04-pojat eliittisarjan kärkipäässä

7.3.2016

Joukkue taistelee eliittisarjan 3. sijasta. Nyt voitto ja tappio.

YPA-04 sinisten eliittisarja jatkui sarjan toiseksi viimeisimmän turnauksen merkeissä Hämeenlinnan Jukolassa.

Ensimmäisessä pelissä vastassa  oli tuttu vastustaja Classic Tampereelta. 04 ikäluokan eliittisarja on todella tasainen, ja jokainen piste on tässä vaiheessa sarjaa todella tärkeä, lähes jokaiselle joukkueelle. Joten panokset olivat todella kovat tässä pelissä. Classic tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, että paikka kuuden parhaan joukossa on mahdollinen ja me taistelemme tiukasti vielä sarjan kakkospaikasta.  Myöskin loppuhuipentuma paikan varmistaminen vaatii meiltä vielä ainakin kaksi pistettä neljästä viimeisestä pelistä.

Peli sai salama alun, kun heti ensimmäisessä vaihdossa Eero pamauttaa maalin Valtterin syötöstä. Ensimmäinen erä on YPA:n hallintaa, ja maalipaikkoja luodaan melkein jokaissa vaihdossa. Classicin maalivahti on kuitenkin huippuvireessä ja taisi tolpatkin kolista. Ensimmäinen erä 1-0 YPA:lle. Toinen erä saa myös sähäkän alun, kun Santeri ohjaa hienosti ilmasta Matiaksen syötön sisään. Peli 2-0 YPAlle. Tämän jälkeen peli tasoittuu selkeästi, ja Classic alkaa myös pääsemään pelissä jyvälle ja saa luotua vaarallisia tilanteita. Maalissa Joona on kuitenkin tyrmistyttävän varma ja napsii Classicin vedot vuoren varmasti kiinni.Kolmas erä alkaa taas YPA:lta hienosti. Ensin Valtteri ampuu etukulmasta pallon vastustattomasti sisään. Vapaalyönnissä Kasperi tekee upean maskin ja Eeron kanttilaukaus painuu sisään. Tähän vielä Artun ja Onnin upeat syötöt sahaavat Classicin puolustuksen rikki ja Aapon veto painuu taas maaliin. 5-0 YPA:lle ja peli rupeaa olemaan selvä. Lopussa Classic hieman kaunistelee lukuja ja peli päättyy 5-2 YPA:n voittoon. Hyvä kokonaisuus kaikilta, joukkuepeli oli hyvässä tasapainossa ja kaikki pelaajat onnistuivat hyvin.

Toiseen peliin vastaan tuli kotijoukkue Steelers, jonka kanssa kisasimme sarjan kakkospaikasta. Voitolla nappaisemme edun tässä kilvassa, ja tappiolla Steelers varmistaisi kakkospaikan ja paikan suoraan loppuhuipentuman välierään. Peli alkoi meiltä hyvin. Siirryimme ensimmäisessä erässä Valtterin ja Matiaksen maaleilla 2-0 johtoon. Steelers kuitenkin kavensi pelin 2-1 ja nämä olivat luvut ensimmäisen erän jälkeen. Toisessa erässä siirryimme jo 4-1 johtoon Artun ja Valtterin maaleilla. Myös 5-1 maali käytiin tekemässä, mutta tätä harmiksemme tuomarit eivät nähneet. No peli jatkui luvuissa 4-1. Erän puolivälissä tapahtuu käänne. Steelers tekee kaksi pikamaalia ja saa kovan sykkeen päälle. YPA on hätää kärsimässä, kun Steelers painaa päälle. Taistelemme kuitenkin erän loppuun näissä lukemissa. Kolmas erä alkaa Steelerssin painostuksessa. Emme oikein saa Steelersin huippuvahvoja yksilöitä kuriin ja vaaratilanteita on jatkuvasti meidän päässä. Steelerssin painostus tuottaa pian tulosta ja tasoitus on tosiasia. Tästä Onni ei kuitenkaan hätkähdä, vaan siirtää meidät taas johtoon hienolla harhautuksella ja pallon sijoituksella maalin kattoon. Maalin jälkeinen vaihto on tärkeä, mutta tätä ei tällä kertaa muistettu ja heti seuraavasta aloituksesta Steelers voittaa pallon ja hyökkää suoraviivaisesti ja tasoittaa pelin. Tasaluvuissa mennään aina viimeiselle minuutille asti. Sitten tapahtuu se kauhein, Steelersin pelaaja pääsee nousemaan kulmasta maalille ja laukaus uppoaa etukulmasta maalin kattoon. Viimehetkellä voittomaali Steelersille. Lopussa yritimme vielä ilman maalivahtia ja yksi ylärimakin oli, mutta Steelers tekee vielä yhden tyhjiin ja näin ollen pisteet Hämeenlinnaan. Peli olisi pitänyt voittaa ja jälkeenpäin kismittää 5-1 maalin menettäminen tuomari virheen takia. Peli oli kuitenkin meiltä hyvä. Kaikki pojat taistelivat hienosti ja peli oli hyvällä mallilla. Viikonlopun saldona oli kaksi hyvätasoista peliä, jotka varmasti veivät meitä ison askeleen eteenpäin joukkueena. Myöskin valmentajat saivat tarvittavat tiedot joukkueen kunnosta kauden loppuhuipentumaa varten.

Isot pisteet Steelersille ja sarjan kaksi parasta joukkuetta on selvillä. Meidän kohtaloksi jää taistella sijoista 3-4. Kolmas sija on omissä käsissä ja siihen riittää seuraavista kahdesta pelistä kaksi pistettä.