Pomarkulle toinenkin lohkofinaali supervuorossa

25.8.2013

Torstain vierasottelun tavoin lauantaina Hämeenkyrössä selvisi paremmuus vasta supervuorossa. Peli päättyi jaksoluvuin 4-5,7-6,4-6 Ylöjärvi kotijoukkueena ensin sanottuna.

Pomarkun ansaittua voittonsa paremmalla pelillä torstaina jäi lauantain pelistä harmittava sivumaku YPAn ollessa hitusen vierailijaa terävämpi. Torstain pelin jälkeen oli kokoonpanoon tehty pieniä muutoksia, joilla lähdettiin hakemaan tasaisuutta ja iskukykyä koko lyöntijärjestykseen. Kärkenä paljon pelannut Oskari Uusitalo siirrettiin etenijäjokeriksi. Tykkimies Mäkelän lomilla olo takasi myös torstaita paremman lyöntivoiman. Hanskassa ollut peli päättyi yksittäisiin pomarkkulaislyönteihin.

YPA hävisi hutunkeiton ja Pyry päätti aloittaa ulkoa. Kahden vuoron jälkeen YPA johti 1-0. Kolmannen alussa YPA tekaisi kaksi juoksua. Tasoittavallaan viimeisenä lyöjänä kahden palon tilanteessa lyömään tullut Pomarkun päivän ainoa jokeri onnistui lyömään takaa läpi kunnarin ja kolmen lyönnin arvoisesti. Kun ennen tätä oli Pyry tekaissut jo yhden juoksun mentiin neljännen alkuun YPAn ollessa kahden juoksun tappioasemassa. Heikki Ojaniemen lyömä ainoa juoksu ei riittänyt ja näin tämä jakso päättyi käytännössä yhdellä lyönnillä Pyrylle.

Viimeisissä peleissään huonon toisen jakson pelannut YPA aloitti jälleen heikosti. Pallo ei pyörinyt ulkokentällä  rivakasti mieheltä  miehelle, vaan ulkopeli oli flegmaattista. Pyry onnistuikin heti aloittavallaan tekemään kolme juoksua. Topi Kokkonen sytytti tasoittavalla sisävuorolla YPAn lyömällä 1+1 arvoisesti. Kun Arto Paananen ja Heikki Ojaniemi myös onnistuivat kotiutuksissa, siirtyi YPA juoksulla johtoon.

Kahdessa seuraavassa sisävuorossa Pyry onnistui tekemän molemmissa juoksun.  YPAn joukkueen herättämiseksi tehtiin pieniä ulkopelimuutoksia. Herättelyn myötä saatiin kolmannen tasoittavalla pari juoksua ja viimeiseen mentiin YPAn johtaessa pinnalla. Pomarkku onnistui vuorossa juoksun teossa kerran. YPA oli siis pakkotilanteen edessä. Juoksu oli saatava. Jokeriksi  jo aikaisemmin vaihdettu Aki Heittola toi jakson voittojuoksun  hurjassa lyöntivireessä olleen Topi Kokkosen  lyömänä.

Superissa YPA aloitti sisältä. Sen onnistui tehdä yksittäisillä lyönneillä Pyryn ulkokentän pienoisella avustuksella neljä juoksua. Kaikki näytti hyvältä. Ulkopelissä varmalta näyttänyt palo kolmospesältä muuttui kuitenkin juoksuksi ja kun  perään ottelussa  1+5 lyönyt Joonas Tuomisto löi takaa läpi tyhjäten kentän etenijöistä, oli peli tasan 4-4 Tuomiston jäädessä kolmoselle odottelemaan tuplajuoksua.  Yhden palon YPA onnistuikin tekemään ennen kuin lyöjäjokerina päivän pelissä myös 1+5 arvoisesti loistanut Ville Kaurabäck onnistui läpilyönnissä, ja ottelusarja päättyi Pyryn voittoon.

Vaikka Ylöjärven miesten viralliset pelit nyt päättyivätkin, voi joukkue olla kauteen ehdottomasti tyytyväinen. Lohkon kakkossija saavutettiin pitämättä yksiäkään yhteisiä treenejä. Puolittain viime kaudesta vaihtunut joukkue ei asiaa helpottanut. Iso kiitos kaikille pelaajille ja pelitapahtumien järjestäjille, jotka  lompakon nyörejään ja vapaaaikaansa venyttäen pelasivat välillä niin koti- kuin eritoten vieraspelit hyvinkin kaukana.

YPA:n kokoonpano ja tilastot (lyödyt/tuodut):