Naiset Suomen Cupissa ja 04-pojat Turun turnauksessa

21.9.2015

Naisille kaksi tiukkaa tappiota ja 04-pojille hopeaa sekä kilpa, että haastajasarjassa.

Naiset I, Suomen Cupin II-kierros

YPAn Naiset kävivät sunnuntaina 20.09. Pohitullin Koululla Uudessakaupungissa taistelemassa paikasta Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli emäntäjoukkue Kalannin Pallo-65. KaPa-65, joka nousi alkavalle kaudelle naisten I-divisioonaan, aloitti pelin avain hirveällä rynnistyksellä ja Ylöjärveläiset katselivat ihmeissään, että mitä täällä oikein tapahtuu. Onneksi tästä vyörystä YPA selvisi vain yhdellä takaiskulla. Toisessa erässä YPA alkoi ottamaan pallollista peliä haltuunsa ja sillä pakotti vastustajansa tekemään paljon rikkeitä, joista jopa muutama jäähykin vihellettiin. Kolmaserä alkoi YPAn ylivoimalla, joka tuotti ansaitun tasoituksen. Tasoituksen jälkeen kenttää hallitsi YPA, mutta niin vain kolme minuuttia ennen loppua emännät menivät 2-1 johtoon. Kotiyleisön jo viriteltyä voitonlauluja YPA iski heti seuraavassa vaihdossa pelin tasoihin ja edessä oli jatkoaika. Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan 2.33 kun ratkaisu nähtiin, mutta valitettavasti maalista vastasi emäntäjoukkue ja näin Ylöjärveläisten upea taistelu jäi ilman palkintoa. Tärkeää oli kuitenkin nähdä, että YPA pystyy pelaamaan nopeatempoista loistavaa salibandyä kovia joukkueita vastaan.
Tehot: Riikka Lehtinen 1+0, Essi Nurmi 1+0, Anu Savukoski 0+1, Iiris Pyykkö 0+1

Päivän toisessa pelissä vastaan tuli ULMA Iisalmesta, joka pelaa oman alueensa kakkosdivarissa. YPA oli tässä pelissä hyvin mukana heti ottelun alusta ja menikin nopeasti 1-0 johtoon. Maalin jälkeen YPA edelleen hallitsi peliä, mutta kuin tyhjästä Iisalmelaiset iskivät tasoituksen vielä ennen erätaukoa. Toinen erä mukaili aikalailla ensimmäistä ja niin myös maalitkin, YPA ensin johtoon ja erän lopussa kaveri tuli tasoihin. Kolmannessa erässä kuitenkin alkoi Ylöjärveläisten otteista paistamaan väsymys ja ULMA otti pelin haltuun. YPA sai ottelun ainoan ylivoiman, jota se ei pystynyt hyödyntämään ja lähes heti jäähyn päättymisen jälkeen ULMA meni 3-2 johtoon. Kaksi minuuttia ennen loppua Ylöjärveläiset ottivat aikalisän ja maalivahdin pois. Vaikka 6 pelaajalla pari hyvää maalintekotilannetta saatiin luotua niin tällä kertaa tasoitus jäi haaveeksi ja näin YPAn tie tämän kauden Suomen Cupissa tuli päätökseen. YPAn tavoite Suomen Cupissa oli saada kovia pelejä alle ennen 26.09. Ylöjärven Liikuntakeskuksella alkavaa II-divari kautta ja se tuli täytettyä. Näistä peleistä tuli hyvää oppia tulevaan ja nähtiin, että tässä joukkueessa on potentiaalia taistella II-divarin kärkisijoista myös tällä kaudella.
Tehot: Hannele Mäki-Äijö 1+1, Riikka Lehtinen 1+0, Johanna Mäkinen 0+1

Ylöjärven Pallo salibandy 04 pojilla hopeankiiltoinen turnaus

Kuluvana viikonloppuna Ylöjärven pallon 04 poikien salibandyjoukkue osallistui Turussa Eurosport Floorball Tournament 2015 -turnaukseen kahdella joukkueella. YPA sininen pelasi kilpasarjassa ja YPA valkoinen haastajasarjassa. Molemmilla joukkueilla Turun tuliaisina oli hopeamitalit. Sininen joukkue kilpasarjassa aloitti turnauksen loistavalla pelillä ja FBT Karhut kaatui maalein 8-1. Peli oli täysin YPAn ylivoimaa, upeita syöttöyhdistelmiä ja hyvää pallon hallintaa. Toisessa ottelussa vastaan tuli FBC Turku. YPA teki heti maalin ja odotettiin helppoa ottelua. Ottelu oli kuitenkin erittäin tiukka, mutta lopussa kuitenkin saatiin käännettyä 3-4 voitto. Välierässä kohdattiin TPS ja ottelusta tuli oikea trilleri. Varsinainen peliaika päättyi tasan 3-3 ja finaalipaikka ratkaistiin rankkareilla. Maalissa Joona Isomäki torjui loistavasti 2 rankkaria, Arttu Ruuhikorpi maalasi 2 rankkaria, Eero Sutinen yhden ja Kalle Kuusimäen rankkarimaali jäi tuomarilta näkemättä. Näin YPAlaiset pääsivät upeasti finaaliin. Finaalissa vastaan tuli SBS Masku. Tällä kertaa vastustaja oli parempi lukemin 2-8. Ajoittain oltiin pelissä hyvin mukana, mutta tällä kertaa maalien tekeminen osoittatui vaikeaksi.

Valkoinen joukkue haastajasarjassa aloitti turnauksen TPS Mustia vastaan. Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen, mutta TPS käänsi ottelun edukseen lukemin 2-6. Toisessa pelissä vastaan tuli Wirmo Mynämäeltä. Aluksi Wirmo meni parin maalin johtoon, mutta YPAlaiset eivät tästä hätkähtäneet vaan käänsivät tiukan ottelun edukseen lukemin 6-8. Vastustaja yritti vielä lopussa ilman maalivahtia tasoitusta, mutta puolustus pelasi varmasti ottelun lopun.  Välierässä vastaan tuli SBS Masku. Ottelu kääntyi YPAn eduksi. Maalissa Lassi Taavitsainen ja Ville Videnoja ottivat varmoja koppeja. Viimeistelykin oli kohdallaan ja voitto kirjattiin lukemin 1-5. Näin molemmat YPAn joukkueet pääsivät hienosti finaaliin. Finaalissa vastaan tuli alkusarjasta tuttu TPS Musta. Ottelun alku oli erittäin tasaista vääntöä. Vastustaja oli kuitenkin liukkaammalla jalalla liikkeellä ja korjasi voiton lukemin 2-8. Näin molemmat joukkueen hävisivät samoilla lukemilla finaalin.