M I:n salibandykausi käynnistyi

30.9.2013

YPA:n miesten ykkösjoukkueen sarjapelit starttasi 28.9 Ylöjärvellä kotiturnauksella. Joukkue lähtee hakemaan nousua 3-divisioonaan nuorentuneella joukkueella.

YPA-Classic II  4-7

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui ehkä sarjan pieni ennakkosuosikki Tampereen Classic 2. Ensimmäiseen peliin lähdettiin kuitenkin todella vahvasti, Tamperelaisseuran vielä hieroessa silmiä ensimmäisessä vaihdossa YPA:n Olli Louhimo sai vauhtiin pallon ja pamautti pallon verkkoihin Miika Ruuskasen syötöstä. Classic sai pelinsä kuntoon melko nopeasti, syötöt napsuivat lapoihin ja tämän seurauksena Classic siirtyi 2-1 johtoon kun peliä oltiin pelattu 9:05, ottelu eteni tasaisissa merkeissä mutta YPA iski tehokkaasti ensinmäisen erän lopussa ensin Roope Grönlund laukoi tasoituksen Sami Pettisen syötöstä  tämän jälkeen Olli Louhimo siirsi jälleen Ylöjärveläiset johtoasemaan kun ensimmäistä erää oli jäljellä 33 sekunttia. YPA jatkoi toisen erän alussa vahvoja otteitaansa joista seurasi paljon maalipaikkoja, Olli Kesäläinen lisäsi YPA:n johtoa ajassa 19:40. Tämän jälkeen päästiin yrittämään ensimmäistä ylivoimaa Classicin jatkuvan väärän pelitavan ansiosta, ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään kunnolla ja taululla säilyi YPA:n 4-2  johto kolmanteen erään asti. Classic alkoi hallita peliä kolmannessa erässä ja tasoittikin pelin nopeasti YPA:n puolustuspään virheiden takia. Ajassa 37:01 Classic käytti ensimmäisen ylivoimansa hyväksi ja siirtyi johtoon 5-4, tästä Ylöjärveläiset eivät enään toipuneet vaan Classic paukutti poikittaissyötöistä maalilla olleen Ville Jokelan taakse loppulukemiksi 4-7.

Ottelu oli todella tasainen ja YPA:lla on hyvät mahdollisuudet kaataa Classic toisella kierroksella, se nähtiin lauantaina.

DTT-YPA 3-5

Toinen ottelu alkoi YPA:n vahvalla hallinnalla, YPA loi pientä painetta DTT:n hitaalle ja seisovalle puolustukselle, joka oli pulassa YPA:n nopeiden hyökkääjien kanssa koko ottelun ajan. Maalinteon aloitti YPA:n Olli Louhimo ajassa 4:45 nopealla juoksulla omasta päästä ja hienolla laukauksella, Louhimo iski myös YPA:n 2-0 maalin toisen erän alussa Mäkisen Topin syötöstä. Miika Ruuskanen lisäsi johdon 3-0 Sami Pettisen syötöstä ajassa 20.41, tämän jälkeen DTT sai muutaman hyvän ylivoima vastahyökkäyksen viiden minuutin sisällä ja sai ujutettua pallon kaksi kertaa YPA:n maaliin. YPA sai pian helpotusta tulostaululle, kun Jere Nenonen laukoi vaikeasta asennosta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman Akseli Kaivolan syötöstä. YPA otti vielä ottelussa kaksi jäähyä samassa vaihdossa ja joutui 5-3 alivoimalle, jäähyt kestettiin hienolla taistelulla mutta ajassa 31:43 DTT iski vielä yhden maalin YPA:n verkkoon, tämän lähemmäksi DTT ei päässyt ja YPA nappasi voiton Timo Mäntylän viimeistellessä tyhjään maaliin Jere Nenosen syötöstä.

Olli Louhimo 4+1 Sami Pettinen 0+3 Timo Mäntylä 1+1 Miika Ruuskanen 1+1 Jere Nenonen1+1 Roope Grönlund 1+0 Olli Kesäläinen 1+0 Topi Mäkinen 0+1