Miehille täydet pisteet

16.2.2015

Naisille voitto ja tappio, C00-pojille sarjajohtajan päänahka, M II:lle ja D02-pojille voitto ja tappio

MIEHET

YPA-SR III 5-3

YPA:n miesten I joukkueen 4 divisioona urakka jatkui Ylöjärvellä sunnuntaina voitokkaasti. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Soittorasian III joukkue, ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ensimmäisen vaihdon aikana syntyi kolme maalia. YPA:n osumasta vastasi Henti Mattila ajassa 0:45 ja Henrik Puumala 1:24 maalien välissä SR tasoitti 1-1.

Ylöjärveläiset ottivat pelin haltuunsa nopeasti ja iskivät johdon kahteen maaliin Puumalan osumalla vielä ensimmäisessä erässä. Toinen erä mentiin maalittomana YPA:n hallitessa maalipaikkojen määrää.  Soittorasia sai kavennus osuman heti kolmannen erän alkuun, mikä sai Ylöjärveläiset puolustamaan raivokkaasti yhden maalin johtoaan, muiden Ylöjärveläisten tuhlatessa maalipaikkojaan Henrik Puumalan sihti näytti olevan kunnossa Sunnuntai aamupäivänä mies iski ensin tilanteen 4-2 hattu tempulla ja myöhemmin SR III pelatessa ilman maalivahtia maalisarakkeeseen tuli jo neljäs merkintä. Tamperelaiset kavensivat vielä tilanteen ottelun lopussa 5-3, tärkeät pisteet sarjakakkoselta jäivät Ylöjärvelle.

YPA-WFT 13-1

Ylöjärveläisten ja Valkeakoskelaisen sarja jumbon ensimmäisessä kohtaamisessa nähtiin YPA:n murska voitto ja samaa pystyi odottamaan myös tänään.  Ottelun alusta asti oli selvää kumpi pisteet tulee viemään, kysymys kuuluikin missä erässä peli tulee katkeamaan. ottelu oli tiivistettynä YPA:n pallollisen pelin sekä viimeistelyn harjoittelua sekä vastustajan maalivahdin upeita pelastuksia. Ottelussa nähtiin useita upeita maaleja joista harvalukuinen kotiyleisö pääsi nauttimaan, päätehtailijana ylöjärveläisistä toimi ensimmäisessä pelissä myös loistanut Henrik Puumala sekä Samuli Pälviranta ja puolustuksessa loistanut ja kauden tehopiste määränsä tuplannut Santeri Tervonen…ja ottelun katkaisu viimeisellä minuutilla.

Henrik Puumala 7+3 Samuli Pälviranta 3+3 Santeri Tervonen 2+4  Henri Mattila 3+2  Tommi Keski-Kastari 1+3 Teemu Leppänen 0+3 Miika Ruuskanen 1+0 Aku Petäjä 1+0

NAISET

YPA – Pirpi 2-4

YPAn Naisten Edustus kokoontui Ystävänpäivän kunniaksi Raholan Liikuntakeskukselle kauden 9. turnaukseen.

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli, Naisten Suomen Cupissa tänä vuonna loistavasti esiintynyt ja pikkufinaalin voittoa juhlinut, Pirkkalan Pirkat. Kauden edellisissä kohtaamisissa YPA oli jäänyt PirPin jyrän alle, mutta tällä kertaa Ylöjärveläiset olivat tehneet kotiläksynsä ja pystyivät ajoittain laittamaan nousukarsintoihin selvinneen vastustajansa ahtaalle. Ottelun taso nousi todella korkealle, koska YPA pystyi vastaamaan Pirkkojen kovaan pelitempoon. Kauden parasta peliään esittänyt YPA loi kahdessa ensimmäisessä erässä paljon hyviä maalipaikkoja ja oli muutenkin pelissä loistavasti mukana. Mutta kolmannessa erässä PirPi oli jo selvästi parempi joukkue luoden pitkiä pyörityksiä Ylöjärveläisten päätyyn. YPA sai PirPiä vastaan kokea karulla tavalla sen, että jos tämän tasoista vastustajaa vastaan teet henkilökohtaisia virheitä, niin kyllä ne suurella prosentilla myös kostautuvat. YPA meni ensimmäisessä erässä kaksi kertaa maalin johtoon, mutta Pirkat tasoittivat pelin heti seuraavissa vaihdoissa. Kahdessa viimeisessä erässä YPA ei montaa virhettä tehnyt, mutta niin vain Pirkkalalaiset rankaisi niistä vielä kaksi kertaa ja lopulta Pirkkalan Pirkat voittivat pelin 4-2. Ylöjärveläisillä ei ole mitään syytä olla allapäin, vaikka tappio pelistä tulikin, koska peli on parantunut huimasti kauden aikana ja nyt pystyimme haastamaan kivikovan PirPin.

Tehot: Essi Nurmi 1+0, Iiris Pyykkö 1+0, Riikka Lehtinen 0+1 ja Heidi Saarinen 0+1

YPA – SCU 7-3

Päivän toisessa pelissä vastaan tuli Janakkalan SCU. Edellississä peleissä YPA on ollut selvästi parempi joukkue ja ottanut voitot molemmista kohtaamisista. Tällä kertaa SCU pääsi vähän jopa yllättämään, koska ottelu oli aiempiin kohtaamisiin verrattuna yllättävän hyvä tempoinen, varsinkin kaksi ensimmäistä erää oli tasoltaan hyviä. Valitettavasti tuomarien taso ei vastannut ottelua ja se sekoitti pahasti ennen kaikkea YPAn peliä. SCU voitti ensimmäisen erän 2-0, mutta heti toisen erän alkuun YPA kavensi pelin 2-1. Erän puolessa välissä, 38 sekunnin sisään, ottelussa nähtiin 3 maalia ja näin tilanne yhtäkkiä olikin 3-3. Tämän jälkeen SCU alkoi jäämään Ylöjärveläisten jalkoihin ja lopulta YPA vei ottelun 7-3. Tästä pelistä saadut kaksi pistettä on YPA:lle elintärkeät taistelussa sarjan kolmannesta sijasta.

YPA on nyt 3 pistettä SBS Tamppia edellä, kun kautta on vielä 3 peliä jäljellä.

Tehot: Linda Zahartsenko 3+2, Heidi Saarinen 0+2, Johanna Mäkinen 1+0 Outi Paldanius 1+0, Julia Prättälä 1+0, Iiris Pyykkö 1+0, Riikka Lehtinen 0+1 ja Essi Nurmi 0+1.

Seuraava turnaus pelataan Lauantaina 07.03. Pirkkalan Vapaa-Aikakeskuksen parketilla, jossa ensimmäisenä vastaan tulee SBS Tamppi.

C00-POJAT LIGHTNING

RoPo vs YPA Lightning 4-3 (2-2,1-1,1-0)

Rangaistuksia ja ranttalia. Ystävänpäivän ensimmäinen peli RoPoa vastaan tiedettiin hankalaksi. RoPon on aina yllätysvalmis, jos oma peli ei kulje ja vastustakin tuntee meidät hyvin, kun pelattu käytännössä aina samoissa sarjoissa. Tänään ensimmäisessä pelissä mailoja puristettiin liikaa ja se kostautui lopulta. Mattoalustana kuitenkin oli mieleinen jokaiselle joukkueelle lohkossa. Ensimmäinen erä alkoi lupaavasti, kun ajassa 1.30 Jussi T vei meidät johtoon Tuomon passista. Sitten vastustaja sai yhden onneekkaan ja teki toisen ja ajassa 3.58 olimme jo häviöllä. Johtoasemassa pelaaminen pitäisi jo alkaa luistamaan, mutta nyt viime aikoina se ollut jostain syystä erittäin hankalaa välillä. Ajassa 6.50 Oskari Tomasin passista latoi pallon maaliin ja peli tasan. Erätauolle 2-2 tilanteesta. RoPo rikkoi enemmän meille yksi rangaistus ja vastustajalle kaksi kakkosta. Toinen erä samanlaista pelailua ja ainokaisemme alivoimalla teki Tomas Joonan syötöstä. Pelin kuvio selvä, RoPo provosoi, rikkoi ja me turhauduimme.Linja oli ehkä hieman salliva ja kaveri tiesi ketä kannattaa provosoida. Lopussa kaverille vihdoin jäähy ja seuraavasta hyökkäyksesta ylivoimalla laitanojaustilanteesta kaksi pelaajaa tantereeseen ja pelaajallemme yhtäkkiä 5+20 PR2 ja punainen kortti ilmaan. Asiaa ihmeteltiin aikansa, tuomari perusteli asiansa ja Jussi ulos. Tiedossa siis alivoima loppupeliksi, kunhan vastustajan pelaaja pääsisi rangaistusaitiosta. Pelimme sekosi ulosajo vihellyksestä ja ajassa 42.58 yksi laukaus ja kaveri johtoon. Alivoimalla maalipaikkamme vähissä, vaikka jokunen laukaus vielä saatiinkin.Peliajan loputtua ajassa 45.00 vielä Joonan hermokontrolli petti valitettavasti kaverin pelin kestäneestä provosoinnista lopussa. Valitettava sekava tilanne, josta Joonalle PR3 5+20 ja punainen sekä ulosajo. Ilmeisesti myös vastustajapelaaja toisena osapuolena osallisena, tuomarit eivät noteeranneet kuin näkemänsä. Pisteet RoPolle ja pelaajapakkamme harveni yllättäin, kun kaksi pelaajaa tippui pois rosterista rikkeidensä vuoksi ja vajaa tunti seuraavaan peliin. Toiseeen tärkeään peliin kiireellä kutsuttiin Tiitus korvaamaan kahta kortitettua, hyllytettyä pelaajaa. Peli oli vaikea mutta, hermokontrollin on pidettävä oli provosointia tai ei. Valitettava pisteiden menetys meille tärkeässä pelissä, silti Läsimäen aiemmin voittaessa O2Jkl:n lohkon kärkipaikka vieläkin omissa hyppysissä tappiosta huolimatta. Pisteet: Tomas 1+1,Oskari 1+0,Jussi T 1+0, Tuomo 0+1 ja Joona 0+1.Maalissa Tatu.

YPA Lightning vs O2Jkl 4-1 (0-1,2-0,2-0)

Toinen päivän peli oli sarjajohtaa Jyväskylän 02joukkuetta vastaan ja pelaajiemme asenne sekä liike oli aivan toinen kuin aiemmassa. Sarjajohtaja aloitti kotiluolassamme isännän ottein todella pirteästi ja peli pyöri pääosin päässämme. Puolustimme kuitenkin asenteella. 02Jkl laukoi ajassa 2.30 1-0 johtoon. Laukaus onnekas, sillä ohjautui maaliin oman pelaajamme Tomasin lavasta. Tatu maalissa pelasi, kuitenkin heti vahvasti torjuen tukun laadukkaita laukauksia. Yleisöstä kuului 02Jkl kannattajien mylvintää. 02 Jkl on pelannut tasaisen varmasti, mutta pelimme sujui kuitenkin ja puolustuksen toimiessa emme olleet huolissaan vaan odotimme tilaisuuksiamme. Toiseen erään jälleen tuli myös hyökkäys suuntaan laadukas YPA Lightning ja 02 joutui myös vastaanottamaan nopeita hyökkäyksiämme ja hyökkäyspään pyörityksiämme. Tuomarilinja oli nyt tiukka ja pienestä suullisesta "protestoinnista" Eetu P: saikin 2+10 ajassa 23.13. Pelimme ei nyt kuitenkaan seonnut vaan sisuunnuimme. Ajassa 24.04 Oskari napautti Tomasin passista alivoimallapelin tasoihin. Kolme minuuttia myöhemmin Joakimin syötöstä Tomas laukoi meidät johtoon. Hieno kuvio edelsi maalia. Kolmanteen 2-1 johdosamme. Tatu maalissa oli kuin muuri. Ja kotiyleisökin pauhasi kannustavin YPA huudoin. Tiitus kiitti pikaisesta komennuksesta ja vastuusta ja syöttikin kolmannen alussa Tuomon maalin. Tuomo laukoi upeasti ja pallo yläpesään. Tiituksella myös puolustus toimi hienosti. Tuomo ahersi asenteella moelmmat pelit. Viimeisemme maalasi Niko Eetu P:n avaavasta syötöstä. Peli oli lohkon kärkikaksikon tasoinen. Pisteet meille sarjajohtajasta tälläkin kertaa lopulta 4-1. YPA Lightning joukkueemme ja lohkon jännitys tiivistyy Ylöjärvellä kotiluolaan lohkon viimeiseen turnaukseemme 7.3. Nyt ero kaventui sarjajohtajaan O2Jkl:ään enään pisteeseen ja yksi peli heitä vastaan jäljellä. Two down one to go. Tosin myös Läsimäki hengittää niskaan ollen meistä pisteen jäljessä ja kaksi 02Jkl:stä. Molemmat pelaamme vielä 02Jkl vastaan ja Läsimäellä toinen lisäksi Happeeta vastaan ja meillä RoPo vielä myös kerran lisäksi vastassa. Lohko tosi tasainen ja ykköspaikalta vain jatkoon loppupeleihin eliitin kanssa. Kaikki edelleen omissa käsissä vaikka RoPo pelistä pisteet valitettavasti Sastamalaan. Ero kärkijoukkueeseen kaventui silti enään pisteeseen, joskin lohko kärkipaikkakin olisi ollut nyt otettavissa haltuun. Joukkueen asenne oli kohdillaan ja kaikki puursivat työteliäästi.Pisteet: Tomas 1+1,Oskari 1+0,Niko 1+0, Joakim 0+1,Tuomo 0+1, Eetu P 0+1 ja Tiitus 0+1.Maalissa Tatu oli huippuvireessä. Viimeinen ratkaiseva ylemmänsarjanturnaus 7.3. siis Ylöjärven Liikuntakeskuksella. Tervetuloa jälleen sitten halliin kannustamaan YPA Lightning huippusuorituksiin. Pelimme 7.3. klo 11.00 vs RoPo ja klo 14.00 alkaen vs O2Jkl. TERVETULOA KANNUSTAMAAN JA NAUTTIMAAN TUNNELMASTA. (ilmainen sisäänpääsy)

D02-POJAT

YPA - AC Nokia 3-8

Ensimmäisessä pelissä kentän toiseen päähän astelivat ystävät Nokialta. AC oli voittanut sarjassamme kaikki edelliset pelinsä, joten edessä oli kivikovan sarjakärjen kohtaaminen. Nokialaisten riveissä pelaa myös tuttuja entisiä joukkuekavereita, joten vanhojen ystävien tapaaminen pelikentällä on aina hyvin tunteikas tilanne (mutta tunteita on monenlaisia).

Peli alkoi nokialaisten salama-alulla, sillä he saivat maalin jo 19 sekunnin pelin jälkeen. Kahden minuutin kohdalla AC pääsi jo kahden maalin johtoon. Emme kuitenkaan antaneet periksi vaan taistelimme tosissamme. Saimme monia hyviä riistoja hyökkäyspäässämme ja vetoja kohti vastustajan maalia. Lopulta Miika syötti Mikaelille, joka veti sivusta tarkan vedon Nokian maaliin. Seuraavaksi Nokia sai jo kolmannen maalinsa, mutta minuutin jälkeen Niko teki kavennuksen. Viiden minuutin kohdalla AC johti 2-3. Seuraavaan kymmeneen minuuttiin ei sitten maaleja nähtykään, joten erätauolle siirryttiin tasaisissa 2-3 lukemissa.

Toisessa erässä oli hieman ongelmia vaihtojen kanssa. Ei pitäisi vaihtaa jos vastustajalla on vapaalyönti meidän päässä. Pelaamalla oppii, nyt tiedämme senkin ja nokialaiset johtavat 2-4. Toisen erän puolivälissä Miika sai rangaistuksen syykoodilla "mailaan lyöminen tai potkaiseminen". Jos sarjakärjelle antaa ylivoimamahdollisuuden niin kyllähän sen valitettavasti tietää miten siinä käy, nokialaiset johtavat 2-5. Seuraavaksi oli meidän vuoro maalata hieman onnekkaasti. Lassi syötti Miikalle jonka pitkän pomppupallon vastustajan maalivahti sai imuroitua omaan maaliinsa. Tämä jäi meidän viimeiseksi maaliksi, mutta nokia onnistui toisessa erässä vielä kerran ja kolmannessa kaksi. Loppussa valotaululla nokialaisten ystäviemme voittolukemat 3-8. Viiden maalin maaliero on huippusuoritus AC Nokiaa vastaan, sillä se on toiseksi pienin maaliero millä nokialaiset ovat voittaneet kahdeksassa C-lohkossa pelaamassaan pelissä.

BS - YPA 4-5

Päivän toisessa pelissä oli kovat panokset. Vastassa oli BS jota vastaan olimme pelanneet viimeksi tasapelin. Voitolla pääsisimme heidän ohi sarjataulukossa ja pojille oli luvattu poiketa pizzalla voittoisan pelin jälkeen. Vaikka parivaljakko Miika ja Aku tehtailivat meille nopeasti 0-1 johtolukemat, niin ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan näkynyt sitä samaa taistelua kuin päivän ensimäisessä pelissä. BS takoi ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja valmentajat joutuivat herättelemään poikia vaihtopenkillä. Frans kilautteli tolppaan ja Niko pääsi testaamaan rangaistuslaukausta, mutta valitettavasti se ei tuottanut tulosta. Ylivoimapelikään ei toiminut kun BS:n pelaaja istui rangaistusta mailaan lyömisen johdosta. Heräämistä ei tapahtunut, joten ensimmäiselle erätauolle BS:n 2-1 johtulukemissa. Valmentajien saarna jatkui erätauolla ja lopulta saatiin kaivettua unihiekat silmistä. Toisessa erässä oli parempaa peliä ja pallo pyörikin paljon vastustajan maalin läheisyydessä. Läheisyys on kiva asia varsinkin ystävänpäivänä, mutta valitettavasti se ei näy valotaululla. Saimme asenteen kohdilleen ja hienoja tilanteita vastustajan maalille, kunnes riemu repesi Eliaksen tehtyä Mikaelin syötöstä tasoituksen 2-2. Puoli minuuttia edellisestä on tilanne BS:n maalilla jossa aikamme sudittuamme Aku teki Artun syötöstä johtolukemat 2-3. Tsemppi nousi entisestään ja Mikaelin syöttö napsahti tällä kertaa Nikon lapaan, joka viimeisteli toisen erän päätöslukemiksi 2-4. Kolmatta erää pelattiin kymmenen minuuttia ilman maaleja. BS sai kuitenkin vapaalyönnin jälkeen kavennettua tilanteeksi 3-4. BS otti aikalisän, jonka jälkeen Aku sai maalin edestä lukemiksi 3-5. Kun peliä oli 1:20 jäljellä niin BS sai kuitenkin kavennettua lukemiksi 4-5. Vastustaja otti vielä maalivahdin pois maalilta, mutta onneksi enempää maaleja ei nähty. Pojat olivat pizzat ansainneet ja sitten kotimatkalle Laten kyydillä.

MIEHET II

YPA II – Gunners              11 – 5

Miesten 6-divisioonan ylempi jatkosarja jatkui Raholan liikuntakeskuksella. Ensimmäisessä ottelussa YPA:n miesten kakkosjoukkue sai vastaansa Gunnersin. Ottelu käynnistyi jo klassikoksi muodostuneella ensimmäisen vaihdon takaiskumaalilla, kun vastustajan hyökkääjä tuikkasi pallon ilmasta sisään. YPA siirtyi nopeasti johtoon, kun Juha Vainiola ja Sami Pettinen onnistuivat maalinteossa. Gunnersin tasoitettua pelin tuomittiin YPA:lle viiden minuutin rangaistus, kun vastustajan pelaaja törmäsi taklauksen jälkeen epäonnekkaasti kentän päädyssä olleeseen Futsal-maaliin. Onneksi loukkaantumiselta vältyttiin.

Toinen erä käynnistyi alivoimalla. YPA onnistui estämään vastustajan maalinteon, ja kruunuksi Pettinen karkasi maalintekoon. Tämän jälkeen nuori Eetu Periviita lisäsi johtoa ennen Gunnersin kavennusta. YPA onnistui toisessa erässä vielä kolme kertaa, ja erätauolle siirryttiin turvallisen tuntuisessa 7 – 3 johdossa.

Kolmas erä jatkui avoimena, ja tilanteita sateli molempiin päihin. YPA:n tehokkuus hyökkäyspäässä oli kuitenkin terävämpää ja puolustus tiiviimpää maalivahti Rauno Myllysen johdolla.  YPA iski erään neljä osumaa, maalintekijöinä Periviita, Niko Hirvonen ja vihdoin maalihanansa avannut Olli Kesäläinen kahdella osumallaan.

Ottelu tehopisteet: Sami Pettinen 2+2, Olli Kesäläinen2+2, Jan-Erik Järä 1+3, Juha Vainiola 2+1, Eetu Periviita 2+0, Niko Hirvonen 1+1, Miro Auvinen 1+0, Akseli Kaivola 0+1, Tuomo Aunola 0+1.

HitItPussy – YPA II                                 10 – 4

Toisessa pelissä vastassa oli lohkokärki HitItPussy, joka oli voittanut kaikki ottelunsa jatkosarjassa. Ottelun käsikirjoitus oli alusta asti selvä. Vastustaja piti palloa ja pörräsi laajan materiaalin turvin, kun taas YPA keskittyi tiukkaan puolustuspelaamiseen ja vastaiskuihin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 3 – 2. YPA:n molemmat maalit teki Olli Kesäläinen ja syöttäjänä toimi vähemmän yllättävästi Sami Pettinen.

Toisessa erässä vastustaja karkasi jälleen kahden maalin johtoon, kunnes YPA:aa rikottiin rangaistuksen arvoisesti. Ylivoima pyöri mallikkaasti, ja Kesäläinen maalasi jälleen Pettisen syötöstä. Ennen erätaukoa YPA sai vielä rangaistuslaukauksen. Pallon taakse arvottu Kesäläinen nosti pallon rystyltä maaliin ja tasoitti ottelun.

Kolmas erä jatkui tasaisissa merkeissä, mutta vastustaja maalasi kaksi kertaa tarkoilla laukauksilla. Kolme minuuttia ennen erän loppua YPA pääsi ylivoimalle. Yltiöpäinen hyökkääminen kuitenkin kostautui, kun vastustaja iski käsittämättömästi kolme alivoimamaalia. Repsahduksen jälkeen loppulukemiksi tuli vastustajaa mairittelevasti 10 – 4.

Ottelun tehopisteet: Olli Kesäläinen 4+0, Sami Pettinen 0+3.