Salibandyn kevätkausi käynnistyy

10.1.2016

03-pojat Spiralhallilla ja 04-pojat HFC-turnauksessa

03-Pojat

YPA 02/03 ei paljon ehtinyt jouluna huilaamaan, sillä viimeiset pelit ennen joulua olivat neljäntenä adventtina ja kevätkauden turnaukset alkoivat 2.-3.1. Ilveksen järjestämässä loppiaisturnauksessa Spiral hallilla. Loppiaisturnauksessa pelasimme viisi peliä, jotka kaikki olivat suhteellisen tasaisia. Pelien lopussa valotaululla oli yksi voitto, yksi tasapeli ja kolme tiukkaa tappiota.

Sarjamme turnaukset puolestaan jatkuivat loppiaisena 6.1. kotiturnauksella, joka pelattiin myös Spiralilla. Toimitsijat olivat opiskelleet Spiralin kellon käyttöohjeet ja kaikki oli valmiina huikeaan kotiturnaukseen.

HK Dynamo - YPA 4-2

Tällä kertaa pääsimme ykköskentälle, joten suuri fanijoukkommekin mahtui juuri ja juuri katsomoon. Ulkona lämpötila huiteli lähelle kolmeakymmentä pakkasastetta, hallissa oltiin kuitenkin plussan puolella. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli HK Dynamo Hämeenkoskelta. Peli oli tiukka ja vähämaalinen, sillä ensimmäinen erä päättyi 1-1. YPA oli hieman kohmeessa ja Dynamo pyöri toisessa erässä kolmen maalin edestä, joten päätöserään Dynamon johtolukemissa 4-1. Viimeisessä erässä kaunistelimme loppulukemiksi 4-2.

PirPi Pantterit - YPA 5-11

Toisessa pelissä vastaan asteli PirPi Pantterit, jota vastaan olimme pelanneet harjoituspelejäkin ennen sarjan alkua. Ennen tätä turnausta PirPi oli sarjan kärjessä, joten mikään heittopussijoukkue ei kuitenkaan ollut kyseessä. Pelissä oli täysin eri tunnelma kuin ensimmäisessä pelissä. YPA juoksi iloisella mielellä ja takoi maaleja vastustajan verkkoon. Ensimmäisen erän jälkeen vastustajan maaliverkko oli heilunut neljä kertaa, toisessa erässä kerran ja viimeisessä vielä kuusi kertaa. YPA:lle murskavoitto 5-11. Samalla iloisella ja taistelevalla pelillä kaatuisi lähes mikä tahansa joukkue, mutta miten ihmeessä saisimme joka peliin saman fiiliksen?

04-pojat Helsinki Floorball Tournament 2016

YPA 04 joukkue suuntasi jo perinteisesti kolmannen kerran Helsinkiin vuoden vaihteen jälkeen. Kyseessä oli Suomen suurin salibandy turnaus HFC 2016. Turnaukseen osallistui tänä vuonna 317 joukkuetta, joten kyseessä on Suomen kaikkien aikojen suurin salibandyturnaus. 04-ikäluokan kilpasarjassa oli 15 kivenkovaa joukkuetta, joten taas mitataan Ylöjärven poikien tasoa pääasiassa eteläisen Suomen kovimpia jengejä vastaan. Myöskin kansainvälistä väriä nähtiin, sillä 04 -ikäluokassa oli vierailija salibandyn kotimaasta Ruotsista.

Ensimmäisenä päivänä oli vastassa FC Tuusula ja Esport Oilers Eagles. Ensimmäisessä pelissä FC Tuusulaa vastaan pelipaikat laitettiin uuteen jakoon ja lähes kaikki pelaajat saivat hieman oudomman pelipaikan. Ensimmäisessä erässä ei oikein peli lähtenyt sujumaan. Uudet pelipaikat aiheuttivat hämmennystä ja peli oli aika sekavaa. Toiseen erään pelaajat palautettiin tutuille paikoille ja peli rupesi luistamaan paremmin. Loppujen lopuksi tästä pelistä kirjattiin 6-0 voitto. Toinen peli Oilers Eaglesiä vastaan oli aika saman kaltainen. Aluksi kone hieman yskähteli, mutta sitten rupesi rullaamaan 8-2 voiton arvoisesti. Ensimmäisenä päivän jälkeen kaksi helpohkoa peliä ja täydet pisteet kasassa. Suunta kohti hotellia, jossa saunottiin, uitiin ja syötiin maittava hotellin buffetti -iltaruoka.

Seuraavana päivänä oli aikainen herätys. Aamupala naamaan ja suunta kohti Hakaniemeä, jossa vastassa olisi SB Vantaa. Tästä pelistä muodostui todellinen tuskien taival. Paine oli pääsääntöisesti Vantaan päädyssä, mutta maalin teko tuotti tuskaa. Paikkoja siunaantui paljon, mutta vastustajat puolustivat hyvin ja viimeisenä lukkona oli maalivahti, joka ei virheitä tehnyt. Johdimme kyllä peliä 1-0 ja 2-1 , mutta vastustaja kampesi ensin väkisin tasoihin ja viimeisellä minuutilla johtoon. Tähän emme enään kyenneet vastaamaan ja peli SB Vantaalle 3-2. Syy häviöön oli tehottomuutemme. Johtuiko se hieman lepsusta asenteesta vai oliko vain valmistautuminen peliin epäonnistunut. Pelin jälkeen valmennus piti saarnan ravinnon merkityksestä urheilusuoritukseen. Tämä johtui siitä, että hotelliaamiainen koostui pääasiassä pekonista, käristetystä nakista, pullista jne. No, kantapään kautta parhaat opit saadaan :-)

Suora jatkopaikka aukeaisi vain, jos voittaisimme kiven kovan Tapanilan Erän. Tämä peli alkoi kovalla sykkeellä. Vauhti oli kova ja kummassakin päässä oli tilanteita tasaisesti. Pieni nukahdus viidennellä peliminuutilla ja Erä 1-0 johtoon. Tässäkin pelissä tehottomuus vaivasi meitä ja tolpatkin kolisivat vastustajan päässä. Mutta taas vastustaja teki maalin, ja siirtyy 2-0 johtoon. Toinen erä alkaa katastrofimaisesti kolme minuuttia ja kolme maalia, ja kaikki meidän verkkoon. Sysimusta kolme minuuttinen ja Erä johtaa 5-0. Ypan pojat eivät kuitenkaan lannistuneet, mutta kiri jäi kesken, sillä turnauksessa pelataan vain kaksi 15 min. erää. Lukemat siis 5-2 Tapanilan Erälle. Tässä pelissä syke ja yritys oli hyvää, mutta muutama helppo virhe maksoi voiton. Myöskin maalin tekeminen tuotti tuskaa, sillä paikkoja oli useampaankin maaliin.

Vaikeamman kautta siis...Jouduimme keräily välierään, joka ratkaisisi jatkammeko A -puolivälieriin vai lähtisimmekö kotimatkalle. Vastassa oli Ruotsalainen Huddinge IBS. Tämä peli oli todellinen trilleri. Kenttätapahtumat olivat melko tasaiset. Pystyimme luomaan painetta vastustajan päätyyn, mutta niin pystyivät ruotsalaisetkin meidän päätyyn. Ruotsissa pelataan ilmeisesti fyysistä peliä, sillä vähän väliä joku oli ”katollaan” kentällä. Peli oli kuitenkin reilua ja mitään sikamaisuuksia ei nähty. Ensiksi siirryimme pelissä 1-0 johtoon, sen jälkeen oli ruotsalaisten vuoro maalata kahdesti. Tämä kuitattiin nopeasti ja tulimme tasoihin. Peli siis 2-2 ensimmäisen erän jälkeen. Aivan toisen erän lopussa Eeron superkova maatiainen löytää vastustajan maalivahdin jalkojen välistä reitin maaliin ja johto on meidän. Vain reilu minuutti peli aikaa ja maalin johtoasema. Pystyimme pitämään vastustajat pois huippupaikoilta, mutta yllättäen tuomari astuu peliin kääntäen meidän vapaalyönnin naapurille meidän maalin edessä. Syynä pallon saatto, jota oli vaikea havaita sillä vapaalyönti annettiin ”lämärillä”. Tilanne siis: kellossa aika 14.59 ja vastustajalla vapari huippu paikasta. Muuri onneksi plokkasi vaparin ja vastustaja lähetettiin pitkälle koti matkalle. Pelillisesti emme huippuun tässä pelissä kyenneet. Panokset olivat niin kovat että rentous katosi, mutta taistelu oli todella hienoa ja kaikki tekivät parhaansa. Vastustaja oli myös todella kova, joten hatun noston arvoinen suoritus.

Puolivälieriin siis ja vastassa oli PSS Porvoosta. Aamulla taas aikainen herätys, aamupala ja menoksi Myllypuroon. Kiireinen aamu, mutta kaikki meni hyvin ja pääsimme ennen kehän ruuhkaa perille. Huolelliset lämmittelyt ja peli oli valmis alkaan. Peli lähti tutusti liikkeelle. Hallitsimme palloa ja loimme tilanteita, mutta viimeistely ontui. Vastutajaa ei päästetty hyville paikoille joten 0-0 ensimmäisen erän jälkeen. Toisessa erässä vastustajan vapaalyönti pomppii maaliin. Hurjan takaa-ajon jälkeen Valtteri pamauttaa verkkot töttörölle Kasperin esityöstä ja peli on tasan. Mutta toiseksi viimeisellä minuutilla kuin varkain vastustaja pääsee tekemään johto osuman. Tähän emme enään pystyneet vastaamaan. Tappio 2-1 ja turnaus on ohi. Taas kerran loimme maalintekopaikkoja enemmän kuin vastustaja. Hallitsimme palloa enemmän kuin vastustaja. Kuitenkin taas tappio. No tiedetään, mitä reenataan seuraava kuukausi :-)

Yhteenvetona: Taas 8 parhaan joukkoon todella kovatasoisessa turnauksessa, Hienoa Pojat! Tämä oli ehkä kovatasoisin turnaus mihin olemme osallistuneet. Marginaalit olivat pienet, pomppu sinne, toinen tänne ja olisimme olleet finaalissa. Nyt turnauksen voitti kiistattomasti turnauksen paras joukkue Tapanilan Erä, hopeaa PSS:lle ja sisä -Suomen kunniaa piti yllä PirPi Pirkkalasta sijoittumalla hienosti kolmanneksi.