04-pojat eliittisarjaan, miehille ja naisille voittoja ja tappioita

30.11.2014

Miesten ja naisten edustusjoukkueille voitto ja tappio, kuten myös MII- ja NII-joukkueille.

04-POJAT SININEN

Eliittisarjan karsintaottelu

YPA – NoPS  11-1

Eliittisarjan karsinnan viimeinen vaihe pelattiin Tenniskeskuksella Tampereella. Vastassa oli Nops Nokialta ja tämän pelin voittaja etenisi Eliittisarjaan. Peli alkoi hermostuneesti. Jännitys oli käsinkosketeltava, ja tämä näkyi myös otteissa. Tutunomaista rentoa vauhtisäbää ei nähty pelin alkuminuteilla. Pallo pomppi ja poltti lavassa ja myös liike oli hieman varovaista. Peli sai kuitenkin hienon alun, kun pelaajamme sijoitti keskeltä tarkasti vastustajan maalivahdin jalan yli pallon vastustajan maaliin. Eikä aikaakaan, kun sama pelaaja oli yksin läpi ja verkot oli töttöröllä. Tämä hieman vapautti peliämme, ja saimme pelin hallinnan itsellemme. Peli oli kutenkin erittäin rikkonainen; pilli soi pienimmästäkin rikkeestä. Pelikatkoja oli paljon ja emme saaneet vauhtipeliämme toimimaan. Saimme myös jäähyn mailaan lyömisestä. Vastustaja sai luotua tukun hyviä maalipaikkoja ylivoimalla, mutta loistopeliä pelannut maalivahtimme piti maalinsa puhtaana. Onnistuimme vielä kerran maalinteossa ja näin ollen siirryimme 3-0 johdossa erätauolle.

Toiseen erään saimme salama-alun ja teimme kaksi maalia ennen kuin ensimmäinen minuutti oli pelattu. Siirryimme jo turvallisen tuntuiseen 5-0 johtoon. Vastustaja pääsi kerran kaventamaan, mutta muuten veimme peliä. Teimme tasaisesti maaleja ja lopulta korjasimme 11-1 voiton. Upea peli pojilta ja ansaitusti tie eliittisarjaan on selvä. YPA:n mainiosti pelanneesta joukkueesta hyvin mainiosti pelasivat Valtteri Ruohonen ja maalivahti Joona Isomäki.

MIEHET I

YPA-SC Läsimäki 9-2

Aamun ensimmäisessä ottelussa YPA kohtasi koko seurahistoriansa parketilla reenanneen SC Läsimäen, heti ottelun alussa Ylöjärveläisille kävi ilmi pelialustan hankaluus, pallo karkaili jatkuvasti lavoista ja pelaaminen näytti lähinnä 90-luvun sählyltä. Läsimäki siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon kuuden minuutin kohdalla, hetkeä myöhemmin Miika Ruuskanen tasoitti ottelun 1-1 onnenkantamoisella. Ensimmäiset 10 minuuttia edettiin tasaisissa merkeissä kunnes pelialustan merkitys alkoi näkyä. Ylöjärveläisten huono avauspeli sekä keskikentän menetykset näkyivät tulostaululla. SC Läsimäki paukutti lähes identtisillä kuvioilla YPA:n puolustuspelin pussiin jatkuvasti ja taululla komeilikin 17 minuutin jälkeen jo lukemat 1-5. Ylöjärveläiset saivat kuitenkin valoa tunnelin päähän Henri Mattilan iskiessä 2-5 kavennuksen ylivoimalla Aleksi Peltosen erinomaisesta syötöstä. Läsimäki ei kuitenkaan antanut YPA:lle mahdollisuutta enään kolmannessa erässä vaan paukutti tylysti loppu lukemiksi 9-2.

YPA-MäntU 7-5

Toisessa ottelussa vastaan asteli kotijoukkue Mäntän Urheilijat. YPA siirtyi johtoon heti kahden minuutin pelin jälkeen Joona Toivonen osumalla Aleksi Peltosen syötöstä. YPA:lle sattui 5:23-7:18 nukahdus, kun Mäntän pojat iskivät kaksi maalia kotiyleisön edessä. Tasoitus syntyi toista peliään YPA:ssa pelaavan Kasperi Räsäsen lavasta ylivoimalla, syöttömerkintä Teemu Leppäselle.

Toisen erän alussa Kasperi laukoi illan toisellaan YPA:n 3-2 johtoon.  Tämän jälkeen Tommi Keski-kastari lisäsi YPA:n johdoksi 4-2 Miika Ruuskasen syötöstä. Miika Ruuskanen osoitti YPA:n vahvaksi tiedetyn ylivoiman iskemällä iskiessä Kasperi Räsäsen paluupallon sisään ajassa 22:40, tilanne 5-2. Kaksi minuuttia myöhemmin MäntU kavensi tilanteksi 5-3. Erän lopussa YPAlaisista onnistui vielä Teemu Leppänen.

Kolmannen erän ratkaisupelaajaksi nousi YPA:n maalivahti Joonas Nihti. Lopullisesti MäntU:n painostuksen katkaisi Joona Toivonen laukomalla loppulukemiksi 5-7.

Tehot: Kasperi Räsänen 2+3 Miika Ruuskanen 2+2 Joona Toivonen 2+0 Teemu Leppänen 1+1 Aleksi Peltonen 0+2 Tommi Keski-Kastari 1+0 Henri Mattila 1+0

NAISET I

PirPi – YPA 6-1

Kauden 5. turnaus pelattiin Lauantaina 29.11. Janakkalan Liikuntahallissa. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan tuli PirPi, joka oli pyörittänyt Ylöjärveläisiä edellisessä kohtaamisessa numeroin 7-1. Tähän kohtaamiseen YPA oli muuttanut paria taktista asiaa ja tämän ansiosta YPA olikin ottelun alussa hallitsevampi osapuoli. Ylöjärveläiset menikin ottelussa johtoon Essi Nurmen maalilla, johon syötön antoi Milla Välisaari. Maalin jälkeenkin Ylöjärveläiset saivat luotua vaarallisia tilanteita PirPi maalin edustalla, mutta valitettavasti onni ei ollut myötä. Erän puolessa välissä huonosti viheltäneet tuomarit antoivat ensimmäiset jäähynsä, joiden aikana Pirkkalalaiset tasoittivat 1-1. Tasoituksen jälkeen pelin kuva alkoi kääntymään, eikä niin vähän tuomareiden suosiolla. Toisessa erässä PirPi käytti hyväkseen myös pelin toisen ylivoimansa mennen 2-1 johtoon.

Ottelun karkein tuomarivirhe nähtiin ennen PirPin 3-1 maalia, kun pallollinen YPA pelaaja työnnettiin selästä laidan yli ja tämä pallonriisto johti kyseiseen maaliin. YPA koki toisessa erässä myös loukkaantumisen, joka toi omat lisähaasteet joukkueelle. YPA sai kyllä luotua hyviä paikkoja aikaan, mutta maalinteko tilanteista puutui terävyys, kun taas Pirkkalalaiset jatkoivat tehokasta maalintekoaan. Lopputulos oli tällä kertaa PirPin hyväksi 6-1. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvää, mutta maalinteon vaikeus kovassa paikassa vaivaa vieläkin Ylöjärveläisiä.

Tehot: Essi Nurmi 1+0 ja Milla Välisaari 0+1

YPA – SCU 6-4

Päivän toisessa pelissä vastaan tuli emäntä joukkue SCU, edellinen kohtaaminen oli päättynyt Ylöjärveläisten 4-2 voittoon. PirPi tappiosta sisuuntunut YPA oli koko ottelun emäntä joukkuetta edellä. Edellisessä pelissä tullut loukkaantuminen johti kentällisten muokkaamiseen ja tämä sytytti uuden ykköskentän liekkeihin. Laituripari Essi Nurmi 5+0 ja Linda Zahartsenko 1+3 teki Ylöjärveläisten kaikki maalit, ja heidän johdollaan Ylöjärveläiset ottivat tärkeän 6-4 voiton. YPA koki myös tässä ottelussa ikävän loukkaantumisen kolmannen erän alkupuolella. Tämän voiton myötä YPAn sijoitus kauden puolessa välissä on 4. Mutta sarja on onneksi todella tasainen tällä kaudella, joten jokainen voitettu piste on arvokas. Seuraava turnaus pelataan 14.12. Riihimäellä.

NAISET II

YPA II - SB Pommak 3-5
Ensimmäisenä vastustajana turnauksessa oli SB Pommak Jyväskylästä Vastustajien tiedettiin olevan erittäin taitavia, eikä heidän taitopelaajilleen ollut tarkoitus antaa senttiäkään ylimääräistä tilaa.
Ottelun alku sujuikin käsikirjoituksen mukaan: jo alle kahden pelatun minuutin jälkeen YPA johti 1-0, maalintekijänä Noora Seilo. Sitten tapahtui yllättävä loukkaantuminen ja muutenkin pienellä ringillä matkassa ollut YPA joutui paikkailemaan loukkaantunutta hyökkääjää sijoittamalla pakin hyökkääjäksi. Painoiko loukkaantuminen monen mieliä vai mistä johtui, mutta ote siirtyi selkeästi Pommakille. Pommak tasoitti erän lopulla pelin ja siirtyi jo seuraavassa vaihdossa johtoonkin. Erän viime sekunneilla YPAn kulmavapari tuotti tuloksen ja tärkeä tasoitus onnistui, maalintekijänä Emmi mäenpää. Toiseen erään ei saatu kaivettua minkäänlaista liikettä ja tunnelma oli varsin odottava. Vastustaja käytti etsikkoaikansa ja voitti erän puhtaasti 0-3. Kolmanteen erään saatiin loukkaantunut pelaaja takaisin omalle paikalleen ja peli piristyi hieman. Erän ainoan maalin teki YPA - jälleen erikoistilanteesta, mutta kolmen maalin takamatka oli kuitenkin liikaa. Tehot: Noora Seilo 2+1, Emmi Mäenpää1+1

NoPS - YPA II 1-6
Toiseen peliin lähdettiinkin erikoisessa tilanteessa, alla oli jo kaksi perättäistä tappiota. Orastava tappioputki päätettiin katkaista. Vastustajana oli Nokian palloseura, joka pelasi aikaisemmin päivällä erittäin tiukan ottelun omaa vastustajaansa vastaan. Otteluun lähdettiin kuitenkin kovalla karvauksella, tavoitteena lisäksi pitää kova vauhti yllä läpi pelin. Taktiikka onnistui hyvin ja peli pyörikin vastustajan päässä varsin mallikelpoisesti. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa erän loppupuolelle, kunnes Elina Vuoristo siirsi YPAn johtoon. Seuraavassa vaihdossa NoPS kuitenkin kuittasi tilanteen tasoihin YPA-pakin lavasta karanneen pallon ansiosta. Erän lopussa Marianna Poranen onnistui tekemään johtomaalin, joka jäikin samalla myös ottelun voittomaaliksi. Tämän jälkeen ottelu alkoi olla enemmän ja enemmän YPAn hallussa, toisen erän YPA voitti 0-1. Kolmannen erän ensimmäiset viisi minuuttia pelattiin liki täydellisesti NoPSin päässä. Jatkuva puolustukannalla oleminen väsytti vastustajan totaalisesti ja YPA pääsikin kaunistelemaan loppulukemiksi 1-6. Tehot: Elina Vuoristo 3+1, Johanna Poranen 0+2, Marianna Poranen 1+0, Marjukka Vellonen 1+0, Noora Seilo 1+0, Mervi Lehtiniemi 0+1, Henna Marjakoski 0+1, Ulla Salminen 0+1

Pelit sujuivat hyvin, varsinkin kun suhteutetaan tulokset poissaolojen määrään - harva joukkue kestää 5-6 pelaajan poissaoloa ilman että se tuloksissa näkyisi. YPA II jatkaa edelleen kahden parhaan joukossa omassa lohkossaan.

MIEHET II

YPA II – GHB    6-7

Aamupelissä vastaan asettui jo joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa YPA:lle harmaita hiuksia tuottanut tamperelainen Grasshoppers. Alku oli YPA:n kannalta murheellinen. Omissa kolisi heti ensimmäisessä vaihdossa. Sama mollivoittoisuus jatkui lähes loppuun asti. Varsinkin vanha kaarti vaelteli täysin varjojen mailla vastustajan latoessa tasaisesti lisää lukemia taululle.

Vasta aivan kolmannen erän lopussa YPA syttyi taisteluun. Valitettavasti tilanne oli tässä vaiheessa jo 7-2 Grasshoppersin eduksi. YPA latoi kuitenkin aivan viime minuuteilla  neljä maalia tehden ottelun lopun kaikesta huolimatta vielä jännäksi.  GHB kuitenkin kesti lopun myllytyksen ja vei pisteet niukasti yhden maalin erolla.

Ottelun tehopisteet: Miro Kujansivu 2+0, Niko Vuori 2+1, Roope Grönlund 1+0, Akseli Kaivola 1+0, Jan-Erik Järä 0+1, Sami Pettinen 0+1, Marko Kujansivu 0+1, Teemu Niemi 0+1, Rauno Myllynen 0+1

SB Luja II – YPA II    0-9

Toisessa pelissä oli vastassa Pälkäneen Luja-Lukko.  Tämä ottelu oli edellisen peilikuva. YPA hallitsi ottelua täysin suvereenisti vastustajan keskittyessä oman pelin sijasta tuomarille mussuttamiseen. Tästä  pelistä  ei jäänyt jossiteltavaa. YPA oli kaikessa parempi.

Viikonlopun suurimmat onnistujat tulevat  joukkueen nuoriso-osastolta. Ensinnäkin on nostettava esiin nuori maalivahti Atso Laurila, joka pelasi erittäin vakuuttavasti tyylikkään nollapelin. Miro Kujansivu pääsi muutamaan kertaan esittelemään parasta asettaan, jäätävän tulista rannelaukausta. Myös pakin paikalla pelannut Niko Vuori teki näyttäviä ja tehokkaita coast-to-coast -nousuja.

Kokeneempi kaartikin sai toisessa pelissä jo paremmin juonesta kiinni. Pettinen jakoi maukkaita passeja, joista pääsivät nauttimaan vuorotellen niin Vainiola, Järä kuin Kaivolakin, joka vauhtiin päästyään hurjasteli Luja-Lukon verkkoon peräti hattutempun.

Ottelun tehopisteet:  Sami Pettinen 0+4, Akseli Kaivola 3+0, Niko Vuori 1+2, Jan-Erik Järä 2+0, Marko Kujansivu 0+2, Juha Vainiola 1+0, Miro Kujansivu 1+0, Roope Grönlund 1+0, Teemu Niemi 0+1