Suuressa HFC 2015 turnauksessa YPA:n 04-pojat

6.1.2015

YPA Siniset niukasti ulos mitaleilta.

YPA Siniset suuntasivat joulun jälkeiseen kinkun sulattelu turnaukseen Helsinkiin. HFC on Suomen suurin salibandyturnaus. Tässä turnauksessa on hyvä mittailla tasoaan Suomen kärkijoukkueita vastaan. E2 kilpasarjaan oli ilmoittautunut 10 joukkuetta ja haastaj sarjaan 20 joukkuetta. Kilpasarja koostui pääasiassa Etelä- ja Sisä-Suomen joukkueista lukuunottamatta Nibacos:ia, joka oli matkannut Helsinkiin Kokkolasta.

YPA Sinisten turnaus alkoi kilpasarjassa Backbirds United mustaa vastaan. Blackbirds oli kohdattu aikaisemmin kahdesti, joista kummastakin oli tullut tasapeli lopputulokseksi. Peli lähti tasaisissa merkeissä käyntiin. Hieman taisi alussa poikia jännittää, sillä tilanteisiin mentiin hieman käsijarru päällä. Pääsimme kuitenkin jo kolmannella minuutilla johtoon Maken hienolla ”siniviiva” vedolla. Tämän vastustaja kuitenkin kuittasi nopeasti tasoittamalla pelin heti seuraavalla minuutilla. Tasaisissa merkeissä mentiin ja maaleja tehtailtiin tasatahtiin aina tilanteeseen 3-3. Toisen erän alussa onnistuimme siirtymään kahden maalin johtoon, mutta jälleen vastustaja kavensi ja aloitti hurjan takaa-ajon. Takaa- ajo tyrehtyi kuitenkin, kun vastustajan pelaaja esti korkealla mailalla maalinteon. Seurauksena oli rangaistuslaukaus, josta Valtsu kasvatti johtomme taas kahteen maaliin. Nämä jäivät myös loppuluvuiksi, voitto 6-4. Tämä oli hieno voitto pojilta, sillä Blackbirds on todella hyvä joukkue ja melkein aina turnauksessa kuin turnauksessa finaalissa. Tämän pelin jälkeen siirryimme Kirkkonummen majapaikkaan iltapalalle ja yöunille.

Seuraavana päivänä meillä olisi kolme peliä ToBK:ia, Pakilan Visaa ja Steelers:siä vastaan. Ensimmäinen peli ToBK vastaan alkoi vauhdikkaasti. Pelissä oli hyvä tempo ja vastustaja oli hyvällä liikkeellä pelissä mukana. Peli oli kuitenkin meidän hallussa ja teimme maaleja murhaavalla prosentilla siirtyen nopesti 4-0 johtoon. Voitimme loppujen lopuksi 8-1. Tässä ottelussa paransimme otteitamme edellisestä ja pelasimme hyvää joukkuepeliä ja olimme tehokkaita maalinteossa.

Kolmanteen otteluun saimme vastaan Pakilan Visan. Peli oli aika samanlainen, kuin edellinenkin. Olimme tehokkaita maalinteossa ja peli oli ihan hyvällä mallilla. Voitimme ottelun luvuin 7-1.

Päivän viimeiseen otteluun tuli vastaan Hämeenlinnan Steelers, joka viime vuonna tiputti meidät jatkosta Särkänniemi turnauksessa. Tähän peliin lähdimme hyvin latautuneina. Painoimme raivokkaasti pelin vastustajan päätyyn, mutta Steelersin maalivahti ja puolustus kesti. Pelin kuluessa Steelers pääsi peliin mukaan ja loi vaarallisia paikkoja vastaiskuilla. Peli oli hurjan kova ja tempo oli valtava. Pääsimme maalin johtoon vapaalyönnillä ja puolustimme johtoamme hurjasti. Steelers kuitenkin punnersi väkisin tasoihin 1-1. Tähän tulokseen peli päättyi. Tämä oli meille hyvä tulos, sillä tämä varmisti meille lohko voiton ja tien suoraan välieriin. Huikeaa jätkät, välierissä Suomen suurimmassa salibandy turnauksessa. Aivan sensaatiomainen suoritus!!

Kolmantena pelipäivänä saimme vastaan jälleen Steelersin, joka oli voittanut puolivälierissä Nibacos:n. Nyt siis ratkaistaisiin paikka finaalissa. Peli oli vielä jännempi kuin edellinen kohtaamisemme. Tässä pelissä Steelers oli ehkä hieman paremmin mukana kuin edellisessä kohtaamisessamme ja peli oli niin tasaista että peli voisi kääntyä mitenpäin vain. Tällä kertaa Steelers onnistui maalinteossa ja me emme. Steelers voitti 1-0, vaikka haimme tasoitusta hurjasti ja lopulta ilman maalivahtia. Tappio ei johtunut yrityksen puutteesta, kaikki pelaajamme antoivat kaikkensa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Finaalipaikan menetys oli tosi ja siirsimme katseet pronssi peliin.

Pronssipelissä vastassa oli Tapanilan Erä. Siirryimme heti alussa johtoon Kasperin hienolla vanhanaikaisella. Tämä peli oli kuitenkin meiltä jo väsynyttä tekemistä. Rasitus alkoi näkyä ja emme päässeet omaan peliimme kiinni. Peli pysyi näin pitkään, mutta sitten Tapanilan Erän pojat onnistuivat ylivoimalla tasoittamaan. Toisen erän alkussa vastustaja siirtyi 2-1 johtoon. Yritimme rajusti tasoitusta, mutta peli meni hieman väkisin runttaamiseksi ja emme oikein päässeet hyville paikoille. Viimeisellä minuutilla vastustaja teki vielä yhden maalin ja voitti ottelun 3-1.

Yhteenvetona turnauksesta voi sanoa, että olemme oikealla polulla. Turnauksen lopulta voitti Steelers ja hopean otti Blackbirds. Kumpaakin joukkuetta vastaan pystyimme todella hyvään peliin. Erotuksena oli, että finaali joukkueet pystyivät parantamaan peliään turnauksen ajan, kun meillä taas taso hieman laski kolmantena pelipäivänä. Tasoerot ovat pieniä ja hyvänä päivänä HFC:n voittopokaali vielä joskus suuntaa Ylöjärvelle. Viimevuoteen verrattuna paransimme sijoitustamme reippaasti ja olemme ehkäpä hieman kuroneet kärjen etumatkaa kiinni. Komannen pelipäivän tappiot tietenkin harmittivat kovasti, sillä kaikki halusivat voittaa mestaruuden. Kaikki voivat ollakuitenkin tyytyväisiä suorituksiinsa. HUIPPU SUORITUS YPA Sininen!