Naisten joukkueelle tuplavoitto Tamppiareenalla

28.10.2013

Hienoja otteita naisten kakkosdivarissa esittänyt YPAn ykkösjoukkue kolkuttelee sarjakärkeä. Muilla joukkueilla vaihtelevampaa.

Naisten edustusjoukkue

YPA 1 - Panthers   2-0

YPA 1 - FoSu          3-2

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli RSS Panthers Riihimäeltä. Panthers, joka vielä viime kaudella tunnettiin SC TOP nimellä, pelasi viime kauden päätteeksi noususta ykköseen. Joten tiedossa oli kova testi ja hyvä peli nähdä missä YPan joukkue tällä hetkellä menee.

Pieniä taktisia muutoksia tähän peliin tehnyt YPa onnistui hyvin katkomaan vastustajansa hyökkäyksiin lähtöjä. YPa pystyi pitämään vastustajansa poissa loistavilta maalintekopaikoilta ja kauempaa lähteneet laukaukset, Ylöjärveläisten loistavasti pelannut maalivahti, Elina Pohjoisaho hoiti tyylillä.

Toisen erän viimeisellä minuutilla YPan laituripari Riikka Lehtinen ja Johanna Mäkinen karvasivat vastustajan pakeilta pallon pois, Johannan jättösyötöstä Riikka tälläsi pallon ensimmäistä kertaa ohi Panthers maalivahdin, erätauolle 1-0 tilanteessa.

Kolmannen erän puolessa välissä YPa sai aikaan pitkän hyökkäyksen Riihimäkeläisten päätyyn, jonka lopuksi Riikka Lehtinen löytää "viivasta" Johanna Lindellin, joka laukoo sydämensä kyllyydestä pallon verkkoon.

Lopussa YPa oli vielä lähempänä maalia kuin vastustajansa, mutta enempää maaleja ei kuitenkaan enään nähty. Näin peli päättyi Ylöjärveläisten upeaan 2-0 voittoon, ennakkoon kovempaa vastustajaa vastaan.

Tehot: Riikka Lehtinen 1+1, Johanna Lindell 1+0, Johanna Mäkinen 0+1

Toisessa pelissä vastaan tuli, myös kakkoseen täksi kaudeksi noussut, Forssalainen FoSu. Toisen pelin alku oli taas Ylöjärveläisille vaikea. Jalkaa ei millään tahtonut löytyä ja näin YPa oli koko ensimmäisen erän altavastaajana. Erä päättyi FoSun hyväksi 2-1, YPan maalin värkkäsi Elina Haikosen reaboundista Essi Nurmi.

Erätauon jälkeen YPa löysi taas sitä tuttua vauhtia ja FoSu alkoi vähitellen jäämään jalkoihin. Erää oli pelattu reilu kolme minuuttia kun Anu Vuori pelasi hyökkäyskulmasta "viivaan" Saila Lammelle, jonka upea laukaus toi Ylöjärveläiset ottelussa tasoihin 2-2.

Tasoituksen jälkeen aktiivisempi YPa sai valitettavasti huomata, että tuomarilinjassa tapahtui jotain kummallista, kun Forssalaiset saivat käyttää suruttua mailaa ja tämän avulla pystyivät tehokkaasti estämään Ylöjärveläisten pelaamista.

Kolmannessa erässä tuomarit tekivät lähes kaiken mahdollisen, jotta peli päättyisi tasan, mutta onneksi neljä minuuttia ennen ottelun loppua Forssalaiset saivat vihdoin ja viimein jäähyn. Ja tämän erikoistilanteen YPa käytti heti tylysti hyväkseen, kun Outi Paldanius syötti pallon pakki Elina Haikoselle, jonka tarkka veto takakulmaan upposi sisään.

Tällä tärkeällä YV-maalilla YPa otti 3-2 taisteluvoiton.

Tehot: Elina Haikonen 1+1, Saila Lammi 1+0,Essi Nurmi 1+0, Outi Paldanius 0+1,Anu Vuori 0+1

Näin YPa otti turnauksesta täydet 4 pistettä ja nousi sarjassa toiseksi, mutta on tasapisteissä sarjaa johtavan PIskun kanssa.

Seuraavan kerran tärkeistä sarjapisteistä taistellaan Lauantaina 16.11. Pirkkalassa.

Miesten kakkosjoukkueelle avauspisteet Ikaalisista

PirHi-YPA 2                        13-3

Gunners-YPA 2                      5-6

Vähäväkisyydestä  kaudella kärsinyt YPAn joukkue oli jälleen tutussa tilanteessa lauantaina Ikaalisten liikuntahallissa. Mukaan oli saatu vain seitsemän kenttäpelaajaa ja maalivahti. Joukkueeseen oli liittynyt pari veteraanipelaajaa, joista Seppo Salonen osoittautuikin varsinaiseksi täsmähankinnaksi maalin tekemisessä. Jälkimmäisessä ottelussa hän teki YPAn neljä ensimmäistä maalia.

"Tiivistetyllä rosterilla" pelattiin eka peli ihan onnistuneesti puolustaen yli ottelun puolen välin. Ratkaisuksi muodustui YPAn saama ylivoima, joka hävittiin 2-1. Ennen jäähyä peli oli vielä tasan 2-2. Maalinteon täsmäase S.S. oli tuolloin tosin parantelemassa huultaan, joka oli auennut vastustajan korkeasta mailasta. Loistavia torjuntoja molemmissa otteluissa esittänyt mv Rauno Myllynen ei voinut viimeisen erän vastustajan ylivoimahyökkäyksille mitään ja kun kolmas erä hävittiin 9-0 olivat loppunumerot jo vastustajaa imartelevat.

Toisessa ottelussa vastaan asettui päivän ekan pelin myös vain kahdella vaihtomiehellä pelannut takavuosien menestysjoukkue Gunners. Tähän peliin he olivat löytäneet pari pelaajaa lisää. Seestyneen pelin vei niukasti nimiinsä YPA, vaikka ottelun viimeisessä erässä Gunners pyörittikin vimmatusti ja onnistui painamaan pelin jatkuvasti YPAn päähän. Harvalukuiset YPAlaiset jaksoivat vääntää loppuun asti ja erityismaininnan ansaitsevat huikeat minuutit puolustajana pelannut Sami Perälä ja tärkeisiin venymisiin yltänyt Toni Partio. Kauden avausvoitto siis kirjattiin 6-5.

Mikäli jatkossa saadaan kaksi täyttä kenttää turnauksiin liikkkeelle, on odotettavissa varmasti loppuun asti tasaisena pysyviä vääntöjä.

Päivän tehot: Seppo Salonen 4+1, Jan Järä 2+3, Jan Viitanen 0+3 Timo Hietaniemi 1+1, Toni Partio 1+0 ja Sami Perälä 1+0

Eliittikarsintaturnaus D1 c-lohko viime su 27.10. Sastamala.

YPA Lightning vs RoPo Black  3-10 (1-3,2-2,0-5)

Meille karsintasarjan jatkoa ajatellen "merkityksettömiin" peleihin lähdimme tavoittelemaan hyvää pelituntumaa kohti kilpasarjaa ja pelirytmin löytymistä. Turnaukseen lähdimme vajaa miehityksellä ja osin toipilaina johtuen mm. flunssa aallosta,loukkaantumisista jne.

Pelin alussa hapuilimme, oliko syynä sitten aamun varhaispelit vai mikä, mutta vastus karkasi kolmen maalin johtoon nopeasti. Nousimme sillasta jo 3-3 tasoihin hyvällä n. 10 minuutin esityksellä. Sitten alun hapuilut palasivat, liike väheni ja niin vastus karkasi virheistämme sekä lisäksi vielä reikäpallo pomppi heille usein maalipaikoille.

Tuomarilinja salli pelata kovaa mailahäirintää, jolloin taitopelille jäi vähemmän tilaa ja siihen hieman tuskastuimme sekä keskityimme liikaa.Paikkoja kyllä oli meilläkin, mutta myös hyökkäyspään laukaisutarkkuuskin oli nyt melko hukassa, joka ollut meillä yleensä aina hyvällä tasolla. Kolmessa erässä yksi 10min hyvä jakso ei riittänyt.

Joukkueen sisäinen eliittikarsinnan piste/tähti/trophypörssi päivityy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet:Niko Hirvonen  1+1, Joakim Hietaniemi 1+0, Tomas Estovirta 1+0,Eetu Kuusimäki 0+1 ja Tuomo Tevameri 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Niko Hirvonen, 2 tähteä:Tuomo Tevameri, 1 tähteä :Eetu Kuusimäki,  -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Tomas Estovirta

PirPi - YPA Lightning 12-2 (3-1,3-1,5-0)

Toisessa vastassa PirPi. Peli kulki lähes samaa rataa, kuin ensimmäinen. Taktiikkamuutoksista (useista) huolimatta, emme pelanneet/päässeet tasollemme.Toki Pirpi pelasi vasta ensimmäisen pelinsä turnauksessa ja meillä jo toinen peli tunnin tauolla.

Osalla pelaajistamme hyvää tekemistä ja yrittämistä, mutta osan asenne oli valitettavasti muualla kuin pelissä/pelillissä asioissa, jolloin koko joukkueen peli kärsii. Lippu nyt hilattava korkealle sekä asenne samalla saatava kuntoon/korkealle tasolle, niin jokainen vastustaja saa olla kanssamme varuillaan. Potentiaalia jäi nyt käyttämättä varastoon harmittavasti tällä kertaa tässä turneessa ja pelilliset tavoitteet saavuttamatta, mutta katseet jo suunnattu eteenpäin ja tsempillä Lightning-joukkue kohti kilpasarjan tulevaa avausta !

Pisteet: Joakim Hietaniemi 1+1, Tuomo Tevameri 1+0 ja Tomas Estovirta 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Joakim Hietaniemi, 2 tähteä:Antti Huotari ,1 tähteä :Tomas Estovirta,  -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Eetu Periviita

E2- pojille voitto ja tappio

YPA- Koovee (punaiset) 13-1

YPA- Classic(Blue) 2-14

Toinen osa kolmesta karsintaturnauksesta pelattiin Muuramessa. Lähtökohta peleihin oli että säilyttäisimme asemamme sarjataulukossa Muuramen yläpuolella. Näyttää vahvasti siltä että YPA ja MuurY kamppailevat viimeisestä paikasta kilpasarjaan, YPA on edellä yhden maalin maalierolla.

Ensimmäisenä vastaan tuli KooVee Punaiset ja tavoite oli että voitamme pelin 12 maalin erolla. Näin kävikin ja peli keskeytettiin 57 sekuntttia ennen varsinaista peliaikaa tulokseen 13 - 1 YPAlle.

Toinen vastustaja oli sarjan vahvimmaksi joukkueeksi osoittautunut Classic Blue. Tavoite oli pistää hanttiin mahdollisimman paljon. Peli saatiin venytettyä kolmanteen erään ja ajassa 37.28 peli loppui YPAn tappioon 2 - 14.

Tavoitteemme täyttyi ja saimme pidettyä Muuramen takanamme ja maaliero kasvoi kahteen maaliin. Positiivinen huomio pelireissusta oli että 11 pelaajaa 16:sta kenttäpelaajasta sai pöytäkirjaan tehomerkintöjä.

Karsintaturnauksen kolmas ja ratkaiseva osa pelataan lauantaina 02.11. Tampereella.