sarja 14-15

Voitto ratkaisevassa ottelussa varmistai paikan Eliittisarjan lopputurnaukseen.

E04-POJAT

Eliittisarjan viimeisissä otteluissa oli YPAlaisille kova panos. Tarvittiin vähintään yksi voitto, jotta lopputurnauspaikka varmistuisi.

Karhut - YPA 5-2

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui ennakkoon heikommaksi arvioitu Porin Karhut. Ottelu alkoi ennakkoasetelmien mukaisesti ja YPA siirtyi nopeasti 2-0 johtoon. Nopan ja helpon alun jälkeen joukkueeseen iski kipsi. Karhut tarvitsivat vain kolme hyökkäystä kolmeen maaliin ja ottelun luonne muuttui. Pallollinen peli oli selvästi YPAlaisten hallinnassa, mutta hallinta pitäisi muuttaa myös tulokseksi., jotta ottelun voittaisi. Onnistumisia ei tullut, joten Karhut karkasi vastahyökkäyksillä 5-2 voittoon.

YPA - TPS 7-1

Toisessa ottelussa vastaan asteli Turun ylpeys TPS. Ottelun voittajalle oli tarjolla lopputurnauspaikka. Valmennusjohto pähkäili ottelutauolla kuinka saada pallohallinta näkymään myös tulostaululla.

TPS osoittautui kovemmaksi vastukseksi kuin Porilaiset. Tämä herätti YPA:n pojat kovaan taisteluun, jonka seurauksena voitettiin kaksinkamppailuja ja onnistuttiin myös viimeistelyssä. Loppulukemiksi kirjattiin selkeä 7-1 voitto ja matkaliput kolmen viikon päästä pelattavaan lopputurnaukseen

YPA-04 Valkoinen

Turnausraportti 25.01.2015 Raholan liikuntakeskus

YPA-04 Valkoisen kiireinen kevätkausi sai jatkoa Raholassa kilpasarjan toisen turnauksen merkeissä. Sunnuntai-iltapäivään oli otteluohjelmaan saatu kaksi peliä, Kangasalta KU-68 ja NOPS Nokialta. Etukäteen YPA-04 Sinisten peleistä tuttu KU-68 tiedettiin yhdeksi lohkon kovimmista joukkueista, olihan heilläkin ollut hilkulla pääsy eliittisarjaan. Nops oli myös tuttu joukkue Sinisille, Valkoiset luonnollisesti pelasivat ensimmäistä kertaa molempia vastaan.

Ensimmäisenä vastaan asettui klo 14.00 KU-68. Peli alkoi vahvalla KU:n painostuksella, ensimmäisen kunnon hyökkäyksen YPA sai aikaiseksi 2.30 min pelin jälkeen. Pikkuhiljaa YPA pääsi peliin mukaan ja molempiin päihin aaltoili vaarallisia hyökkäyksiä. Paikkoja oli molemmilla, molempien joukkueiden maalivahtien loistavat torjunnat pitivät pelin tasaisena ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 2-2 lukemissa.

Toisessa erässä peli jatkui tasaisena, KU:n hieman ottaessa kuskin paikkaa. YPA:n maalivahti Ville otti muutaman loistavan kopin ja piti lukemat tasaisina. Toisessa päässä oli myös paljon tilanteita mutta pallo ei vain maaliin asti pomppinut. Toiselle erätauolle mentiin 6-4 lukemissa.

Kolmannessa erässä peli jatkui tasaisena ensimmäisen viisi minuuttia, kummallakaan joukkueella ei selkeää hallintaa ollut havaittavissa. Viimeisen kymmenen minuuttia menikin sitten KU menojaan, tehden erään neljä maalia ja ottaen selvän 10-4 voiton. Pelillisesti peli oli hyvää, joukkue teki sovittuja asioita ja taisteli loppuun asti niin kuin peli suunnitelma oli. Lopun neljä maalia kertoo ehkä siitä että kovista peleistä ei Valkoisillla ole kokemusta ja KU käänsi voiton rutiinilla edukseen. Kaiken kaikkiaan hyvä peli joka pojalta, näytti ja antoi uskoa siihen että pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa.

Iltapäivän toiseen peliin klo 16.00 vastaan asettui Nops. Teemana peliin lähtiessä oli ottaa mukaan edellisistä peleistä kova taistelu, hyvä syöttöpeli ja loppuunasti pelaaminen mukaan peliin.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, molemmissa päissä tolpat kolisi ja maalivahdit ottivat hienoja koppeja. Maaleja tehtiin tasatahtiin ja erätauolle mentiin tasaisissa 3-3 lukemissa. Tauolla pojille puhuttiin syöttämisestä ja nopeista ratkaisuista tilanteissa.

Toinen erä alkoi tasaisesti, pian kuitenkin YPA pääsi kokeilemaan ylivoimaa ja se tuotti melko pian tulosta. YV-maali antoi hyvän nosteen koko porukalle ja peli alkoi painumaan enemmän ja enemmän Nopsin päätyyn. Toisessa erässä YPA sai selkeästi enemmän tekopaikkoja ja käytti ne myös hienosti hyväkseen, toiselle erätauolle mentiin 8-6 lukemissa.

Kolmas erä alkoi myös tasaisesti, pienen paineen kuitenkin YPA sai aikaan Nopsin päähän ja pari nopeaa maalia myös erän alkuun. Nops tuli vielä kahden maalin päähän mutta sen lähemmäs he eivät päässeet. Erän puolivälin jälkeen peli oli selvää YPA:n hallintaa ja paikoista tehtiin maalia kovilla prosenteilla ja hienoilla suorituksilla. Kolmas erä loppui kun taululla oli lukemat 14-9 YPA:n hyväksi.

Iltapäivän toinen peli näytti sen että YPA-04 Valkoinen osaa ja pystyy voittamaan, kunhan asiat loksahtavat paikalleen. Kaiken kaikkiaan hieno suoritus pojilta, paljon hyvää tarttui turnauksesta matkaan ja varmasti tuo ensimmäinen voitto auttaa myös tulevissa turnauksissa eteenpäin.

YPA04 Sinisten Eliittisarjan turnaus no.3

Kauden kolmas 04 poikien eliittisarjan turnaus pelattiin Raholassa. YPA 04 Sinisellä oli ottelut KooVee:ta ja PirPia vastaan.

Ensimmäinen ottelu oli KooVee:ta vastaan. KooVee oli karsintasarjassa meitä pyöritellyt selkeästi, joten hieman oli vatsapurut sekaisin ennen ottelua :-). Karsintasarjan peleistä viisastuneina lähdimme peliin. Jokainen poika oli hyvässä latingissa. Pelin alussa hallitsimme peliä ja tällä kertaa myös onnistuimme maalinteossa. Siirryimme ensimmäisessä erässä ansaitusti 3-0 johtoon. Toiseen erään KooVee tuli terävästi luoden kovan paineen meidän päätyyn. Tämä tuotti tulosta ja KooVee pääsi kaventamaan tilanteen 3-1:een. Tämä kuitenkin kuitattiin nopeasti seuraavassa vaihdossa. Kumpikin onnistui vielä kerran toisessa erässä ja näin ollen kolmanteen erään mentiin meidän johdossa 6-2. Kolmas erä oli toisen erän toisinto. KooVee painoi aluksi kovasti peliä meidän päätyyn, mutta kestimme painostuksen hienosti ja saimme pelin hallintaamme. Tulos oli lopulta meille 8-3. Tämä peli oli pojilta ehkä kauden paras tähän mennessä. Pelisysteemi pysyi kasassa koko pelin ajan. Syöttöpeli oli parempaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Puolustuspelaaminen on kehittynyt hurjasti ja maalivahdit olivat vireessä ottaen monta huippu koppia. Hyökkäyspäässä tehtiin myös monta maalia ”suoraan” syötöstä. Näitä asioita ollaan painotettu koko kausi ja nyt se tuotti tulosta. Ehjä suoritus koko joukkueelta.

Toinen peli oli PirPi Haukkoja vastaan. Tähän peliin ei saatu niin hyvää lähtöä kuin edelliseen. PirPiläset painoivat ensimmäiset neljä minuuttia pelin täydellisesti meidän päätyyn. Tänä aikana emme saaneet yhtään kunnon hyökkäystä aikaiseksi. Sitten Kasperi vapautti meidän pelin tekemällä vastustajan avustuksella 1-0 johto maalin. Tämän jälkeen peli tasoittui selkeästi. Paikkoja oli kummassakin päässä, mutta olimme tällä kertaa hieman terävämpiä maalinteossa. Korjasimme tärkeät kaksi pistettä plakkariin tuloksella 6-4. Tämä peli ei ollut meiltä niin hyvää tekemistä kuin esimmäinen. Tähän vaikutti tietenkin se, että kummatkin joukkueet olivat jo yhden pelin pelanneet ja nukkumaanmenoaika oli jo käsillä:). Myös valmentajat voivat ottaa hieman omaan piikkiinsä, sillä erittäin tärkeä loppuverryttely unohtui KooVee pelin jälkeen.

YPA-04 Valkoinen, Kilpasarja.

Kotiturnaus 18.01.2015 Urheiluhalli, Ylöjärvi.

Kilpasarjan kevätkierroksen ensimmäiset pelit alkoivat todenteolla heti YPA:n isännöimällä kotiturnauksella. Kilpasarjaan YPA-04 Valkoinen-joukkue lähti odottavaisin mielin, vastassa on kovia pelejä syksyn haastajasarjan jälkeen. Taso ja pelit tulevat olemaan aivan toista luokkaa koko kevätkierroksella, taistellaanhan samoja joukkueita vastaan ketkä ovat niukasti tippuneet Eliittisarjaan pääsystä. Turnauksen teemana Valkoisilla oli joukkuepeli, syöttäminen ja sijoittuminen.

Ilves- YPA-04 Valkoinen

Isäntinä ensimmäiseen turnaukseen lähdettäessä Valkoisille osui ensimmäinen ja viimeinen peli. Aamulla klo 9.30 pilliin viheltäessä kentän toisessa päädyssä ensimmäisenä vastustajana oli Ilves joka voitti syyskierroksen lohkonsa.

Peli oli tasaista ensimmäisessä erässä.Paikkoja oli molemmissa päissä, Ilveksellä ehkä niukka hallinta pelitapahtumissa. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisessa erässä peli aaltoili päästä päähän, Ilveksen hienoisella painostuksella kuitenkin edettiin. Pojat raastoivat ja taistelivat esimerkillisesti, silti erä kääntyi Ilvekselle maalein 4-2, kokonaistilanteen ollessa 5-3.

Kolmas erä jatkui samasta tilanteesta mihin toisessa jäätiin, Ilves painaa ja YPA iskee vastaan ja taistelee. Pikkuhiljaa voimat alkoivat loppua, Ilves meni menojaan ja peli päättyi 10-3.

Kokonaisuutena peli oli hyvä, lopun repsahdusta lukuunottamatta. Pojat lähtivät peliin sovitun teeman mukaisesti ja antoivat varmasti kaikkensa. Lopussa jalkaa alkoi painamaan ja sen Ilves käytti tehokkaasti. Yleisarvosana ensimmäisestä kilpasarjan pelistä kuitenkin hyvä.

YPA-04 Valkoinen – MuurY Blacks

Toiseen peliin "heti perään" klo 15.30 vastaan asettui MuurY Blacks. Peli alkoi hienosti, paine vastustajan päädyssä ja jokainen kentällinen taistelee joka tilanteessa loppuun asti. Peli aaltoili molemmissa päissä, paremmilla onnistumisprosenteilla YPA kuitenkin otti erästä ansaitun 3-1 johdon.

Toiseen erään lähdettiin painottaen samoja asioita, tahtoa ja taistelua. MuurY kuitenkin otti erän kuluessa hienoisen otteen pelistä, pitäen painetta YPA:n päädyssä. Ilman maalivahti Villen ilmiömäisiä koppeja lukemat olisivat voineet olla rumat, laukaukset menivät selvästi toisessa erässä MuurY:lle. Toiselle erätauolle lähdettiin Muuramen tehtyä kolme maalia YPA:n nollaa vastaan tilanteessa 3-4.

Kolmanteen erään pojille painotettiin työnteon merkitystä ja huomioimista niihin pieniin asioihin. Pojat aloittivat hyvällä jalalla kolmannen erän ja vyöryttivät vastustajan päätyyn monta hyvää hyökkäystä. Vastustajalla oli myös paikkansa mutta tolpat ja viimeinen lukko Ville maalissa estivät ylimääräisen ahdistelun. Maalinteon kuitenkin erässä onnekkaalla pompulla aloitti MuurY. Tämän jälkeen Muurame teki myös toisen taidokkaan ylivoimamaalin hienon kuvion päätteeksi. Tilanteessa 3-6 YPA heräsi ja aloitti raivokkaan takaa-ajon. Painetta ja jatkuvia hyökkäyksiä vastustaja päätyyn saatiin aikaiseksi, kavennus tuli viimein pelikellon osoittaessa 12 min. Vielä lisää höryä pystyttiin laittamaan koneeseen, uusi kavennusmaali saatiin aikaiseksi pelikellon ollessa 13.27. Tässä vaiheessa virtaa tulikin lisää ja paine oli jatkuva Muuramen päässä. YPA:n pelatessa viimeisen minuutin ilman maalivahtia kuudella viittä-vastaan muutama läheltä piti-tilanne saatiin mutta tasoittavaa maalia ei ehditty tekemään. Erä päättyi ja taululla lukemat 5-6.

Loistava aloitusturnaus YPA-04 Valkoiselta, kovimpaan lohkoon mikä mahdollista ja todella hyvät pelit molempia vastustajia vastaan. Ottaen huomioon että joukkueessa on tällä kaudella pelaamisen aloittaneita melkein puolet, tulos on todella hieno. Lisäksi se taistelutahto mikä pojista löytyi, osoitti että haastajasarjan voitto ei ollut sattuman kautta tullut. Turnauksessa mukana oli kaksi vahvistusta YPA-05 pojista vahvistamassa puolustusta. 05-syntyneet pojat ansaitsevat myös ison kiitoksen päivän tulokseen, pojat täyttivät paikkansa erinomaisesti.

YPA 04:lle voitot eliittisarjan kotiturnauksessa.

YPA04 joukkueen pelit jatkuivat kotiluolassa Ylöjärven liikuntakeskuksella. Vastassa olisi Karhut Porista ja TPS Turusta. Turhaa on tässä vaiheessa taas mainita, että tiukkoja pelejä olisi tulossa. Kaikki joukkueet tässä sarjassa on kovia ja jokaisessa pelissä joukkueen on annettava kaikkensa, jos haluaa edes mahdollisuuden päästä pisteille. Tässä vaiheessa sarja näyttää erittäin tasaiselta, mikä on tietenkin hyvä juttu.

Ensimmäisessä pelissä Karhuja vastaan peli ei oikein lähtenyt rullaamaan halutulla tavalla. Karvauspeli oli passiivista ja YPA:laiset valahtivat keskikentälle odottelemaan ja antoivat Karhujen rakennella peliä rauhassa. Taktiikka ei ollut se, jolla peliin oli tarkoitus lähteä. Tällä taktiikalla oma puolustuspeli pysyi kasassa ja Karhut eivät päässeet rakentamaan pahoja maalintekopaikkoja. Me pääsimme muutaman kerran kokeilemaan Karhujen veskarin otteita, jotka todettiin erittäin hyviksi. Ensimmäinen erä oli ympäripyöreää pallottelua. Toiseen erään lisättiin karvausta ja ruvettiin ottamaan ylhäältä kiinni. Saimme peliä tätä kautta hallintaan ja pelin painopiste kääntyi Karhujen päätyyn. Karhut tekivät kuitenkin vaarallisia vastaiskuja ja ajoittain pystyivät luomaan myllytyksiä meidän päähän. Yhden myllytyksen tuloksena oli avausmaali meidän verkkoon. Karhut tekivät myös seuraavan maalin siirtyen jo 2-0 johtoon. Tässä vaiheessa hieman rupesi jo jännittämään, että kuinka tässä käy. No, nopsasti kavennettiin ja tasoitettiin, joten peli oli taas tasan kahden erän jälkeen. Kolmannessa erässä sitten otimme pelin haltuun ja siirryimme jo selkeään johtoon 6-2. Karhut kavensivat vielä tilanteen 6-4 ja taas rupesi jännitys nousemaan kotiluolassa. Aikalisällä rauhoitimme tilanteen ja lopun pelasimme järkevasti turvaten johtoaseman loppuun asti. Voitto tuli siis kotiin luvuin 6-4.

Toinen peli oli TPS:ää vastaan. Tähän peliin menetimme kolme pelaajaa flunssaan ja muihin joulun rientoihin. TPS oli liikkeellä vielä kapeammalla materiaalilla, vain 8 musta paitaa + molke asteli meitä vastaan. Ajattelimme laittaa vauhtia peliin ja juosta TPS:läisiltä jalat alta. Peli oli vauhdikasta ja hurjaa taistelua. Pelin painopiste oli TPS:n päässä, mutta oikein kunnon maalintekopaikkoihin ei päästy. Molkevastaava totesi jossain vaiheessa toisen erän aikana, että maalivahdillamme ei ole vielä yhtään torjuntaa. Tosin pallo oli kyllä käynyt maalimme tolpassa, mutta siitä ei torjuntaa lasketa:-). Toisen erän loppupuolella sitten onnistuimme maalinteossa ja siirryimme johtoon. Maalin jälkeen TPS nosti karvausta ja sai painopisteen meidän päätyyn. Kaikki joukkueessa kuitenkin taistelivat ja puolustimme joukkueena. Näin onnistuimme pitämään johtomme toisessa erässä. Kolmanteen erään menimme johdossa 1-0. Kolmas erä oli myös kovaa taistelua. Odotimme malttamattomina, koska TPS:n vauhti hiipuu. Hiipumista ei tapahtunut kuin vasta aivan pelin loppupuolella. Ensin siirryimme 2-0 johtoon, ja sitten pelin loppupuolella saimme tehtyä vielä muutaman maalin voitimmepelin 6-0. Tämä oli upea taistelupeli meiltä. Kaikki pelaajat antoivat kaikkensa kentälle. Tämä oli nimenomaan joukkueen voitto. Täytyy myös nostaa hattua TPS:lle, upea taistelu Turkulaisilta vajaalla miehistöllä.

YPA-04 eliittisarjan pelit alkoivat voitolla ja tappiolla.

Ensimmäiset eliittisarjan pelit alkoivat raholassa pelilllä SBS Wirmo Punaista vastaan. Etukäteen Wirmon joukkueesta ei paljon tietoa ollut. SBS Wirmo oli voittanut oman karsintasarjansa puhtaalla pelillä, joten Länsirannikon piirin parhaimmistoa oli vastassa.

Pelin alussa kävi heti selväksi minkälaisesta joukkueesta oli kysymys. Karvausmuodostelma oli tiivis, joukkue ei ottanut kovin ylhäältä kiinni. Pelimuodostelma pysyi kasassa, vaikka YPAlaiset siirtelivät palloa hienosti omassa päässä pelin alkuhetket. Myös puolustuspeli oli ensiluokkaista ja ylipäätänsä joukkuepeli oli parasta, mitä tähän asti oli nähty. Kovaan koitokseen siis heti ensimmäisessä pelissä. Onneksi YPA:n pojat nostivat myös omaa tasoaan ja peli oli tasaista. Maaleja tehtiin vuorotahtiin, ensin siirryimme 1-0 johtoon Alexin pienestä kulmasta tekemällä tuikkaisulla. Sitten vastustaja tasoitti ja siirtyi johtoon. Tasoitimme pelin ja siirryimme johtoon, mutta jälleen Wirmo punnersi tasoihin. Tällöin peli jatkui loppuun asti. Peli oli tiukkaa ja tasaista, mutta onnistuimme tekemään pelin loppupuolella johtomaalin, jota onnistuimme puolustamaan loppusummeriin asti. Voitto siis meille 5-4. Tämä oli pojilta hienoa peliä ja kaikki onnistuivat omilla paikoillaan. Maalivahtien hyvä vire ja Alexin hattutemppu olivat YPA:laisten parasta antia.

Toisessa pelissä tuli vastaan SBS Masku. Maskun joukkue oli kohdattu kertaalleen tällä kaudella Eurosport -turnauksen finaalissa syksyllä. Joten taas oli superkova peli tiedossa. Tähän peliin ei saatu hyvää alkua. Jalat olivat jääneet Wirmo peliin. Tunnin palautusaika ei ollut riittävä. Sorruimme jälleen perisyntiimme ” yli pelaamiseen” ja Maskun taitavat yksilöt olivat kärkkäänä maalilla tekemässä tuhojaan. Teimme paljon virheitä, syöttöpeli ei ollut kohdallaan ja liian usein Maskun pelaaja oli unohdettu maalille vapaaksi. Tappio tuli numeroin 11-5.

YPA-04 Sinen Eliittisarjaan.

Eliittisarjan karsinnan viimeinen vaihe pelattiin Tenniskeskuksella Tampereella. Vastassa oli Nops Nokialta ja tämän pelin voittaja etenisi Eliittisarjaan.

Peli alkoi hermostuneesti. Jännitys oli käsinkosketeltava, ja tämä näkyi myös otteissa. Tutunomaista rentoa vauhtisäbää ei nähty pelin alkuminuteilla. Pallo pomppi ja poltti lavassa ja myös liike oli hieman varovaista. Peli sai kuitenkin hienon alun, kun pelaajamme Valtteri R sijoitti keskeltä tarkasti vastustajan maalivahdin jalan yli pallon vastustajan maaliin. Eikä aikaakaan, kun sama pelaaja oli yksin läpi ja verkot oli töttöröllä. Tämä hieman vapautti peliämme, ja saimme pelin hallinnan itsellemme. Peli oli kutenkin erittäin rikkonainen; pilli soi pienimmästäkin rikkeestä. Pelikatkoja oli paljon ja emme saaneet vauhtipeliämme toimimaan. Saimme myös jäähyn mailaan lyömisestä. Vastustaja sai luotua tukun hyviä maalipaikkoja ylivoimalla, mutta loistopeliä pelannut maalivahtimme Joona piti maalinsa puhtaana. Onnistuimme vielä kerran maalinteossa ja näin ollen siirryimme 3-0 johdossa erätauolle.

Toiseen erään saimme salama- alun ja teimme kaksi maalia ennen kuin ensimmäinen minuutti oli pelattu. Siirryimme jo turvallisen tuntuiseen 5-0 johtoon. Vastustaja pääsi kerran kaventamaan, mutta muuten veimme peliä. Teimme tasaisesti maaleja ja lopulta korjasimme 11-1 voiton. Upea peli pojilta ja ansaitusti tie eliittisarjaan on selvä.

YPA Valkoinen, toinen kotiturnaus 23.11.2014

YPA Valkoisen toinen kotiturnaus lähti käyntiin hyvissä merkeissä, jalkeille oli saatu koko joukkue eli 14 poikaa. Edellinen kotiturnaus päättyi hienosti ja tuon turnauksen oppia ja hyviä asioita oli tarkoitus tuoda tähänkin turnaukseen mukana. Turnauksen teemaksi sovittiin ennen ensimmäistä peliä että pelaamme ensisijaisesti joukkueelle ja keskitymme syöttelyyn erityisesti.

Ensimmäinen peli olo VESVI keltaisia vastaan ja peli alkoi YPA:n osalta hyvin. Syötöt napsahteli kohdalleen ja joukkuepeli toimi hienosti. Ensimmäinen erä oli suhteellisen tasaista päättyen lukemin 3-2. Toiseen erään lähdettäessä valmentajat painottivat vielä syöttelyn tärkeyttä ja koko joukkueen voimin puolustamista. Tämä toteutui toisessa erässä loistavasti, vastustaja ei saanut yhtään laukausta kohti YPA:n maalia ja erä päättyi tilanteessa 8-2. Kolmanteen erään taisi hiipiä koko joukkueelle hyvänolon tunne ja tämä meinasi kostautua karvaasti. Vesvi aloitti kovan kirin tekemällä erässä kuusi maalia YPA:n yhtä vastaan. Ottelu kuitenkin päättyi YPA:lle 9-8 ja koko joukkue huokaisi helpotuksesta.

Toisen pelin tulos ratkaisi mahdollisuuden pelata keväällä kilpasarjaa, vastaan asettui toinen puhtaalla pelillä lohkossa pelannut Classic Blue. Ennen ottelua painotettiin turnauksen teemoja ja lisättiin teemaksi ”aika ja tila vastustajalta pois”. Tämä toteutui alusta asti hienosti, joukkue pelasi joukkueena, puolusti joukkueena ja nautti pelistä sekä toisten onnistumisista joukkueena. Classic ei päässyt missään vaiheessa peliin mukaan ja lopputulos oli YPA:lle hieno 9-4 voitto. Tällä tuloksella irtosi puhtaalla pelillä lohkovoitto ja mahdollisuus pelata keväällä kilpasarjaa.

Erityisesti turnauksesta pitää nostaa esille se että pojat alkoivat ymmärtämään mitä on pelata joukkueena ja miksi tämä on joukkuelaji. Näillä eväillä kevääseen ja uusiin haasteisiin.

Raajarikkoinen YPA04-Sininen eteni eliittikarsintojen jatkopeleihin.

YPA-04 Sinisen Eliittisarjan karsinnat jatkuivat Kangasalla. Ensimmäinen ottelu oli KU-68 vastaan ja tässä ratkaistaisiin toinen jatkokarsintoihin menijä. Tilanne oli meille suotuisa, sillä olimme voittaneet edellisen ottelun selvä numeroisesti. Tippuisimme jatkosta ainoastaan rökäle tappiolla. Hieman huolta aiheuti kuume flunssa, joka oli kaatanut kourallisen pelaajia vuoteen omaksi. Näihin peleihin jouduimme lähtemään alimiehistöillä. Emme saaneet kasaan edes kahta täyttä ketjua.

KU-68 peli oli kuitenkin meiltä hyvää peliä. Saimme paineen vastustajan päätyyn, ja näin ollen lukumääräisesti pieni puolustaja-arsenaali pääsi hieman helpommalla. Pyöritimme kahta hyökkäys- ketjua, jotka tasaisesti takoivat palloa vastustajan maaliin. Voitimme pelin lopulta 10-2, mutta helpolla voitto ei tullut. Pojat joutuivat tekemään täyden päivätyön ja kolmannessa erässä naamat jo punoittivat kovasti. KU-68 pelaa energisesti ja liikkuu hyvin.

Päivän toinen peli oli KooVee 04 poikia vastaan. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä kuten edellisessäkin kohtaamisessamme. Ensimmäistä erää hallitsimme pelillisesti, mutta maalien valossa olimme alakynnessä. Vastustaja maalasi kolme kertaa meidän yhtä vastaan. Toisen erän alku oli samankaltainen, ja KooVee piti huolen maalien teosta, kun me taas pyöritimme peliä tehottomasti Kooveen päässä. Olimme jo selkeästi häviöllä, kun loukkaantuminen pienensi ennestään vähäistä pelaaja arsenaaliamme. Loppu oli sitten tuskien taival ja KooVee murskasi meidät jälleen luvuin 14-3.

Tulos oli ruma, mutta olemme kuitenkin raivanneet tiemme jatko karsintoihin, jossa saamme vastaamme tutun joukkueen, Nops:in Nokialta. Tämä peli on sitten kerrasta poikki. Voitolla Sinisten taival jatkuu eliittisarjassa ja tappiolla kilpasarjassa.

YPA-04 Valkoinen; kauden avaus kotiturnauksessa Urheilutalolla 02.11.2014

Haastajasarja polkaistiin käyntiin YPAn-04 Valkoisten osalta omalla turnauksella. Valkoiset kohtasivat ensimmäisessä pelissä Nops Black:n ja toisessa pelissä Pirpi-05 pojat.

YPA-04 valkoinen - Nops

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Nokialta Nops. Pojilla tuntui olevan asenne kohdallaan alusta alkaen vaikka uusi parkettialusta oli outo. Pallo liikkui paljon nopeammin ja otti erillaisia pomppuja mihin liikuntakeskuksella on totuttu. Ryhmää saatiin jalkeille hyvin, poikia oli mukana 13 joista ensimmäisiä/ensimmäistä pelejä pelasi kuusi poikaa. Pientä mailan puristamista oli alussa havaittavissa, pallo poltteli lapaa ja syöttäminen tuntui vaikealta. Hienosti pojat taistelivat kuitenkin, ensimmäinen erä mentiin tasatilanteessa 4-4.

Ensimmäisellä erätauolla painotettiin syöttöjen tärkeyttä ja puolustuksessa omien miesten ottamista oman maalin puolelta. Toiseen erään teesit menivät perille ja pojat alkoivat liikuttamaan palloa sekä puolustamaan hienosti. Sama vire jatkui läpi ottelun ja lukemat olivat pelin päätyttyä 15-6.

Pirpi-05 – YPA-04 valkoinen

Toisessa pelissä vastaan asettui Pirpi-05 pojat. Ongelmaksi meinasi muodostua kapea rinki. Ensimmäiseen peliin verrattuna tuli poisjääntejä kolmen pelaajan verran. Peli alkoi hyvin, muutama nopea maali meille taisi aiheuttaa hyvänolon tunteen ja osalla pojista nousi selkä pystyyn ja tekeminen unohtui penkille. Pirpi kuittasi johdon nopeasti ja meni maalilla johtoon. Pelissä suurin ongelma oli syöttäminen, jatkuva yksinyritys ja huonot laukaisuratkaisut saivat vastustajan näyttämään hyvältä ja oma peli tuntui olevan pään seinään lyömistä.

Peli jatkui samalla teemalla melkein kaksi erää, pallo ei liikkunut ja ratkaisut olivat vaisuja tai suorastaan huonoja. Pääsääntöisesti YPA roikkui pelissä mukana huikean turnauksen pelanneen maalivahdin johdosta, lukemat olisivat voineet olla rumat ilman maalivahdin ilmiömäisiä torjuntoja. Toisen erän lopulla muutaman hienon syöttökuvion jälkeen pojatkin taisivat hoksata, että peliä ei yksilösuorituksilla voiteta vaan joukkueena. Tämän jälkeen YPA meni menojaan ja peli päättyi 12-6.

Turnauksesta tuli kosolti oppia kaikille, pelaajille ja valmentajille. Isoin asia on opettaa pojat pelaamaan joukkueelle, ei omia tehoja tuijottaen. Potentiaalia ryhmässä on ja kunhan pojat saavat lisäkokemusta ja oppivat taktiikkaa sekä tekniikkaa lisää, on lupa odottaa tuloksia. Nyt teemaksi syötöt, puolustaminen ja JOUKKUE, niillä päästään jo pitkälle.

YPA-04 sininen; kaksijakoiset tunnelmat eliittisarjan toisissa karsinoissa

Eliittisarjarja karsinnat saivat jatkoa Kangasalla Pitkäjärven koululla. YPA-siniset kohtasivat Classic-05 ja Kooveen 04 juniorit.

Ensimmäisenä kohdattattiin Koovee. Kooveeta ei tällä kaudella oltu kohdattu. Koovee oli meidän kanssa tasapisteissä ilman tappioita, joten kova peli oli odotettavissa. Ensimmäinen minuutti pelattiin yhtämaalia Kooveen päässä, mutta tehoja ei saatu aikaiseksi. Tämän jälkeen Koovee meni menojaan. Emme pystyneet vastaamaan Kooveen liikkeseen ja joukkuepeliin, joka oli selkeästi hallitumpaa ja parempaa kuin meillä. Myös viimeistely oli Kooveella kunnossa ja onnistumisia tuli vastustajalle melkein jokaisessa hyökkäyksessä. Olimme jokaisessa erässä askeleen jäljessä ja Koovee otti ansaitusti pisteet 11-3 murskavoitolla.

Toinen peli oli Classic-05 joukkuetta vastaan. Tämäkin pelin alku oli tuskainen. Taas peli oli väkisin laidasta läpi puskemista. Nihkeän ensimmäisen erän jälkeen peli oli meille 3-2. Joskus toistosta on apua ja kun tuhannennen kerran painotettiin syöttöjen tärkeydestä, rupesi myös syöttöpeli hiljalleen toimimaan. Toisen ja kolmannen erän paransimme peliä kokoajan. Karkasimme lopulta voittoon 15-3 lukemin.

Tästä turnauksesta saimme hyvää oppia, vaikka suuriumeroinen tappio Kooveelle kirvelikin kovasti. Näimme omat heikkoutemme, kun vastassa on erittäin taitava ja hyvää joukkuepeliä pelaava joukkue. Tästä otamme oppia seuraavia kohtaamisia varten.

YPA-04 pojilla terävä alku eliittisarjan karsinnoissa.

YPA-04 Sinisten joukkueen kausi polkaistiin käyntiin Ylöjärven urheilutalolla. Ensimmäisessä eliittisarjan karsintasarjassa vastaan tulisivat Classic-05 ja KU-68.

Ensimmäinen peli oli Classic-05 poikia vastaan. Peli alkoi hermostuneesti, ainakin meidän puolelta ja peli oli takeltelevaa, pallo pomppi ja poltti lavassa. Tosin tähän vamaan vaikutti myös Urheilutalon parketti alusta, jolle saimme ensi kosketuksen tänään. Ensimmäinen viisi minuuttia oli mitään sanomatonta pompottelua ja kunnon tilanteita ei saatu aikaiseksi. Tämän vastustaja käytti hyväkseeen ja teki kaksi pikamaalia 6:n minuutin kohdalla. Tässä vaiheessa valmennus laski, että emme olleet saaneet ainuttakaan laukausta maalia kohden. Laukauksia oli kyllä lauottu useita, mutta tähtäys ei ollut kohdallaan. Onneksi Ikidynamo Kasperi vapautti joukkueen kipsistä ja pamautti aikaan 8:12 kavennus maalin. Ja heti perään ajassa 8:33 Ikidynamo vapautti Artun maalintekoon ja tasoitus oli tosiasia. Pari minuuttia tasoituksesta, Onnin jäätävä vetari pamahti maalin perukoille ja pelin hallinta siirtyi täydellisesti meille. Ensimmäinen erä päättyi lopulta meille 5-3. Toinen ja kolmas erä oli YPA-laisten selkeää hallintaa ja lopulta ottelu keskeytettiin kolmannen erän lopulla lukemiin 18-6.

Toisessa pelissä vastaan tuli KU-68. KU:ta vastaan oli viimekaudella pelattu kahteen otteeseen ja voitot olivat 1-1. Tähän peliin lähdimme selkeästi paremmin latautuneena, tai sitten jännitys oli karistettu ensimmäiseen peliin. Pelin alku oli hienokseltaan meidän painostusta, ja saimme luotua hyviä maalintekopaikkoja. Maalia emme kuitenkaan saaneet aikaiseksi. Hyvää oli, että myös vastustaja onnistuttiin pitämään pois maalintekopaikoilta. Tämä oli iso parannus edelliseen peliin verrattuna. Ajassa 5:12 alkoi tapahtua, kun Eero maalasi ensin Kasperin syötöstä ja ajassa 10:04 sama mies oli taas asialla, kun loisto syötön tarjoili Waltteri. Heti seuraavassa vaihdossa ajassa 10:21 Kasperi kaatoi kylmää vettä vastustajan niskaan pamauttamalla Artun syötöstä 3-0 lukemat taululle. Nämä olivat myös lukemat erätauolla. Toisen erän alkuun KU:n oli varmaan tarkoitus iskeä lujaa kiinni, mutta toisin kävi. Pienestä KU:n ylipelaamisesta otimme kaiken hyödyn irti; Kasperi, Eero ja Aapo pamauttivat maalin mieheen ja ajassa 17:12 peli oli jo meille 6-0. Jatkoa tälle tuli ajassa 19:13 jolloin Eero viimeisteli Kasperin syötöstä lukemat 7-0. Tähän maaliin KU:n pyristely loppui ja peli päättyi lopulta 9-2 meidän voittoon. Hyvä peli pojilta, sillä KU oli kelpo vastus ja poikien piti laittaa parastaan tämän tuloksen eteen.