11.2.2013

Kaksi voittoa tuliaisina Luopioisista. B-pojille voitto ja tappio.

Naiset II

YPA 2 - Rientola 5 - 1

Peli lähti nihkeesti liikkeelle ei saatu omaa peliä oikein millään käyntiin. Pelattiin vähän vastustajan pelikirjan mukaisesti. Toisessa erässä ajassa 15.57 Milla Välisaari ampui etukulmasta sisään . Millalla 3 vkon toipumis tauko käsivamman johdosta , suoraan peleihin ei huono aloitus pitkän tauon jäljiltä. Tää laukaisu taisi olla eka tässä pelissä millalta maalia kohti ja heti sisään.Sitten alkoi meidän koneemme käynnistyä lisättiin höyryä ja jätettiin vastustaja kyydistä. Ja sekin vielä päästiin pelaan 3-5 vastaan ylivoimaa ajassa 40.25 ylivoimamaali ja ajassa 41.45 4-5 vastaan ylivoima maali ja sitten vielä tyhjiin 43.40 ajassa ja kerta kiellon päälle 5-5 vastaan ajassa 43.59 loppunumerot siis 5-1 YPA 2:LLE.

Kosby - YPA 2 1 - 3

Tää lähti taas käyntiin yhtä nihkeästi eka pelikin . Vastustaja teki ekan maalin ajassa 8.04 joka herätti meidän taas pelaamaan niinkuin osaamme ja uskoimme siihen meidän omaan tekemiseen. Pelin kulku käänty pikku hiljaa meille. Voittohan sieltä tuli. Maalivahti osasto on meillä ollut koko kauden erinomainen sarjassa olemme vähiten päästänyt omiin. Kyllähän kokojoukkueen puolustus pelaamisella on myös iso osa tähän. Näihin 2 voittoon pelaajat ei tarvinnut laittaa ihan kaikkia paukkuja . Näistä peleistä jos kouluarvosana pitää antaa 8,5 perus hyvä esitys.Iso Kiitos joukkueelle tästä. Nyt ne tosi pelit alkaa 4 peliä jäljellä jokaisen pelaajan nyt täytyy pistää itsensä likoon tästä eteenpäin 120% edestä.

Tehopelaajat: Milla Välisaari 1+1 , Johanna Mäkinen 1+0 , Merja Ahvenjärvi 1+2, Jenna Huotari 2+0, Katri Ilomäki 2+1, Terhi Jarkko 1+3

YPA 2 Naiset 2 voittoa sunnuntaina luopioisista tuliaisina. 3 joukkuetta 2 pisteen sisällä kauden loppuohjelma on kutkuttavan tasainen . Me olemme tässä mukana. 3 kärki joukkuetta voittivat ottelut. Mig 23 pist , Nops 22 pist ja YPA 2 21 pist. Seuraavan turnauksen pelit isoja pelejä jossa kohtaamme Nopsin.

B-pojat

YPA - SCU 2-7

B-junioreiden kausi jatkui Janakkalassa vaikka suurin jännitys sarjan suhteen olikin jo lauennut joukkueen osalta. Oliko jalat sitten hieman matkasta ja aikaisesta aamuherätyksestä pakkaspäivään, kun kotijoukkue pääsi noepasti nauttimaan ylivoimasta ja sen perään johtomaalista. Tämä kuitenkin kuitattiin Samulin yllättävällä laukauksella vain hetkeä myöhemmin. Erän loppupuoliskolla isäntäjoukkue laukoi kaksi takaiskua lisää näyttävien syöttökuvioiden päätteeksi.

Toinen erä oli maalinteon suhteen lähes ensimmäisen kaltainen kun SCU:n nopea maali kuitattiin vajaa minuutti myöhemmin Tonin toimesta. Harmillisesti SCU kuitenkin teki vielä erän puoliväliin mennessä kolme osumaa lisää puolustuksen vain ihmetellessä pallon liikettä.

Tämän jälkeen puolustuspelissä tapahtui selkeä ryhtiliike, mutta koska oma maalintekokin tyrehtyi jäi taululle lukemat 2-7

KU-68 - YPA 5-7

Päivän toiseen taistoon tuli vastaan sarjasa alapuolella oleva KU, jota vastaan edellisessä kohtaamisesa koettiin harmillinen tasapeli. Ottelun alussa puolustus toimi maliikkaasti ja 10 minuutin kohdallla Niko laukoi YPa:n johtoon. Tämä ei kuitenkaan kestänyt erän loppuun vaan KU tasoitti 3 minuuttia ennen erätaukoa alivoimalla.

Toinen erä oli aaltoilevaa ja heikkoa peliä, jossa Nikon 2-2 tasoitukseen johtaneen kaukolaukauksen jälkeen jälkeen erän puolivälissä KU karkasi jo 4-2 johtoon. Tämän jälkeen erässä kentällä olikin vain joukkue kun Tommi kavensi alanurkkavedollaan 3-4:ään ja kahdessa peräkkäisessä vaihdossa SAmuli laukoi 2 osumaa lisää tililleen. Näin erätauolle tulos kääntyikin 4-5:een.

3. erän alkuun KU tasoitti harmillisen pallonpomputtelun jälkeen, mutta tämä ei joukkueen taistelua kaatanut. 5 minuuttia ennen loppua KU:n räpistely pisteista katkaistiin lopullisesti Santerin kaukolaukauksen ja Tommin läpiajon voimalla.

Tehot: Samuli 3+2, Tommi 2+1, Niko 2+0, Joni 0+2, Santeri 1+0, Totte 0+1, Teemu

0+1

D 00-pojat

YPA THUNDER vs Ropo Red: 2-10 (0-2,0-3,2-5)

Parkanoturnauksessa Ropo Red tuli ahneasti päälle ja sai horjutettua Thunder joukkueen pelinrakentelua. Kuitenkin taistelimme ja näimme myös hyökkäyspään onnistumisia joista komeimpana loisti Kasperi Kulon kaksi maalia upeilla laukauksilla. Kuitenkin laukauksia tarvitaan enemmän. Kolmas erä oli meiltä nyt tässä pelissä parasta antia. Voitto tällä kertaa kuitenkin ansaitusti vastustajalle.

Pistepörssi ja tehot sekä Trophyt päivitetty joukkueensivuille.

KU-68 vs YPA LIGHTNING: 4-6 (0-3,1-2,3-1)

Toisessa pelissä Lightning otti pelin hallintaan ja veimme näytöstyyliin ottelua ja ensimmäisen erän loppuessa taululla 0-3.

Pelissä syöttöjemme laadukkuus ja peruspelaaminen toivat ottelun avaimet voittoon ja vaikka viimeisessä erässä hieman hölläilimme vauhtipeliä säästellen turnauksen tuleviin peleihin oli peli halintaamme loppuun asti. KU oli hyvin latautunut ja yritti tosissaan loppuun asti. Tässä pelissä saimme avauksia kuntoon ja emmekä menettäneet palloja helpolla omassa päässä. Tuomo ja Joakim latoivat tehot 2+2. Jussi V. maalissa onnistui hyvin vaikka laukauksia harvakseltaan hallinnastamme johtuen.

Keskittyminen ja syöttöjen lujuus olivat jo hyvällä tasolla. Peleihin keskittyminen tulee olemaan silti nyt jatkossakin tärkeässä asemassa.

Baldo Sport vs YPA THUNDER: 3-4 (0-1,2-3,1-0)

Kolmannessa pelissä tiukasti pelaavaa BS:ää vastaan tiukka vääntö Thunderilla. Ukkoset lähti peliin pelaamaan omaa peliä ja alussa lähdimme puolustamaan rauhallisella karvauksella säästellen jalkoja.

Hyökkäyksessä koitimme saada laadukkaita laukauspaikkoja kierrättämällä palloa. Baldo hankala vastustaja jos he pääsevät kiinni ja siitä vastahyökkäyksiin. Nyt kuitenkin syöttömme oli hyvällä tasolla kuten koko turnauksessa ja saimme tilaa sekä aikaa kentällä enemmän kuin ennen.Maalissa Veikka kopitteli varmasti otettavat. Ensimmäisessä erässä Niko kiersi pitkällä juoksulla vastustajan maalin kaartaen parhaalle maalintekosektorille ja josta laakukas laukaus kajahti verkonperukoille vastustamattomasti. Niko on aiemmin kaudella ison loukkaantumisen jälkeen jälleen noussut kovaan iskuun. Hieno maali ja ainokainen koko ensimmäisessä erässä pelissä. Toisen erän alussa BS kavensi nopeasti.

Joakim kuitenkin taituroi meidät jälleen karkumatkalle Tuomon passista upealla yläkulma laukauksella. Hyvänolon tunne ilmeisesti valtasi ryhmän, sillä BS kuittasi 13 sekunninpäästä jälleen tasoihin. Erän lopulla kuitenkin kovaa puurtanut Juhani ja Joakim rankaisivat vielä BS:ää ja kolmanteen lähdimme kivasta 2-4 astelmasta. Kolmaserä tiukkaa vääntöä,mutta hallintaamme ja pakissa mm. Antti ja Eetu K. pyörittivät peliä todella komeasti. Kolmannessa maalihanamme eivät auenneet vaan peli meni tiukaksi BS:än kavennettua ajassa 35.08. Loppuerä tilanteiden valossa meidän ja lisämaaleja ei enään nähty ja voitto kotiin niukasti mutta ansaitusti. Hienoa hallintaa ja asennetta kaikilta !

Pistepörssi ja tehot sekä Trophyt päivitetty jo joukkueensivuille.

PisKu vs YPA LIGHNING : 8-12 (2-7,2-2,3-2)

Viimeisessä pelissä meillä edelleen asenne kohdallaan ja ratkaisimme pelin jo ensimmäisessä erässä jonka jälkeen taululla lukemat 2-7.

Maalissa Jussi V. pimensi vastustajan yritykset. Toiseen ja kolmanteen jälleen rauhoitettiin juoksutempoa sekä aloitettiin harjoitella puolustuspelaamista. Pisku pääsi myös peliin paremmin mukaan ja onnituen jokusista paikoistaan hyvällä viimeistelyllä. Myös hieman pitkän päivän väsymys antoivat vastustajalle virheistämme jokusen helpon paikan/maalin.Hallitsimme koko peliä ja emme antaneet vastustajan päästä turhan lähelle. Onnistujia mm Justus ja Marcus V jotka onnistuivat maalinteossa ja Justus antoi myös pari namupassia.Myös Veli EetuP, Eetu K, Antti sekä tuomo tehoilivat hienosti. Lightning joukkue pelasi oikein mallikkaasti ja tiukasti sekä teki tarvittavan. Kahdesta pelistä kaksi voittoa. Hieno turnaus kaikinpuoli vaikka aika paljon pelaajiamme poissa turnauksesta osin reissuissa ja osin kipeänä.