kausi 14-15

YPA-04 pojat kilpasarjan voittoon TFT:ssä (Tampere Floorball Tournament) .

Tampereen Ilveksen järjestämän perinteisen salibandy turnauksen 04- ikäluokkaan oli kilpasarjassa ilmoittautunut mukaan 9 joukkuetta. Haastajasarjassa oli mukana 12 joukkuetta. YPA:n 04 ikäluokalla oli joukkueet molemmissa sarjoissa.

YPA-04 sininen ilmoittautui mukaan kilpasarjaan. Ensimmäinen peli pelattiin Nokian Liikutakeskuksen pienehköllä kentällä NOPS:ia vastaan. Peli sai salama alun, kun jo toisen vaihdon aikana Nopsilainen pääsi yllättämään vanhanaikaisella. Nops ei kuitenkaan kauaa saanut johdosta nauttia, sillä heti seuraavassa vaihdoissa syntyi tasoitus. Tämän jälkeen YPAlaiset menivät menojaan ja voittivat ottelun 7-1. Ottelusta jäi hieman sählymäinen maku, sillä pieni kenttä aiheutti aika lailla mailojen kolistelua.

Toinen ottelu oli SB Vaasaa vastaa. Vaasalaisia ei oltu aikaisemmin kohdattu, joten jännityksellä odottelimme minkälainen vastustaja olisi edessä. Aika nopeasti pelin luonne selvisi. YPAlaiset hallitsivat pallollista peliä selvästi. Vaikka peli oli hallinnassa, hermostuneisuus leimasi hieman YPAlaisten otteita. Rutiini suorituksella kuitenkin selvä 7-2 voitto.Tämä tarkoitti, että suora paikka välieriin oli selvä.

Välierissä vastaan tuli tuttu vastus SS+LR Eliittisrjan kilpakumppani KooVee Mustat. KooVee oli kaatanut puolivälierissä Pekolan Iskun. Tuleva vastustaja olisi selkeästi kovempi kuin aikaisemmat. Pelissä oli heti alusta alkaen kova tempo. YPAlaiset ottivat pallollisen hallinnan

pelistä ja puolustivat tiiviisti omaa maaliaan. Pelin hallinta oli YPA:lla ja pian tämä tuotti tulosta. YPA siirtyi ensin 1-0 johtoon ja sitten 2-0. Ylöjärveläiset hallitsivat loppupeliä, kun kumpikin joukkue teki vielä yhden maalin, niin loppu tulokseksi tuli 3-1 YPA Siniselle. Tässä pelissä YPA:laiset nostivat oman pelinsä tasoa selkeästi. Joukkue pelasi sisukkaasti ja joka poika hoisi työnsä tässä pelissä kiitettävällä arvosanalla.

Finaalissa vastassa oli Classikin tiputtanut Nibacos Kokkolasta. Nibacosia ei myöskään oltu kohdattu aikaisemmin. Välierän perusteella kyseessä oli hyvin liikkuva ja kovan työmoraalin omaava porukka. Finaalissa YPA oli kuitenkin ensimmäiset minuutit ainoa joukkue kentällä. Eikä aikaakaan, kun taululla oli 3-0 johto YPAlaisille. Nibacos ei kuitenkaan luovuttanut ja kavensivat tilanteen 3-1:een. Nibacos nosti karvausta ja näin aiheutti painetta meidän päähän vaikeuttaen YPAlaisten pelin avausta. Vaikka ajoittain Nibacos pääsi sotkemaan meidän pelin avauksia, pallolinen hallita oli kuiten YPAlaisilla. Maaleja tehtiin tästä eteenpäin lähestulkoon vuoroitellen ja lopulta kulta tuli Ylöjärve pojille numeroin 7-3.

Kilpasarjassa oli mukana kovan luokan joukkueita, kuten 04 ikäluokan LR+SS Eliittisarjan voittaja KooVee mustat, Tampereen ylpeys Classic ja pohjanmaan 04 ikäluokan hallitsija NIBACOS. Joten Turnaus voitto näin kovassa seurassa on todellakin hatunnoston arvoinen suoritus!!!

Tässä turnauksessa onnistuimme nimen omaan joukkueena, kaikki tekivät töitä yhteisen päämäärän eteen. Onnistuimme nostamaan omaan tasoamme jokaiseen peliin, ja näin ollen saimme nousujohteisen turnauksen, mikä lopulta päättyi ansaittuun turnaus voittoon. Tässä turnauksessa olimme selkeä ykkösjoukkue.

Kuvassa ylhäällä Kasperi Henriksson, Santeri Horko, Aapo Kurhela, Valtteri Ruohonen, Oskari Soininen, Oliver Masalin ja Teemu Jäntti
Alhaalla Onni Keskinen, Kalle Kuusimäki, Eero Sutinen, Artti Ruuhikorpi, Alex Ciriaco, Waltteri Laukka ja mv. Joona Isomäki

Kuvassa vasemmalla ylhäällä: Jalmari Nykänen, Markus Nurminen, Wille Sistonen, Valtteri Ruohonen, Teemu Jäntti, Mirko Sarso
vasemmalla alhaalla: Valtteri Tanila, Jaakko Ytterström, Arttu Ruuhikorpi, Matias Rahko, Jesperi Salonen, Veikko Määttä, Henrik Mikkola ja mv. Ville Videnoja

YPA-04 salibandy pojat kilpasarjan hopealle Eurosport -turnauksessa Turussa 21.9.2014.

Kuuden joukkueen kilpasarjassa ensimmäisenä kaatui Porilaisseura FBT-KARHUT. Hienolla pelillä hallitsimme ja veimme voiton 4-2. Luvut eivät tästä pelistä kerro tosiasiaa. Tätä peliä hallitsimme selvästi, mutta maalinteko tuotti hankaluuksia, joten luvut jäivät tasaisiksi.

Seuraavassa ottelussa vastaan tuli TPS Lokomotiv. TPS:ää vastaan peli alkoi tasaisissa merkeissä. TPS oli hyvällä liikkuvallla porukalla turnauksessa ja tässä pelissä saimme taistella tosissamme. Olimme tässä pelissä jo 2-1 tappiolla, mutta loppujen lopuksi käänsimme ottelun 5-2 voitoksi.

Tällä voitolla varmistimme lohkovoiton ja välieräpaikan. Välierissä kohtasimme uudestaan TPS:n. Tämä ottelu oli lähes samanlainen kuin edellinen kohtaamisemme. Tosin nyt jouduimme ahtaammalle kuin viimeksi. Tätäkin peliä olimme aluksi häviöllä. Olimme tappiotilanteessa 3-2, mutta jälleen nousimme voittoon. Siirryimme 5-3 johtoon, mutta TPS taisteli loppuun asti ja kavensi vielä viimeisellä minuutilla pelin 5-4. Tämä jäi pelin lopputulokseksi. Kolme peliä ja kolme voittoa, kaikki tiukkoja pelejä. On hienoa kääntää tiukkoja pelejä voitoksi, olemme selkeästi ottaneet tässä asiassa askeleen eteenpäin. Loistavalla pelillä kohti finaalia, jossa vastaan tulisi SBS-Masku, joka voitti myös oman lohkonsa puhtaalla pelillä.

Finaalista muodostui trilleri. Loimme taas paljon paikkoja, mutta pallo ei suostunut menemään maaliin. SB-Masku siirtyi jo 3-1 johtoon, mutta taistelimme jälleen takaa-ajo asemista tasoihin 3-3:een. Pelin viimeisellä minuutilla vastustaja kuitenkin kuittasi voittomaalin ja emme onnistuneet enään kirimään rinnalle. Kulta lähti siis SBS-Maskun mukaan luvuin 4-3.

YPA-04 tyly isäntä YPA -Syysturnauksessa.

YPA Valkoisten kausi 2014 polkaistiin käyntiin kotiturnauksella. YPA 04 ikäluokka järjesti haastaja- tason turnauksen Ylöjärven liikuntakeskuksella. Turnaus pelattiin yksipäiväisenä turnauksena, jossa oli kuusi joukkuetta mukana. Jokaiselle joukkueelle tuli kolme peliä.

YPA Valkoisten peli lähti liikkeelle aamupelillä täysin uutta tuttavuutta vastaan. Vastassa oli KRP:n 04 -ikäluokka. Peli lähti tunnustelevasti liikkeelle, kun pojat mittailivat voimasuhteitaan. Nopeasti kuitenkin Ypa Valkoisten joukkue otti hallinnan itselleen paremman liikkeen ja koordinoidumman pelinsä ansiosta. Painopiste pelissä oli KRP:n päädyssä ja myös maalinteossa onnistuttiin. Puoliajalle mentäessä peli oli 4-1 YPAlle. Toinen puoliaika oli samanlaista peliä ja ansaitusti pisteet Ypalle numeroin 8-1.

Toinen peli oli tuttua Ilvestä vastaan. Ilves oli voittanut KRP:n numeroin 9-2. Joten tavitsisimme tästä pelistä voiton mikäli mielisimme finaaliin. Tämä peli oli selvästi tiukempaa vääntöä.

Peli aaltoili päästä päähän ja maalintekopaikkoja oli kummallakin joukkuella. Hallitsimme tätäkin peliä ja meillä oli paljon maalintekopaikkoja, mutta vastustajan maalivahdin huikeat torjunnat pitivät numerot tasaisina (mm. hukkasimme kolme läpiajoa :-) ). Kova yrityksemme kuitenkin palkittiin. Ensin tasoitime pelin 1-1 ja tämän jälkeen teimme johto maalin 2-1. Toisella puoliajalla siirryimme jo 3-1 johtoon. Ilves kavensi pelin 2-3 ja aloitti hurjan takaa-ajon. Viimeisen minuutin Ilves painoi pelin meidän päätyyn ja painosti vahvasti. Ilves otti myös maalivahdin pois ja sai näin ollen kuudennen kenttäpelaajan kentälle. Ilveksellä oli vielä aivan lopussa aivan tuhannen taalan paikka, mutta onneksi puolustuksemme ehti pelastamaan tilanteen, missä Ilveksen pelaaja melkein onnistui tasoituksessa tyhjän maalin kulmalla. Todella tiukka vääntö, mutta voitto YPAlle ja tie finaaliin oli selvä.

Finaalissa vastassa oli tuttu vastus. Lukemattomia tiukkoja otteluita oltiin väännetty Pirpi Haukkoja vastaan. Pirpi oli voittanut Steelirssin ja Nopsin huikealla pelillä omassa lohkossaan, joten valmennuksen olisi jotain temppuja keksittävä, huippu kovaa ja taitavaa Pirpiä vastaan. No, temppuja ei tässä vaiheessa enään voi tehdä, joten muutoksia ei kokoon panoon tehty. Loimme henkeä ja taistelutahtoa poikiin ja sovimme yhdessä, että omaa maalia suojellaan viimeiseen asti. Lähtisimme siis tiukan puolustuspelin kautta tähän otteluun. Peli oli huikean jännä. Siirryimme kahdella pikamaalilla johtoon 2-0. Pirpi kuitenkin kavensi pelin 2-1 ensimmäisen erän lopussa. Toisen erän alkuun Pirpi tasoitti pelin 2-2 ja huikea trilleri jatkui. Toisen erän 10:llä minuutilla pelaajamme pääsi yksin läpi ja pamautti johto lukemat taululle. Loppupeli oli huikeaa taistelua. Pystyimme kuitenkin pitämään Pirpin takanamme ja voitimme ottelun 3-2. Huikea loppu turnaukselle, ja Ypan pelaajille kultamitalit kaulaan.

Tässä turnauksessa usea poika sai ensi pelikasteensa YPA 04 Valkoisten joukkueessa. Uudet tulokkaat selvisivät tulikasteestaan upeasti ja vanhat konkarit näyttivät hienosti esimerkkiä. KAIKKI pelaajat antoivat kaikkensa kentällä ja siitä palkintona ansaittu turnausvoitto.