Naisille kauden ensimmäiset tappiot

18.11.2013

02-pojille voitot molemmista peleistä ja 00-pojat aloittivat kilpasarjansa voitolla ja tappiolla.

Edustuksen naiset Pirkkalassa

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan juoksi Tampereen Classic2.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt tasan 1-1, joten odotettavissa oli tasainen ottelu.Mutta valitettavasti tällä kertaa Ylöjärveläiset eivät mahtaneet mitään tamperelaisten aivan uskomattoman viimeistelyn edessä.

Ensimmäinen erä oli vielä tasaista pelaamista, jonka aikana Classic teki 2 maalia YPan omien virheiden jälkeen.

Heti toisen erän alkuun YPa pääsi pelaamaan ylivoimaa, jonka aikana Essi Nurmi ohjasi Elina Haikosen upean syötön takatolpalta verkkoon 2-1.

Seuraavan 8 minuutin aikana tamperelaiset näyttivät maalinteon mallia, tehden 5 peräkkästä maalia, enemmän ja vähemmän upeilla laukauksilla, YPaa ei auttanut edes 5-1 tilanteessa otettu aikalisä.

Pientä toivoa toisessa erässä toi vielä Leena Vuoren tekemä 7-2 kavennus Essi Nurmen syötöstä.Classic teki toisen erän lopussa vielä 8-2 maalin.

Kolmannessa erässä ylöjärveläiset saivat kenttätapahtumat haltuunsa ja taistelivat vielä kunniasta.YPa saikin rakennettua vielä monta loistavaa maalintekopaikkaa, mutta valitettavasti maalinteko oli tällä kertaa todella vaikeaa, ja näin ottelu päättyi 8-2 Classicin hyväksi.

Tehot:Essi Nurmi 1+1, Leena Vuori 1+0, Elina Haikonen 0+1

Toisessa pelissä YPa sai vastaansa Tamperelaisen MIG:in.

Classic ottelusta sisuuntunut YPa pelasi hyvän taistelupelin.Ylöjärveläiset hallitsivat kenttätapahtumia, mutta laukausten saaminen vastustajan maalille oli haastavaa, hyvin omaa maalia puolustanutta vastustajaa vastaan.

Tamperelaiset luottivat täysin nopeisiin vastahyökkäyksiin, joilla he onnistuivatkin muutaman hyvän paikan luomaan.MIG siirtyi toisesa erässä, juuri nopealla vastahyökkäyksellä, 1-0 johtoon.Tämän jälkeen molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, mutta ilman tulosta.

Kolmannen erän alussa MIG kaatoi kylmää vettä ylöjärveläisten niskaan tekemällä 2-0 todellisella pomppumaalilla, jossa alkuperäinen laukaus otti pari kimmoketta ylöjärveläisten pelaajista osuen tolppaan ja jääden maalinkulmalle pomppimaan,siitä MIGin pelaaja löi pallon pompun kautta yläkulmaan.

Heti seuraavassa vaihdossa YPan Outi Paldaniuksen loistava pitkäsyöttö löysi Riikka Lehtisen, joka oli jäänyt yksin vastustajan maalineteen, tämän tilanteen Riikka käytti hyväkseen ja kavensi pelin 2-1.

YPa haki vimmatusti tasoitusta ja 5 minuuttia ennen pelin loppua ylöjärveläiset saivat etsikkoaikansa ylivoiman muodossa.Valitettavasti ylivoima ei tällä kertaa tuottanut toivottua tulosta ja peli lopulta päättyi Tamperelaisten 2-1 voittoon.

Näin YPa kärsi päivän molemmissa peleissä tappion.

Tehot:Riikka Lehtinen 1+0, Outi Paldanius 0+1

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan Ylöjärven Liikuntakeskuksella sunnuntaina 08.12. Silloin YPalla on heti mahdollisuus ottaa revanssi MIG:sta ja toisessa pelissä vastaan astelee aina vaikea Pirkkalan Pirkat.

02-joukkueelle kaksi voittoa

YPA - Steelers-BS 12-5
Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli tiukkka 3-3. Meidän joukkueen maalintekijöinä olivat Roni, Onni ja Niko. Ensimmäisen erän maaleista viimeinen syntyi ylivoimalla, koska vastustajalla oli liian monta pelaajaa kaukalossa.

Toisen erän alkuun Laurin tarkka veto upposi verkkoon kun vain 12 sekuntia oli pelattu.  Erän alkuun teimme vielä toisenkin maalin ja 5-3 johdossa etenimme toisen erän loppupuolelle. Erän loppupuolella molemmat joukkueet tekivät vielä kaksi maalia. Näistä yksi maali oli erikoinen, koska pallo lipui hiljaa vastustajan maaliin.

Tiukassa 7-5 lukemissa siirryimme kolmanteen erään. Emme kuitenkaan jättäneet pelin voittajaa arvailujen varaan, vaan voitimme viimeisen erän 5-0. Loppulukemat siis 12-5. Joukkueessamme on paljon uusia pelaajia, jotka onnistuivat hienosti ensimmäisessä sarjapelissään. Erityisesti mieleen jäi Akun vedot maalille. Vaikka ne eivät verkkoon uponneetkaan niin niissä ei ollut turhaa hätäilyä vaan tarkat vedot kohti maalia.

RoPo - YPA   4-11
Toiseen peliin teimme pieniä kokoonpanomuutoksia, mutta koska ensimmäinen peli sujui hienosti niin mitään dramaattisia muutoksia ei tarvittu. Toinen peli alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäiset 7 minuuttia menimme 0-0 lukemissa.

RoPo aloitti maalailun, mutta sen jälkeen maalisuti luovutettiin meille. Ensimmäisen erän maalintekijöitä olivat Onni, Niko ja Mikael, joten ensimmäisen erän jälkeen meidän johtolukemat olivat 1-3. Maalien lisäksi kaunista katseltavaa oli myös Jonathanin harhautukset keskikentällä ja Roopen uurastus oman maalin edessä.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, kun molemmat joukkueet onnistuivat kaksi kertaa. Päätöserään lähdimme meidän 3-5 johdossa. Viimeinen erä oli pitkälti samanlainen kuin edellisessä pelissäkin, vastustajan maaliverkko soi kuin käkikello seinällä: kukkuu ja maali. Kolmas erä meille 1-6 ja koko ottelu 4-11.

YPAn 02-poikien kilpasarjajoukkue aloitti sarjansa

YPA Lightning vs O2jkl tulos: 10-8 (4-3,4-3,2-2)

Kilpasarja-avauksessa ensimmäisenä vastaan asettui Jyväskylästä 02. Vastus tiedettiin osaavaksi.

Ottelun alku lähti komeasti ja kun 11 sekuntia oli pelattu, niin johdimme 1-0 Tomasin maalilla Eetu K:n syötöstä. Vastustaja heräsi ja iski tasoituksen ennen kuin minuutti oli täynnä. Sitten O2 sai otetta ja kun kellossa 10min täynnä niin olimme 1-3 tappiolla.Joukkueen työmoraalia alkanut kuvaamaan, ettemme luovuta vaikka olisimme tappiolla vaan työnteko jatkui ja sitten alkoikin joukkue salamoimaan ja iski nopealla tahdilla erän loppuun johdoksemme 4-3. Maalientekijöinä Markus Forss,Tomas ja Joakim.

Toinen erä alkoi jälleen salamamaaleillamme, kun 6 sekuntia oli kulunut, niin Eetu P. iski Jussi T:n syötöstä.Ja seuraavan viimeisteli Joakim Eetu P:n aloitusvoiton jälkeen puolittaisesta läpiajosta yläpesään kun erää oli kulunut 13sekuntia. Aikamoinen ilotulitus erän alkuun ja peli oli meidän täydellistä hallintaa.

Erässä hassasimme silti vielä jokusia maalipaikkoja mm. kaksi läpiajoa sekä olihan siellä muutama tolppa ja ylärimakin, joten hienosäätöä keskittymisiin, niin taululla olisi ollut suuremmatkin lukemat. Vajaan 20 minuutin kohdalla Valtteri Vireaho oli läpi upeasti ja maalipaikalla rikottiin, josta meille rankkari, jonka asettui laukomaan Eetu K. tällä kertaa. Eetu K. teki "älä mene shinne"-harhautuksen ja hallitusti rystyltä pallo maaliin molarin selän taa ja johtomme 7-3.

Ja vielä ennen 25 minuutin täyttymistä Tomas viimeisteli hattutemppunsa ja johtomme 8-3 Velin passista. Väläytimme erässä maalintekotaitoamme ja iskimme 7 maalia yhteentoista minuuttiin, joista 6 maalia kuuteen minuuttiin.

Sitten hieman ajatuksissa alkoi olla ehkä jo seuraava peli ja ehkä oletettiin että peli oli selvä ja vastus saikin liikaa tilaa ja yks kaks kolmen minuutin sisään erän loppuun vastustajat iskivät kolme maalia taidolla sekä osin tosin onnellakin.

Ja viimeiseen lähdettiinkin sitten tilanteesta 8-6. Otimme syöttöpelillään otteen jälleen pelistä vastuksen hakiessa vimmatusti kavennusta riskillä ja rikkoen ja saimme ylivoimia, jotka meillä toimii kivasti ja niin nytkin kun Eetu K. pamautti Joakimin syötöstä jälleen eron kolmeen maaliin, josta vastustaja ei enää toipunut. Osuma jäi voittomaaliksi.

Loppuerässä vielä kumpikin joukkue viimeisteli yhden meiltä Nikon onnistuessa komeasti. Erän lopussa olimme vielä alivoimalla kahteen otteeseen jolloin paine hieman kasvoi puolustuspäässä, mutta hoisimme ne ilman takaiskuja hienosti!

Pelissä näimme hienoja sommitelmia ja syöttöpeli toimi ja puolustus oli myös tiivistä, kuten on haettu. Maalissa Joel oli puolustuksen tukipilarina ja kopitteli sekä venyi hienoihin torjuntoihin. Mahtava voitto ja asenne ensimmäisessä pelissämme kivikovassa kilpasarjassa !

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivityy pian joukkueen omalle sivulle.Pisteet Ypa Lightning: Joakim Hietaniemi 2+2,Tomas Estovirta 3+0,Eetu Kuusimäki 2+1, Eetu Periviita 1+1, Markus Forss 1+1, Veli Uosukainen 0+2, Niko Hirvonen 1+0 ja Jussi Teuho 0+1

Erikoismaininnat Lightning: 3 tähteä:Joakim Hietaniemi  2 tähteä:Eetu Kuusimäki1 tähteä :Veli Uosukainen -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Tomas Estovirta

YPA Lightning vs LeKi tulos: 3-10 (0-6,2-2,1-2)

Toisessa pelissä vastassa LeKi. LeKi viimevuoden eliittisarjalainen ja jonka pelissä aiempien kausien kovien pelien tuoma kovuus näkyi. Ja meillä toinen peli ja heillä ensimmäinen.

Tässä pelissä toisin kuin ensimmäisessä tuomarilinja sallivampi, joka ei nyt sopinut taitopelaajillemme. Kaveri tuli päälle kuin höyryjuna ja osumilta&kolhuiltakaan emme välttyneet. Jatkossa kovuuteen pitää pystyä vastaamaan jos linjat sen sallivat, kuten näyttää.

Pelin edetessä pääsimme kuitenkin paremmin ja paremmin mukaan vauhtiin mutta missasimme harmittavasti tukun paikkoja. Meillä oli jälleen ylärimoja, läpiajoja sekä vapaasti maalin edestä paikkoja, jotka vastustajan molari kopitteli vakuuttavasti. Monilla joukkueilla y-pelaajia vielä rosterissa, niin LeKilläkin ja 99-ikäinen kapteeninsa tehoilikin 4maalia. Meillä rosteri nollanollia (ja pari nuorempiakin).

Pelinalkupuolisko oli hankala meille kokonaisuudessaan ja vastus karkasi 0-6 johtoon, mutta loppuakohti paransimme huomattavasti ja tsemppi näkyi. Kaksi viimeistä tasaväkisiä eriä. Harmillisesti kun olimme nousemassa jo lähemmäksi ja parempiin takaa-ajo asemiin ennen pelin viimeistä eräää, niin tuomarivirhe vei meiltä maalin, joka olisi pitänyt hyväksyä jota tuomarikin meille pahoitteli (vihellettiin hätäisesti ja hyöty jäi pois vaikka pallo menossa maaliin).

Seuraavasta hyökkäyksestä vastus iski maalin meidän ihmetellessä vielä tapahtunutta. Ja siitä emme enää toipuneet.Vastustaja pelasi vahvasti ja nyt emme kyenneet siihen tällä kertaa täysin vastaamaan, siitä poitsit heille.

Maaleistamme vastasivat Joakim, Antti ja Juhani, syöttäjina maaleihimme Valtteri Vireaho, Joakim ja Markus F. Maalissa Joel, jolle tukkuttain torjuntoja kun vastus laukoi ahkerasti ja kampesi maalin eteen voimalla, siksi puolustajien pitää ottaa rohkeasti maalinedusta haltuun ja siivota pallot aiemmin muualle. Kovuutta maalinedustilanteisiin ja muutenkin hieman ja pallo liikkeelle nopeasti, niin hyvä tulee ja tilaa saadaan paremmin.

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivityy pian joukkueen omalle sivulle.Pisteet:Joakim Hietaniemi 1+1,Antti Huotari 1+0,Juhani Koivisto 1+0, Markus Forss 0+1 ja Valtteri Vireaho 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Juhani Koivisto, 2 tähteä:Joakim Hietaniemi,1 tähteä :Joel Hietaniemi -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Antti Huotari    (jyri,  -00 coach)