C00-pojille ylemmän jatkosarjan voitto

9.3.2015

Naisille täydet pisteet, M I:lle voitto ja tappio, D04-pojille eliitisarjassa tappiot, 02-pojille tappiot

C00-POJAT

YPA Lightning vs RoPo 6-5 (0-2,1-3,5-0)
Ensimmäinen peli RoPoa vastaan alkoi hankalasti kun RoPo onnitui kaikista paikoista ja me emme mistään. Joukkueiden tasoero kuitenkin saatiin lopulta taululle. RoPon on ainavalmis yllätyksiin ja varsinkin jos oma peli ei ole korkealla tasolla.Tänään mailoja puristettiin alkuun ja se meinasi kostautui. Ensimmäinen erä 0-2 vastustajalle vaikka paikkoja meillä oli paljon ja mm ylärimaa,läpiajoa mutta ei kun ei. Toisen alkukin samaa ja ajassa 21.04 RoPo johdossa 0-5. Kaikki taktiikat hiottiin uusiksi ja ajassa 22.01 vihdoin Tuomo avasi maalihanamme. Kolmanteen tilanteesta 1-5. Ja sen jälkeen RoPo oli vastaantulija. Toisemme laukoi Eetu P. Oskarin syötöstä. Kolmannen latoi Tomas Oskarin syötöstä. Neljännen ja viidennen Joona laukoi Tomasin ja Antin syötöistä. Peli tasan ajassa 43.22. Voittomaalin viimeisteli Tomas ajassa 44.58. Voitto ja poitsit kotiin. Lopussa vastustaja puhisi toimitsijapöydällä sekä väläyttivät jopa vastalauseen tekoa, mutta ilmeisesti Sastamalassa erilaiset lajisäännöt, koska ei ollut mitään mistä olisi käsittääksemme ja tuomarienkaan käsityksen mukaan voinut vastalausetta tehdä. Käytävällä heillä yhdellä pelaajallaan myös jotain koppimme ovea vastaan, kun sitä piti paiskoa. Ymmärrettävää että tappio harmittaa, mutta silti soisi kunnioitusta sen verran löytyvän ja suu pysyvän supussa tappion hetkelläkin. Pelin kuvio selvä alusta alkaen, RoPo provosoi ja purnasi.Me pelasimme sekä puursimme ja ansaitsimme nyt voiton.
Pisteet: Tomas 2+1,Joona 2+0,Oskari 0+2, Tuomo 1+0, Eetu P. 1+0, Joakim 0+1 ja Antti 0+1. Maalissa Joel joka kopitteli hienosti.

O2Jkl vs YPA Lightning 4-7 (2-3,1-2,1-2)
Toinen päivän peli oli sarjajohtaa Jyväskylän 02joukkuetta vastaan joka johtanut lähes koko kauden lohkoamme. Kolmas kohtaaminen ratkaisi lohkon ykköspaikan ja pääsyn Kaukajärvelle Spiralille 8.3. sunnuntaille karsimaan (SM) playoffkarsintaan eliitin kolmosta vastaan + mahdollisesti eliitinkakkosen ja Lekin voittajaa vastaan siitä voitolla. Ja sen voittaja Sm-lohkon nelosta vastaan. Nyt lohkovoittajalla siis mahdollisuus jopa SM-mitalipeleihin, mutta jatko riippuu aina pelien tuloksista. Panosta siis löytyi ja pelaajiemme asenne sekä liike oli vielä parempaa kuin aiemmassa RoPo pelissä. Sarjajohtajalle emme antaneet mahdollisuutta pelin alkuun vaan aloitimme maalin teon ajassa 7.28 kun Oskari tarjoili Tomasin maalin. Pelimme oli mallillaan mutta O2Jkl nousi kuitenkin tasoihin ajassa 9.27 ja meni pian johtoonkin. Erän lopussa Joakim passasi Jussin maalin tekoon ja Joona viimeisteli Nikon syötöstä erä johtomme 2-3:een. O2Jkl on tasainen todella hyvä kurinalainen joukkue hieno kunnioitettava vastustaja, mutta olimme päättäneet että päivä on meidän. Toisen alussa Tiitus maalasi upeasti vanhanaikaisella Nikon syötöstä. O2Jkl vastasi pian kavennuksella. Seuraavan Eetu P napautti Tomasin passista ylivoimalla. Kolmanteen 3-5 johdostamme. Kolmanne alussa jouduimme 5minuutiksi alivoimalle ja siitä kahdeksi minuutiksi jopa kahden miehen alivoimalle. Puolustimme kuitenkin upeasti Juhanin johdolla. AV kiitokset nyt varsinkin Juhnille sekä Joakimille,Tomasille,Tiitukselle ja Tuomolle. ja kaikille jotka av:n hoisivat kunnialla. Pian meille YV:lle ja sama toistui Eetu P maalasi Tomasin passatessa. Meitä ei kannata päästää ylivoimalle. 3-6 tilanteessa hieman löysäsimme ja vastustaja iski heti seuraavasta vaihdosta. Klassinen hyvän olontunne maalin jälkeen ja goodbye kolmen maalin johto. Aikaa jäi vielä 5 minuuttia jotka pelasimme tasaisesti ja mennen vauhdilla päästä päähän. Joel maalissa torjui muutamia todella vaarallisia paikkoja. Vastustaja otti maalivahdin pois ja viimeisemme Oskari vippasi pömpelin perukoille puolen kentän nurkilta. Antti passasi. Vastustajan kanssa tässäkin vaihdettiin muutama sana pelin jälkeen tuomareiden kanssa yhdestä tilanteesta, mutta tuomari oli ihan tilanteessa vieressä ja ilmoitti, että tilanne ei ollut mitenkään erikoinen vaikka vastustaja kokikin sen siten. Ymmärrettävää, mutta tuomarit pitivät kyllä hyvin hienosti pelin hallinnassaan. Voitimme O2Jkl:n kolmesti kolmessa pelissä joten jatkopaikka meille kyllä ansaitusti. Lohkomme tosi tasainen ja ykköspaikka vaikea saavuttaa mutta se meille nyt upeasti ja YPA Lightning jatkoon playoffspeleihin. Joukkueen asenne oli kohdillaan ja kaikki puursivat työteliäästi. Joukkue mennyt jälleen viimekauden saavutuksistakin jo hienosti eteenpäin ja nyt ollaankin jo mahtavasti n. 20 parhaan joukkueen joukossa Suomessa ja korkeammallekin vielä mahdollisuus kaudella. YPA Lightning joukkueelle hieno ylemmänsarjan lohko voitto ja upea jatko playoffspelipaikka. Iso käsi kaikille ! Hieno suoritus kaikilta !
Pisteet: Tomas 1+2, Eetu P 2+0 , Oskari 1+1, Niko 0+2, Tiitus 1+0, Jussi 1+0, Joona 1+0 ja Joakim 0+1.Maalissa Joel oli hienossa vireessä.
Huomenna playoffspelit Kaukajärven Spiral areenalla 8.3. alkaen klo 11.15 Porin Karhut vs YPA Lightning ja voitolla toinen karsintapeli klo 13.30 mahdollisesti. Tervetuloa jälleen vieras halliin kannustamaan YPA Lightning huippusuorituksiin. TERVETULOA KANNUSTAMAAN JA NAUTTIMAAN TUNNELMASTA. (ilmainen sisäänpääsy)

NAISET I

YPAn Naisten Edustus pelasi lauantaina 07.03. Pirkkalan Vapaa-Aikakeskuksessa kauden toiseksi viimeisen turnauksensa. Lopputuloksena oli kaksi voittoa ja samalla varmistui se, että YPA sijoittuu tällä kaudella kolmanneksi!

YPA  SBS Tamppi 2-0

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli SBS Tamppi, joka on aiheuttanut Ylöjärveläisille vaikeuksia tällä kaudella. Tälläkään kertaa Tamppi ei päästänyt YPAa helpolla, vaan Tampin liikkuva pelitapa aiheutti nytkin Ylöjärveläisille vaikeuksia. YPAn yrittikin tällä kertaa vastata samalla tyylillä ja karvasi myös normaalia ylempää. Ylöjärveläiset hallitsivat peliä hienokseltaan ja maalipaikat menivät lopulta YPAn nimiin selvästi. Tampin maalivahti piti joukkuettaan pitkään pystyssä, mutta lopulta YPAn tahtotaso vei voiton ja ottelu päättyi 2-0 Ylöjärveläisille.

Tehot: Essi Nurmi 0+2, Outi Paldanius 1+0, Iiris Pyykkö 1+0

FoSu - YPA 3-6

Toisessa pelissä YPa sai vastaansa sarjajumboksi jäävän FoSun. Ylöjärveläiset olivat tässä pelissä selvästi vastustajaansa edellä, vaikka taululla se ei niin selvästi näkynytkään. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää nopeatempoista peliä, mutta YPan taitotaso ja kokemus näkyi selvästi kentällä. Ylöjärveläiset voittivat pelin 6-3.

Tehot: Elina Haikonen 2+0, Tanja Pesonen 2+0, Essi Nurmi 0+2, Anu Vuori 1+0, Linda Zahartsenko 1+0, Johanna Mäkinen 0+1, Heidi Saarinen 0+1

Näillä voitoilla YPa Naiset tosiaan varmisti sarjan kolmossijan, ennen viimeistä peliä, joka pelataan sunnuntaina 15.03. Pirkkalassa. Jännitystä viimeiseen peliin tuo se, että YPan Essi Nurmi taistelee tiukasti pistepörssin voitosta!

MIEHET I

YPA - KaDy 2-7

Toiseksi viimeisen kierroksen otteluissa panoksena YPA:lla oli teoreettinen mahdollisuus nousukarsintoihin, mutta tulokseksi jäi keskikastin sijoituksen varmistaminen. Tappio pisteen edellä olleelle Tamperelaiselle KaDy:lle lukemin 7-2 vei nousukarsintamahdollisuuden jo tavoittamattomiin. YPA jäähyili kahdenmaalin johtoasemansa vastustajalle, eikä sen jälkeen ollut epäselvyyttä ottelun voittajasta.

Wings - YPA 7-9

Jälkimmäisessä ottelussa vastassa oli putoamisesta pelaava Wings. Ottelussa YPA oli kuskin paikalla, johtaen jo 9-1, mutta löysäsi lopussa ja pästi vastustajan kaunistelemaan loppulukemiksi 9-7. Pisteet sinetöivät YPA:n sijoituksen keskikastissa.

E04-POJAT Eliittisarja

Steelers - YPA 5-2

Ensimmäinen peli oli kotijoukkue Steelerssiä vastaan. Olemme kohdanneet monesti ja pelit on joka kerta todella tiukkoja, ja niin oli taas. Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä molempien luodessa paikkoja. Peli oli tasainen, mutta Steelers teki paikoista maalit ja me emme.

Valtteri R 1+0 Kalle 1+0 ja Kasperi 0+1

YPA - Koovee 3-6

Seuraavassa pelissä parin tunnin tauon jälkeen vastaan tuli Koovee. Peli lähti käyntiin meidän hallinnalla ja siirryimme erän puolessa välissä 1-0 johtoon. Peli eteni meidän hallinnassa, mutta jälleen maalinteko tuotti vaikeuksia. Koovee pääsi pikku hiljaa peliin mukaan ja komannessa erässä pelin ollessa 3-3 teki koovee kaksi nopeaa maalia ja vielä yhden tyhjiin meidän yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia. Lopputulos siis 6-3 kooveelle.

Eero 1+0 Valtteri R 1+0  Kasperi 1+1 ja Aapo 0+1

Tätä kirjoitettaessa kaikkien eliittisarjan pelien tuloksia ei ole tiedossa, mutta näyttäisi siltä että olemme sarjassa kymmenellä pisteellä sijalla viisi. Eliittisarja on osoittautunut todella kovatasoiseksi ja tasaiseksi sarjaksi, jossa pelit menee ristiin eikä mikään peli ole etukäteen selvä. Selväksi on myös käynyt, että paikoista pitää tehdä maalit, koska paikkoja ei näissä peleissä liikaa tule.

D02-POJAT

Kauden 2014-2015 viimeiset sarjapelit pelattiin naistenpäivänä 8.3.2015 Tampereen tenniskeskuksella.

YPA - Classic -03 6-18
Ensimmäisessä pelissämme vastaan asettui Classic -03. Classic on sarjassamme toisena joten edessä oli kova vastus. Toinen tuomari nukkui pommiin, joten tämä peli tuomaroitiin vain yhdellä tuomarilla. Ainoa tuomari osasi kyllä hommansa hienosti, joten tuomarointi sujui hyvin. Kun peliä oli pelattu 4:41 niin valotaululla oli Classicin johtolukemat 1-2, siispä oli odotettavissa runsasmaalinen peli. Ensimmäisen erän pysyimme suhteellisen hyvin Classicin kyydissä, koska erätauolle menimme Classicin 4-7 johtolukemissa. Toisessa erässä näkyi kuitenkin selkeämmin se mitä kovempi harjoittelu saa aikaan. Toisen erän Classic voitti 1-8 ja kolmannen 1-3. Lopussa valotaululla siis Classicin voittolukemat 6-18.

Ottelupöytäkirjan mukaan tehopisteitä saivat Miika, Elias, Frans, Niko, Aku, Mikael, Jaakko, Arttu ja Roope. Ratkaisijoita oli siis jälleen laajalla rintamalla, eikä tästä porukasta ketään voi nostaa jalustalle. Kaikki ovat yhtä tärkeitä ja tekevät hienoa työtä joukkueen eteen hyvällä asenteella. Vaikka Atte, Tuukka, Sakari, Jonathan, Mikko ja Lassi eivät tässä pelissä tehopisteitä saaneetkaan, niin heillä oli tärkeä rooli pelitilanteissa joita ei pöytäkirjaan merkitä.

Vaikka lopputulos numeroina olikin ruma niin tilastoja katsomalla voidaan huomata joukkueen kehitys kauden aikana. Viimeksi pelasimme Classicia vastaan viime marraskuussa, jolloin saimme heidän verkkoonsa ainoastaan yhden maalin. Nyt saimme siis tehtyä 6 maalia ja tilastojen mukaan ainoastaan kahdessa pelissä aikaisemmin mikään joukkue on saanut tehtyä yli kuutta maalia Classicin verkkoon.

YPA - PirPi White 1-5
Toisessa pelissämme vastassa oli PirPi White. Toinenkin tuomari oli jo herännyt, mutta pillinkäyttö oli hänellä hieman varovaista. Alussa joukkueemme oli hieman unessa, joten Pirkat siirtyivät nopeasti 0-2 johtoon. Sen jälkeen saimme vauhdin päälle ja paljon hyviä maalipaikkoja. Pirkkalan maalivahti oli kuitenkin huippuvireessä, emmekä saaneet ensimmäisessä erässä palloa hänen selän taakseen. Erän lopussa Pirkat tekivät vielä kolmannen maalin, joten erätauolle Pirkkalan 0-3 johtolukemissa.

Toisen erän alkuun saimme taas paljon hyviä maalipaikkoja, mutta emme taaskaan pystyneet ohittamaan Pirkkalan maalivahtia. Pirkat saivat yhden maalin, joten toiselle erätauolle 0-4 lukemissa. Viimeisessä erässä Roope nosti pallon ylös, syötti Mikaelille joka syötti Artulle. Arttu maalasi joukkueemme ainoan maalin ja lopussa valotaululla 1-5 voittolukemat Pirkkalaan. Näitäkin lukemia voidaan taas verrata syksyn lukemiin, jolloin hävisimme selkeästi 13-1. Olemme tulleet siis syksystä suuren harppauksen eteenpäin, vaikka matkaa on tietenkin vielä jäljelläkin.

MIEHET II

YPA II – PirHi    8 – 7

YPA:n miesten kakkosjoukkueen pelit 6-divisioonan ylemmässä jatkosarjassa jatkuivat Raholan liikuntakeskuksella. Turnauksen tavoitteena oli voittaa molemmat pelit, jotta mahdollisuus nousukarsintaan säilyisi. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli PirHi. YPA:n joukkuetta otteluiden alussa yleensä vaivannut uneliaisuus oli tiessään, ja ensimmäinen erä oli täydellistä YPA:n hallintaa. Maalinteon aloitti Olli Kesäläinen ajassa 2:59 Juha Vainiolan syötöstä. Erän loputtua taululla komeilivat lukemat 5 – 0.

Toisessa erässä peli pyöri syvällä vastustajan päädyssä. Pallonmenetysten jälkeen halukkuutta puolustamiseen ei juuri löytynyt, ja PirHi iski hyvällä tehokkuudella vastahyökkäyksistä. Tilanne oli jo 5 – 3, ennen kuin Jan-Erik Järä survoi YPA:lle erän ainoan maalin.

Kolmas erä jatkui saman kaavan mukaan. Vastustaja kiri jo maalin päähän, kunnes Juha Vainiola ja Miro Kujansivu lisäsivät johdon kolmeen maaliin puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelu vaikutti jo selvältä, mutta niin vain PirHi teki viimeisellä minuutilla maalit peräkkäisistä hyökkäyksistä. Viimeinen puoli minuuttia sentään hoidettiin kunnialla, ja pisteet jäivät YPA:lle.

Ottelu tehopisteet: Juha Vainiola 1+3, Olli Kesäläinen 2+1, Jan-Erik Järä 2+0, Miro Kujansivu 2+0, Sami Pettinen 0+2, Akseli Kaivola 0+2, Roope Grönlund 1+0.

Vastuu – YPA II                                                       5 – 10

Toisessa pelissä vastassa oli Vastuu, jolle kärsittiin kirvelevä tappio avauskierroksella. Myös tämä ottelu käynnistyi YPA:n osalta mallikkaasti. Olli Kesäläinen väläytti kiekkokentillä hioutunutta rannelaukaustaan, ja avasi maalihanat ajassa 2:25. Heti perään Jan-Erik Järä ohjasi puolesta kentästä lähetetyn viuhuvan lämärin suoraan ilmasta sisään. Ensimmäisessä erässä vielä Kesäläinen paukutti pallon vasempaan ja Juha Vainiola oikeaan yläkulmaan.

Tällä kertaa YPA ei antanut temmon laskea toisessa erässä. Maaleja tuli tasaiseen tahtiin. Myös Sami Pettinen päätti osallistua karkeloihin taiteiltuaan hattutempun toiseen erään. Roope Grönlund iski näyttävän osuman sivaltamalla pallon puolesta kentästä ylänurkkaan. Vastustajakin rikkoi nollan, ja erätauolle siirryttiin lukemissa 9 – 1.

Kolmas erä oli lähinnä leppoisaa pelailua. Vastuu pääsi kaunistelemaan lukemia viimeisen viiden minuutin aikana, ja loppulukemiksi kirjattiin YPA:n viiden maalin voitto.

Ottelun tehopisteet: Olli Kesäläinen 3+2, Sami Pettinen 3+2, Juha Vainiola 2+1, Roope Grönlund 1+1, Teemu Niemi 0+2, Jan-Erik Järä 1+0, Akseli Kaivola 0+1, Tuomo Aunola 0+1.