Kausi lähestyy loppua

13.4.2016

03-pojille mainio kauden päätösturnaus.

YPA03 – SC Weikot 10.4.2016 Hämeenlinna, Jukolan koulu (7-7)

YPAn 03 joukkue pääsi sarjakauden päätöksessä mittaamaan kevätkuntonsa heti sarjakärjen kanssa. SC Weikot Valkeakoskelta on ollut YPAlla aina haastava vastustaja ja tällä kaudella kyseinen joukkue on imaissut riveihinsä vielä muutaman pelimiehen Vesilahden joukkueesta. Leveyttä materiaalissa riittää hyvin kolmeen kentälliseen mikä tuo asetelmaan lisää mielenkiintoa. YPA lähtee poikkeuksellisesti peliin täydellä kahdella ketjulla ja vahvistuksena mukana useista loukkaantumisista kauden aikana kärsinyt Hape ”the kynä”. Kaikki pitäisi siis olla mahdollista. Weikot tarvitsee ottelusta 1 pisteen pitääkseen kakkkospaikkansa lohkossa ja päästäkseen kilpasarjan loppuhuipentumaan.

Ottelu alkaa kevyellä jalalla molempien joukkueiden osalta ja varsinkin puolustus ontuu pahasti. Muutaman minuutin jälkeen Weikot johtaa helposti 0-2. Hyökäyksiin jalkoja riittää paremmin ja Juho saa pallon onnekkaasti vastustajan pompusta itselleen ja lataa varmasti 2-1. Miikkakin lämpenee maalillaan muutamaan paraatitorjuntaan. Juho pyörii väkkärän lailla vastustajan maalia ympäri ja tarjoilee maalilla taistelevalle Markille joka työntää tasoituksen 2-2 vastustajan ihmetellessä vieressä. Pelin tasoituttua vauhti ja intensitettii nousevat merkittävästi ja YPAn puolustuspeli unohtuu totaalisesti. Weikoilla helppo erän loppu johto 2-5 erätauolle mentäessä.

Toinen erä lähtee käyntiin selvästi YPAn taisteluasenteella ja voimaa käytetään enemmän mikä hämmentää vastustajaa selvästi. YPA saa vaarallisesta pelistä 2 min mutta Weikot on tehoton. Weikot vastaa kovaan peliin ja saa rangaistuksen, jonka YPA hyödyntää kun Jolla tarjoilee Hapelle laukaisupaikan joka viimeistelee kavennuksen 3-5. Tuomari ottaa tässä vaiheessa peliä näkyvää roolia eikä välttämättä positiivisessa mielessä. Weikot lisää johtoaan 3-6. Seuraa kalabaliikki Weikkojen maalin edessä kun YPA pelaaja kolataan nurin. Jolla ryntää ruuhkaan Markin avuksi ja käsirysy on erittäin lähellä. Yleisö räjähtää ja tuomari koittaa parhaansa mukaan setviä tilannetta mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Jälkipuinnin tuloksena Weikkopelaajalle 5+20min ja Jolla istumaan 2 minuutin kakkua. Peli jatkuu 4 vs.4. YPAn muu joukkue pitää pään erittäin viileänä tilanteen jälkeen ja kaventaa välittömästi vaparista Hape syöttäjänä ja Juho maalarina. Tilanne 4-6 kun mennään viimeiselle erätauolle.

Kolmanteen erään tunteet on suuroinpiirtein jäähdytelty niin kentällä kuin katsomossakin. YPA aloittaa siitä mihin jäi toisessa erässä ja ottaa kuskin paikan kyselemättä. Joukkue pelaa todella kypsän kolmannen erän ja kaventaa alun ylivoimalla 5-6 tekijänä Hape ja syöttäjänä Mark. Pienen tovin jälkeen vielä ylivoimalla Juho syöttää viivaan Artturille joka tasoittaa pelin 6-6. YPAn viisikko uinahtaa hetkeksi puolustustehtävässään ja Weikot menee johtoon 6-7. Kauaa ei kuitenkaan tarvitse tilannetta ihmetellä kun jo Juho sutii maalin edestä 7-7 tasoituksen kun Hape ”syöttökone” Hiltunen tarjoaa herkkua. Loppu pelataan yhtä maalia kun YPA hakee rajusti voittomaalia, mutta minuutit loppuvat kesken. Ansaittu tasapeli sekavan ja vaiherikkaan ottelun palkinnoksi.

Tehot: Juho 3+1, Hape 2+2, Jolla 1+1, Mark 0+2, Artturi 1+0, Aleksi 0+1

YPA03 – Steelers JSB2 10.4.2016 Hämeenlinna, Jukolan koulu (16-4)

Päivä toisen koitoksen erikoisuus piili siinä että alkuperäinen vastustaja, Steelersin 04 eliittisarjan joukkue oli pelaamassa omaa loppuhuipentumatapahtumaansa ja oli passittanut kakkosjoukkueensa hoitamaan vanhemman ikäluokan kilpasarjapelit. Vastassa siis täysin uusi joukkue joka oli aiemmin päivällä hävinnyt keskeytyksellä Papolle. Pojat hoitivat valmistautumisen kuitenkin asenteella.

Peli lähtee käyntiin YPAn suvereenissa hallinnassa ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne on 8-1.

Toinen erä on rauhallisempi ja syöttöpeli on hävinnyt lähes kokonaan, mutta silti tilanne erän jälkeen 13-2. Kolmannessa erässä YPAn vauhti laskee ja Steelers on ajoittain jopa rakentelemassa omaa hyökkäyskuviotaan. YPA voittaa kolmannen erän lopulta niukasti 3-2 ja koko ottelun keskeytyksellä 16-4 karvan verran ennen pelikellon pääsyä 45 minuuttiin. Pelin voitosta ei ollut epäilystä missään vaiheessa. Valopilkkuna voidaan mainita Petterin kauden tehotilaston aukeneminen maalin nro 14 syöttöpisteen muodossa!

Tehot: Juho 6+1, Jolla 3+4, Hape 1+4, Aleksi 2+1, Severi 1+1, Aaro 0+2, Rasmus 1+0, Mark 1+0, Veeti 1+0 Petteri 0+1, Artturi 0+1