Salibandynaisten edustusjoukkue voitokkaana sarja-avauksessa

8.10.2019

Naisten salibandyn kolmosdivisioonan avauspäivää vietettiin Ylöjärven Liikuntakeskuksella sunnuntaina 6.10. Päivän otteluohjelmassa oli yhteensä yhdeksän peliä, joista ensimmäisessä ja viimeisessä ottelussa YPAn naisten edustusjoukkue kohtasi sarjanousijat WFT:n ja KalvKen. Kummastakaan vastustajasta ei ollut lähivuosilta kokemusta, joten kunnollisia ennakkoasetelmia ei otteluille ollut.

Ensimmäisessä erässä avausottelussa KalvKe lähtikin liikkeelle paremmin ja näyttikin antavan kovan vastuksen YPAlle, kun yhdentoista pelatun minuutin kohdalla vierailijoiden johto kääntyi jo lukemiin 0-2. Lievä epätoivo haihtui kuitenkin hyvin nopeasti, kun Laura pamautti kavennuksen vain 27 sekuntia myöhemmin. Ja viimeisellä minuutilla vapaalyöntikuviosta vielä Tanja pamautti pukukoppimaaliin, joten erätauolle lähdettiin tasalukemista 2-2. Jos oli peli ollut tasainen koko ensimmäisen erän, niin siitä eteenpäin olikin sitten erittäin epätasainen. Toisessa erässä YPA nimittäin pisti päälle sellaisen ilotulituksen että hetkeen ei ole nähty. Ja välillä niin käsittämättömillä kuvioilla, ettei paremmasta väliä. Vapaalyöntikuvioista, läpiajoista ja hienojen syöttökuvioiden päätteeksi tyhjään maaliin; YPAn naiset näyttivät kaikki mahdolliset tavat tehdä maaleja mitä löytyy (ilmaveivimaali jäi kyllä puuttumaan). Toinen erä päättyi lukemin 7-0 ja kolmas 5-0, peli olikin kättelyä vaille valmis puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kahdentoista maalin eron mukaan lukemin 14-2. Tervetuloa kolmoseen KalvKe!

Päivän viimeisessä pelissä toiseen kenttäpäätyyn saapui WFT, joka oli edellisellä kaudella nelosdivisioonassa samassa lohkossa KalvKen kanssa, mutta voittaen tuolloin koko lohkon. Joten tiedossa oli ehkä hieman tasaisempi ottelu kuin päivän ensimmäisessä. WFT:n peliä oli ehditty hieman scoutata heidän ensimmäisen ottelunsa aikana, ja vahvuudet oli tiedossa etukäteen. Näihin panostaen ja tiukasti pallokontrollin omalla joukkueella pitäen YPA saikin pidettyä WFT:läiset parhaimmilta maalintekopaikoilta pois läpi ottelun. Ensimmäisestä YPAn maalista vastasi tässäkin ottelussa Tanja, joka pääsi puttaamaan Marun keskiviivalta päätylaudan kautta toimittaman pallon puolityhjään maaliin jo ajassa 1:17. Ottelu jatkui YPAn painostaessa ja päässen jatkuvasti hyville maalintekopaikoille, mutta WFT:n tiukka puolustus tuntui kestävän hyvin. Toisen erän puolivälissä Tanja viimeisteli jälleen ja päästi YPAn jo hieman vapautuneeseen 2-0 johtoon. Kun vielä 20 sekuntia myöhemmin B-ikäinen juniorimme Emilia teki ensimmäisen maalinsa naisten kolmosdivisioonassa ikinä, niin puristava ote mailan varresta alkoi jo hieman hellittää. Toiselle erätauolle johto säilyi turvallisessa 3-0:ssa. Päivän viimeinen erä eteni kuin koko ottelu tähänkin asti; YPA ryöpytti tilanteita WFT:n maalille ja WFT pääsi silloin tällöin vierailemaan YPAnkin kenttäpäässä. Päivän toisella maalillaan Emilia pamautti vielä loppulukemiksi 4-0 Sailan hienosta syötöstä maalin takaa. Loppupeli olikin kosmetiikkaa.

Maalivahti Iida piti YPAn maalin puhtaana viimeiset 79 minuuttia, ja saalisti siis myös yhden nollapelin tilastoihinsa. 18 tehtyä maalia ja vain 2 päästettyä kahteen peliin. 10 eri maalitekijää sekä 13 eri pelaajaa pisteille, eli tehoja tuli joka tasaisesti joka puolelta. YPA on sarjataulukossa avausviikonlopun jälkeen kärjessä, Tanja piste- ja maalipörssien ykkönen tehoilla 5+2. Ja kun vielä otetaan huomioon, että sarjakauden aikana pelataan sarjan jokaista yhdeksää joukkuetta vastaan kaksinkertainen plus kolmen joukkueen välisarja, jossa YPAn kanssa samassa välisarjassa ovat KalvKe ja WFT, niin kausi 2019-2020 näyttää juuri nyt hieman liiankin valoisalta YPAn kannalta.

Seuraavat sarjapelit 26.10. Iittala-hallissa, jossa varmasti mielenkiintoiset pelit tulossa MIG II:n ja O2 III:n kanssa.