SB: YPA:n miehet pysyvät lohkonsa kärjessä

31.1.2012

Myös YPA:n naisille ja B-pojille voitot sekä 00-pojille murskavoitto.

Miehet I

Soolo-YPA 5-7

Peli käynnistyi aamuotteluille tyypillisesti verkkaiseen tahtiin. Ensimmäinen maali syntyi reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Roope Grönlund laukoi kapteeni Timo Mäntylän syötöstä YPA:n avausmaalin. Vajaa neljä minuuttia ensimmäisestä ja Soolon maalivahti joutui antautumaan alkusarjan pistepörssin ylivoimaisesti harjanneelle Olli Louhimolle.

Erätauko tuli YPA:n johtaessa 0-2, mutta ensimmäisen erän lopussa Soolon karvaus oli selkeästi aktivoitunut.

Soolon väkevä karvaus saikin YPA:n puolustuksen tekemään paljon virheitä, joka alkoi tuottaa heti tulosta, kun toinen erä oli ehtinyt vanhentua vasta 37 sekuntia. Kavennus 1-2 ja pelin hallinta siirtyi täysin Soololle. YPA kesti Soolon vahvan rynnistyksen maalivahti Ville Jokelan venyessä moniin tärkeisiin torjuntoihin, joka sai YPA:n pelaajat ryhdistäytymään ja palaamaan omaan peliin.

Toinen erätauko tuli YPA:n 5-2 johdossa.

Viimeisessä erässä pelikello pysäytettiin ensimmäisen kerran ajassa 32.56, kun Soolo oli iskenyt kavennuksen 3-5:een. Kontrolli pelistä oli kuitenkin selvästi YPA:lla ja etenkin Olli Louhimolla, joka ratkaisi käytännössä pelin reilu kolme minuuttia Soolon kavennuksesta; kaksi minuuttia ja neljäkymmentä sekuntia ja Soolon maalivahti joutui poimimaan pallon selkänsä takaa kaksi kertaa, lukemien vaihtuessa 3-7:ään. Soolo sai vielä viimeisillä kolmella minuutilla kaksi maalia, mutta summeri lopetti pyristelyt pelikellon hohkaessa punaisena 5-7.

Toisessa ottelussa vastassa oli RoPo 2, joka oli alkulohkossaan sijoittunut SFC:n kanssa tasapisteisiin 1.sijalle.

YPA-RoPo 2 3-3

Alkuvihellyksestä asti peli oli melko fyysistä ja vaarallisia tilanteita ei päässyt syntymään monia, kun tilaa oli niukasti molemmilla puolen kenttää. Ensimmäisen maalin iski Olli Louhimo tyylikkäällä viimeistelyllä Akseli Kaivolan syötöstä.
Seuraavat kaksi maalia ennen ensimmäistä erätaukoa poimittiin YPA-maalivahti Topi Levomaan takaa, joka pelasi ensimmäistä ottelua jouluna sattuneen loukkaantumisen jälkeen.
Erän loppupuolella tuomarin päätös antaa Juha Vainiolalle viiden minuutin jäähy kovasta pelistä aiheutti vielä lisää hampaiden kiristelyä YPA-leirissä. Tauolle mentiin RoPo:n 1-2 johdossa.

Maalipaikkoja ei syntynyt ensimmäisen ottelun tyyliin, vaan kumpikin joukkue jaksoi varjella omaa maaliansa uhrautuvasti.

Toista erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, -YPA:n ollessa vielä alivoimalla - kun Olli Louhimo esitteli taas jo puumerkiksi leimautunutta räjähtävää lähtönopeutta ja kykyä haistaa syöttökatkot. RoPo:n puolustajat jäivät juurtuneilla jaloillansa katsomaan, kun Louhimo oli jo vastakkain Ropo-maalivahdin kanssa. Pehmeät liikkeet puolelta toiselle, vartalolla viimeinen hämmennys ja maalivahti ottaa viiden markan kolikosta tutun hylje-asennon ja Louhimo nostaa pallon hallitusti yläkulmaan. Tilanne 2-2.
Ennen viimeistä erätaukoa YPA sai vielä aihetta juhlaan, kun Jan-Erik Järä laukoi 3-2-johtoaseman Louhimon loistavasta esityöstä.

Viimeinen erä ei paljoa kahdesta aiemmasta muuttunut, vaan tilanteet olivat kortilla ja kumpikin joukkue puolusti tarkasti.

Ajassa 37.29 RoPo onnistui tasoittamaan pelin ja lisämaaleja ei nähty, vaikka viimeinen tilaisuus - alle minuutti ennen päätösvihellystä - tarjoutui Lauri Leinoselle, joka ei Sami Pettisen kanssa pelaamaan kuvion päätteeksi onnistunut pitämään laukausta rimojen sisällä, vaan veto lässähti lamaannuttavan kuuloisesti päätyseinään. Loppulukemat 3-3 tarkoittaa sitä, että YPA säilyttää 1.sijansa jatkosarjataulukossa ainakin seuraavaan turnaukseen asti, joka pelataan 18.helmikuuta Virroilla.

YPA:n pistemiehet: Olli Louhimo 6+1, Timo Mäntylä 0+4, Lauri Leinonen 2+0, Roope Grönlund 1+1, Jan-Erik Järä 1+1, Akseli Kaivola 0+1, Sami Pettinen 0+1.

F03-pojat

Ilves West - YPA1       5 - 5

Päivän ensimmäiseen peliin lähdettiin hyvällä mielellä ja levänneellä joukkueella. Ilvestä ei oltu aiemmin kohdattu ja liikkeelle lähdettiinkin hieman tunnustellen. YPA:n jalka oli mukavasti liikkeellä ja syötöt löysivät hyvin perille.YPAn maaleista vastasivat Veikko (2) sekä Nea, Luukas ja Mark. YPA hallitsi peliä käytännössä 3/4 koko peliajasta. Parhaimmillaan johtoasema oli jo turvallisen tuntuinen 5 - 2. Lajille tyypillisesti ottelut voivat kääntyä hyvin nopeasti myös toisin päin ja niin kävi myös tässä. Loppu 1/4 pelistä pelattiin käytännössä vain yhtä maalia. Petteri ja puolustusmiehistö taisteli hienosti ja sai kuin saikin pidettyä pelin loppuvihellykseen asti tasatilanteessa. Hyvää pelissä oli ehdottomasti taas kerran puolustuspeli Juhon ja Artturin johdolla. Hyökkäyspään hienot syöttkuviot pelin alkupuolella lämmittivät myös katsojien mieltä.

Ilves East - YPA      10 - 2

Toiseen peliin lähdettiin samalla tiukalla asenteella kuin aikaisempaankin. Alusta asti oli kuitenkin selvää että vastassa oli nyt taitava ja kovaa puolustava ja laukova joukkue. YPA ei saanut hyökkäyspeliään kuntoon ja puolustuksessa oltiin vaikeuksissa vastustajan syötellessä tarkasti ja taidokkaasti kovia poikki-kentän syöttöjä laukaisusektorilla. Muutamia vastahyökkäyksiä lukuunottamatta pelattiin koko ajan YPAn päädyssä. Ypan molemmat maali viimeisteli taidolla Luukas.

02-pojat

YPA - AC Nokia Salamat Valkoinen 1-12

YPA - AC Nokia Salamat Sininen 2-7

Ensimmäisessä pelissä kapteenina toimi Frans ja maalivahdin tehtäviä hoiti Niko. Vastassa oli AC Nokia Salamat Valkoinen. Nokialaiset olivat heti alusta asti meitä askeleen edellä, kun kahdessa ensimmäisessä vaihdossa he pystyivät tekemään maalin. Kolmas vaihto meni meidän joukkueelta jo hienosti kun kentällä olivat Juho, Lassi, Tomi ja Hans-Eeti. He pyörittivät hienosti palloa vastustajan päässä, mutta maalia ei valitettavasti tullut. Seuraavassa vaihdossa Nokialaiset jatkoivat vahvaa esitystä tehden kaksi maalia. Toinen syntyi vapaalyönnistä. Vastustajan pelaaja peitti täysin maalivahdin näkökentän, joten Nikolla ei ollut mahdollisuuksia torjua. Tästä mekin voisimme ottaa hieman mallia. Tilanteessa 0-4 saimme viidennen pelaajan kentälle ja saimme tehtyä ainoan maalimme. Maalia tekemässä olivat Jimmy, Onni, Juho, Hans-Eeti ja Frans. Loppu olikin sitten unissakävelyä. Ensimmäinen erä päättyi tilanteeseen 1-7 ja koko peli 1-12. Frans ja Tomi valitsivat kultaisiksi pelaajiksi Jimmyn, Onnin ja Joonan.

Toisessa pelissämme oli vastassa AC Nokia Salamat Sininen. Kapteenin nauha luovutettiin Jimmyn käsivarteen ja toivoimme, että emme olisi enää samanlaisessa unessa kuin ensimmäisessä pelissä. Nokialaiset aloittivat maalien tekemisen toisessa vaihdossa, mutta Fransin, Jimmyn, Onnin ja Mikaelin ollessa kentällä tilanne tasoitettiin nopeasti. Ensimmäisen erän puolessa välissä Nokialaiset siirtyivät jälleen johtoon. Taukolukemiksi saatiin tiukka 2-2, kun Lassin, Fransin, Hans-Eetin ja Tomin ollessa kentällä tasoitettiin tilanne. Lauri sai maalilla paljon hienoja torjuntoja. Erätauolla pelaajat tunsivat itsensä väsyneiksi ja silmäluomet painuivat kiinni. Toinen erä oli unissakävelyä ja lopputulos 2-7. Kultaisten pelaajien valinnan suoritti yleisö. Yleisön mielestä kultaiset palkinnot kuuluivat Juholle, Mikaelille ja Fransille. Turnauksen järjestäjä Roismalan Ponnistus (RoPo) palkitsi vielä Fransin hyvästä pelistä. Frans oli tässä turnauksessa YPA:n kaikkien maalien tekohetkellä kentällä.

00-pojat

Steelers vs YPA tulos: 8-4 (4-1,4-0,0-3)

Kotiturnauksen ensimmäiseen peliin joukkueemme lähti hieman unisena. Pelin hallinta oli kahdenerän ajan vastustajalla. Kahteen erään ainokaisemme tehtaili Valtteri Vireahon syötöstä Elias. Saimme hieman pelistä otetta vasta useiden ketjunvaihtojen ja muutosten jälkeen kolmannessa erässä, jonka veimme nimiimme, Antin kahdella maalilla ja Eetun onnistuessa kerran. Pelissä jalkamme ei liikkunut totutusti ja asenteemme ei ollut nyt ihan täysin kohdallaan ja vastustaja kiitti ja kumarsi voiton 43 silmäparin seuratessa aamun otteluamme kotiluolassamme. Ajoittain pelimme kulki, mutta ei nyt riittänyt tällä kertaa.

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivittyy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet: Antti Huotari 2+0, Eetu Kuusimäki 1+0, Elias Siira 1+0 ja Valtteri Vireaho 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Valtteri Viitala, 2 tähteä: Marcus Vuorenmaa,1 tähteä :Antti Huotari -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Veikka Havu

YPA vs SCU tulos: 14-2 (6-1,3-0,5-1)

Toisessa pelissä vastaamme asettui SCU, joka ollut meille aiemmin voittamaton. Nyt toisessa pelissämme joukkueemme oli hereillä alusta asti ja ärsytetty ensimmäisen pelin tappiosta. Aloitimme hurjan maalitehtailumme, kun erää oli kulunut 23 sekuntia Joakimin pamauttamalla erän ensimmäisen maalimme Eliaksen syötöstä. Jatkoa seurasi tiiviiseen tahtiin, kun Antti onnistui 2kertaa, Eetu, Elias kertaalleen sekä loisto-ottelun pelannut Justus pamautti myös kauden ensimmäisensä. Syöttelijöinä Joel, Joakim sekä Marcus V. joka ahersi hienolla asenteella. Toiseen erään tilanteesta 6-1 ja toinen erä oli akselin Joakim-Elias näytöstä. Joakim taiteili 2maalia toisessa erässä ja Elias täräytti yhden ja antoi yhden passin. Myös Eetu antoi yhden syötön. Pakissa mm. Niko, Markus K., Veikka sekä Valtterit pelasivat hienosti sekä Erkko purki varmasti. Peli oli hallussamme ja veimme erän vakuuttavasti 3-0 Jussin maalissa torjuessa varmasti ja avaten peliä hienosti väliin nopeilla ja välillä pakkien kautta. Kolmanteen lähdettiinkin upeissa johtolukemissa 9-1.Kolmaskin erä jatkui samalla asenteella ja viimeisenkin erän dominointiamme katseli äänekkäästi joukkuettamme kannustanut fanikatsomomme, jossa peliä seurasi vielä 41 katsojaa, vaikka turnauksen viimeinen matsi. Peli-ilomme ja hallintamme ei hellittänyt reilussa johtoasemassamme, vaan ladoimme taululle lukemat, jotka päättivät ottelun ylivoimaiseen maalieroon ennen virallisen peliajan loppumista ajassa 43.53 tulokseen 14-2. Ensimmäinen joukkueen historian aikana !  Maaleista kolmannessa vastasivat neljännellään Joakim, sekä Veli kahdella, Eetu yhdellä sekä Valtteri Viitala kauden ensimmäisellään. Passit maaleihin tulivat Justukselta ja Eliakselta. Asenne ja liike sekä syöttöpeli olivat hienoa seurattavaa ja peli-ilo paistoi jokaisen pelaajan kasvoilta upeasti. Ehkä kauden parasta antia ja upea voitto ;) GREAT TEAM !

Pisteet: Joakim Hietaniemi 4+1, Elias Siira 2+3, Antti Huotari 2+2, Eetu Kuusimäki 2+1, Veli Uosukainen 2+0, Justus Myllyniemi 1+1,Valtteri Viitala 1+0, Joel Hietaniemi 0+1, Marcus Vuorenmaa 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Justus Myllyniemi, 2 tähteä: Joakim Hietaniemi,1 tähteä :Niko Hirvonen   -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Jussi Vesaranta

B-pojat

YPA - Steelers Rudes 2 -5 (0-0, 0-4, 2-1)

Jatkosarjan toiseksi viimeinen turnaus käynnistyi melko kapealla materiaalilla. Avuksi oli saatu onneksi
Tervosen Niko. Yhdeksän kenttäpelaajan voimin pelailtiin tasainen ensimmäinen erä Steelersiä vastaan.
Vastustaja sai tehtyä avausmaalin toisessa erässä ja samalla maalihanat auki. YPA puolusti ja iski
vastaan ilman kovin hyvää tulosta toisessa erässä. Hieman alkoi jalka myös painaa. Kolmas erä oli
tyydyttävää peliä jossa maalipaikat saatiin hyödynnettyä, mutta kiri ei riittänyt
hyvin liikkuva vastustajaa vastaan. Joukkueen tehot Miika 2+0, Eero 0+1 ja Niko 0+1.

WFT - YPA 5 -9 (2-1, 2-3, 1-5)

Ottelu lähti hyvin käyntiin johtomaalilla reilun minuutin pelin jälkeen. Vastustaja tasoitti tilanteen
ylivoimalla ja meni myös maalin johtoon ensimmäisessä erässä. Peli kulki joukkueiden tehdessä maaleja
vuorotellen toisessa erässä. Maalintekopaikkoja oli YPA:lla useita, mutta hyvistä tilanteista huolimatta
ei maaleja saatu viimeisteltyä. Kolmannessa erässä joukkueen kova yritys palkittiin ja onnistumisia
alkoi tulla. Erän lopussa joukkue karkasi vastustajalta ja teki upeita maaleja. Komeimpia osumia taisi
olla Jeren tekemä ohjausmaali ylivoimalla Miikan kovasta syötöstä ja Ollin kaksi peräkkäistä yläpesä
maalia. Joukkueen tehot Miika 4+3, Olli 2+0, Jere 1+2, Joonas 1+1, Antti 1+0, Jussi 0+1, Eero 0+1
ja Niko 0+1.

04-pojat

Ilves East – YPA 12-3

Ilves West – YPA 9-7

Molemmissa peleissä

jäi tällä kertaa käteen kokemusta ja peli-iloa, Ilvestä ei saatu kaadettua.

Ensimmäinen peli Ilveksen East-joukkuetta vastaan alkoi tasaisesti, joskin vastustaja loi useampia

tilanteita, mutta Joonas Niemenmaan hienot torjunnat pitivät numerot tasaisina. Ensimmäinen erä Ilvekselle 4-2.

Toisessa erässä oli Ilves terävämpi maalinteossa ja yksilötaito tuli paremmin esiin, ottelu päättyi lopulta selvästi 12-3

Ilves Eastin voittoon.

Toinen peli pelatiin Ilves West-joukkuetta vastaan ja alkuun maaleja tehtailtiin tasatahtiin, YPA tuli hyvällä asenteella peliin

eikä antanut ensimmäisen ottelun tappion vaikuttaa otteisiin. Ensimmäinen erä päättyi 5-2 kotijoukkueelle. Toiseen erään Ilves

sai useita maaleja kaukolaukauksilla ja meni selvään johtoon. YPA-04 sai viidennen kenttäpelaajan ja alkoi kovan loppukirin,

vain kello pelasti Ilveksen. Peli päättyi suurinumeroisesti 9-7 kotijoukkueelle.

YPA Naiset

YPA  - KooVee IV  9-1

Turnauspäivän avausvastustajaksi tuli tuttu kiistakumppani KooVee IV, jota vastaan kauden aiemmista otteluista oli otettu voitto ja tappio. Nyt olisi hyvä hetki todistaa olemmeko oikeasti parempia vai ei. Pelitaktiikaksi sovittiin kova karvaus korkealta ja se tuottikin hienosti tulosta, kun jo 39 sekunnin pelin jälkeen Merja Ahvenjärvi teki YPAn avausmaalin. Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa hieman kauemmin. Maali syntyi keskialueen vapaalyönnistä, josta Milla teki näyttävän pomppumaalin. Syötön tarjoili Henna Marjakoski. Sanna Huoponen teki vielä erälukemiksi 3-0 ajassa 14:31, Aneten toimiessa syöttäjänä tähän maaliin.
Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin: YPA vei ja KooVee vikisi. Erä voitettiin lukemin 4-1, joten taululla oli komeat 7-1 johtolukemat ennen päätöserää. Viimeinen erä pelattiin enää pelailun vuoksi pois alta ja ainoa kiinnostuksen aihe olikin saisiko YPA tehtyä vielä monta maalia.  Valitettavasti ainoastaan kaksi maalia saatiin tehtyä, joten kaksinumeroiset loppulukemat jäivät haaveeksi.  Hyvä peli naisilta, keskityttiin kerrankin olennaiseen!

KU-68 - YPA 7-2
Toisessa pelissä vastaan asettui KU-68, jota vastaan pyrittiin pelaamaan kovalla fyysisellä pelillä ja korkealla karvauksella kuten ensimmäisessä pelissäkin.
Ottelun avausmaalin teki KU-68, ajassa 6:27. Erän loppuun vastustaja sai myös harmillisen 2-0 maalin, mikä osaltaan latisti hieman hyvää taistelua. Lisäksi vastustaja onnistui toisen erän alussa repimään tilanteeksi jo 3-0, ennen kuin YPA sai kavennuksen aikaiseksi ajassa 19:23. Tästä peli selkeästi piristyikin ja yritystä tuli huomattavasti lisää.  Vastustajan vikkeläkinttuiset pikkutytöt kuitenkin tekaisivat erään kaksi maalia. Kolmanteen erään lähdettiin haastavassa 5-1 tappioasemassa.  Erän kolmannella minuutilla YPA:lle jo lähes perinteiseen tapaan nähtiin oma maali. Hetken kuluttua Sanna Huoponen sai Millalta loistavan syötön, josta saatiin kavennus aikaiseksi 6-2:een. Ajassa 40:24 Millalle tuomittiin jäähy mailan painamisesta, ja vastustaja teki ylivoimalla ottelun loppulukemat 7-2.