Viikonlopun tulossatoa, naisten kakkonen jatkaa puhtaalla pelillä!

4.11.2013

Otteluraportointia naisten kakkosen, D1:n ja E2:n poikien peleistä

Toistaiseksi ilman tappioita olevilla naisilla oli kaksi alkusarjan peliä Valkeakoskella 2.11.

KooVee3 - YPA2 0-10
Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui KooVee3. Ottelu käynnistyi YPAn hallinnalla vastustajan peruutellessa puoleen kenttään asti karvauksessaan. YPAn naiset käyttivät tarjotun tilan ja ajan erinomaisesti hyödykseen. Maaleja tehtiin ensimmäisessä erässä 5 kpl, joten käytännössä peli oli jo ensimmäisen erän jälkeen ohitse. Vastustaja yritti toiseen erään muuttaa hieman karvaustaan, mutta se ei muuttanut YPAn naisten intoa maalintekoon.  Kahden erän jälkeen tilanne oli jo 9-0, joten kolmanteen erään otettiintavoitteeksi maalivahti Sofin nollapelin pitäminen. Siinä joukkue onnistuikin ja Sofin kauden ensimmäinen peli tuotti siis nollapelin.
Tehopelaajat: Rosa Kivelä 3+0 Katri Ilomäki 2+0 Sirpa Alamettälä 2+0 Peppi  Viitaharju 0+2 Katariina Saartoala 1+1

SC Weikot - YPA2 1-4
Toiseen peliin vastaan asettui niinikään ilman tappioita ollut paikallinen SC Weikot, jonka pelitapaa valmennus pääsi ihmettelemään aamulla. Peliin saatiin luotua loistava lataus ja jokainen käsitti kyseessä olevan alkusarjan kärkikamppailu, jolla mahdollisesti ratkotaan kuka jatkaa ylempään jatkosarjaan.  Ottelu oli huomattavasti fyysisempi ja vauhdikkaampi kuin ensimmäinen ottelu, mutta edelleen naisilla oli vahva halu näyttää kuka peliä hallitsee.  Ensimmäisen maalin teki Katariina Saartoala hienolla lämärillä suoraan juoksuvauhdista. Vastustaja pääsi tasoittamaan pelin YPAn maalinedustalla syntyneestä hässäkästä, jossa mustelmia ja ruhjeitakin tuli, mutta takaiskulta ei vältytty.  Toiseen erään mentiin sisuuntuneena ja Terhi Jarkon loistavasta syötöstä kapteeni Mervi Lehtiniemi sai kunnian viimeistellä ottelun voittomaalin lähietäisyydeltä. Läpi ottelun varsin lämpimänä käynyt kotijoukkue otti jäähyjä läpi pelin, mutta vastustajan erittäin aktiivinen AV-peli sai tapettua jäähyt. Kolmannen erän alkupuolella syntynyt 1-3 maali helpotti joukkueen tekemistä entisestään.  Loppunumerot 1-4 viimeisteli Rosa Kivelä.
Ottelun tehopelaaja: Terhi Jarkko 0+2
Turnauksesta jäi valmennukselle mahtava olo, sillä jokainen hyökkääjä pääsi pisteille, pakeista puolet.  Erityisesti lämmittää onnistumiset näin laajalla rintamalla, se lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Kahden turnauksen jälkeen joukkueella on kasassa jokaisen vastustajan päänahka, 8 pistettä ja huikea maaliero 27-4.

Haastajaturnaus D1 la 2.11. Riihimäki.

RSS Panthers vs YPA Thunder 6-4 (2-2,2-0,2-2)

Haastajaturnaukseen Riihimäelle lähdettiin aikaisin aamusta linja-autolla. Turnaukseen hieman vajaa miehityksellä ja osa toipilaina johtuen mm. flunssa aallosta,muista menoista jne.

Pelin alussa olimme teräviä ja siirryimme nopeasti 0-2 johtoon Eetu P:n ja Jyrin osumilla. Velipoika Jere syötti toisen osuman. Vastustaja onnistui kuitenkin onnekkaasti ja nousi ensin tasoihin ja sitten jo kahden maalin johtoon ennen viimeistä erää. Pelissä meillä oli todella monta maalipaikkaa, kolme ylivoimaa, ylärimoja,tolppia ja yksi missattu rankkarikin.Tänään  terävyys hieman puuttui maalipaikoissa.

Kolmannessa nousimme jo tasoihin Nikon ja Tomasin maaleilla Joakimin ja Eetun passeista.Lopusta näytti tulevan jännittävä, mutta sitten kuin varkain vastus sai kaksi onnekastakin maalia vielä joista toinen vajaa minuutti ennen loppua emmekä oikein päässeet yrittämään tasoitusta enään lopussa.

Peli oli tiukka ja tasainen sekä olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Tällä kertaa vastus oli onnekkaampikin. Maalissa torjui Jussi V. hienosti. Koko joukkueelle terävyyttä ja kovuutta kaivataan hieman lisää, varsinkin koska tuomarilinjat näyttävät sallivan hieman kovemmat/tiukemmat otteet kentällä ja kulmakahinoissa mihin emme ole tottuneet. Aivan ensimmäiset sarjapelinsä pelasivat Leevi ja Tuomas, jotka onnistuivat puolustuksessa tonteillaan hienosti, eikä jännitystä näkynyt heidän otteissa. Joukkueen sisäinen haastajasarja piste/tähti/trophypörssi päivityy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet:Eetu Periviita 1+1, Jyri Rapatti 1+0, Niko Hirvonen 1+0, Tomas Estovirta 1+0, Jere Rapatti 0+1 ja Joakim Hietaniemi 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Jere Rapatti, 2 tähteä:Niko Hirvonen, 1 tähteä :Tuomas Hiltunen,  -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Leevi Alhola

YPA Thunder - Pisku blue stars 7-10 (4-3,2-3,1-4)

Toisessa vastassa Piskun "ykkösjoukkue". Meille toinen peli tunnin huililla ja vastustajalle ensimmäinen. Peli alkoi nyt hieman epäonnisesti omalla maalilla ja Pisku sai otetta ja kuuden minuutinkohdalla peli oli 1-3. Sitten loppuerään tulimme ryminällä ja erätauolle johdossamme 4-3. Maaliesta vastasivat Niko,Justus ja Rapatin veljekset Jere ja Jyri.Syöttöjä jakoivat Markus K. 2x, Joakim sekä Kasperi.

Toinen lähes tasatahtiin, mutta vastus onnistui kerran ennemmän ja juuri erän lopussa valitettavasti.Kolmanteen siis tasatilanteesta.Maaleista toisessa erässä vastasi Roope ja syöttelijöinä Tomas ja Joakim. Kolmannen alkukin tasatahtiin Roopen viimeistellessä Markuksen syötöstä vaparista hattutemppunsa. Laukauksia lähti meitä iloisesti, mutta tarkkuutta vielä hieman niihin kaivataan. Harmittavasti lopun viimeisen 4 minuutin aikana vastustaja onnistui kolme kertaa ja karkasi voittoon ja joista viimeinen tyhjiin.

Jälleen hieman loppuhetkien haparointi,tasoituksen haun sekä pelaajien pienet unohdukset lopussa käänsivät tiukan pelin vastustajalle. Maalissa Joel kopitteli kiitettävästi. Tämäkin peli olisi voinut kääntyä voitolliseksi, mutta ratkaisuhetkillä/johtoasemassa hieman päästimme nyt helpohkosti vastustajan mukaan peliin ja karkaamaan voittoon. Asenne oli hyvä ja tsemppi kivaa katseltavaa. Hienoisella onnella/viisikoiden tiiviydellä sekä keskittymisellä olisimme voineet kääntää tämänkin jännittävän ottelun.

Joukkueen sisäinen haastajasarja piste/tähti/trophypörssi päivittyy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet: Roope Ylönen 3+0, Markus Karema 0+3, Joakim Hietaniemi 0+2, Jyri Rapatti 1+0 , Niko Hirvonen 1+0 , Justus Myllyniemi 1+0, Kasperi Kulo 0+1 ja Tomas Estovirta 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Roope Ylönen, 2 tähteä:Markus Karema,1 tähteä :Justus Myllyniemi,  -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Jyri Rapatti

E2:n viikonlopun turnauksesta:

YPA - Classic White 6 - 13
YPA - Ilves 1 - 10

E2-sarjan karsintasarjan kolmas ja ratkaiseva kierros pelatiin Tampere-Areenalla. Panoksena oli pääsy kilpasarjaan. YPA oli tasapisteissä Muuramen kanssa ja pisteen edellä KooVeeta, yksi näistä tulisi jäämään haastajasarjaan.

Avauspelissä YPA kohtasi Classicin ja peli pysyi pitkään tasaisena. Pelin edetessä vastustaja pääsi kuitenkin niskan päälle ja lopputulos oli selkeä tappio 6 - 13 YPAlle. Turnauksen kolmannessa ottelussa YPA kohtasi Ilveksen joka ennakkoon tiedettiin kovaksi vastukseksi. Loppuun asti YPAn pojat pistivät hanttiin mutta summerin soidessa taululle jäi tulos 1 - 10.

Sarjatilanne YPAn osalta varmistui vasta muiden otteluiden tuloksista kiinni; Muuramen ja KooVeen ottaessa iltapäivällä kumpikin yhden voiton varmistui YPAn jatkaminen kautta haastajasarjassa.