YPA-04 pojilla mainio alku eliittisarjan karsinnoissa.

28.10.2014

04-pojille murskavoitot kauden avausturnauksesta. B-pojille voitto ja tappio. 02-pojille tappiot.

04-POJAT

YPA – Classic-05 18-6

Ensimmäinen peli oli Classic-05 poikia vastaan. Peli alkoi hermostuneesti, ainakin meidän puolelta ja peli oli takeltelevaa, pallo pomppi ja poltti lavassa. Tosin tähän vamaan vaikutti myös Urheilutalon parketti alusta, jolle saimme ensi kosketuksen tänään. Ensimmäinen viisi minuuttia oli mitään sanomatonta pompottelua ja kunnon tilanteita ei saatu aikaiseksi. Tämän vastustaja käytti hyväkseeen ja teki kaksi pikamaalia 6:n minuutin kohdalla. Tässä vaiheessa valmennus laski, että emme olleet saaneet ainuttakaan laukausta maalia kohden. Laukauksia oli kyllä lauottu useita, mutta tähtäys ei ollut kohdallaan. Onneksi Ikidynamo Kasperi vapautti joukkueen kipsistä ja pamautti aikaan 8:12 kavennus maalin. Ja heti perään ajassa 8:33 Ikidynamo vapautti Artun maalintekoon ja tasoitus oli tosiasia. Pari minuuttia tasoituksesta, Onnin jäätävä vetari pamahti maalin perukoille ja pelin hallinta siirtyi täydellisesti meille. Ensimmäinen erä päättyi lopulta meille 5-3. Toinen ja kolmas erä oli YPA-laisten selkeää hallintaa ja lopulta ottelu keskeytettiin kolmannen erän lopulla lukemiin 18-6.

YPA – KU-68 2-9

Toisessa pelissä vastaan tuli KU-68. KU:ta vastaan oli viimekaudella pelattu kahteen otteeseen ja voitot olivat 1-1. Tähän peliin lähdimme selkeästi paremmin latautuneena, tai sitten jännitys oli karistettu ensimmäiseen peliin. Pelin alku oli hienokseltaan meidän painostusta, ja saimme luotua hyviä maalintekopaikkoja. Maalia emme kuitenkaan saaneet aikaiseksi. Hyvää oli, että myös  vastustaja onnistuttiin pitämään pois maalintekopaikoilta. Tämä oli iso parannus edelliseen peliin verrattuna. Ajassa 5:12 alkoi tapahtua, kun Eero maalasi ensin Kasperin syötöstä ja ajassa 10:04 sama mies oli taas asialla, kun loisto syötön tarjoili Waltteri. Heti seuraavassa vaihdossa ajassa 10:21 Kasperi kaatoi kylmää vettä vastustajan niskaan pamauttamalla Artun syötöstä 3-0 lukemat taululle. Nämä olivat myös lukemat erätauolla. Toisen erän alkuun KU:n oli varmaan tarkoitus iskeä lujaa kiinni, mutta toisin kävi. Pienestä KU:n ylipelaamisesta otimme kaiken hyödyn irti; Kasperi, Eero ja Aapo pamauttivat maalin mieheen ja ajassa 17:12 peli oli jo meille 6-0. Jatkoa tälle tuli ajassa 19:13 jolloin Eero viimeisteli  Kasperin syötöstä lukemat 7-0. Tähän maaliin KU:n pyristely loppui ja peli päättyi lopulta 9-2 meidän voittoon. Hyvä peli pojilta, sillä KU oli kelpo vastus ja poikien piti laittaa parastaan tämän tuloksen eteen.

B-POJAT

YPA - Ilves 4-4

RoPo - YPA  1-8

02-POJAT

Kauden toinen turnaus pelattiin kotiluolassamme Ylöjärven liikuntakeskuksella, mutta toimitsijapöydän ääressä sähläsivät tällä kertaa AC Nokian edustajat. Edessä oli kaksi kohtalaisen kovaa joukkuetta, mutta hyvällä pelillä meillä olisi mahdollisuus saada pisteitä molemmista peleistä.

YPA – PirPi 3-11
Ensimmäisessä pelissämme vastaan asettui PirPi -03 Pirkkalasta. Alku oli tasaista, mutta kuuden minuutin kohdalla saimme rangaistuksen kädellä pelaamisesta. Meidän pelimme sekosi ja PirPi aloitti ylivoimalla maalitehtailun. Toisen rangaistuksemme saimme erän lopussa vaarallisesta pelistä ja tämänkin rangaistuksen PirPi sai hyödynnettyä. Ensimmäisen erän jälkeen PirPi johti jo 0-5. Toisessa erässä otimme aikalisän ja muutimme hieman kentällisten koostumuksia. Toisessa erässä molemmat joukkueet tekivät yhden maalin, joten toisen erän jälkeen PirPin 1-6 johto. Kolmannessa erässä PirPi kaunisteli vielä voittolukemiksi 3-11. Tämä ei ollut meidän peli, joten katseet kohti seuraavaa peliä.

AC Nokia – YPA 10-5
Toisessa pelissä vastassamme oli AC Nokia Valkoiset. Nokian joukkueessa oli monia vanhoja tuttuja, joten pelissä oli erityistä jännitystä. Pelasimme hyvällä asenteella koko pelin, mutta nokialaiset olivat askeleen edellä. Ensimmäisen erän jälkeen nokialaisten johtolukema oli 5-2. Toisessa erässä jouduimme välillä pelaamaan kahden miehen alivoimalla, koska saimme rangaistukset "rike maalintekotilanteessa" ja "vaarallinen peli". Alivoimapelimme toimi kuitenkin hienosti eikä AC saanut maalattua. Toisen erän jälkeen nokialaiset johtivat 7-4, joten kolmen maalin ero ennen viimeistä erää ei olisi mitenkään mahdoton ero kurottavaksi umpeen. Kolmannen erän alkuun nokialaiset saivat viiden minuutin rangaistuksen, koska heillä oli pöytäkirjaan merkitsemätön pelaaja pelissä. Saimme kavennettua tilanteeksi 7-5, mutta valitettavasti nokialaiset olivat loppupelin vahvempia. Tapahtumarikas ottelu päättyi nokialaisten 10-5 voittoon.