SB naiset vakuuttavasti Joulutauolle

16.12.2012

Naisilla 5 pisteen johto sarjakärjessä. 99-pojille kaksi tappiota kotiturnauksesta

Naiset I

YPA – Kikunat 2-1

Ensimmäisessä pelissä vastaan juoksi Hämeenkyrön Kikunat. Ottelu lähti YPAn hallinnalla liikkeelle ja ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut pitkään odottaa. Riikka Lehtinen pääsi puolittaiseen läpiajoon, Elina Haikosen oivaltavasta syötöstä pakkien väliin, ja viimeisteli upealla laukauksella 1-0 ajassa 4.38. Ylöjärveläiset jatkoivat vyörymistä kohti Kikunoiden maalia läpi ensimmäisen erän, mutta Hämeenkyröläisten maalivahti Minna Siljamäki täytti ruutunsa hyvin ja piti joukkueensa pelissä mukana. Toinen erä jatkui samalla kaavalla ja ajassa 20.59 Laura Lahtinen vei YPAn 2-0 johtoon Johanna Sutisen syötöstä. Kolmanteen erään Kikunat muuttivat karvaustaan ja saivat Ylöjärveläisten avauspelin täysin kipsiin. Tämän johdosta Kikunat saivat aikaan suuren määrän syötönkatkoja, joista he pääsivät vaarallisesti hätyyttelemään YPA maalilla torjunutta Elina Pohjoisahoa. Elina pitikin nyt vuorostaan YPAa pelissä mukana loistavilla torjunnoillaan. Ajassa 40.39 YPA otti aikalisän yritti keksiä uusia juonia saada avauspeli toimimaan. Tällä kertaa toimivaa reseptiä ei löytynyt ja ajassa 44.05 YPAn Johanna Lindell joutui rikkomaan vastustajaa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukauksesta Kikunat kavensi pelin 2-1. YPAn kapteenina tänään toiminut Elina Haikonen kävi tuomarilta vielä kysymässä, että meniköhän rankkari aivan sääntökirjan mukaisesti, turhaan. Mutta mielenkiintoista oli se, että pelin jälkeen tuomari taas myönsi, ettei tätä maalia olisi pitänyt hyväksyä, koska palloa pelattiin taaksepäin ennen laukausta, mutta sillä hetkellä ajatteli ettei se tule ratkaisemaan peliä!! Maalin jälkeen Kikuinat ottivat aikalisän, mutta tällä kertaa se oli YPAn eduksi. Aikalisän jälkeen YPA hallitsi palloa koko jäljellä olleen 55 sekuntia ja näin peli päättyi 2-1 Ylöjärveläisten hyväksi.

Tehopelaajat: Laura Lahtinen 1+0, Riikka Lehtinen 1+0, Elina Haikonen 0+1 ja Johanna Sutinen 0+1

YPA - Jämsänkosken Kikka-74  6-1

Päivän toisessa ottelussa vastaansa YPA sai Jämsänkosken Kikka-74. Edellisiin turnauksiin verrattuna Kikka-74 peli oli ottanut useita harppauksia eteenpäin ja he saivatkin ekassa erässä, osin myös YPAn yliaktiivisen hyökkäämisen johdosta, useita hyviä tilanteita aikaan. Ensimmäinen erä päättyi 1-1, jossa ensin Johanna Lindell vei YPAn johtoon Leena Vuoren upeasta esityöstä ajassa 4.23. Ajassa 10.03 Kikan Tiina Mäkinen teki upean soolomaalin, jossa ensin ohitti kaksi YPA karvaajaa ja ilman kenenkään estelyä laukoi upean laukauksen yläkulmaan, Elina Pohjoisaholla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua laukausta. Toisessa erässä YPA alkoi saamaan taas omasta tutusta pelistään kiinni ja syöttöpeli repi vastustajan puolustusta hajalle kerta toisensa jälkeen. Toisen erän jälkeen YPA johti ottelua 3-1, ensin Leena Vuori vei ylöjärveläiset 2-1 johtoon Tanja Pesosen syötöstä, ja vähän tämän jälkeen Tanja Pesosen syöttöyritys ohjautui vastustajan kautta maaliin. Kolmannessa erässä YPAlla ei ollut enää mitään hätää. Ylöjärveläiset kaunistelivat lukemia vielä kolmella maalilla. 4-1 Laura Lahtinen Leena Vuoren syötöstä, 5-1 Mira Syrjälä maalin syötti Riikka Lehtinen ja 6-1 Anu Vuori Elina Vuoriston syötöstä.

Tehopelaajat: Leena Vuori 1+2, Tanja Pesonen 1+1, Laura Lahtinen 1+0, Johanna Lindell 1+0, Mira Syrjälä 1+0, Anu Vuori 1+0, Rikka Lehtinen 0+1 ja Elina Vuoristo 0+1

Forssan muissa peleissä YPAn lähimmät uhkaajat menettivät pisteitä ja näin Ylöjärveläiset lähtevät Joulutauolle 5 pisteen erolla toiseen sijaan, jossa on peräti neljä joukkuetta tasapisteissä!!! Nämä neljä joukkuetta on SCU, SB Pommak, FoSu ja Gunners.   Seuraava turnaus pelataan sunnuntaina 13.01.2013 Raholan Liikuntakeskuksella.

D99-pojat

SCU - YPA 12-4

Karsinnasta kilpasarjaan pelattiin viimeinen turnaus Ylöjärvellä  lauantaina 15.12. Asetelmat olivat ennaltaodotettavissa. Ilves ja YPA haastajasarjaan ja SCU sekä Koovee kilpasarjaan. Ensin mainitut joukkueet pelasivat turnauksessa jälkimmäisiä vastaan.

YPan valmennus oli tähdännyt hyvään eka peliin SCU:ta vastaan, mutta tästä kaudesta poiketen parempi peli olikin tallä kertaa jälkimmäinen. Lieneekö syynä sitten ollut SCU:n aikaisempi herääminen matkajoukkueena vai YPA:n valmennusjohdon "yliempaattisuus",  kun ulkolenkki jätettiin pois valmistautumisesta.

Jo ensimmäisistä vaihdoista huomasi, että SCU tuli otteluun paremmin latautuneena. YPAn pojat olivat joka tilanteessa jäljessä. Eka erä hävittiin 3-0. Toiseen erään tehtiin kosmeettisia muutoksia kentällisiin. SCU meni jo erän alussa 6-0 johtoon. Sitten nähtiin mielenkiintoinen minuutti, jonka aikana kaikki YPAn hyökkäysvitjat onnistuivat maalinteossa ja peli oli enää 6-3. Tässä tilanteessa SCU.n pelaaja lämpeni ja hommasi jäähyn. Koko kauden heikkoa ollut ylivoimapeli osoittautui kuitenkin kohtalokkaaksi. YPAn hyvän vireen katkaisi SCU:n alivoimamaali. 7-4:ään onnistuttiin vielä kaventamaan, mutta sen jälkeen SCU meni menojaan voittaen lopulta ottelun suurinumeroisesti 12-4. Parasta peliä esitti hyökkäysketju Rajala- Mettänen-Vokkolainen.

Tehot: Juho Mettänen 1+1, Jesse Rajala 1+0, Tiitus Toivonen 1+0, Jyri Rapatti 1+0, Jere Rapatti 0+1 ja Eetu Vainionpää 0+1.

Ilves - YPA 6-2

Ilves oli pelannut päivän ensimmäisen pelinsä Kooveetä vastaan. Se oli päättynyt keskeytykseen 12 maalin erolla Kooveen voittaessa, joten toista vastustajaa vastaan ei voinut paljoa elätellä toiveita. Tästä jälkimmäisestä pelistä muodostui kuitenkin aamuista huomattavasti parempi. YPA keskittyi sumppupuolustamiseen ja ekan erän ainoan maalin teki YPAn Juho Mettänen Jesse Rajalan syötöstä.

Vasta pelin puolivälin jälkeen sai Koovee kuparisen rikki. Kohta sen jälkeen koettiin musta minuutti, kun alle minuutissa Koovee latoi kolme lisämaalia. Kolmannen erän lopulla onnistui YPA vielä kerran ja Koovee kahdesti. YPan maalin syötti Eetu Vainionpää ja viimeisteli Tiitus Toivonen. Loppunumeroihin 6-2 voivat olla YPAn pojat tyytyväisiä. Tässä pelissä oli mieli ja taistelutahto mukana. Oma syöttöpeli ei kuitenkaan ollut kauden parasta.

Viimeisten lohkojen pelattua viikonloppuna pelinsä loppuun on jako kilpa- ja haastajasarjaan selvä. Haastajasarjasta muodostuu mielenkiintoinen paikallispelien turnaus. Sarjassa pelaa YPAn lisäksi kaksi joukkuetta Nokian KrP:stä, yksi Kooveen joukkue, Ilves ja Parkano. Ehdottomana suosikkina sarjaan lähtee Nokian KrP:n "ykkösjoukkue", jolle YPA hävisi harjoitusottelussa 10:llä maalilla. Em. joukkueen pääsy jopa eliittisarjaan oli vain kahden maalin päässä.

Miehet III

TFT III - YPA III  7-2

Kokoonpanon kokenieimmat ryhmitettiin puolustukseen ja nopeita jalkoja vilisseet juniorit hyökkäyspäähän. Pallonhallinta tahtoi kuitenkin keskittyä laajemmalla materiaalilla pelanneelle kotijoukkueelle. Muutaman maalivahtiin kilpistyneen yrityksen jälkeen TFT saikin pallon pallon maaliin oman pään pallon menetyksestä, mutta heidän ilo laantui hetkeksi kun maalin syöttäjä puuttui pöytäkirjasta.

Seuranneen 5 minuutin ylivoiman tuloksena oli muutama hyvä laukaus maalille sekä vastahyökkäyksestä syntynyt 2-0 maali.

ERän loppupuolella alkoi nuorisoketjun vahva liike tuottaa tulosta ja Topi nakutti kaksi maalia Ramseksen ja Tommin syötöistä. Näin erätauolle mentiin alun jälkeen hieman yllättävässä tasatilanteessa.

Toiseen erään ei mahtunutkaan muuta kuin molempien joukkueiden 2-minuuttiset ja TFT:n 10 epäonnitunutta maalipaikkaa. Pahimmillaan pallo kävikin jo verkossa mutta nopea toimint maalilla palautti pallon peliin ennenkuin tuomari asiaa huomasi.

3 erä jatkui samalla kaavalla TFT pyöritti ja YPA yritti iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä. Sumppu pitikin erän puoliväliin asti, mutta sitten alkoi puolikuntoisen joukon liike jaloissa loppumaan. Ensin 3-2 maali ja vähän tämän jälkeen lyhyestä ylivoimasta 4-2. Loppuerän ajan YPA keskittikin voimiaan hyökkäyspäähän ja TFT rankais pallon menetyksistä kovalla prosentilla.

Lopputulos kovan taistelun jälkeen 7-2.

YPA III- Warriors V  2-11

Tämän ottelun kuvio oli varsin samanlainen kuin ensimmäisen. Vastustaja pyrki laajalla materiaalilla pyörittämään YPA:lta jalat alta, eikä tunnin lepotauko tässä tilanteesa ollut riittävä.

Tälläkin kertaa vastajoukkue pääsi mukavaan johtoon ennenkuin toisen erän alkupuoliskolla Ramses kavensi Tommin poikittaissyötöstä lukemiksi 1-3.

Valitettavsti tämä tilanne ei pitänyt ottelun loppuhetkille asti vaan Warriors karkasi toiselle erätauolle jo 1-5 johdossa.

Erätauolta YPa sai vielä hetkeksi taisteluvaihteen päälle ja Juha täräytti komealla kaukolaukauksella tilanteeksi 2-5. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin viimeisetkin voimat jaloissa hyytymään ja palloa liikuteltiin väärässä päässä kenttää. Ja pylörityksen seurauksena palloa kauvettiin turhankin monesti omasta verkosta lopputuloksena 2-11.

Molemmissa otteluissa kapealle ringille kolmas erä oli liikaa, mutta tästä huolmatta kaikille paikalle saapuneille on pakko antaa arvosteluksi 3 leijonaa hyvästä taistelusta.