Viikonloput tuloksia

16.11.2015

03-pojille täydet pisteet, 01-pojille voitto ja tappio, 04-pojille koko alkusarjan voitto

03-pojat

YPA – Koovee 12-1
YPA:n 2003 syntyneiden poikien joukkue matkusti lauantai-illan turnaukseen Vaajakoskelle lähes täydellä miehityksellä. Kaikki omat pojat olivat jalkeilla Veetiä lukuun ottamatta ja 2004 syntyneistä saatiin mukaan aiemmissa peleissä hyvää jälkeä tehnyt Onni – ja se oli meidän Onni. Uusin pelimiehemme Rasmus ”Rampe” Nieminen oli myös tekemässä salibandydebyyttiään YPA:n paidassa.

Ottelu lähtee käyntiin YPA:n komennossa ja pallo liikkuu miesten ohella mallikkaasti. Alusta pompottaa palloa puolin toisin ja vastustajakin pääsee testaamaan kerran Miikan hanskojen pitävyyttä. Kello ei ehdi kauaa kävellä kun Onni vapauttaa Artturin toisesta aallosta vetopaikkaan, mutta kova veto viuhuu hiuksen hienosti yli. YPA:n peli alkaa vapautua ja syöttöpeli on välillä todella näyttävää – maalipaikkoja syntyy tasaisesti. Ajassa 4.50. Artturi tarjoilee Lucalle namupaikan eikä Luca erehdy ja YPA vapauttavasti 1-0 johtoon. Peli rikkoutuu kuitenkin YPA:n saamaan 2 minuutin rangaistukseen. Alivoima pelataan mallikkaasti, mutta vain tuokio ehditään pelata tasaviidellä kun vastustaja tasoittaa ja rankaisee puolustuspään nukahduksesta 1-1. Tasoituksen jälkeen YPA ottaa vahvasti ottelun hallintaansa. Ottelun ensimmäisen erän hahmot hyökkäyspäässä ovat ankarasti töitä tekevä Onni ja maalipaikat tehokkaasti vainuava Luca. Juho tekee oman ratkaisunsa ja vie kulmaväännon jälkeen kovalla kiertolaukauksella YPA:n johtoon 2-1 kun pelikello näyttää 12.26. Koovee ottaa erän loppuun vielä jäähyn ja toiseen erään YPA pääsee lähtemään ylivoimalla.

Toinen erä on YPA:n. Erä aloitetaan ylivoimalla, joka lopulta hyödynnetään kun Juhon syöttö löytää onnekkaasti maalin kulmalla päivystävän Severin joka liruttaa maalivahdin alta 3-1. YPA pyörittää hyökkäyspäässään peliä ja Aleksi pääsee kahdesti vetämään kovan lämärinsä. Toinen lämäreistä osuu maalin ristikkoon – mutta huonoksi onneksi ei maalia. Molemmat joukkueet jäähyilevät ja peliä pelataan hetki tasaneljällä. Pallo liikkuu ja Rampe vetää viivasta ja Juho siivoaa karat sisään 4-1. Hetken kuluttua Artturi lakaisee pallon Onnille, joka maalaa jo 5-1 YPA:lle. Juho pitää hauskaa Kooveen kustannuksella ja tekee vanhanaikaisella kolmen Koovee-pelaajan katsellessa maalinsa kulmalla tilanteeksi 6-1. Erän loppupuolella syntyy vielä yksi YPA-maali, mutta se hylätään maskimiehen hypätessä ilmaan pallon tieltä.

Kolmas erä on jälleen YPA:n hallintaa. Onneakin on mukana pelissä kun Artturi laukoo puolen kentän takaa pallon verkkoon ja YPA:n 7-1 johtoon. Maali-iloittelu alkaa kun Juho syöttää Markille, joka kiittää ja tilanne 8-1. YPA pommittaa Koovee-maalia vimmalla. Juho survoo maalin edestä Severin passin sisään. 9-1 YPA:lle kun pelattu on 37.01. Rampe avaa hienosti Severi sooloilee 10-1. Artturin kääntölaukaus 11-1. Artturi syöttää Juholle, joka lisää johdon jo 12-1. Viimeisen niitin ottelulle ja keskeytyksen iskee Onnin syötöstä Aaro kovalla ja tarkalla laukauksella. Miikka sai olla maalillaan kaksi erää kohtuullisen rauhassa muutamaa varmaa perustorjuntaa ja paria kiperää vapaalyöntitilannetta lukuun ottamatta.

Tehot: Juho 5+2, Artturi 2+2, Severi 2+1, Onni 1+1, Luca 1+0, Mark 1+0,  Aaro 1+0, Rampe 0+1

YPA – Happee Moose 5-3

Päivän toinen ottelu oli nk.lepakkovuorolla, kun alkamisajaksi oli merkitty kalentereihin 19.30. Joukkue ei ollut myöhäisestä ajankohdasta kuitenkaan moksiskaan. Latausta oli riittävästi ja tiedettiin vastustajan parantaneen otteitaan ensimmäisestä turnauksesta tasaisen varmasti.

Ottelu ehtii kuitenkin vain hiukan yli ensimmäisen minuutin kun YPA:n harhasyötöstä Happee pääsee läpiajoon ja Petteri joutuu poimimaan pallon verkosta – tilanne on 0-1. Happee saa nopeasta avausmaalista virtaa peliinsä eikä YPA saa palloa alueeltaan pois. Petteri esittää useita hienoja torjuntoja ja herättelee näin joukkuetta taisteluun. Rampe osallistuu herättelyyn myös vapauttamalla upealla avauksella Onnin läpi, mutta hivenen ohi. Hetkeä myöhemmin Lucan veto Happeen loistavan maalivahdin torjuntaan. Pelin tempo on kova ja taisteluhenki on korkealla molemmilla joukkueilla. Aku esittää huikeaa pelisilmäänsä avaamalla pitkän ja kellosepäntarkan syötön Onnille joka ei tällaisesta paikasta erehdy ja tilanne tasan 1-1. Peli etenee päästä päähän ja molemmat maalivahdit ottavat vahvaa roolia. Artturi testaa maalivahtia ja veto puolesta kentästä uppoaa kuin varkain maaliin ja YPA johtoon 2-1. Erän loppuun YPA rakentelee vielä pari hyvää paikkaa, mutta viimeistelyssä ei onnistusta. Petteri napsii irtopallot varmasti hanskaansa.

Toiseen erään Happee lähtee entistä paremmalla jalalla ja YPA on ajoittain helisemässä. YPA saa paikkoja tasaisesti, mutta suurin osa kilpistyy hyvää peliä pelaavaan maalivahtiin. YPA saa pientä helpotusta kun Onni syöttää ja Aku lataa kovaakin kovemman ja tarkan lämärin maaliin ajassa 22.42. Tilanne 3-1. YPA saa otetta pelistä koko ajan enemmän. Mark vetää hyvän esityön päätteeksi samaan tolppaan kaksi kertaa pienen ajan sisällä. Aaro vääntää mallikkaasti kentän molemmissa päissä antaen hyvää esimerkkiä koko joukkueelle. Toisen erän loppuun Rampe vie Akun syötöstä YPA:n turvallisen tuntuiseen 4-1 johtoon.

Kolmas erä alkaa YPA-merkkisesti. Kun vain 1.55 erää pelattu tekee Rampe Aleksin syötöstä ottelun toisen maalinsa ja YPA johtaa jo 5-1. Happee herää taistelemaan ja yllättää Petterin kaukolaukauksella ja kaventaa 5-2. Muutenkin koko ottelun hyvällä jalalla taistellut Happee yltyy hurjaan takaa-ajoon YPA:n hienoisesti menettäessä otettaan. Pian YPA-maalin nurkalle unohtuu hyökkääjä, jolle pallo pian toimitetaan ja tilanne kaventuu jo 5-3. YPA vastaa hurjaan kiriin kovalla ja tarkalla puolustuspelaamisella. Petteri avaa kovalla heitolla YPA:n läpiajoon mutta pallo torjuntaan. Maalipaikan jälkeen YPA:lle rangaistus ja Happee päästetään takaisin mukaan taisteluun ottelun voitosta. YPA kerää kaikki jäljellä olevat voimansa ja taistelee ottelun lopun lopulta varman tuntuisesti ja ottelu päättyy maukkaaseen 5-3 tulokseen.

Tehot: Rampe 2+0, Aku 1+2, Onni 1+1, Artturi 1+0, Aleksi 0+1

04-pojat, Sininen

04- poikien eliittisarjan karsinnat jatkuivat Kangasalla. Kyseessä oli sarjan viimeinen turnaus, jonka jälkeen eliittisarjapaikka ratkaistaisiin yhden pelin perusteella. YPAlleriittäisi kaksi pistettä kahdesta pelistä lohkovoiton varmistamiseen. Lohkovoitosta meidän kanssa taisteli Muury, joka oli meistä kolmen pisteen päässä.

MuuRy – YPA 4-7
Ensimmäinen peli olikin sitten heti lohkon kärkikamppailu, YPA-sininen vastaan Muury. Pelistä muodostuikin koko sarjan tasokkain ottelu tähän mennessä. Pelissä mentiin tasalukemissa aina kolmanteen erään asti, jossa onnistuimme repimään tarvittavan kolmen maalin eron. 7-4 voitolla varmistimme lohkon ykkössijan. Itse pelissä emme oikein päässeet kunnolla peliin sisään. Virheiden sävyttämässä kamppailussa annoimme lukemattomia harhasyöttöjä, ja näin ollen emme päässeet toteuttamaan normaalia pallonhallinta peliämme. Myös Muuryn joukkue on parantanut huomattavasti ensi kohtaamisestamme. Muury piti puolustus nippunsa hienosti kasassa ja he puolustivat intensiivisesti omaa maaliansa. Muury on myös erittäin fyysinen ja hyvä kaksinkamppailuissa. Kuitenkin voitto oli hieno, vaikka emme parhaimpaamme tässä pelissä kyenneetkään.

YPA – Koovee 14-2
Seuraavassa ottelussa vastaan tuli Koove punaiset. KooVee oli myöskin parantanut peliänsä ensikohtaamisestamme, ja jättäneet taakseen mm. KU-68:n, joka on jo sinänsä kova jutu. Panoksia tässä pelissä ei ollut. Meillä oli jo lohkovoitto varmistettu ja KooVee:lla lohkon kolmos sija ja paikka ylemmässä jatkosarjassa. Peli olikin kohtuullisen hidastempoinen ja hyvin meillä hallussa. Voitto 14-2 ja peli keskeytykseen ajassa 44:42. Tässä pelissä esitimme hienoja syöttökuvioita ja useimmat maalit tehtiin ”tyhjiin”, sillä Koovee molke napsi suorat ilman maskia tulleet vedot vuoren varmasti kiinni.

YPA sininen nappasi puhtaalla pelillä lohkovoiton. Maalisuhde oli + 78 kahdeksassa pelissä, joten olimme selvästi lohkon ykkösjoukkue. Sarjan aikana kaikki vastustajat paransivat selkeästi otteitaan ja sarjan loppua kohti pelien tasot paranivat selkeästi. YPA-sinisten pelit jatkuvat taas viikon päästä ja tällä kertaa pelissä onkin kovat panokset. Seuraava peli määrittelee jatkammeko eliittisarjaa länsirannikon joukkueiden kanssa vai jäämmekö sisä-suomen kilpasarjaan. Vastassa on kivikova Classic, joka jäi omasssa lohkossaan KooVeen jälkeen kakkoseksi.

01-Pojat

YPA – PaPo 8-7
Lauantaina 14.11. matkustettiin Parkanoon alkusarjan viimeisiin peleihin. Vastaan asettuivat alkusarjaa johtava PaPo ja sarjan kakkosena RoPo. Molemmille oltiin kauden ensimmäisissä peleissä hävitty: PaPolle ensin 8-5 tiukassa väännössä joka ratkesi kolmannen erän lopun 2min ja 5min samanaikaisiin jäähyihin ja RoPolle melko selvin 9-1 lukemin pari viikkoa aiemmin. Tällekin pelireissulle lähdettiin neljän 02-ikäluokan lainapelaajan tukemana.

Tänään tahtotilanamme oli pystyä haastamaan molemmat joukkueista kunnolla. Päivän ensimmäisessä pelissä PaPoa vastaan otimme kuskin paikan parilla ensimmäiselle viidelle minuutille tulleilla maaleilla, jotka molemmat lähtivät Saku Hyvärin lavasta. PaPo oli jo pääsemässä peliin mukaan yhdellä onnenkantamoisella, mutta ajassa 8:44 Jere Niemi pisti vanhanaikaisella kiepauttaen pallon verkkoon (itsekin hölmistyen, että se onnistui ja pallo meni maaliin). Ja niin nähtiin sekin ihme, että vastustajamme joutui ottamaan aikalisän samassa ajassa pelinsä ollessa jälleen sekaisin. Ja pelikellon kuljettua vajaa kaksi minuuttia eteenpäin Jere teki päivän toisen vanhanaikaisen maalinsa (jälleen hölmistyen tempun onnistumista). Tuosta eteenpäin peli jatkui tasaisena ja PaPo pääsi aina paremmin ja paremmin peliin kiinni.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 6-6. Erän alkupuolella PaPo nousi pelissä ensimmäistä kertaa johtoon. Mutta viimeisestä kolmeminuuttisesta muodostui varsinainen trilleri. Ajassa 42.06 YPAn Santeri Perälä ohjasi pallon maaliin. YPA otti tässä ajassa myös aikalisän antaakseen pelaajille tauon ja rauhoittaakseen peliä. Ja aikalisän ottaminen selvästikin toimi, sillä vain 16 sekuntia myöhemmin Miika Forssin (02-ikäinen) nappisyötöstä maalin eteen hiipinyt Jere paukautti tyhjään maaliin pelin viidennen maalinsa. Viimeiset pari minuuttia hurjaa taistelua ja pallon suojausta vastustajan päädyssä. Ja niin kaatui alkusarjan lopulta voittanut joukkue. Pelin ehdottomia avaintekijöitä olivat maalivahtimme Frans Heikkilä (02-ikäinen), Jere (5 maalia) ja Santeri (tehot 1+3) sekä joukkueen mahtava yhteishenki taistella koko 45 minuuttia täysillä.

RoPo – YPA 13-2
Jos päivän ensimmäinen peli oli sykähdyttävä ja riemukas kokemus, niin RoPo-pelistä ei muodostunut yhtä suurta trilleriä ja valopilkkua YPAlaisittain. Pelin loputtua valotaululla komeili 12-2 RoPon eduksi. YPAn pelissä ei onnistunut oikein mikään. Oliko kaikki lataus purettu jo PaPo-pelissä? Laukausyrityksiä tuli suuri määrä, mutta isoin osa niistä osui järjestelmällisesti ensimmäisen vastustajan pelaajan jalkaan. Ottelun keskeyttämisen ennenaikaisesti kahdentoista maalin eron säännön turvin esti 02-ikäluokan kaksikkomme Miikan ja Niko Pihlajamäen yhteispeli. Miika sai tehdä kaksi maalia käytännössä tyhjiin ja molemmat Nikon syötöistä. Hassua sinänsä, pelaamme PaPon kanssa aina tasaisia vääntöjä jakaen pisteitä tasaisesti, sama toistuu PaPon ja RoPon kesken, mutta jostain syystä RoPo on meille ylitsepääsemätön vastustaja. Analyysiä ja uusia harjoitteita.