukkueiden iskiessä maalit ensimmäiseen kahteen minuuttiin, YPA:n maalista vastasi Henrik Puumala. Kahta maalia lähemmäksi ei ylöjärveläiset kuitenkaan päässet koko ottelussa, KaDy iski vielä yhden maalin ja perään ylivoimalla Henri Mattila onnistui toisen kerran ottelussa, lopputulokseksi 3-5.

YPA-WINGS 8-3

Vastaan asettui iltapäivän toisessa ottelussa WINGS Pirkkalasta. Joukkue pelasi edellisellä kaudella sarjaporrasta ylempänä ja oli YPAlaisille vielä tuntematon vastustaja. Maalihanat aukesivat jo heti ottelun alussa, ensimmäiseen viiteen minuuttiin Henrik Puumala ehti iskeä kaksi maalia ja käydä kokeilemassa kauden ensimmäistä rangaistuslaukausta, tällä kerralla tuloksetta.

YPA:n edellisessä kamppailussa loistavaan vireeseen päässyt Henri Mattila Lisäsi kahdella osumalla YPA:n johdon 4-0 ensimmäisen kympin aikana.  Teemu Leppäselle merkattiin ensimmäiseen kolmeen osumaan syöttöpisteet.  Ensimmäiseen erään kirsikan kakun päälle iski YPA:n työmyyrä Tommi Keski-Kastari, syöttäjänä Miika Ruuskanen. Toisessa erässä maalitehtailu jatkui Henri Mattila iski ensin taululle 6-0 ja Tommi Keski-Kastari 7-0.

YPA sortui 7-0 johdon jälkeen pieneen höntsäilyyn, josta vastustaja rokotti kolmesti. Lopputulokseksi YPA kaunisteli 8-3 Jere Pohjosen osuessa kertaalleen Jere Nenosen syötöstä.

Turnauksen tehot: Henri Mattila 5+0 Henrik Puumala 3+1 Teemu Leppänen 0+3 Tommi Keski-Kastari 2+0 Aleksi Peltonen 1+0  Jere Pohjonen 1+0  Santeri Tervonen 1+0 Miika Ruuskanen 0+1 Jere Nenonen0+1

MIEHET II

Ylöjärven Pallon miesten kakkosjoukkue aloitti sarjakauden kotiturnauksella Ylöjärven Liikuntakeskuksessa. Uudistuneeseen joukkueeseen on koottu miesten vanhaa kaartia sekä muutama täsmävahvistus seuran omista junioreista.

YPA II – SB Ontto                        9 – 3

Kauden ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui SB Ontto. Ottelu lähti liikkeelle sekavissa tunnelmissa, ja YPA:n senioripakkipari saikin kaivaa pallon omasta maalista heti ensimmäisessä vaihdossa. Pallonhallinta oli kuitenkin YPA:lla, ja kauden ensimmäisen maalin laukoi terävällä rannelaukauksella Juha Vainiola ajassa 9:17. Sami Pettinen siirsi YPA:n johtoon, ja vielä ensimmäisessä erässä Niko Vuori ja Oskari Tuominen viimeistelivät lukemiksi 3-1 hienon vastahyökkäyksen päätteeksi.

Toisen erän alussa Ontto rikkoi rangaistuksen arvoisesti. Heti hukatun ylivoiman jälkeen Tuomo Aunola harhautti vastustajan karvaajan ja sivalsi lukemiksi jo 4-1. Tämän jälkeen esiin astui nuorisokaksikko Teemu Niemi – Oskari Tuominen, joka teki reiluun minuuttiin kaksi maalia. Erän lopuksi Akseli Kaivola murtautui puolustuksesta hyökkäyskulmaan, ja vapautti Jan-Erik Järän maalintekoon.

Kolmannessa erässä YPA:n oma peli sekosi hetkeksi, ja Ontto pääsi helposti viimeistelemään kaksi maalia. Maalivahti Rauno Myllysen puhuttelun jälkeen peli saatiin kuitenkin taas kasaan. Yleensä maaliruiskuna tunnettu lehtori Järä nappasi jo kolmannen syöttöpisteensä tarjoillessaan Pettiselle vapaan maalintekopaikan. Lopussa vielä hyökkäyspään prässin jälkeen Aunola siirsi pallon keskelle Vainiolalle, joka toimitti tavaramerkkiranteellaan pallon sinne, minne se kuuluukin. Loppulukemiksi kirjattiin 9-3.

Ottelu tehopisteet: Jan-Erik Järä 1+3, Teemu Niemi 2+1, Oskari Tuominen 0+3, Juha Vainiola 2+0, Sami Pettinen 2+0, Tuomo Aunola 1+1, Niko Vuori 1+0, Akseli Kaivola 0+1

GHB – YPA II                                 5 – 3

Toisessa ottelussa vastaan asettui GHB. Ottelussa edettiin pitkään lukemissa 0 – 0. Pallonhallinta oli pääasiassa YPA:lla, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut viimeistelyssä. Toisen erän lopussa lopulta Roope Grönlund laukoi puolesta kentästä YPA:n johtoon. Heti perään GHB sai kuitenkin aikaan tasoituksen. Vielä toisen erän lopussa GHB:lle tuomittiin rangaistuslaukaus. Maalissa pelannut Niko Vuori nappasi tyylikkään torjunnan, mutta heti seuranneella ylivoimalla GHB siirtyi johtoon flipperipallon pompattua maaliin.

Kolmannen erän alku oli YPA:lle synkkä. Oma pelin avaus tukehtui liikkeen puutteeseen, ja GHB karkasi jo 4-1 –lukemiin tekemällä maalit vastahyökkäyksestä sekä sekavasta maalinedusryysiksestä. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Grönlund heitti omasta päästä pallon kohti vastustajan maalia. Vainiola siirsi ensin vastustajan sivuun, ja sen jälkeen pallon maaliin. Tästä YPA:n taistelutahto heräsi, ja Teemu Niemi kavensi tilanteeksi ylivoimalla 4-3 Olli Kesäläisen tarjoiltua nappisyötön maalin takaa. Hetki ennen loppua YPA sai hyökkäyspään vapaalyönnin. Peruskuvion jälkeen pallo kilahti tolppaan, mutta jatkotilanteesta GHB sinetöi tyhjään maaliin lukemiksi 5-3 ajassa 44:59.

Ottelun tehopisteet: Olli Kesäläinen 0+2, Roope Grönlund 1+1, Juha Vainiola 1+0, Teemu Niemi 1+0

C00-POJAT

Sarjataso / eliittiin karsiva karsintasarja oli kutkuttavassa vaiheessa, kun olimme ensimmäisen turnauksen jälkeen toisena sarjataulukossa ja tasapisteissä LeKin ja KooVeen kanssa. Classic blue oli jo hieman karannut ja PisKu jäänyt jälkeen. Päivän pelien panoksena alempaan, ylempään tai eliittikarsintaan paikka, johon lohko ykkönen ja kakkonen lähtevät taistelemaan toisen lohkon ykköstä ja kakkosta vastaan josta voittajat eliittiin ja häviäjät karsintapareista ylempään aluesarjaan joka sekin todella kova sarja.

Pelaajamme olivat erittäin keskittyneitä, vaikka meillä hieman luokkaantumishuolia ja osa pelaajistamme siksi sivussa kannustamassa. Mukaan pyydettiinkin toinen 01 pelaaja Lauri Sutinen toisen 01 pelaajamme Joakimin lisäksi, joka meillä ollut aina vakikalustoa.

YPA Lightning vs LeKi 7-6 (2-1,3-3,2-2)

LeKi pelin alkaessa YPA Lightning vyöryi vastustajan päätyyn muutaman kerran alussa heti vauhdilla, mutta viimeistely ontui. LeKi sen sijaan pääsi iskemään vastahyökkäyksestä ensimmäisen ajassa 1.20. Pelimme oli kuitenkin kuosissa ja hallitsimme peliä ja ajassa 3.41 Tuomo toi tasoituksen Tomasin syötöstä ja neljä minuuttia myöhemmin Joakim viimeisteli Valtterin syötöstä johdon 2-1 meille, josta erätauolle.

Toisen erän alussa olimme hereillä ja kun vajaa minuutti oli kulunut niin Tuomo Valtterin namusyötöstä viimeisteli viileästi. Peli soljui päästä päähän ja LeKi kovensi hieman peliään ja sai välillä painetta puolustuspäähämme, jossa kuitenkin Lauri, Juhani, Eetu K ja Antti luutivat ja plokkailivat vetoja. Viimeisenä lukkona Tatu kopitteli otettavat. Ajassa 20.21 LeKi sai jälleen onnistumisen, mutta minuutin päästä soi jälleen heillä kun Tomas esitteli Nikon esityöstä upean ilmaveivin joka upposi vastustamattomasti LeKin molarin ihmetellessä mitä tapahtui. pelinkuvaan kuului, että LeKi kavensi parin minuutin päästä ja siitä minuutti niin Tuomo viimeisteli hattutemppunsa. Tässä vaiheessa peli meille 5-3 ja peli hallussa. Loppuerän momentum kuitenkin LeKille ja kavennus 30sekuntia ennen erän loppua. Erätauolle 5-4.

Kolmanteen tempo nousi edelleen ja iskimme puoleentoista minuuttiin kaksi maalia viimeistelijäinä Markus F Juhanin syötöstä sekä ylivoimalla Tomas Joonan /"Vokon" syötöstä. Tilanteessa 7-4 tukevassa johdossamme aloimme saamaan rangaistuksia mm 2x vaihtovirhe rangaistuksen peräjälkeen ja pari muutakin kakkosta eli viimeisessä erässä saimme 4 kakkosta, kahdeksan minuutin sisään. Onneksi LeKi sai vain yhden yv kavennuksen ja lopussa ilman maalivahtia toisen ajassa 44.45. Viimeiseen 15 sekunnin aikana vielä yksi mylläkkä maalillamme mutta Tatu torjui upeasti ja summerin soidessa pisteet meille ansaitusti ! LeKi antoi kovan tiukan vastuksen kuten tiedettiinkin, mutta tänään oli päivämme. Jokainen pelaaja taisteli ja pelasi upeasti.

Pisteet: Tuomo 3+0, Tomas 2+1, Joakim 1+1, Valtteri 0+2, Markus F. 1+0, Joona 0+1, Niko 0+1, Juhani 0+1. Maalissa Tatu.

KooVee - YPA Lightning 4-11 (1-2,2-1,1-8)

Toisessa pelissä vastaan asettui KooVee, josta vielä piti ottaa voitto niin lohkon kakkospaikka meidän ja eliittikarsintapaikka toisen lohkon ykköstä vastaan, joka Classic jolle hävisimme SM-karsinnassa maalilla alkukaudesta. KooVee piti meitä tiukoilla 2 erää hyvällä liikkeellä, mutta viimeisessä erässä peli repesi meille. KooVee oli pirteä, mutta nyt emme viimeisessä' erässä antaneet vastustajalle mahdollisuutta vaan veimme sen 1-8.

Joka pelaajalle kiitos yritteliäästä pelaamisesta ja vahvoista otteista. Onnistuimme laajalla rintamalla hyökkäyspäässä ja puolustuksemme oli timantin kovaa sekä molarimme tuki upeasti puolustusta hienoilla torjunnoilla. Lisäksi erikoiskiitosta ennakkoluulottomasta pelaamisesta Laurille ekassa turnauksessaan meillä ja pääsystä hienosti porukkaan ! Tästä hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiimme mukaan. Myös Joonan eli Vokon eka turnaus sujui oikein mallikkaasti ja vauhdikkaasti sekä maalihanatkin jo aukesivat oikein kunnolla.

Pisteet: Joakim 3+2, Joona 3+0, Tuomo 2+1,Joel 1+1,Antti 0+2, Niko 0+2,Tomas 1+0, Valtteri 1+0,Eetu K. 0+1 ja Tatu (molari) 0+1.

Hieno turnaus YPA Lightningilta ja täysi pistepotti kotiin tuomisena sekä paikka eliittikarsintaan joka pelataan todennäköisesti 2.11.

NAISET II

Kakkosjoukkueen pelit jatkuivat Jyväskylässä - joukkue on komeassa voittoputkessa.

YPA2 - SBT PaPo 3-1

Avausvastustajaksi joukkue sai SBT PaPon Parkanosta, joka kohdattiin viime kaudella kaksi kertaa - molemmista otteluista tuloksena tappio. Parkanolaiset voittivat lohkomme viime kaudella ja nousivat suoraan kolmosdivariin.

Otteluun valmistauduttiin hyvin ja lataus oli kohdallaan alusta asti. Alussa sattui kuitenkin pieniä virheitä omassa päässä, jotka kostautuivat maalin muodossa. PaPo meni johtoon vajaan kahden minuutin pelin jälkeen.

YPA ei kuitenkaan lannistunut, vaan haki tasoitusta hienoilla yrityksillä Yritys tuottikin tulosta, kun Elina Vuoristo tasoitti pelin uuden vahvistuksemme Noora Seilon hienosta syötöstä. Sama pari oli taas asialla, kun YPA siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ottelussa. Toiseen erään karvausta hieman muutettiin ja tilanteitakin syntyi läpi erän. Marianna Poranen vei YPAn jo vakuuttavan oloiseen 3-1 johtoon Jenni Veijosen erinomaisesta pystysyötöstä. Läpiajosta syntynyt maali oli kylmän viileä sijoitus alakulmaan. Kolmannessa erässä läpiajoja tuli vielä ainakin Jenna Huotarille, mutta tällä kertaa enempää maaleja ei nähty. Niinpä joukkue ottikin historiallisen ensimmäisen divarivoittonsa Parkanolaisista ja siirtyi yksin sarjakärkeen, ainoana joukkueena ilman pistemenetyksiä.

Tehot: Elina Vuoristo 2+0, Noora Seilo 0+2, Marianna Poranen 1+0, Jenni Veijonen 0+1

YPA2 - SC Weikot 2-1

Toiseen peliin tuli vastustajaksi SC Weikot Valkeakoskelta, jota vastaan aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet hyvin tasaisia: yksi voitto, yksi tappio ja yksi tasuri. Ottelun alku oli tunnustelevaa ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäisen maalin teki kuitenkin YPA ja maalintekijänä tuttu nimi: Elina Vuoristo, joka karvasi tällä kertaa pallon itselleen ja sijoitti pallon tarkasti etukulmasta sisään.

Aivan erän loppuun YPA siirtyi jo 2-0 johtoon Elina Vuoriston toisella maalilla, syöttäjänä joukkueen energiapakkaus Rosa Kivelä. Toisessa erässä Valkeakoskelaisilla ei montaa paikkaa ollut, mutta niin vain pallo löytyi loisto-ottelun pelanneen Hilma Seurasen selän takaa ajassa 29:24. Pallo kimpoili maalin edessä ja ilmeisesti ohjautui jonkun pelaajan olkapäästä maaliin.

Kolmanteen erään lähdettiin pelaamaan omaa peliä, suunnitelma toimikin kohtuullisen hyvin, eikä SC Weikot merkittävän hyviä tekopaikkoja saaneetkaan erässä. Erän loppupuolella alkoi väkimäärä puolustuksesta vähentyä loukkaantumisen takia. Valmennus otti tuohon kohtaan aikalisän, jotta viimeinen 5 minuttia jaksettaisiin pelata kolmella pakilla. Taistelu tuotti halutun lopputuloksen ja joukkue juhlikin jo kauden neljättä peräkkäistä voittoaan.

kestää täyttä aikaa. Loppuvihellystä saatiin kuitenkin odotella 35 minuuttiin
asti kun ottelun tehopelaaja Santeri P. laukoi pallon maaliin.

Classic - YPAThunder 12-0
Tähän otteluun oli tarkoitus lähteä tiiviillä puolustuksella mutta kyllä se vaan