Naisten edustusjoukkueelle täydet pisteet ja miehille voitto.

29.10.2012

F04-poikien kausi alkoi mainiosti. YPA 2 Naisten tappioton putki jatkuu. 2 voittoa ja 2 tasuria plakkarissa.

Naiset I

Kikunat - YPA 1-4

Tehopelaajat:

Tanja Pesonen 0+2, Riikka Lehtinen 1+0, Elina Vuoristo 1+0, Anu Vuori 1+0, Laura Lahtinen 1+0, Helena Kiviranta 0+1 ja Saila Lammi 0+1.

Päivän ensimmäisessä pelissä YPA sai vastaansa kakkosesta pudonneen Hämeenkyrön Kikunat. Peli lähti käyntiin vähän hermostuneissa tunnelmissa. Ongelmia tuotti parkettialusta ja kimmoisat laidat, joten syöttöjen saaminen omille oli aluksi hankalaa.

Kikunat siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ajassa 4.13, laukaus tuli viivasta ja pahan maskin takaa YPAn maalivahti Maiju Torvisella ei ollut mahdollisuuksia torjuntaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin YPA alkoi saamaan pelijuonesta kiinni.

YPAn tasoitus 1-1 tuli heti toisen erän alkuun Riikka Lehtinen laukoi upean laukauksen Helena Kivirannan esityöstä. Erän lopussa Elina Vuoristo vei YPAn johtoon 2-1, Elina sai Saila Lammen syötön oikeaan laitaan, josta liike keskelle ja laukaus yläriman kautta verkkoon. YPA sai myös kolmanteen erään salama-alun, erä ehti vanheta 23 sekuntia, kun Laura Lahtinen viimeisteli Tanja Pesosen syötöstä taululle 3-1.

Tämän jälkeen YPAn peli alkoi hieman seota ja Kikunat pääsivät lähelle maalia useaan otteeseen, ja taisipa pallo käydä pari kertaa tolpassa. Ottelun viimeisen maalin 4-1 viimeisteli (vielä viime kaudella Kikunoiden pelipaidassa viilettänyt) Anu Vuori, syötön antoi Tanja Pesonen.

YPA - RoPo 5-0

Mervi Lehtiniemi 1+2, Saila Lammi 1+1, Anu Vuori 1+0, Johanna Lindell 1+0, Elina Vuoristo 1+0, Mira Syrjälä 0+1 ja Elina Haikonen 0+1

Toisessa pelissä YPA kohtasi RoPon Sastamalasta. Peli oli alku vihellyksestä asti YPAn hallinnassa ja RoPo pääsi vain harvoin nopeilla vastahyökkäyksillä hätyyttelemään Maiju Torvisen vartioimaa YPA maalia. YPA maalasi avauserässä kaksi kertaa. Ensin Anu Vuori laittoi Mira Syrjälän reaboundista 1-0. YPAn tämän kauden ensimmäinen YV-maali tuli Johanna Lindellin tarkka laukaus etukulmaan yllätti RoPo-vahdin, syöttöpiste Elina Haikoselle.

Toisessa erässä Saila Lammi karvasi keskiviivalla pallon vastustajan alimmalta puolustajalta ja läpiajonsa päätteeksi harhautti molarin ja pallo yläkulmaan 3-0, syöttöpiste puhuttiin Mervi Lehtiniemelle. Hienon pelin pelannut Mervi Lehtiniemi oli liekeissä kolmannessa erässä ja mukana YPAn molemmissa maaleissa. Ensin syöttäjänä kun Elina Vuoriston upea laukaus upposi takakulmaan. Sitten Mervi teki 5-0 maalin reaboundista, Saila Lammen toimitettua pallon maalille.

RoPon parhaat tilaanteet koko pelissä tulivat heidän toisessa YV-pelissään, ensin pallo kävi ylärimassa ja sitten Maijun joutui venymään pari kertaa poikitaissyötöistä lähteneisiin laukauksiin.

Maijulle kauden ensimmäinen ja YPAlle kauden toinen nollapeli.

D 99-pojat

Koovee - YPA 10-4

99-pojille tappio ja tasuri eka turnauksessa karsinnasta kilpasarjaan

Karsinta kilpasarjaan alkoi YPAn pojilta lauantaina 27.10. Janakkalassa. Ihmetystä herätti turnauksen alla lohkon muodostuminen, sillä siihen oli kerätty edellisen vaiheen kolme heikointa (nelosta) ja yksi kolmonen (Ilves).

YPAn valmennusjohto näki pelonsekaisin aatoksin jopa mahdollisuuden päästä kilpasarjaan. (= olla kahden ensimmäisen joukossa kaksinkertaisessa sarjassa) Koovee, joka tuli ensimmäisessä ottelusssa vastaan, oli kuitenkin myös huomannut mahdollisuutensa ja laittanut paremman porukkansa pelaamaan tähän lohkoon.

Heti ensimmäisessä vaihdossa saatiin todeta, että vastassa oli ammattimiehiä. YPAn pojat pelasivat hienon ottelun ja peli päättyi Kooveelle vain 10-4. Joukkueiden fyysinen valmiusero tuli ottelun aikana selvästi esille. Vain yksi Ylöjärven kentällisistä pystyi pelaamaan tasapäisesti Kooveeta vastaan. Kahden kentän oli selkeästi keskityttävä tiukkaan puolustamiseen, joka välillä sujuikin ihan mallikkaasti. YPA pelasi ottelun kolmella kentällisellä. Erät Kooveelle 4-1, 2-0, 4-3. YPAn tehopisteet menivät Valtteri Kuusimäelle 2+0, Santeri Metsäselle 1+1, Juho Mettäselle 1+0 ja Nuutti Koskiselle 0+1. Maalivahti Mikael Juntunen pelasi myös hyvän ottelun.

YPA - Ilves 6-6

Tunnin tauon jälkeen kohdattiin Ilves, joka oli edellisenä vuonna ollut ylemmässä sarjassa. Erityistä voitonnälkää otteluun toi Ilveksessä olevien ylöjärveläispelaajien kohtaaminen. Pakkipeluutusta tiivistettiin kahteen pariin ja pelaajia vaihdeltiin tilanteen mukaan. Ilves oli hävinnyt avausottelunsa paikallista SCUta vastaan maalilla.

Ensi minuuteilla nukuttiin ja vasta toisissa vaihdoissa päästiin peliin kiinni. Väsymyksestä tai jännityksestä johtuen tuntui siltä, että pallo ei pomppinut YPAlle. Ilves oli selkeästi paremmalla potkulla liikkeellä kuin päivän eka ottelussaan. Omat syötöt olivat epätarkkoja ja pelistä tuli tiukka tahto-ottelu. Maaleja tehtailtiin vuorotahtiin Ilveksen ollessa aina edellä. Kolmanteen erään kavennettiin hyökkääjien pelaamista kahteen kenttään. Erän alussa onnistuttiin tasoittamaan, mutta sitten Ilves karkasi jo kahden maalin johtoon. Kaksi viimeistä maalia syntyivät kuitenkin YPAn mailoista ja tuloksena oli tasapeli 6-6, jonka pukukopissa todettiinkin tuntuvan voitolta.

Tehopelaajina häärivät pelissä Santeri Metsänen 2+0, Nuutti Koskinen 1+1, Juho Mettänen 0+2, Tiitus Toivonen 1+0, Jesse Rajala 1+0 ja Valtteri Kuusimäki 1+0.

Sarja jatkuu Raholassa la 17.11. Siellä kohdataan jälleen Ilves ja ennen tuntematon SCU. Pelattu turnaus osoitti karsintaryhmän olevan ennakkopohdiskeluista poiketen hyvätasoinen ja Kooveen lisäksi tulee olemaan vaikea sanoa, kuka on toinen kilpasarjaan menijä. Janakkalan SCU oli kuitenkin edellisvuonna toisen alemman sarjan lohkovoittaja ja pääsi haastamaan ylemmän sarjan kolmosen tai nelosen. YPAan viime viikoilla ehtineet Juho Mettänen ja Santeri Metsänen ovat tuoneet loistavan lisäarvon joukkueen pelaamiseen.

Naiset II

Raholassa sunnuntaina asettui vastaan sarjan viimeinen ja sarjan kärkijoukkue.

Rientola - YPA 2 3-4

Tehopelaajat: Merja Ahvenjärvi 1+1, Johanna Mäkinen 1+0 , Sirpa Ala-Mettälä 1+0, Jenna Huotari 1+0, Lea Kämäräinen 0+1 , Terhi Jarkko 0+1 , Miia Vuorenmaa 0+1

Eka peli oli vaikea Rientola Akatemiaa vastaan . Itse teimme itsellemme vaikean pelin vaikka valmennus varoitti ennen pelin alkua että pään pitää olla täysillä mukana pelaamisessa. 4-1 tilanteeseen peli oli ihan täysin meidän hallinnassa mutta 5 min ennen pelin loppua tuli joku takalukko pelaamiseemme vastustaja vaparista 4-2 ja kohta heti perään hirveellä GOLF SWING lyönnillä 4-3 . Onneksi sen lähemmäksi ei vastustaja päässyt vaikka viä molarin pois ottivatkin. Hyvää oli se että vähän huonommallakin pelillä voitettiin.

YPA 2 - MIG 3 - 3

Tehopelaajat: Julia Peltonen 1+1 , Miia Vuorenmaa 1+0 , Sirpa Ala -Mettälä 1+0 , Merja Ahvenjärvi 0+1 , Milla Välisaari 0+1

Toinen peli oli taas sarjan kärkiottelu . Peli olikin ihan täysin toisenlainen kuin eka jokainen pelaaja laittoi itsensä likoon tähän matsiin. Peli aaltoili päästä päähän tasatahtiin. On se vaan kumma kun kovapeli tulee niin me sytytään pelaamaan aivan erilaisesti . Tämä ottelu oli oikein hyvää salibandyä. 3-2 johtomaali oiva näyte meidän ylivoima pelin toimivuudesta poikittaissyöttö laitaan meidän joukkueen nuori tähti Milla Välisaaren hurja lämäri näyte suoraan syötöstä ja riparista Sirpa teki survomalla sisään .Mutta voitto oli aivan lähellä tästä ottelusta meille, mutta kaveri tasoittaa pelin 3 eränloppu puolella molarin painajaisvedolla nolla kulmasta tolpan juuresta sisään. Hyvää oli peli ilmeen muuttuminen toiseen otteluun taistelevaksi ja urhrautuvaksi . YV pelaamisen toimivuus 2 YV maalia 4 Yv pelaamisesta tässä turnauksessa.. Tästä on hyvä jatkaa kohti omaa turnausta Ylöjärvelle joka pelataan 17.11 klo.10 ja 19 kaikki kannustamaan hallille.

D00-pojat

SC Läsimäki vs YPA Lightning -00 tulos: 14-8 (4-1,2-2,8-5)

Ensimmäisessä pelissä vastaan astui Läsimäki. Vastus hallitsi avauserää meidän puristaessa mailaa. Syöttöpelimme oli heikkoa ja terävästi liikkuneiden vieraiden puristuksessa emme oikeen päässeet laukomaan normaalisti/ laadukkaasti. Kun ensimmäinen erä oli ohi niin taululla ikäväksemme 4-1.Toinen erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Pääsimme peliin mukaan vaikka ero ei tuntunutkaan pienevän millään. Oli paljon paikkoja mutta edelleen laukaukset suurimmaksi osaksi yli ja ohi. Lisäksi syöttöpelimme toimi heikommin kuin vastuksen. Toinen erä mentiin tasatahtiin 2-2. Kolmanteen erään joukkue tuli ärhäkkäänä ja halusi maaleja. Läsimäki joutui puolustuskannalle, mutta teki ajoittain nopeita vaarallisia vastahyökkäyksiä.Ladoimme erän alkuun sykkeellä 5 maalia neljään minuuttiin ja siirryimme jo 7-8 johtoon ja lisämaalikin oli todella lähellä joka todennäköisesti olisi kääntänyt koko ottelun meille. Kuitenkin superjaksomme jälkeen teimme muutaman perusvirheen syöttämällä pallon vastuksen ensimmäiseen lapaan omassa päässä, joista he rokottivat tarkasti ja nopeasti ja jälleen jouduimme takaa-ajoon. Ja kun nostimme karvausta ja otimme riskejä voittaaksemme niin vastustaja kontrasi hyvin ja iski nopeilla ja terävillä vastahyökkäyksillä taululle lopulta isohkon eron. Pelillisesti tulos ei aivan kerro koko totuutta ja ottelu olisi voinut kääntyä myös meille, mutta ei tällä kertaa. Pelimme oli ajoittain oikein kunnossa ja välillä taas olimme kaukana parhaastamme. Keskittymisen puute pelitilanteeseen tuntuu nyt korostuvan ja helpoista virheistä rokotetaan meitä armotta. Lisäksi syöttöpelin pitää kehittyä ja sitä pitää jatkossa näkyä enemmän.

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivityy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet:Joakim Hietaniemi 1+4, Tomas Estovirta 2+1,Antti Huotari 2+0, Juhani Koivisto 1+1, Niko Hirvonen 1+0, Eetu Periviita 1+0, Joel Hietaniemi 0+1 ja Valtteri Vireaho 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Antti Huotari  2 tähteä:Joakim Hietaniemi 1 tähteä :Juhani Koivisto -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Tomas Estovirta

YPA Lightning -00 vs Classic tulos: 4-14 (3-6,0-3,1-5)

Toisessa vastassa Classic joka on taitava ja vahva joukkue. Peli alkoi tasaisesti ja asetelmia haettiin. Sitten iskimme nopeasti taululle 3-1 johdon ennen kun kello näytti neljää minuuttia. Harmittavasti peli tuli parin minuutin viive pöytäkirjassa olleesta numerovirheestä. Kun peliä päästiin jatkamaan Classic sai pelin juonesta kii ja aloitti puolustuksemme puhkomisen laadukkailla pitkillä poikittais-syötöillä. Erätauolle numeroissa 3-6. Toinen erä oli meiltä pallon perässä juoksemista ja Classicilla puolestaan peruspeli tarkoin viimeistelyin. Erä Classicille 0-3. Viimeinen erä olikin sitten pelailua jossa meidän viimeistely ontui vastuksen viimeistellessä parhailta maalintekosektoreilta.Taistelimme kuitenkin kovasti mutta nyt ei riittänyt kunnolla Classicin haastamiseen.

Pisteet:Eetu Periviita 0+2, Veli Uosukainen 1+0, Tuomo Tevameri 1+0, Antti Huotari 1+0, Eetu Kuusimäki 1+0, Valtteri Vireaho 0+1 ja Juhani Koivisto 0+1.

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Eetu Periviita  2 tähteä:Tuomo Tevameri  1 tähteä :Antti Huotari -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Niko "Hirvo" Hirvonen

Nokian Kristilliset Palloilijat (KrP) vs YPA Thunder -00  tulos: 12-0 (4-0,7-0,6-0) Taululla 17-0 (viimeistä erää pelattiin sääntöjä pidempään tuomareiden pyynnöstä vaikka eroa oli 12 maalia kolmannen alkupuolella)

Toisen ikäluokkammejoukkueen Thunderin peli KrP:tä vastaan oli puolustus harjoittelua parhaasta päästä. Pelaajillamme oli mahtava asenne ja taistelutahto vaikka vastus kovaa luokkaa. Emme antaneet tuumaakaan periksi ja ensimmäinen erä vastustajalle vain 4-0. Koitimme uusien pelaajiemme mukana ollessa harjoitella pelipaikkoja sekä pelitempoa. Onnistuimme oikein kivasti puolustuspäässä ja välillä jopa saimme jokusen maalintekopaikankin valitettavasti kuitenkin onnistumatta niissä. KrP pelaa vauhdilla ja agressiivisesti joka uusille hieman yllätys. Valmennus johto oli kuitenkin todella tyytyväinen pelaajien asenteeseen ja yritykseen. Maalissa Jussi joutui pallosateeseen ja otti monta kovaa koppia ja Jussia myös auttoi jokainen pelaajamme uhrautumalla usein pallon eteen ja kaikki laittoivat itsensä likoon. Ensimmäisen sarjapelisnä pelasivat hyvin tsempaten Pyry,Joona ja Lassi. Irtopalloihin kovuutta ja uskallusta kuten tässä pelissä eikä kumarrella vastuksia niin hyvä tulee koko joukkueelle. Vastustajalle selvät pisteet tästä pelistä. Joukkueemme pelasi kuitenkin tosi hienolla asenteella koko pelin.

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Konsta Kiilholma, 2 tähteä:Pyry Eskola,1 tähteä :Niko Hirvonen -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Jussi Vesaranta

Ilves West vs YPA Thunder -00   tulos: 16-4 (10-1,4-3,2-0)

Toisessa vastassa jatkopaikasta täysillä taisteleva Ilves West. Maalissa Jussi , jolla sormi hieman kolhuilla edellisestä pelistä. Ilves tuli peliinkovaa ja ratkaisi pelin meidän ihmetellessä mikä iski. Vastus tiedettiin vahvaksi ja hieman ihmetytti mihin asenne katosi tähän erään verraten ensimmäistä peliä.Ensimmäinen erä 10-1. Toiseen erään saimme töppösiin vauhtia ja teimmekin kolmen maalia vastustajan neljää vastaan joka hieno suoritus tässä pelissä. Vastus kuittasi vielä viimeisen erän  2-0 ja peli päättyi ennen aikojaan. Tässä turnauksessa kumpaankin peliin osui kovat vastukset, mutta pääsimme ainakin nopeaan pelirytmiin mukaan.

Pisteet:Joakim Hietaniemi 2+1,Tomas Estovirta 1+1,Joel Hietaniemi 1+0,Kasperi Kulo 0+1 ja Pyry Eskola 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Joakim Hietaniemi , 2 tähteä:Tomas Estovirta ,1 tähteä :Joel Hietaniemi -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Pyry Eskola