YPA:n edustusjoukkueille täydet pisteet

15.12.2014

Miehille murskavoitto ja naisille voitot kahdesta ottelusta. 04-pojat aloittivat Eliittisarjan voitolla ja tappiolla. 06-pojille makoisat voitot Classicista ja Ilveksestä.

MIEHET I

YPA - WFT 15-3

Ylöjärven Pallon kausi lähenee puoltaväliä, joukkue on esiintynyt selvästi noususuuntaisesti kauden edetessä. Voittoja on tullut mutta niitä tarvitaan lisää jotta ylöjärveläiset nähtäisiin ensikaudella sarjaporrasta ylenpänä.

Lauantaina vastaan asettui tehdaskaupungin ylpeys WFT, vajaa miehisellä joukkueella pelanneet  valkeakoskelaiset joutuivat heti alussa vaikeuksiin YPA:a vastaan Henrik Puumalan laukoessa Aleksi Peltolan syötöstä 1-0 taululle 3 minuutin pelin jälkeen. ajassa 06.19 YPA:n vahvuudeksi muodostunut ylivoima peli toimi jälleen, YPA pääsi pelaamaan 6-4 vastaan siirretynrangaistuksen aikana jolloin Jere Nenonen sijoitti pallon tarkasti maalin perukoille syöttöketjun jälkeen.

2 minuuttia myöhemmin Miika Ruuskanen lisäsi samassa vaihdossa YPA:n johdon 4-0 kahella osumalla. Ylöjärveläiset iskivät vielä kolme osumaa loistavaan ensimmäiseen erään, maalimerkinnät Santeri Tervoselle, Henrik Puumalalle ja Aleksi Peltoselle. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen oli murskaava 7-0, eikä tahti hiipunut Toisessa erässä Ylöjärveläisten 2.ketju sai myöskin pelin toimimaan, Joonas Suvela tulli lepo vuorosta peliin ja laukoi eron  kahdeksaan tämän jälkeen ketjun seuraavassa vaihdossa uusi tulokas Samuli Pälviranta napautti ranteella  9-0.

YPA näytti jo marssivan toisessa erässä katkaisu voittoon Miika Ruuskasen ohjatessa hattutempun Teemu Leppäsen hienosta syötöstä, toisin kuitenkin kävi ottelun tuomarit vihelsivät kyseenalaisen 5 minuuttisen Joona Toivaselle ja WFT pääsi peliin mukaan kolmella osumalla YPA:n liusuessa pulustus velvoitteistaan. WFT pääsi myös testaamaan rangaistuslaukausta mutta maalilla torjunut Joonas Nihti todisti olevansa myös vahvassa vireessä. Alivoiman jälkeen Peli oli kuitenkin erittäin nopeasi ohi, 3 minuuttia ja 5 maalia, maaleista vastasi kolmanteen erään lepo vuorosta tullut Jaakko Katajisto kahdella hienolla osumalla, Miika Ruuskanen illan neljännellä ja viidennellä osumallaan sekä loppulukemat 15-3 taululle lyönyt Henrik Puumala.

Miika Ruuskanen 5+2 Henrik Puumala 3+1 Aleksi Peltonen 1+3 Jere Nenonen 1+2 Teemu Leppänen 0+3 Jaakko Katajisto 2+0 Samuli Pälviranta 1+1 Santeri Tervonen 1+0 Jonas Suvela 1+0 Joona Toivanen 0+1

NAISET I

YPA - FoSu  4-2

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli Forssan Suupparit, jolle YPA oli hävinnyt kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. YPAlaiset lähtivät reissuun loukkaantumisten kaventamalla ryhmällä, mutta ei antanut sen vaikuttaa valmistautumiseen. YPA sai otteluun loistavan startin. Kun pelikello näytti aikaa 8.05, oli ylöjärveläiset jo 3-0 johdossa. Tämän jälkeen ote siirtyi vastustajalle ja erätauolle siirryttiin lukemissa 3-1. FoSu kavensi vielä toisen erän alussa tilanteeksi 3-2. Päävalmentaja Kari Packalen katkaisi FoSun pelitemmon aikalisällä, jonka jälkeen hallinta siirtyi YPAlaisille. Kolmannessa erässä YPA vielä kaunisteli lopputulokseksi 4-2.

Tehot: Elina Haikonen 1+1, Iiris Pyykkö 1+1, Essi Nurmi 1+0, Laura Lahtinen 1+0, Julia Prättälä 0+1

YPA - MIG  8-1

Toisessa pelissä YPA sai vastaansa Tamperelaisen MIG:in. Ottelun kuva tulikin nopeasti selville, kun ajassa 1.08 taululla komeili 2-0 lukemat YPAlle. Ensimmäinen erä päättyi lopulta 4-0 lukemissa. Ylöjärveläisille tuli pieni kauneus virhe toisen erän alkuun, kun vastustaja onnistui kaventamaan 4-1 lukemiin. YPA oli kuitenkin suvereeni läpi ottelun ja viimeisteli voittolukemiksi 8-1.

Tehot: Essi Nurmi 2+4, Anu Savukoski 0+3, Anu Vuori 2+0, Laura Lahtinen 1+0, Linda Zahartsenko 1+0, Outi Paldanius 1+0, Heidi Saarinen 1+0

YPA jää 2. divarin sarjatauolle kolmantena. Joukkueella on 12:ta ottelusta seitsemän voittoa ja viisi tappiota. Sarjan kärkikaksikko on YPA:a neljä pistettä edellä.

04-POJAT

YPA - SBS Wirmo 5-4

Ensimmäiset eliittisarjan pelit alkoivat raholassa pelilllä SBS Wirmo Punaista vastaan. Etukäteen Wirmon joukkueesta ei paljon tietoa ollut. SBS Wirmo oli voittanut oman karsintasarjansa puhtaalla pelillä, joten Länsirannikon piirin  parhaimmistoa oli vastassa.

Pelin alussa kävi heti selväksi minkälaisesta joukkueesta oli kysymys. Karvausmuodostelma oli tiivis, joukkue ei ottanut kovin ylhäältä kiinni. Pelimuodostelma pysyi kasassa, vaikka YPAlaiset siirtelivät palloa hienosti omassa päässä pelin alkuhetket. Myös puolustuspeli oli ensiluokkaista ja ylipäätänsä joukkuepeli oli parasta, mitä tähän asti oli nähty. Kovaan koitokseen siis heti ensimmäisessä pelissä. Onneksi YPA:n pojat nostivat myös omaa tasoaan ja peli oli tasaista. Maaleja tehtiin vuorotahtiin, ensin siirryimme 1-0 johtoon Alexin pienestä kulmasta tekemällä tuikkaisulla. Sitten vastustaja tasoitti ja siirtyi johtoon. Tasoitimme pelin ja siirryimme johtoon, mutta jälleen Wirmo punnersi tasoihin. Tällöin peli jatkui loppuun asti. Peli oli tiukkaa ja tasaista, mutta onnistuimme tekemään pelin loppupuolella johtomaalin, jota onnistuimme puolustamaan loppusummeriin asti. Voitto siis meille 5-4. Tämä oli pojilta hienoa peliä ja kaikki onnistuivat omilla paikoillaan. Maalivahtien hyvä vire ja Alexin hattutemppu olivat YPA:laisten parasta antia.

SBS Masku - YPA  11-5

Toisessa pelissä tuli vastaan SBS Masku. Maskun joukkue oli kohdattu kertaalleen tällä kaudella Eurosport -turnauksen finaalissa syksyllä. Joten taas oli superkova peli tiedossa. Tähän peliin ei saatu hyvää alkua. Jalat olivat jääneet Wirmo peliin. Tunnin palautusaika ei ollut riittävä. Sorruimme jälleen perisyntiimme ” yli pelaamiseen” ja Maskun taitavat yksilöt olivat kärkkäänä maalilla tekemässä tuhojaan. Teimme paljon virheitä, syöttöpeli ei ollut kohdallaan ja liian usein Maskun pelaaja oli unohdettu maalille vapaaksi. Tappio tuli numeroin 11-5.

06-POJAT SININEN

YPA Sininen - Classic Punainen  5-8

YPA Sininen -06 matkasi sarjapeleihin pirkkahalliin. Edessä oli kolme peliä. Ensimmäinen peli pelattiin Classic Punaista vastaan. Ensimmäinen erä oli tasaista peliä ja siinä tehtiin vuorotahtiin maaleja. Erä päättyi tasan 3-3. Toisen erän alkuun Classic teki nopeaan tahtiin neljä maalia. YPA Sininen sai viidennen pelaajan kentälle ja peli tasoittui tämän jälkeen. Aika ei riittänyt tasapeliin joten oli tyytyminen 5-8 tappioon.

YPA Sininen - Classic Valkoinen 8-3

Seuraavaksi otettiin mittaa Classic Valkoisesta. Ensimmäinen erä meni tasaisella pelillä ja tauolle mentiin 3-2 johdossa. Toisessa erässä painopiste oli vastustajan päässä. Välillä nähtiin Classicilta hienoja hyökkäyksiä mutta maalivahtipeli ja pienoinen onnikin pelasti  YPAn. YPA Sininen voitti lopuksi pelin 8-3 ja kauden ensimmäiset sarjapisteet oli tosiasia.

YPA Sininen - Ilves

Kolmanteen peliin saatiin Ilves vastaan. Pienillä pelipaikka muutoksilla lähdettiin peliin. Pelipaikojen muuttaminen oli valmennukselta hyvä veto ja maalien tekoon osallistui myös vähemmän maaleja tehneitä pelaajia. Ilves nujerrettiin 8-3 hyvällä puolustus- ja hyökkäyspelillä. Kauden toinen voitto maistui hyvältä.

06-POJAT VALKOINEN

YPA Valkoinen - Classic Valkoinen 5-6

YPA Valkoinen sai ensimmäisessä pelissä vastaan Classic Valkoiset. Alku oli tasaista vääntöä ja peli kulki päästä päähän molempien joukkueiden luodessa hyviä tilanteita. Vastustajan kaksi hyvää laukausta löysi kuitenkin tiensä meidän maaliin, joten jouduimme heti alussa takaa-ajoasemaan. Tämä toi Classicille lisäpuhtia ja olimme vähän aikaa askeleen jäljessä, jolloin vastustaja lisäsi johdon jo kolmeen maaliin. YPA Valkoinen sai avattua maalitilin, mutta vaikka YPA pääsi pelaamaan lopussa viidellä pelaajalla, niiin ensimmäisen erän jälkeen peli oli jo 1-6 Classicille. Toiseen erään YPA lisäsi liikettä ja alkoi samaan maalipaikkoja. Tarkka veto takakulmaan ja peli 2-6. Suoraan syötöstä 3-6, reboundista 4-6, läpiajosta kikat ja peli jo 5-6. Hienon nousun katkaisi kuitenkin pelikello ja ihan tasoihin emme ehtineet kiriä. Harmillinen 5-6 tappio, mutta hyvä yritys joka pojalla käänsi pelin positiiviseksi.

YPA Sininen - Classic Punainen 7-8

Seuraavaan peliin YPA Valkoisille tuli vastaan toinen Classicin joukkue. Jo ensimmäisessä vaihdossa YPA:lle 1-0 johto. Peli saatiin painettua vastustajan päätyyn ja peli oli ensimmäisen erän puolivälissä jo 3-0. Vastustaja sai kuitenkin kavennuksen aikaan ja sai painetta meidän päätyyn. Kova myllytys jatkui ja peli oli jo tasan 3-3 erätauolle mennessä. Vielä kun Classic sai lisättyä toisen erän alussa johdon kolmeen maaliin, niin meidän pelaajilla alkoi leuka painua rintaan. Toivoa toi kuitenkin taas 4-6 kavennus, minkä jälkeen peli oli tasaista taistelua. Pojat nostivat taas ryhtiä sekä lisäsivät kierroksia ja 7-8 kavennus viisi sekuntia ennen loppua toi toisen niukan tappion tähän turnaukseen. Jokaiselta pelaajalta nähtiin kuitenkin hienoja suorituksia, joten tästä on hyvä jatkaa harjoituksia ja suunnitella seuraavia tuuletuksia.

NAISET II

Hanka - YPA II 5-2

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui kotiturnauksessamme kauden avaustappion aiheuttanut Hanka. Vastustajan tiivis puolustuspeli tiedettiin etukäteen erittäin vaikeaksi murrettavaksi. Ottelu alkoi tutulla kaavalla - YPA hallitsi palloa ja vastustaja rankoi pienien virheiden jälkeen kovalla prosentilla. Virhe siellä, toinen täällä - kahden erän jälkeen YPA oli edelleen nollilla. Ensimmäinen maali Hangan päähän saatiin tehtyä ottelun 38. minuutin kohdalla ja siitä alkoikin hieno kiri ja heti perään toinen maali. Kiri tyrehtyi kuitenkin vastustajan 5-2 maaliin ja kauden kolmas tappio oli tosiasia.
Tehot: Rosa Kivelä 1+1, Noora Seilo 1+0, Mia Koivikko 0+1

YPA II - Gunners 7-5

Toiseen peliin sisuunnuttiinkin kunnolla. Ottelu oli aivan eri näköinen heti alkumetreiltä lähtien. YPA oli hienosti hereillä ja johtikin jo 2-0, kun oli pelattu vasta 2:22. Kenties hyvänolon tunne valtasi joukkueen ja näin ollen vastustaja pääsikin mukaan peliin lähes yhtä nopeasti. Ensimmäinen erä olikin melkoinen maalintekokilpailu, päättyen YPAlle 4-3. Toisen erän YPA hävisi 1-2, joten kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä 5-5 tasatilanteessa. Vauhti ja aktiivinen peliote oli liikaa Gunnersille ja YPA ottikin komean 7-5 voiton. Tehot: Elina Vuoristo 3+1, Mervi Lehtiniemi 2+1, Jenni Veijonen 0+2, Rosa Kivelä 0+2, Noora Seilo 1+0, Marjukka Vellonen 1+0, Emmi Mäenpää 0+1
Kärkijoukkueiden yhden tappion ja voiton myötä sarjatilanne kiristyi entisestään - viisi ensimmäistä joukkuetta on jokainen pisteen välein. YPA on edelleen hienosti mukana taistelussa sijalla 3, kaksi pistettä kärjestä.