Eliittikarsintaturnaus D1 Ylöjärvellä.

11.10.2013

D1-pojilla tiukka peli Ilvestä vastaan.

YPA Lightning vs Ilves  5-6 (2-2,1-1,2-3)

Kauden avausturnaukseen eliittikarsintaan lähdimme hakemaan hyvää kauden avausta, josta olisi mukava ponnistaa eteenpäin kauteen. Ensimmäisessä pelissä vastaan astui Ilves. Olimme pelissä valmiina vaikka Ilves onnistuikin heti vajaan kahden minuutin kohdalla maalinteossa. Tasoitimme kuitenkin vielä ennen kun kaksi minuuttia oli täynnä, sillä Joakim karkasi puolustajilta ja Ilves rikkoi ja saimme rankkarin. Eetu P. asettui laukomaan tällä kertaa ja laittoi pallon verkon perukoille.Toisen maalimme erässä teki Tomas ja syöttäjänä Antti. Erä tasan 2-2. Toiseenkin erään tulimme terävästi ja jalkamme edelleen liikkuivat hyvin sekä lisäksi haimme laukauksia. Ei aikaakaan kun siirryimme Juhanin maalilla Tomasin syötöstä johtoon.Toinen erä oli hallinnassamme pääosin ja Ilves joutui jopa hieman puolustuskannalle, mutta teki ajoittain nopeita vastahyökkäyksiä ja mm syöttö levityksillä kerran niistä onnistuen ja niin kolmanteen lähdettiin tilanteesta 3-3. Kolmannen Ilves aloitti terävästi ja siirtyi johtoon. Kuittasimme kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestä tilanteen tasoihin Joelin syöttäessä ja Eetu P.:n onnistuessa. Ja pian jo siirryimme johtoon Juhanin laukauksella, johon syöttö lähti jälleen Joelin lavastasta. Johtomme piti viimeiselle vitoselle, mutta sitten laukauksen jälkitilanteesta vastustaja pääsi iskemään pelin tasoihin. Ja valitettavasti vielä vajaa 2minuuttia ennen loppua Ilves onnistui hieman uinahtaessamme. Lopussa vyöryimme Ilveksen päätyyn ilman maalivahtia pelaten kuudella hakien tasoitusta ja saimmekin luotua maalipaikan, jossa Ilves joutui rikkomaan ja josta teimmekin maalin jota ei hyväksytty.Maali olisi ollut ansaittu ja olisi pitänyt hyväksyä hyötynäkökulmasta, mutta tilanne vihellettiin poikki hieman liian hätäisesti vaikka pallo oli matkalla maaliin ja menikin verkonperille eikä pallo ollut vastustajalla hallussa missään vaiheessa. Tilanteesta lopulta meille kuitenkin vain vapari, josta emme sitten onnistuneet uudelleen enään toimittamaan palloa maaliin. Harmi meille ja varsinkin aivan ottelun viimeisillä ratkaisusekunneilla, mutta tälläiset kuuluvat kuitenkin peliin ja nopeisiin tilanteisiin. Pelillisesti olimme kyllä ansainneet vähintään tasuripisteen, mutta nyt emme saaneet pisteittä harmillisesti. Jussi V.maalilla torjui ottelussa mallikkaasti pelastaen kiperiäkin tilanteita. Pakit Eetu K:n ja Antin johdolla purkivat tilanteita rauhassa ja laadukkaasti sekä liikuttivat peliämme mallikkaasti. Ja jokainen kenttä sai peliä aikaiseksi tiukkaa vastusta vastaan. Pelillisesti eteenpäin ollaan taas otettu isoja askelia. Hieno asenne ja hyvä kauden avaus !

Joukkueen sisäinen eliittikarsinnan piste/tähti/trophypörssi päivityy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet:Juhani Koivisto 2+0, Eetu Periviita 2+0, Tomas Estovirta 1+1,Joel Hietaniemi 0+2 ja Antti Huotari 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Juhani Koivisto, 2 tähteä:Tomas Estovirta ja Jussi Vesaranta, 1 tähteä :Joel Hietaniemi,  -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Eetu Periviita

KooVee Punaiset - YPA Lightning 12-0 (9-0,3-0,0-0)

Toisessa vastassa KooVee punaiset. Pelissä emme olleet lähelläkään omaa tasoamme. Peli oli ohi jo ensimmäisessä kympissä, kun vastus onnistui kaikkialta ja teki 9 maalia. Toiseen erään lähdimme parantamaan omaa peliämme ensimmäisestä erästä. Oppi pelistä on, että motia (luetaan motivaatiota) on jatkossa löydyttävä, jokaiselta pelaajalta oli taululla tilanne mikä tahansa.

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Markus Forss, 2 tähteä:Jussi Teuho,1 tähteä :Roope Ylönen,  -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Joakim Hietaniemi