YPA voitolla pelaamaan noususta suomensarjaan.

18.8.2013


Viimeisellä kierroksella vastaan asettui vieraissa Mynämäki. Kosteassa säässä jaksot päättyivät 7-2 ja 2-2 YPA ensin mainiten.

 

Lounaislohkon kärki tiivistyi lopulta sarjataulukossa kolmen tasaisen joukkueen väliseksi. Kaksi runkosarjan parasta pelaisivat karsintapelisarjan. Parin voittaja kohtaa sen jälkeen länsilohkon vastaavan voittajan ja vasta sen parin voittaja nousee suomensarjaan.

Viimeisillä kierroksilla on siis riittänyt panostusta Ylöjärven, Pomarkun ja Porin oltua monta kierrosta pisteen välein sarjataulukossa. Ylöjärven haastajiaan pahempi sarjaohjelma huipentui viimeisellä kierroksella Mynämäellä. Puhdas kolmen pisteen voitto olisi tuonut kotiedun karsintapariin. Kahdella pisteellä oltaisiin varmasti lohkon kakkosia.

Ottelujen panokset viimeisissä peleissä ovat kenties kipsanneet ylöjärveläisten suorituksia. Ulkopeli on ollut ihan kohtuullista, mutta sisäpelin taso on vaihdellut. Mynämäen reissu ei tehnyt tässäkään asiassa poikkeusta.

Pelin alku meni tasaisesti pari ensimmäistä vuoroparia. Ratkaisu olisi voinut tulla jo Jouni Laitisen mailasta kakkospuolen ottamattomalla lyönnillä. Pahaksi onneksi pallo törmäsi ainoaan tolppaan ja kimposi siitä suoraan kentälle päin.Jakso päättyi alun hermoilun jälkeen kuitenkin ansaitusti 7-2 YPAlaisten avustaessa hienokseltaan Mynämäkeä juoksujen teossa. 

Toiselle jaksolle Mynämäki vaihtoi lyöntijärjestystä ja sen otteissa oli hienoista parannusta. Kun YPA hyytyi pelinjohdossakin, niin pulassa oltaisiin oltu ilman Markku Hännikäistä, joka puolikuntoisena vaihtoi 100-prosenttisesti ja siinä sivussa löi molemmat jakson juoksutkin. Viimeisellä tasoittavalla 2-2 tilanteessa saatiin paloton ajo. Kotiutusyritysten jäätyä heikoiksi päättyi jakso lopulta tasan. Vaikka juoksunteko oli toisella jaksolla vaikeaa taistelivat YPAn pelaajat hienoilla yksilösuorituksilla ulkopelissä tarvittavat palot.

Pisteen menetyksen johdosta kolme pistettä viimeisellä kierroksella saalistanut Pomarkku ohitti YPAn. Nousukarsintapelisarja alkaa  torstaina Pomarkussa ja lauantaina kohdataan "kotona" Hämeenkyrössä. Pomarkkulaisten peli on kauden mittaan koko ajan parantunut. Kenttäongelman kanssa paininut YPA ei ole käytännössä pitänyt kesän aikana lainkaan yhteisiä treenejä koko porukalla.

Maakkarin lounaislohkon runkosarjan sarjataulukko ja tulokset

YPA:n lyödyt/tuodut:

1. Oskari Uusitalo (1/0)
2. Kalle Kuukka (0/2)
3. "Kuula" Virtanen (0/1)
4. Arto Paananen (1/2)
5. Miska Pöyry (1/2)
6. Jari Vatanen (0/0)
7. Niko Kaunisto (1/2)
8. Juho Syrjälä (0/0)
9. Aki Heittola (0/0)
10. Jouni Laitinen (2/0)
11. Matti Kytölä (0/0)
12. Markku Hännikäinen (2/0)      Harhaheitolla 1