YPA 04 Valkoisille mainio kaudenavaus

24.9.2016

YPA 04 Valkoinen osallistui lauantaina 17.9. Kooveen Syys Cupin haastajasarjaan.

Aikaisin lauantaiaamuna kokoonnuttiin Tampereen Vuoreksessa. Alkulohkossamme oli mukana VesVi ja Pirkat. Lohkon ykkönen menisi finaaliin ja toinen pronssipeliin. Valkoinen ryhmä sai avukseen turnaukseen mukaan viisi YPA 05 poikaa, Totin, Veetin, Toivon, Samun ja Micin, jolloin liikkeelle päästiin yhdellätoista kenttäpelaajalla ja kahdella maalivahdilla.

Ensimmäinen peli oli klo 9:30 VesViä vastaan. Alkulämpöjen jälkeen kerrattiin vielä fläppitaulun kanssa oman pään lähtöjä ja korostettiin joukkueena pelaamista. Ensimmäinen peli alkoi varovaisesti ja tasaväkisesti. VesVi pääsi kuitenkin pian johtoon kun pelasimme heikosti oman maalin edustalla ja vastustaja löi pallon verkkoon. Peli jatkui hermostuneesti. Tasoitus saatiin kuitenkin ennen erän loppua, kun Vallu vei pallon laidasta ylös ja syöttö maalille löysi Joona H:n, joka löi pallon maaliin. Erätauolla totesimme pojille, että olemme pelissä hyvin mukana. Toinen erä olikin meidän. Aluksi Henkka laittoi Joona H:n laukauksesta tulleen riparin sisään. Sitten Joona H onnistui toistamiseen Vallun syötöstä. Seuraavaksi onnistui Henkka maalin edestä. Ja vielä lopussa Joona K osui lähietäisyydeltä Henkan syötöstä. Samun, Toivon, Japan ja Veikon hyvä puolustuspeli ja Villen varmat torjunnat pitivät vastustajan aisoissa ja voitto tuli 5-1 lukemin. Loistava puolustuspeli toi Veikolle tsempparipalkinnon.

Toiseen peliin klo 12:30 valmistauduimme katsomalla Pirkkojen peliä VesViä vastaan. Huomasimme, että Pirkat on nopea joukkue, joka pelaa yhdellä kärjellä pyrkien hanakasti pakkien taakse. Niinpä päätimme valmentajien kesken, että Pirkkoja vastaan pelataan puolustamalla tiiviisti viisikkona, eikä karvata ylhäältä. Pirkat peli olikin hyvää puolustuspeliä. Vastustaja oli kuitenkin vahvempi ja se sai tarvittavat maalit aikaan. Itse emme onnistuneet maalinteossa. Lopputulos oli 3-0 tappio ja edessä oli pronssipeli. Tsempparipalkinto tuli hyvin torjuneelle Lassille.

Pronssipeli oli vuorossa iltapäivällä ja vastaan tuli isäntäjoukkue Koovee. Pelaajat kuulutettiin kentälle yksitellen. Koovee oli jälleen kerran järjestänyt upean turnauksen. Peli alkoi tasaisesti. YPA aloitti kuitenkin maalinteon kun Vallu napautti tyhjiin Totin hyvästä syötöstä. Koovee tuli kuitenkin väkisin tasoihin. YPA meni uudestaan johtoon kun Henkka maalasi Totin syötöstä. Erätauolle mentiin 2-1 johdossa. Toinen erä olikin sitten YPAn näytöstä. Hyvän puolustuspelaamisen lisäksi hyökkäyspeli oli suoraviivaista ja tehokasta. Joona H maalasi Henkan syötöstä. Totti teki kolme maalia peräkkäin: ensin hyvällä laukauksella, sitten viimeistellen Henkan esityöstä ja vielä komealla laukauksella Samun syötöstä. Henkka onnistui vahvasti vielä kahteen kertaan erän lopulla ja vain yksi maali tuli omiin alivoimalla. Toiselle erätauolle mentiin 8-2 johdossa. Kolmannessa erässä väsymys jo näkyi, joten erä ei ollut parasta YPAa, mutta se riitti voittoon. Joona H lisäsi johdon 9-2:een, mutta viimeiset neljä maalia teki Koovee ja loppunumerot olivat 9-6. Totille finaalissa komeat tehot 3+2 ja tsempparipalkinto.

Pronssi oli joukkueelta upea saavutus. Joukkuepeli toimi hyvin ja pelaajilla oli hauskaa, eikä päivän aikana otettu yhtään turhaa jäähyä. Tästä on hyvä jatkaa.