Power Cup -16

Alla facebookiin kirjoitetut päiväkirjapäivitykset Hämeenlinnan Power Cupin kulusta.

Sunnuntai 12.6.2016

Power Cupin viimeinen päivä oli aurinkoinen ja kohtalaisen lämmin.
E-tyttöjen YPa 1 lähti aamulla taistelemaan sijoituksista 57-60 (yhteensä 81 joukkuetta), ja aamun ensimmäinen peli taittui epäilyksettä ypalaisille! Toinen peli taas kääntyi taistelun jälkeen vastustajalle, jolloin tyttöjen sijoitukseksi tuli upeasti 58.
E-tyttöjen YPa 2 taas lähti pelaamaan sijoituksista 49-52 (joukkueita 81). Ensimmäisen pelin armottoman taistelun jälkeen meidän tytöt joutuivat taipumaan kolmannessa erässä pistein 17-19. Seuraavaan otteluun kuitenkin lähdettiin taas varmoin ja kovin ottein, ja se tuotti tulosta, sillä vastustaja kaatui lukemin 2-0. Näin ollen tyttöjen sijoitus Powerissa on hienosti 52.
B-tytöt lähtivät sijoitusotteluissa pelaamaan sijoja 39-41 (joukkueita yhteensä 44). Tytöt lähtivät tiukalla taistelutahdolla pelaamaan molempia tämän päivän pelejään, mutta valitettavasti se ei ihan riittänyt. Siitä huolimatta täytyy sanoa, että tytöt ottivat aimoharppauksen torstain peleistä sunnuntain peleihin, ja onnistuivat tänään pelaamaan parasta lentopalloa, mitä heiltä on tähän mennessä nähty! Powerissa tyttöjen sijoitukseksi valikoitui tällä kertaa 41.
N22-naiset lähtivät tänään pelaamaan sijoista 5-9 (joukkueita 9) tavoitteenaan parantaa viime vuotista suoritusta (9.). Tämä tavoite toteutui heti päivän ensimmäisessä pelissä, jonka YPan naiset voittivat pelaten ajtuksella "kivaa, kovaa ja kunnolla". Toiseen peliin lähdettiin samanlaisella asenteella, ja se kantoikin pitkälle toiseen erään asti, mutta sitten vastustaja sai kammettua itseensä uutta puhtia, ja tuli oikein jyrinällä. Kolmas erä taittui sitten ypalaisten tappioksi, ja koko turnauksen sijoitukseksi tuli 6. Sijoitus on todella hyvä ottaen huomioon, että naiset eivät ikinä treenaa yhdessä, ja että vastustajajoukkueissa oli useampiakin liiga- ja ykkössarjapelaajia (vrt. Ypan kakkos- ja kuntosarjalaisiin).
Kokonaisuutena Power Cup oli ypalaisille myönteinen kiva kokemus, ja pelaajat, valmentajat ja huoltajat lähtivät Hämeenlinnasta hymyssä suin.
Seuraavaksi jatketaan lentisleireillä ja kesätreeneillä, ja syksyllä jatketaan taas turnausten ja sarjojen parissa!

Lauantai 11.6.2016

Kolmas päivä Poweria on takana, ja kehityksen määrä on huomattavaa!
E-tyttöjen YPa 1 jatkoi tänäänkin Ryhdin lainapelaajalla, ja voittivat kaksi peliä neljästä. Aamusta tytöt jyräsivät vastustajat hienosti, ja myös toisessa pelissä taistelua oli, mutta jouduimme lopulta taipumaan. Kolmas peli ei taas mennyt ihan putkeen, mutta viimeisessä pelissä käytiin taistelua kolmanteen erään asti, joka päättyi meidän tyttöjen voitontanssiin!
E-tyttöjen YPa 2 lähti tänään pelaamaan kovalla sykkeellä ja täysillä voimilla. Tällainen into tuottikin tulosta, sillä tytöt taistelivat hienot voitot jokaisesta tämän päivän pelistä! Kaksi peleistä päättyi suoraan kahdessa erässä, mutta kaksi peliä jouduttiin jännittämään kolmanteen erään asti. Kaikki E-tytöt pelasivat tänään hienoa lentopalloa!
B-tyttöjen aamupäivän peleissä oli hyvää yritystä, mutta vastustajat olivat vielä piirun verran parempia. Päivän viimeinen peli oli kuitenkin todella hyvää: peli toimi ja pääsimme rakentamaan peliä meiltä ennennäkemättömällä tavalla - ja voittohan sieltä napsahti. Onnittelut siis B-tytöille lentopallouransa ensimmäisestä voitosta!
N22-naisilla oli tänään todella tiukkoja pelejä. Ensimmäisenä vastassa oli HPK:n joukkue, jossa pelasi SM-voittajia. Ensimmäisessä erässä pelattiin melko tasaisesti, mutta erä kääntyi kuitenkin HPK:lle. Toisessa erässä taas HPK syötti meidän naisille vähän liian kovaa, ja erä päättyi melko pienellä pistemäärällä. Toisessa pelissä naiset olivat taas uudella tsempillä mukana, ja peli SoPaa vastaan päättyikin YPalle 2-1. Hieno taisteluvoitto siis! Kolmas Peli EsLe:a vastaan lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta naisten puhti loppui toisessa erässä kesken, ja EsLe vei myös toisen erän.
Loppuilta vietettiin isolla joukolla koululla Aliasta pelaten, höpöttäen ja nauraen. Vain pari E-tyttöä lähti kisadiskoon yhdessä KoVen lasten kanssa.
Huomenna vielä viimeinen puristus Powerista jäljellä! Tsemppiä jokaiselle joukkueelle siihen!

Perjantai 10.6.2016

Power Cupin toinen päivä oli ensimmäistä selvästi lämpimämpi ja tapahtumarikkaampi.
E-tyttöjen YPa 1:llä aamu alkoi huonoilla uutisilla, kun yksi tytöistä sairastui oksennustautiin, ja joutui lähtemään kohti Ylöjärveä sairastamaan. Onneksi kuitenkin saimme Ylöjärven Ryhdiltä (Kiitos ♥) avuksemme yhden pelaajan päivän peleihin, joten tytöt saivat pelata kolmella pelaajalla, eikä tarvinnut yrittää alimiehityksellä antaa vastustajille vastusta. Kaikki päivän pelit olivat tiukkoja, mutta kääntyivät tappioihin, sillä tytöt luovuttivat hieman liian nopeasti.
E-tyttöjen YPa 2:n ensimmäisen pelin ensimmäinen erä oli todella tiukka, mutta sen käännyttyä vastustajille tyttöjen peli-into hiipui. Myös toinen peli meni hieman tässä alakulossa ja väsähtämisessä, mutta kolmanteen peliin saatiin ruoan kautta tuusia voimia ja se kääntyi maukkaaksi voitoksi.
B-tyttöjen aamupäivän kahdessa pelissä tytöt tuntuivat olevan täydellisessä kipsissä, eivätkä saaneet pelattua läheskään omalla tasollaan. Näiden pelien jälkeen kuitenkin tytöt kävivät rakentavaa keskustelua valmentajan kanssa, ja saivat uutta tsemppiä pelaamiseen. Päivän viimeisessä pelissä olikin jo hyvää taistelun ja joukkuepelaamisen makua.
Tänään ei Power Cupin puolesta ollut järjestetty ohjelmaa, mutta joukkueet järjestivät itse itselleen iltatekemistä: E-tytöt menivät syömään pizza raxiin ja B-tytöt yhdessä Hämeenlinnaan tänä iltana saapuneiden N22-naisten kanssa Popino-pitsaravintolaan.
Muutenkin päivä meni mukavasti, huomenna pelataan vielä kovempaa kuin tänään ja pidetään vielä kivempaa kuin tänään!

Torstai 9.6.2016

Powerin aloituspäivä oli tuulinen ja kylmähkö, mutta silti iloa täynnä!
E-tyttöjen YPa 1 ei ollut vielä aivan lämmennyt ensimmäisen pelin käynnistyessä, mutta toisessa pelissä ilme oli jo aivan toinen, ja piteitä ropisi. Päivän lopputulos oli siis yksi tappio ja yksi voitto. Hyvä tytöt, huomista kohti!
E-tyttöjen YPa 2:n ensimmäinen peli päättyi niukkaan tappioon, mutta toinen peli kääntyi selväksi voitoksi. Tytöt pelasivat hienosti, tästä on hyvä jatkaa huomenna alkusarjan pelejä!
B-tyttöjen ensimmäisen pelin ensimmäinen erä oli oikein mainio, mutta toisessa erässä sade ja tuuli tekivät tehtävänsä, ja se jäi "pohjanoteeraukseksi". Toinen peli oli todella hyvä, jännittävä ja yritteliäs, mutta valitettavasti kääntyi sekin niukkaan tappioon. Kuitenkin on hienoa nähdä, että tytöt pystyvät vain vuoden harjoittelun jälkeen antamaan hyvän vastuksen useita vuosia pelanneille joukkueille, hyvä tytöt!
Pelien lisäksi tänään ruokailtiin ja ihmeteltiin suurta ihmismassaa, tutustuttiin pelialueen muuhun tarjontaan ja käytiin avajaisissa kuuntelemassa Sannia! Tämän päivän perusteella tytöt voisivat kuvitella olevansa powerissa vielä 2080-luvullakin