Miehet II:lle voitto ja tappio

8.2.2016

Miesten kakkosjoukkueen kausi sai jatkoa ”kotiturnauksen merkeissä” Raholan liikuntakeskuksessa. YPA 04-Sininen: Eliittisarjassa jälleen voitto ja tappio

Miehet II

Vastuu – YPA II 10-5

Ensimmäiseen otteluun Raholan ”jääkellarissa” lähdettiin tasaisista lähtökohdista. Odotettavissa oli tiukkaa vääntöä. Vastuu sai otteluun unelma-alun. Ennen kuin peli oli ehtinyt vanheta edes kymmentä minuuttia, oli YPA:n verkko pölissyt jo neljä kertaa. Oliko järkyttävän kylmä halli vai mikä mahtoi olla syynä, mutta fakta on se, että YPA oli ottelun alussa aivan telineissä. Erä päättyikin selvästi Vastuun hyväksi 4-1.

Toisessa erässä YPA:kin pääsi vähän peliin mukaan voittaen sen maalein 3-2. Tässä vaiheessa näytti siltä, että tästä saattaa vielä sittenkin tulla peli. Toisin kuitenkin kävi. Kolmanteen erään YPA lähti selkeästi ylihyökkäämään.  Paikoista ei kuitenkaan saatu sisään. Sen sijaan vastustaja käänsi nopeasti vastaan ja viimeisteli omista paikoistaan jäätävällä prosentilla. Loppulukemat kirjattiin lopulta ansaitusti Vastuun hyväksi lukemin 10-5.

tehot: Sami Pettinen 1+2, Olli Kesäläinen 2+0, Jan-Erik Järä 1+1, Tuomo Aunola 1+0,Joni Pohjonen 0+2, Roope Grönlund 1+0

YPA II –Torpedo 5-1

Toiseen otteluun kotijoukkue lähti yhteensattumien vuoksi pahasti vajaamiehisenä. Tästä syystä taktiikka oli pakko rakentaa edellä mainittu fakta huomioon ottaen varsin passiiviseksi. Tälläinen ”peruuttelu” ei ole lainkaan YPA:lle luontainen pelitapa.

Tulos oli kuitenkin loistava. YPA taisteli loistavasti joka jätkän tehdessä hartiavoimin töitä molempiin suuntiin. Puolustussuuntaan pelaaminen on ollut YPA:n akilleen kantapää mutta nyt tuli senkin asian suhteen selkeä ryhtiliike. Vastustaja Torpedo oli yksinkertaisesti aseeton. Laatupaikoille se ei päässyt kertaakaan. Kaukaa ja pienistä kulmista tulleet vedot maalivahti Puntalo poimi varmasti.  YPA sen sijaan laittoi omista paikoistaan reikäpallon kylmästi häkkiin. Kaiken kaikkiaan selkeästi YPA:n kauden tyylikkäin ja ehjin esitys.

tehot: Jan-Erik Järä 2+2, Tuomo Aunola 1+1, Akseli Kaivola 2+0, Olli Kesäläinen 0+1

YPA 04-Sininen

YPA-04 sinisten eliittisarja jatkui Mynämäyllä, Wirmon kotiluolassa HaNi hallissa.

Ensimmäisessä pelissä vastassa  oli FBT Karhut porista. Karhut oltiin kohdattu tällä kaudella kertaalleen. Peli oli ollut tiukka, mutta olimme onnistuneet voittamaan pelin 3-1. Tiukkaa peliä taas odoteltiin ja sellainen saatiinkin. Ensimmäisessä erässä Karhut siirtyy johtoon ylivoimamaalilla. Ensimmäisen erän peli oli tasaista. Saimme luotua hyvin maalinteko paikkoja, mutta Karhut kävivät aina välillä vaarallisilla vierailuilla meidän päässä. Ensimmäinen erä meni Karhuille 1-0. Toiseen erään YPA lisäsi tahtia ja peli pyöri pääsääntöisesti Karhujen päässä. Maaleja ei kuitekaan nähty ja Karhut säilytti johtoasemansa. Kolmannen erän alsu oli ensimmäisen ja toisen toisintoa. Karhujen maalivahti oli huippuvireessä ja maaleja ei saatu aikaiseksi, vaikka paine oli kokoajan Karhujen päässä. Kolmannen erän viidennellä minuutilla oli aika muuttaa taktiikka. Loppu peli painettiin prässillä aina vastustajan päätylaidasta asti. Tämä tuotti tulosta pääsimme Karhujen puolustajiin kiinni ja saimme näin rikottua Karhujen puolustus ryhmitelmän. Eero pääsi riistämään pallon Karhujen päässä ja nopea syöttö maalille, missä Onni odotteli lapa maassa ja tasoitus oli tosiasia. Ja heti seuraavassa vaihdossa aloituksen jälkeen pallo pelataan syvään Kasperille. Kasperi palauttaa viivalle pakille. Oskarin tiukka veto maalille ja Valtteri hakkaa irtopallon väkisin verkkoon. Minuutti meni ja tappio asema muuttuu johdoksi. Loppu puolustetaan tiukasti ja niukka 2-1 voitto oli tosiasia. Hienosti jaksettiin painaa loppuun asti, vaikka meinasi jo välillä usko loppua, niin noiduttu oli Karhujen maali.

Toiseen peliin vastaan tuli nousukuntoinen SBS Wirmo. Pelin tempo oli kova ja heti alkuun tuli selväksi, että nyt olisi ollut sille kolmannelle kentälle käyttöä. Kolme viimehetken poisjääntiä, hieman sotki peluutusta. Maalinteon aloitti Wirmo. Maalin takaa napakka syöttö maalille ja suoraan syötöstä Wirmolle 1-0 johto. Kuuden minuutin kohdalla taas soi meidän päässä ja Wirmo 2-0 johtoon. Mutta heti seuraavassa vaihossa sisuuntunut Onni tekee röyhkeän nousun laidasta ja runttaa väkisin kavennusmaalin. Ensimmäinen erä päättyy näihin lukuihin. Toisessa erässä pirteällä  pelipäällä ollut Wirmon ryhmä tehtailee kaksi maalia, ja siirtyvät jo 4-1 johtoon. Tässä vaiheessa onkin sitten aikalisän paikka. Wirmolaiset on kovalla tahtotasolla liikkeellä ja emme oikein pysty haastamaan Wirmolaisia kaksinkamppailuissa. Tappio asemassa siirrämme puolustuksessa hyvin pelanneen Waltterin hyökkäämään. Aikalisän jälkeen kavennus saadaa aikaiseksi, kun Valtterin laukaus kimpoaa Wirmon puolustajasta maaliin. Eikä aikaakaan tästä, kun Waltteri jo ohjaa maalinkulmalta  maalin Artun hienosta syötöstä. Taas ollaan pelissä mukana ja on meidän etsikkoaika. Maaleja emme kuitenkaan saa toisessa erässä enempää aikaiseksi. 4-3 Wirmolle toisen erän jälkeen. Kolmannessa erässä Wirmo pääsee taas kahden maalin johtoon ylivoimalla. Ja pian taas soi meidän verkossa ja Wirmo on jo kolmen maalin karkumatkalla. Tästä ei kuitenkaan lannistuta ja 41 minuutillla kavennetaan peli 6-4:ään. Loppu pelataan ilman maalivahtia ja kesken meidän painostuksen Wirmolainen pääsee ratkaisemaan pelin tyhjiin. Peli ei meiltä ollut missään nimessä huono, emme vain kyenneet vastaamaan Wirmolaisten ”kovuuteen” ja näin ollen pallon hallinta oli Wirmolla. Ansaitusti pisteen Mynämäelle.

Eliittisarjassa jatkamme kolmantena, kun neljä peliä on jäljellä. Sarja on edelleen todella tiukka. Meillä on vielä hyvät mahdollisuudet kakkospaikalle, tämä vaatii neljästä seuraavasta pelistä täydet pisteet.

YPA03 – FoSu 4.2.2016 Ylöjärven liikuntakeskus (3-7)

YPAn 03 poikien järjestämä turnaus 10.1. jätti jälkeensä hämmennystä ja muutaman pelaamattoman pelin. Tätä sumaa purettiin yhden pelin verran Ylöjärven liikuntakeskuksella torstaina 4.2. kun Forssan suupparit oli saapunut YPAn vieraaksi. YPA lähti otteluun toiveikkaana ja yhdellä kokonaisella 04 syntyneiden ketjulla vahvistuneena. Liikettä ja jalkaa ei tulisi ainakaan kyseiseltä ketjulta puuttumaan ja tämä oli omiaan nostamaan tunnelmaa koko joukkueessa. Maalille asteli viimeisissä peleissä upeaa liikettä virettä esitellyt Petteri.

Ottelu alkaa vauhdilla ja varsinkin Fosu on selvästi mukana todella kypsällä pelillä ja nopealla jalalla. YPA hallitsee peliä ja erityisesti esiin nousevat 04 pojat, jotka painavat pelin väkisin FoSun päätyyn ja pyörivät maalin ympärillä kuin kimalaiset. Ainoastaan FoSu maalivahdin huipputorjunnat milloin maskilla ja milloin milläkin ruumiinosalla estävät ilmassa roikkuvien maalien synnyn. Peli on tasaista ja suuppareiden vastaiskut erittäin vaarallisia. Maaleja ei nähdä tasaviidellä pelattaessa ja Petteri hoitaa ammattimaisesti kaikki maalia kohti tulevat vedot. YPA ottaa kuitenkin rangaistuksen ja FoSu pyörittää yhden kosketuksen ylivoimapeliään pelottavan hienosti. Pian myös maaliverkko helähtää hienon poikittaissyötön jälekeisestä kovasta lämäristä 0-1. Itseluottamus ei ole tällä hetkellä joukkueessa parhaassa mahdollisessa vireessä, mikä näkyy puolustuspelin kevyinä otteina, eikä osumia haluta ottaa. Alle minuutti edellisestä maalista tilanne 0-2. Erän lopussa YPA kokeilee ylivoimaansa, mutta tuloksetta.

Toinen erä alkaa YPA ylivoimalla – ei maalia. FoSu pistelee tossua toisen eteen vinhasti ja ajaa surutta Petterin vartioimalle maalille kerta toisensa jälkeen. Komeita torjuntoja roppakaupalla, mutta totuus on, että kun vetoja on tarpeeksi – kyllä sinne sisäänkin joskus vaan joku menee. Kohta sananlaskulle on katetta kun pallo pomppii puolustajan kautta maaliin ja tilanne harmittavasti 0-3. Muutama kymmenen sekuntia ehtii kulua, kun YPA tulee peliin mukaan Juhon maalilla, johon syöttöpisteen saa Jolla ja toivo paremmasta herää jälleen eloon. Petterin hyvät otteet maalilla antavat lisävoimaa. 04 poikien jatkuva painostus tuo tulosta kohta kun Arttu maalaa Kasperin syötöstä YPAn maalin päähän 2-3 ja YPA on täysillä mukana. Tässä kohtaa nousee esiin YPAn huono onni ja FoSU:n maalivahdin huippuotteet. Maalikehikko kilisee useamman kerran mutta tasoitusta ei vaan synny.

Kolmas erä on rikkonainen ja jäähyrikas. YPA joutuu antautumaan heti erän alkuun kaksi kertaa ja tilanne revähtää 2-5. Vaikka FoSu jäähyilee ja tarjoaa mahdollisuutta useaan kertaan YPA ei osu – ”ei tänään sisään mistään” on illan teema. YPAlle tarjotaan rangaistuslaukausta, viidellä kolmea vastaan ja perinteistä ylivoimaa – kaikkea mahdollista, mutta neiti fortuna on päättänyt että YPA ei tänään juhli. Pelin kahdella viimeisellä minuutilla herättelee YPAn takaa-ajotoiveita vielä 04 ketju tekemällä tahtomaalin ja tilanteeksi 3-5 tekijänä kukas muu kuin Onni ja syöttäjänä päivän paras YPAn tehomies Kasperi. Ottelun lopussa YPA taktikoi ja ottaa maalivahdin pois jonka tiimellyksessä FoSu kaunistelee numeroita vielä kaksi kertaa viimeisellä minuutilla 3-7. Epäonninen ja harmittava tappio erittäin kypsää ja nopeaa salibandya pelanneelle FoSulle. Huikea peli 04 poikien koko ketjulta. Tulevaisuus tuntuu olevan YPAssa hyvissä kantimissa ja pojat ovat tervetulleita auttamaan vaikka kaikkiin peleihimme!

Tehot: Kasperi 0+2, Arttu 1+0, Onni 1+0, Juho 1+0, Jolla 0+1