Naisille täydet pisteet MII:lle kolme pistettä

7.11.2016

C02-pojilla neljän ottelun viikko. YPA:n kakkosjoukkueen kausi jatkui viime sunnuntaina Spiralilla. Tuloksena kolme pistettä

Naisten edustusjoukkueen kolmas turnaus pelattiin Janakkalassa

YPA – SCU 3-1

Päivä oli niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin hyvä. Naisten Edustus pelasi viisi vahvaa erää ja yhden heikon. Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli emäntäjoukkue SCU. SC Urbans on aina ollut mieluisa vastustaja ja niin oli myös tälläkin kertaa. Kahta alivoimaa lukuun ottamatta peli oli YPAn hallussa ja pelin voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäilystä. Toisessa ja kolmannessa erässä YPA hukkasi aivan älyttömän määrän avoimia paikkoja, onneksi ensimmäisessä erässä tehdyt kolme maalia tällä kertaa riitti.

Tehot: Anu Savukoski 1+0, Pia Mäenpää 1+0, Essi Nurmi 1+0, Iiris Pyykkö 0+1, Jenna Jokinen 0+1, Elina Haikonen 0+1

YPA - O2 Jkl  5-3

Toisessa pelissä vastassa oli viime kauden kakkosdivarin ylivoimaisesti voittanut, mutta jatkosarjasta kieltäytynyt, O2-Jyväskylän kakkosjoukkue. Ylöjärveläisillä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan ja ensimmäinen erä meni täysin ohi. Onneksi O2-Jkl ei pystynyt luomaan montaakaan selvää maalipaikkaa, joten ilman suurta vahinkoa selvittiin, erä 0-1. Toinen ja kolmas erä oli hyvää salibandyä molemmilta joukkueilta. Vaikka Jyväskyläläiset hallitsivat ottelua, niin ylöjärveläiset loivat huomattavasti enemmän laadukkaita maalipaikkoja, joka lopulta näkyi myös tulostaululla.

Tehot: Pia Mäenpää 1+1, Milla Välisaari 1+0, Johanna Mäkinen 1+0, Essi Nurmi 1+0, Suvi Ojala 1+0, Iiris Pyykkö 0+1, Anu Savukoski 0+1, Elina Haikonen 0+1

C 02-POJAT

Turnausaikataulujen muutoksista johtuen viikosta 44 tuli YPA -02 joukkueelle neljän pelin viikko. Ensimmäinen peli pelattiin Ylöjärven liikuntakeskuksella torstaina 3.11. ja loput kolme sunnuntaina Mäntässä. Lähdettiin tavoittelemaan huikeaa kahdeksaa sarjapistettä viikossa, vaan toisin kävi...

Torstaina kotihalliin saatiin vieraaksi KyPo naapurikunnasta. Meidän joukkueesta saatiin jalkeille hyvä kokoonpano, kun Attekin saatiin vihdoin maalitolppien väliin. Peli mentiin selkeästi meidän komennossa, sillä kahden erän jälkeen olimme takoneet seitsemän maalia eikä naapurit olleet yllättäneet Attea vielä kertaakaan. Vaikka viimeinen erä menikin 4-4, niin lopputulos selkeä YPA 11, KyPo 4. Naapurusten kamppailussa oli kuitenkin todellista vääntöä, sillä sekä Aku että Onni saivat pienen vamman jalkaansa, joita sitten seuraavana päivänä tutkittiin tarkemmin.

Sunnuntain peleihin lähdettäessä olikin jo selvillä, että Akun vammat olivat vakavampaa laatua. Mäntästä puuttui siis yksi parhaista pelaajistamme eikä kenttäkään ollut sellainen jolla olimme tottuneet pelaamaan, joten edessä oli vaikeat pelit. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli sarjakärki Hanka. Tasaista vääntöä kesti kaksi ensimmäistä erää, joiden jälkeen tilanne oli tasan 3-3. Viimeisessä erässä Hanka sai kuitenkin neljä maalia meidän yhtä vastaan, joten lopussa valotaululla Hankan voittolukemat 4-7.

Sunnuntain toisessa pelissä vastassa oli Koovee keltaiset, joka ennakkoon piti olla päivän helpoin vastustaja. YPA pyörittikin palloa hienosti, laukoi maalille hienoja vetoja, mutta Kooveen maalivahti nappasi lähes kaikki vedot. Sanomattakin selvää, että silloin harvoin kun Koovee sai pallon niin se livahti meidän maaliin. Vaikka ensimmäisen erän jälkeen olimmekin 2-0 tappiolla, tiesimme että pystymme vielä nousemaan. Toisen erän jälkeen olimme edelleen kahden maalin takaa-ajoasemassa, tilanne oli 3-1. Tiesimme, että pystymme vielä nousemaan, olimmehan hallinneet peliä ja olimme selkeästi parempia. Kun pelikellossa oli 43:12, siis alle 2 minuuttia ennen loppusummeria, tulostaulu näytti Kooveen johtolukemia 5-3. YPA:n aikalisä, sitten kavennusmaali 5-4. Lopuksi vielä maalivahti pois ja 11 sekuntia ennen loppusummeria tasoitus 5-5. Tiesimmehän, että pystyisimme vielä nousemaan.

Sunnuntain kolmannessa pelissä pojilta oli jo paras puhti poissa. Alla oli kaksi vaikeaa peliä, joten kotijoukkue MäntU:a vastaan ei saatu ihan täyttä tsemppiä päälle. Olimme aina askeleen tai kaksi jäljessä ja Atte joutui maalitolppien välissä napsimaan palloja vähän liikaakin. Mänttäläiset saivat viisi maalia, joista kaksi ylivoimalla. Meidän kolme maalia ei riittänyt, joten sarjapisteet jäivät Mänttään.

MIEHET II

YPA:n kakkosjoukkueen kausi jatkui viime sunnuntaina Spiralilla. Tuloksena kolme pistettä.

YPA II – Torpedo 3-2

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui avausturnauksen puhtaalla pelillä selvittänyt Torpedo. Peli lähti liikkeelle varovaisesti tunnustellen. Ensimmäinen erä oli suoranaista asemasotaa ja se päättyikin maalittomana.

Toisessa erässä päästiin vihdoin maalien makuun. Ensimmäisenä verkkoja heilutti Torpedo klassisesta vastahyökkäyksestä. Erän loppua kohti YPA: n sitkeä pallonhallinta alkoi tuottaa maalipaikkoja ja lopulta myös tasoituksen, jonka iski maaliedusruuhkasta perinteisellä rystyruoskalla Akseli Kaivola. Torpedo pääsi vielä erän lopussa johtoon jälleen vastahyökkäyksellä. Toinen erä päättyi lukemiin 1-2.

Kolmas erä oli selkeästi YPA:n hallintaa, vaikka maalinteko olikin melkoista tervanjuontia. Ratkaisu nähtiin päätöserän puolivälissä, kun ensin ”goottiduo” Kesäläinen-Pettinen onnistui värkkäämään pelin tasoihin ja heti perään Kari Pajula pääsi viimeistelemään rystyltä hienon nousun päätteeksi lopulta voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman. Näin YPA:lle pisteet niukasti yhden maalin erolla.

tehot: Olli Kesäläinen 0+2, Akseli Kaivola 1+0, Sami Pettinen 1+0, Kari Pajula 1+0

Dolphins – YPA II  7-7

Toisessa ottelussa nähtiin luvalla sanoen erikoinen näytelmä, jossa pääosassa oli toinen ottelun tuomareista. Kyseinen tuomari oli jostain syystä päättänyt ns. ”ottaa roolia” oikein kunnolla. Ottelussa vihellettiin yhteensä kolme rankkaria. Näistä ensimmäinen oli kaikkein erikoisin tuomio. Teemu Niemi otti oman maalin edessä pallon haltuun. Tuomari tulkitsi Niemen olleen maalivahdin alueella. Yhtään muuta pelaajaa ei tosin ollut kymmenen metrin säteellä. Seuraavasta tilanteesta sama tuomari tuomitsi keskialueella täysin neutraalista tilanteesta Matti Lähteenmäelle korkeasta mailasta jäähyn. Näin Dolphins pääsi pyörittämään 5-3 ylivoimaa ja onnistuikin lopulta maalin teossa kahteenkin otteeseen. Erätauolle mentiin lukemissa 0-2.

Toisessa erässä alkoi tuomaristo paikata ensimmäisen erän tuomioita. YPA sai myös rankkarin maalivahdin alueella olemisesta. Rankkari ei tuottanut tulosta, mutta sitä seuranneen yv:n aikana kaikui hallin käytävillä ”JYTYM!”, kun YPA:n oman Patrik Laineen, Akseli Kaivolan lämäri venytti Dolphinsin verkkoa. Erän lopulla molemmat onnistuivat vielä kerran ja toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 3-2.

Kolmannen erän alku oli selkeästi YPA:n heiniä. YPA onnistui maalin teossa minuutin sisään peräti kolmesti ja näytti jo karkaavan helppoon voittoon. Maalinteossa onnistui ensin Sami Pettinen kahdesti tutkaparinsa Olli Kesäläisen hienoista syötöistä. Heti perään Matti Lähteenmäki onnistui Kari Pajulan esityöstä. Tämän jälkeen Pajula onnistui itse lurittamaan  pallon veskarin längistä. Kun vielä kapteeni Järäkin sai heitettyä apinanpoikasen selästään, oli tilanne viisi minuuttia ennen loppua YPA:n eduksi 7-4.

Jo aiemmin mainittu tuomari astui kuitenkin vielä kerran esiin antaessaan Roope Grönlundille lievästi sanoen erikoisella tavalla epäurheilijamaisesta käytöksestä 2+10 min.  Dolphins tuli tästä seuranneella ylivoimalla kahden maalin päähän. Tämän jälkeen sai puolestaan Dolphins heppoisen jäähyn ja peli vaikutti ratkenneelta. Dolphins sai kuitenkin taiottua alivoimamaalin erikoisella puolesta kentästä lähteneellä ”kaaliperhosella”, joka yllätti maalivahti Puntalon täysin. Näin ollen YPA:n johto kuihtui yhteen maaliin.  Lopussa Dolphins otti veskarin pois ja sai lopulta rusikoitua tasoitusmaalin ”Puntsin” selän taakse. Maali herätti YPA:n puolelta melko voimakasta protestointia, sillä niin selvästi tilanteessa ajettiin maalivahdin syliin ja lopulta maalikin tehtiin vielä maalivahdin alueelta. Kaikesta huolimatta pöytäkirjaan merkittiin  lopulta tasapeli lukemin 7-7.

tehot: Olli Kesäläinen 0+3, Sami Pettinen 2+0, Akseli Kaivola 2+0, Kari Pajula 1+1 , Matti Lähteenmäki 1+1, Jan-Erik Järä 1+0, Roope Grönlund 0+1 , Tuomo Aunola 0+1