YPA sarjakärkeeen voitolla Pomarkun Pyrystä

29.7.2013

Hämeenkyrössä pelatussa kärkikamppailussa jaksot YPAlle 9-2 ja 9-5.

Tampereen pesiskentän kovasta kysynnästä johtuen oli YPA joutunut siirtämään kotipelinsä Hämeenkyröön. Sunnuntaina 28.7. pelatussa pelissä YPA nappasi lohkon kärkipaikan Pomarkulta voittamalla sen puhtaasti.

Epäselvyyttä joukkueen koostumuksesta oli loppuun asti ja pelaajien kuntoa söi viikonloppuna pelattu harraste SM-turnaus Tampereella, jossa pelaajat olivat olleet pääasiassa tuomareina. Kuntoihme Jari Vatanen jaksoi tulla Hämeenkyröön vielä koppariksikin lukuisista peleistä huolimatta ja näin sai yleisö nauttia Jarin syöksykopeista.

Peli oli joukkueen tehojen puolesta kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla niistä vastasi kakkoskärki jokereiden avustuksella. Toisella jaksolla tehot menivät ykköskärjelle. Molempien jaksojen paremmus selvisi vasta neljännessä vuorossa.

YPA tehtaili eka jakson neljännen vuoroparin alussa seitsemän juoksua. Heikki Ojaniemi ja Arto Paananen löivät aluksi miehen kotiin. Jakson lopullinen niiitti oli Jouni Laitisen kolmosrajasivallus. Ajotilanteessa lyödystä kunnarista ei Pomarkku enää toipunut. Juho Syrjälä löi vuoron viimeisen juoksun.

Toiselle jaksolle tulikin sisuuntunut Pomarkku. Sen onnistui tehdä neljä juoksua avausvuorossaan. YPA vastasi tasoittavallaan kahdella. Kohtuullisen hyvää ulkopeliä pelannut YPA sai jatkovuoroissa pellit kiinni ja kolmannen tasoittavalleen YPA tuli 4-3 tappioasemassa. Sen jälkeen kentällä alkoikin Iiro Mäkelä-show. Loput juoksut syntyivät Iiron mailasta.

Kolmannessa vuorossa YPA siirtyi 5-4 johtoon Iiron kakkosrajapuhkaisulla. Pyry onnistui tekemään neljännessä yhden juoksun ja pelin voitto oli YPAlle jo varma. Viimeisen tasoittavalle lähdettiin jahtaamaan täyttä pistepottia ja Iiro otettiin jokeriksi. Pomarkun onnistui kuitenkin tehdä kaksi paloa ennenkuin Aki Heittolasta lähtien saatiin kenttä täyteen etenijöitä. Iiron ensimmäinen pommi taakse oli 20 cm pitkä ja toisen onnistui kolmospolttaja hienolla ulkopelisuorituksella torjumaan. Viimeisen taakse suuntautuneen lyönnin ollessa 20 cm sisällä kiersi kenttä tyhjäksi ja kaikki sarjapisteet YPAlle.

Sarjan kolme kärkijoukkuetta ovat edelleen kahden pisteen sisällä. Järjestys vaihtui nyt siten, että YPA otti paalupaikan. Siitä pisteen välein ovat Pomarkku ja Pori. Runkosarjaa ollessa jäljellä kolme kierrosta voidaan spekuloida, että YPAn otteluohjelma on haastavampi kuin sen pahimpien uhkaajien.