YPA:n naisille kokemusta nousukarsinnoista

6.4.2016

Valtakunnan toiseksi korkein sarjatasi jäi vielä odottamaan YPA:n naisia

Sunnuntaina 03.04. YPAn Naisten Edustus kävi Esport Areenalla Espoossa pelaamassa naisten II-divisioonan jatkosarjassa, josta lohkon kaksi parasta ykkösen karsintoihin.
Jatkosarjan B-lohkossa pelasivat YPA, PIsku (Hattula), Blackbirds (Kerava) ja Oilers (Espoo).

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli tältä kaudelta tuttu PIsku. Runkosarjassa keskinäiset pelit olivat hyvä tempoisia taisteluita, joissa pisteet ja maalit menivät tasan. YPA sai otteluun loisto startin, kun vain 53 sekunnin pelin jälkeen Ylöjärveläiset siirtyivät johtoon. Tämä nopea maali selvästi vaikutti PIskun peliin, YPA otti pelin heti haltuunsa ja ollen parempi joukkue koko pelin ajan. Kyllä PIsku sai muutaman hyvän pyörityksen aikaan, muuta Ylöjärveläisten maalivahti Jaana Anttikoski pelasi loistavasti nollaten vastustajan.
Peli päättyi lopulta puhtaasti 4-0 YPAn hyväksi.
Tehot: Mäkinen Johanna 2+1, Vuori Anu 1+2, Pyykkö Iiris 1+0, Lehtinen Riikka 0+1

Toisessa pelissä vastaan asteli uusi tuttavuus Blackbirds Keravalta. Ottelu oli todella korkea tasoinen ja vauhdikas kamppailu kahden loistavan joukkueen välillä. Vaikka vastustaja menikin alussa johtoon, niin se ei Ylöjärveläisiä lannistanut vaan YPA kuittasi kahdella nopealla maalilla. Kolmannen erän alussa Keravalaiset saivat pelin hetkeksi haltuunsa ja menivät nopeasti 4-2 johtoon, mutta tämäkään ei YPAa horjuttanut. Ylöjärveläiset nousivat upeasti pelissä tasoihin. Tasoituksen jälkeen YPA otti aikalisän ja lähtivät hakemaan voittomaalia ilman maalivahtia, koska ennen peliä Ylöjärveläiset laskivat tilanteen niin, että vain voitolla tästä pelistä YPA selviäisi ykkösen karsintoihin, sen verran vakuuttavalta päivän viimeisen vastustajan Oilersin peli oli tähän asti näyttänyt.
Ylöjärveläiset saivat luotua muutaman hyvän paikan, mutta maalia ei saatu aikaan. Pelin viimeisillä sekunneilla Blackbirds onnistui tekemään voittomaalin YPAn tyhjään maalin ja näin unelma karsinnoista sai todella ison kolauksen. Lopputulos 5-4 Keravalaisten eduksi.
Tehot: Lehtinen Riikka 2+0, Nurmi Essi 1+0, Mäkinen Johanna 1+0, Kukkola Anna 0+1, Lammi Saila 0+1, Pesonen Tanja 0+1

Päivän kolmannessa ja viimeisessä pelissä vastaan asteli kivikova Espoolainen Oilers. Ylöjärveläiset tarvitsivat tästä pelistä voiton, jotta karsintoihin olisi vielä mahdollisuuksia. Kaksi ensimmäistä erää oli todella kovaa ja hyvää taistelua. Vaikka Espoolaiset olivat pelin päällä, niin Ylöjärveläiset eivät antaneet periksi, vaan pistivät kaikki peliin. YPA pystyi kiusaamaan kovaa vastustajaansa 30 minuuttia, mutta kolmannen erän alussa tullut 4-2 maali katkaisi Ylöjärveläisten taistelun ja tämän jälkeen Espoolaiset karkasivat. Peli päättyi 9-2 Oilersin hyväksi, joten vaikka Blackbirdsiä vastaan YPA olisi pystynyt pitämään tasurin, niin se ei olisi riittänyt jatkoon, kuten Ylöjärveläiset olivat laskeneet.
Tehot: Lammi Saila 1+0, Lehtinen Riikka 1+0, Nurmi Essi 0+1

Päivän muut tulokset: Oilers-Blackbirds 4-3, PIsku-Blackbirds 0-1 ja Oilers-PIsku 5-1
Jatkosarjan voitti Oilers ja Blackbirds tuli toiseksi (nämä jatkavat nousukarsintoihin) YPA oli kolmas ja PIsku jäi viimeiseksi.