Joonas Suvela laukoi YPA:n B-pojat kärjen tuntumaan

9.12.2014

C00 Thunderille voitto ja tappio. D02-pojat joutuivat tyytymään tappioon. F05-pojat tasavahvoja Kooveen kanssa, kuudesta pelistä kolme voittoa ja 3 tappiota.

B-POJAT

YPA – PirPi 5-3

Ylemmän jatkosarjan toinen turnaus pelattiin Raumalla. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui kuitenkin lähinaapuri Pirkkalan Pirkat. Erittäin tasaisen väännön ratkaisuksi muodostui PirPin jäähy kolmannen erän puolivälissä. YPA:n tuloksekkaan ylivoiman viimeistelijäksi nousi Joonas Suvela tarkalla ylänurkkalaukauksella ajassa 39.41. PirPi haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, jolloin YPAlaiset kaunistelivat vielä osumalla tyhjään maaliin voittolukemiksi 5-3. Voiton takuumieheksi nousi YPA:n maalivahti Matias Alenius.

RSS Panthers – YPA 4-5

Toisessa pelissä vastaan asettui ilman tappioita ollut RSS Panthers. Panthers sai otteluun unelma- alun tekemällä 0-1 jo 18 sekunnin pelin jälkeen. Toisessa ottelussa vahtivuoron saanut Atso Laurila ei kuitenkaan antanut salamamaalin häiritä vaan napsi torjuntoja vakuuttavasti. YPA uskoi omaan tekemiseen vaikka olikin jo 4-2 tappiolla. Ottelussa nähtiin jälleen Niko Vuoren tavaramerkiksi kehittynyt "coast-to-coast"-nousu, joka johti tasoitusmaaliin ajassa 43:55. Vain 25 sekuntia edellisestä maalista päivän hahmo Jonas Suvela sivalsi voittolukemiksi 5-4.

Joukkueen päävalmentaja Marko Kujansivu oli syystäkin suu messingillä.”Joukkueelle on kehittynyt kuin itsestään käsittämätön joukkuehenki ja siten myös usko omaan tekemiseen.” Sarja pelataan ylialueelisena sarjana Länsirannikon joukkueiden kanssa. Kahden turnauksen jälkeen YPA on kakkosena pisteen päästä sarjakärjestä Rauman SalBasta.

Tehot: J. Suvela 4+1, N. Vuori 2+1, O. Tuominen 2+0, Jo. Pohjonen 1+1, Je. Pohjonen 0+2, M. Kujansivu 1+0 ja T. Niemi 0+1

C00-POJAT THUNDER

YPA Thunder - Huskies 11-2

Itsenäisyyspäivän iloksi 00-pojat suuntasi Hämeenkyröön ottamaan mittaa sarjataulukon eri päissä olevista joukkueista. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Huskies joka oli aikaisemmissakin otteluissa varsin vahvasti altavastaajan asemassa. Tähän otteluun heidän lähtökohtaa helpotti hieman neljän avainpelaajan puuttuminen sekä laiska asenne ottelun alkuhetkillä... sekä varsin väsynyt ja useimmissa tilanteissa kuutamolla oleva tuomarivaljakko joka näkyi urakoivan koko päivän.

Onneksi erän alkupuoliskolla Jere laittoi allon pariin kertaan vastustajan maalivahdin taakse ja voitiin hengähtää hieman ilman aikalisän ottamista. Kun vielä erän loppuun Roopen viivalaukaus upposi ylivoimalla sisään siirryttiin tauolle 3-0 lukemissa. toinen erä olikin päivän parasta antia ja palloa kaivettiin kuuteen kertaan Huskiesmaalista. Mieleenpainuvimpana syvältä omalta alueelta lähtenyt Roopen laukaus tolpan juureen. Kolmanteen erään lähdettiin tavoitteena jatkaa samaa peli-iloa ja pelta Jussille 0-peli joka kuitenkin ensimmäisten vaihtojen parilla merkkausvirheellä. Onneksi erän viime hetkillä taisteltiin erätulos tasan 2-2:een. Ottelussa tehoja keräsi kaikki muut paitsi pakkipari joka ei ollut kentällä kummankaan maalin aikana, joten ei tehottomuutta voi moittia kun oma tehtävä hoidettiin oikein.

SCU - YPA Thunder 12-0

Tähän peliin olisi tarvittu puuttuvia miehiä paljon enemmän kuin ensimmäiseen. SEn verran vapaasti yksi hyökkäyskaksikko joukkueesta sai mellastaa kentällä, toki tämä olisi voitu huomata edellisesä turnauksessa mikäli heidän peliä olisi päästy seuraamaan aikataulujen puitteissa. ERälukemat 3-0, 4-0 5-0 ei suuremmin siltä osin jätä selittämisen varaa, mutta alkoi ottelun kuluessa koivt pojilla painamaan eikä Jussi maalissaan erityisemmin apua saanut. Toki tuomaripari oli ottelun etenemisessä vielä enismmäistäkin ottelua merkittävämmässä roolissa koska heillä ei homma eikä pää pysynyt ollenkaan kasassa. Käy kyllä sääliksi niitä joukkueita jotka heidän ottelista joutui vielä päivän kahdessa viimeisessä ottelussa "nauttimaan".

Turnauksen tehot: Roope 3+1, Aki 2+1, Jere 2+1, Eetu 0+3, Mikael 2+0, Taavi 1+1,  Jyri 1+0, Lassi 0+1, Veeti 0+1, Santeri P. 0+1

D02-POJAT

PirPi – YPA 13-1

Itsenäisyyspäivää juhlistimme Raholan tynkäturnauksessa, jossa meillä oli yksi peli Pirkkalan Pirkkoja vastaan. Peli alkoi tasaisissa merkeissä, sillä ottelusta oli kulunut lähes neljäsosa, mutta valotaululla oli edelleen nollat. Ensimmäinen pöytäkirjamerkintä tuli ajassa 9:05 kun Lassi joutui rangaistuspenkille mailaan lyömisestä. PirPi pääsi rankaisemaan ylivoimalla 1-0. Toinen maali tuli samalla kuviolla, eli ensin YPA:sta rangaistuspenkille tällä kertaa Roope (nro 99) syynä mailaan lyöminen. Roopen rangaistuksen aikana PirPi:n pelaaja nro 99 teki 2-0. Näissä 2-0 lukemissa menimme ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä oli sitten karumpi. Pöytäkirjaan merkittiin PirPi:n 8 maalia, joista 1 ylivoimalla ja 1 rangaistuslaukauksella. Maalien lisäksi pöytäkirjaan toisessa erässä pääsivät meidän 2 rangaistusta: Aku mailaan lyömisen johdosta ja Laurin syykoodi "taklaaminen, kaataminen tai kamppaaminen" Toisen erän jälkeen tilanne 10-0 pirkkalalaisille.

Kolmannessa erässä jatkettiin rangaistusten antamista. PirPi:lle 2 rangaistusta, ensimmäinen estämisestä ja toinen mailaan lyömisestä. YPA sai vielä yhden rangaistuksen mailaan lyömisestä, jota Roope (nro 99) meni istumaan. Roopen rangaistuksen aikana Pirkkalan nro 99 oli jälleen maalaamassa. Saimme kuitenkin itsekin yhden maalin jonka Niko teki Artun syötöstä. Sepä ei kuitenkaan paljon lohduttanut kun peli keskeytettiin ajassa 40:10 kahdentoista maalin erolla 13-1.

Koovee Keltaiset – YPA Valkoinen 3-11

YPA:n 05 pojat viettivät itsenäisyyspäivää pelaten Pirkkahallissa KooVee:n kolmea joukkuetta vastaan. Pojille tuli kaikkiaan kuusi peliä. YPA sininen aloitti KooVee Punaisia vastaan hieman aamu unisena ja peli päättyi KooVeen voittoon lukemiin 9-3. YPA valkoinen pelasi seuraavan pelin KooVee Mustia vastaan samaan tapaan lukemien ollen KooVeelle 10-1

Seuraavaan peliin Siniset keräsi itsensä ja näytti KooVeen Keltaisille mallia ja pelin loputtua taululla lukemat 2-11 YPA:n Sinisille. Valkoiset sai seuraavaksi jo kovaksi todetun KooVeen Punaiset ja peli menikin puollustus harjoitteluun, lukemat KooVeelle 21-3. Viimeiseen otteluunsa Siniset lähtivät taistelemaan ja tasaisesti mentiin pitkän mutta viimeisessä vaihdossa harmittavasti vastustaja pääsi tekemään ratkaisevan maalin ja lukemat taululle 3-2 KooVeelle.  Valkoiset taisteli myös viimeisessä pelissään hienosti voiton KooVeen Keltaisista 3-11.