YPA:n naisille voitto ja niukka tappio sarjakärjelle

1.11.2015

Miesten II joukkueella neljä voittoa neljästä, samoin 04-Pojat Sinisillä.

Naiset I

YPA – TiPa 3-2

Naisten Edustus kävi Pyhäinpäivän kunniaksi Tamppi Areenalla taistelemassa tärkeistä sarjapisteistä. Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli sarjanousija Tikkakosken Pallo. Peli oli alusta asti YPAn hallussa, mutta maalinteko tuotti suuria ongelmia Ylöjärveläisille. Toisin kuin YPA, niin Tikkakoskelaiset kyllä käyttivät harvat paikkansa tehokkaasti hyödyksi ja TiPa johti peliä kahden erän jälkeen 2-0. Ylöjärveläiset saivat helpottavan avausmaalin heti kolmannen alkuun, joka lopulta siivitti Ylöjärveläiset kovan kirin jälkeen 3-2 voittoon.

Tehot: Mäkinen Johanna 1+1, Nurmi Essi 1+0, Välisaari Milla 1+0, Haikonen Elina 0+1. Lammi Saila 0+1

O2 –YPA 3-1

Päivän toisessa pelissä YPA sai vastaansa sarjan ylivoimaisesti kovimman joukkueen, O2-Jyväskylän kakkosjoukkueen. O2-Jkl2, joka vielä viime kaudella pelasi SB Pommak nimellä, on sarjanousija, mutta kesällä joukkueeseen liittyi viime kaudella Happeen liiga-joukkueen 5 tehokkainta pelaajaa. Ottelu oli alusta asti kahden loistavan joukkueen hienoa taistelua, jossa pelinopeus oli huipussaan ja rikkeiden määrä vähissä, salibandyä parhaimmillaan. Kokonaisuudessaan 02-Jkl oli askeleen edellä, mutta YPA sai aikaan useita pitkiä myllytyksiä joista olisi pitänyt tehokkaammin pystyä rokottamaan vastustajaa. Kovan taistelun ja upean pelin jälkeen taululla oli 3-1 lukemat O2-Jkl2 hyväksi. Mutta Ylöjärveläiset voivat kuitenkin olla ylpeitä esityksestään, sillä YPA sai ajoittain huippuvastustajan ahdinkoon ja paremmalla viimeistelyllä tulos olisi voinut kääntyä Ylöjärveläisten hyväksi.

Tehot: Mäkinen Johanna 1+0, Haikonen Elina 0+1

04-Pojat, Siniset

YPA Siniset – O2  13-1

YPA-Sinisten taistelu jatkui Muuramen monitoimitalolla. Monitoimitalon kenttä oli pienehkö parkettialustalla oleva kenttä. Muuten puitteet olivat loistavat, musiikki soi tauoilla ja pukuhuoneet, tarjoilu jne. olivat loistavat. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli O2 Jyväskylästä. Tämä oli joukkueiden ensi kohtaaminen. Etukäteen tiedettiin, viime viikon perusteella, että kyseessä oli kilpasarja ”uralla” tuore joukkue. Ensimmäinen vaihto oli odottelevaa peliä ja vaikka YPA peliä pyöritti, niin maalipaikoille ei päästy. Ensimmäisen vaihdon jälkeen käsijarru otettiin pois päältä ja vauhtia lisättiin. Maaleja tuli tasaisesti O2:n päätyyn ja erätauolle lähdettiin 6-0 johdossa. Tässä pelissä O2 onnistui sumputtamaan maalin edustan, tämä aiheutti päänvaivaa ja YPA: laisille ja usein hyökkäykset tyrehtyivät tähän. Oman mausteensa aiheuttivat tuomarit, jotka olivat unohtaneet pillit kotiin. Pieni kenttä ja tiukka sumppu maalilla aiheutti aikamoista mailojen kalsketta. Loppujen lopuksi peli poikki kolmannessa erässä YPAn 13-1 voittoon.

KU-68 – YPA Siniset  3-13

Toisessa pelissä vastassa oli KU-68. KU-68:n kanssa oli väännetty aikaisemmin tiukkoja pelejä. Kyseessä oli hyvin liikkuva ja taisteleva porukka. Tämän pelin taso oli selkeästi kovempi kuin ensimmäisen pelin. YPA sai peliin salama alun, kun kahteen ensimmäiseen vaihtoon tehtiin maalit. Pian peli oli jo 3-0, 4-0, 5-0 ja 6-0. Toiseen erään lähdettiin siis 6-0 johdossa. Toisessa erässä tahkottiin pitkä  aika ilman maaleja. Sitten KU-68 teki kavennus maalin 6-1:een. Tämän jälkeen YPA otti taas pelin haltuun ja kasvatti  tasaisesti johtoaan aina 13-3 lopputulokseen. Peli oli hankala ja taas kärsittiin kovasti tuomarilinjasta, sillä pillit olivat hiljaa ja varsinkaan mailaan lyöntejä ei otettu pois. Kaikenkaikkiaan tämä oli pojilta hyvää peliä ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikon koti- turnaukseen.

Miehet II

YPA:n kakkosjoukkueen kausi jatkui viime sunnuntaina Raholassa. Tuomisina oli tällä kertaa kaksi niukkaa voittoa.

YPA 2 – Lahjotut 7-6

Aamupäiväottelussa vastassa oli SC Lahjotut. Ottelu oli suhteellisen tasaista vääntöä alusta asti. YPA pääsi pikkuhiljaa kuitenkin niskan päälle. Pääosan esittäjän roolin vei tässä vaiheessa ottelua Olli Kesäläinen, joka viimeisteli lyhyessä ajassa tyylipuhtaan hattutempun vieden YPA:n toisen erän alussa jo turvallisen tuntuiseen 5-1 johtoon.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä ohi. Lahjotut kuroi sitkeästi eroa umpeen tasoittaen lopulta ottelun kolmannen erän puolivälissä lukemiin 6-6. Ottelun ratkaisu nähtiin puoli minuuttia ennen loppua, kun kapteeni Järä pääsi Ville Puntalon esityöstä lyömään irtopalan maalinedusruuhkasta häkkiin. Pisteet siis YPA:lle niukasti 7-6.

tehot:  Olli Kesäläinen 3+1, Jan-Erik Järä 2+0, Sami Pettinen 1+1, Ville Puntalo 1+1, Tuomo Aunola 0+1, Roope Grönlund 0+1, Sami- Petteri Virtanen 0+1, Teemu Niemi 0+1

Visars – YPA 2    4-5

Toisessa ottelussa vastaan asettui Visars, joka nimensä mukaisesti osoittautui varsin visaiseksi vastustajaksi. Ottelu eteni hyvin tasaisissa merkeissä.  Ottelun alkupuolelle tutkapari Pettinen-Kesäläinen onnistui kahdesti, samoin Järä. Kun myös Visars onnistui maalinteossa niin ikään neljästi  olivat lukemat kolmannen erän alussa tasan 4-4. Tässä vaiheessa kuvaan astui Teemu Niemi, joka ajassa 33.10 kiskaisi upealla henkilökohtaisella ratkaisulla reikäpallon komeasti ylämummoon. Tämä jäi lopulta voittomaaliksi ja näin tästäkin ottelusta täydet pisteet YPA:lle lukemin 4-5.

tehot: Jan-Erik Järä 2+0, Sami Pettinen 2+0, Teemu Niemi 1+1, Olli Kesäläinen 0+2, Akseli Kaivola 0+1