Naisten edustusjoukkueelle loistava alku

14.10.2013

YPA:lle historialliset pisteet salibandyn 2 divisioonasta.

Viime kauden päätteeksi 2. divisioonan noussut jopukkue osoitti, että kesäharjoittelu on onnistunut. Haastajan asemasta sarjaan lähtenyt YPA tulee haastamaan sarjan ennakkosuosikkeja oikein kunnolla.

YPA - SBS Tamppi 3-2

Kauden avauksessa kakkoseen täksi kaudeksi noussut YPA sai vastaansa Tamperelaisen SBS Tampin. YPA onnistui loistavasti otteluun lähdössä ja vei ensimmäistä erää lähes näytös tyyliin. Ennen kaikkea YPAn karvaus tuotti vastustajalle vaikeuksia läpi ottelun. Kunnian tämän kauden ensimmäisestä maalista sai YPAn Laura Lahtinen, syötön maalin antoi Leena Vuori. Toisen erän aikana peli alkoi huomattavasti tasoittumaan, varsinkin YPAn toisen maalin jälkeen. 2-0 maalin mestarina toimi Johanna Lindell, Leena Vuoren upean esityön jälkeen.

YPA pelasi todella uhrautuvaa puolustuspeliä maalivahti Elina Pohjoisahon edessä, ja näin Tamperelaisilla oli vaikeuksia saada hyviä laukauksia kohti YPA veskaria. Kolmannessa erässä nähtiin tasaista taistelua kauden ensimmäisistä pisteistä. Tamppi teki erän puolessa välissä pari nopeaa maalia ja nousi pelissä tasoihin. Mutta heti tasoituksen jälkeen YPAn Essi Nurmi karvasi Tamppi pakilta pallon pois ja syötti maalin eteen yksin jääneelle Leena Vuorelle, joka viimesteli ottelun loppulukemat 3-2.

YPA otti siis kauden avauksesta tärkeät pisteet kotiin.

Tehot: Leena Vuori 1+2, Laura Lahtinen 1+0, Johanna Lindell 1+0, Essi Nurmi 0+1

Classic 2 - YPA 1-1

YPA pyrkimys oli lähteä heti ottelun alusta asti pistämään vastustajaa ahtaalle, mutta tässä ei tällä kertaa onnistuttu. Classic vyörytti vaarallisesti heti alusta ja YPa oli hätää kärsimässä koko erän. Vain maalivahti Elina Pohjoisahon loistavan pelin ansiosta Ylöjärveläiset pysyivät pelissä mukana. Lopulta Classicin vyörytys tuotti myös tulosta, erätauolle tilanteessa 0-1.

Toiseen erään YPa teki pieniä viilauksia kokoonpanoon ja se aukaisi Ylöjärveläisten pelin. Heti toisen erän alussa YPa tasoitti pelin Essi Nurmen loistavan loppuun pelaamisen ansiosta, syöttöpiste Elina Haikoselle. Lähes koko jäljellä olevan kaksi erää YPa pystyi hallitsemaan peliä, aika ajoin YPa vei Tamperelaisia näytöstyyliin. Classic pystyi vain ylivoimalla ja terävillä vastahyökkäyksillä pääsemään maalipaikoille. Valitettavasti hurjasta YPan painostuksesta huolimatta pelissä ei enään maaleja nähty. Joten peli päättyi 1-1 ja tärkeä piste plakkariin.

Ensimmäistä erää lukuunottamatta loistava peli joukkueelta etukäteen vahvempaa vastustajaa vastaan.

Tehot: Essi Nurmi 1+0, Elina Haikonen 0+1