Tule valmentajaksi!

Haluaisitko

- tehdä jotakin merkityksellistä elämässäsi?

- tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja kasvua?

- olla osa lentopallon tulevaisuutta Ylöjärvellä ja koko Suomessa?

- tarjota omalle lapselle ja ikätovereille hyvän liikuntaharrastuksen?

 

Jos vastasit edes johonkin kyllä, olet etsimämme henkilö!

 

Tarvitsemme jatkuvasti uusia valmentajia, koska pelaajia olisi tulossa enemmän kuin voimme nykyresurssilla ottaa mukaan.
Jos kiinnostuit, meihin saa yhteyden sähköpostitse lentis.ypa@gmail.com tai jaoston puheenjohtajaan Elinaan 0504425224.

Valmentajan tehtäviin kuuluu toteuttaa harjoitukset: neuvoa, ohjata ja ohjeistaa. Päävalmentajan tehtävä on myös suunnitella harjoitukset. Valmentajien tehtävänä on myös osallistua joukkueen turnaustapahtumiin.  Valmentajat ovat myös osa lentopallojaostoa, joka kokoontuu kauden aikana noin 5 kertaa.

Valmentajalla ei välttämättä tarvitse olla lajitaustaa lentopallosta - vähimmillään riittää, että osaa heittää pallon ja kannustaa. Valmentajatiimit pyritään rakentamaan niin, että tiimissä on vähintään yksi, jolla on osaamista lentopallosta. Muut valmennustiimin jäsenet oppivat viikkojen varrella häneltä. Tiimissä valmentaminen mahdollistaa joustavamman ajankäytön, vastuun jakamisen ja toiminnan jatkuvuuden. Yksin ei tarvi pärjätä!
Valmentajan avuksi joukkueelle valitaan aina joukkueenjohtaja hoitamaan käytännön turnausjärjestelyt.

Seura on valmis myös kouluttamaan valmentajiaan. Tekniikkakoulu maksetaan kokonaan valmentajalle, joka sitoutuu valmentamaan vähintään kaksi kautta. 1- ja 2-tason valmentajakoulutuksista päätetään erikseen, mutta aiemmin on maksettu esimerkiksi 50% koulutushinnasta tiettyä sitoutumisaikaa vasten.
Valmentaja saa aina myös muuten tukea valmennukseensa. Seuran lentopallossa toimii kokeneita valmentajia, joilta voi kysyä neuvoja ja ohjeita, miten joukkuetta voisi viedä eteenpäin. 

Valmentajan työstä saa kilometrikorvauksia harjoitusmatkoista kotoa harjoitussalille 100 euroon asti per viikoittainen treenikerta. Eli jos joukkueella on kolmet harjoitukset viikossa, valmentaja saa kilometrikorvauksia 300 euroon asti olettaen, että valmentaja osallistuu lähes kaikkiin harjoituksiin. Mikäli valmentaja käy noin kerran viikossa harjoituksissa (vaikka joukkueella olisi useammat), maksetaan korvauksia 100 euroon asti, ja kaksista harjoituksista 200 euroon asti ja niin edelleen. Lisäksi seura maksaa valmentajan osallistumisen Power cup-turnaukseen joka vuosi.