Miesten edustus iskuetäisyydellä sarjakärkeen

28.11.2013

Miesten edustus vain kahden pisteen päässä sarjakärjestä. 04-syntyneet pojat pelasivat hienon turnauksen. B-pojille tuplavoitto.

YPA:n miehille neljäs voitto Ylöjärvellä.
YPA-WFT 3-1

Sarjapelit jatkuivat Ylöjärven liikuntakeskuksessa, YPA joutui lähtemään otteluun ilman joukkueen muutamaa runkopelaajaa. Tämä ei kuitenkaan pelin tasoa laskenut vaan ottelu alkoi hyvällä tempolla.

Kummatkin joukkueet loivat maalin teko paikkoja kunnes YPA:n Akseli Kaivola ohjasi Tuomo Aunolan matalan laukauksen sisään. Tämän jälkeen vaarallisimmat maalipaikat menivät WFT:lle, Valkeakoskelaiset kilauttelit muutamaan otteeseen tolppia kunnes tasoitus upposi toisen erän alussa. Tämän jälkeen YPA sortui jäähyilyyn tiiviin alivoimapelaamisen ja maalilla hyvin torjuneen Ville Jokelan ansiosta vältyttiin kuitenkin takaiskuilta.

Pelin puolenvälin jälkeen ottelun vetovuoro siirtyi jälleen YPA:lle ensin Olli Louhimon nosto maalin takaa meni onnekkaasti Sami Pettisen selän kautta maaliin, tämän jälkeen Jere Nenonen viimeisteli Miika Ruuskasen syötöstä loppulukemiksi 3-1 viimeisen erän alussa. YPA:lta hyvä ja tasainen ottelu kaikilta kolmelta kentälliseltä, nyt kasassa on 4 voittoa ja 2 tappiota, ottelut jatkuvat 30.11 Tamppi Areenalla.

B-pojille tuplavoitto

B-poikien varsin kiireisesti alkaneen syyskauden toiseksi viimeinen turnaus
suuntasi Parkanoon. Ja heti avauksesa oli vastassa KU-68 jolle kotiturnauksesa
kärsittiin väsyneillä jaloilla pitkän päivän päätteeksi tappio.

Tällä kertaa keskityttiin omaan syöttöpeliin, mutta aivan koko aikaa ajatus ei
pysynyt kasassa vaan harhasyötöstä seuranneesta vastahyökkäyksestä Ku rankaisi 5
minuutin jälkeen. Tästä toivuttiin minuuttia myöhemmin kun Topi jatkoi Jonin
pystysyötön verkkoon. Kolme minuuttia myöhemmin sama mies laukoi Teemun
poikittaissyötöstä pallon alakulmaan jonka tuottamasa johtoasemasa siirryttiin
erätauolle.

Toinen erä aaltoili pitkän aikaa päästä päähän kunnes 25 minuutin kohdalla Teemu
sai nauttia Topin pallonriistosta maalin takana maalin merkeissä. Erätauolle
siirryttiin kuitenkin vain maalin johdossa kun KU rankaisi laiskan
puolustusasenteen alivoimansa aikana ilman että loistavasti jälleen kerran
torjunut Joonas olisi asialle paljoa mahtanut.

Heti kolmannen erän alkuun Niko V. katkaisi lopullisesti syötönkatkoa
seuranneella 4-2 maalilla. Ottelin viime hetkillä Topi-show jatkui 2 maalin ja
yhden syötön arvoisesti joka lopulta johti siihen että vastustajan maalivahti
puhui itsensä pihalle. Maukas 7-2 voitto kärkikamppailussa.

4:ään seuraavassa vaihdoissa.

Erätauon jälkeen Aki pääsi jälleen maalin makuun mutta heti seuraavassa vaihdossa
Sane palautti maalieron yläkulmavedollaan. Kun vielä ennen erätaukoa Joni laukoi
laidasta helpottavan tuntuisen 6:nnen maalin.

Kolmannen erän alku oli kutienkin taas vaikea ja 5 minuuttia ennen loppua Aki
pääsi maalin päähän rankkarimaalillaan. Hankala taistelu toi kuitenkin 2 pisteen
arvoisen päätöksen kun Toni laukoi pallon tyhjään maaliin 8 ennen loppua.

Turnauksen tehot:
Topi 4+2, Teemu 2+4, Niko V. 2+3, Joni 2+1, Toni 2+0, Santeri 1+1, Jere 0+2,
Niko V. 1+0, Joonas 50/57 torjuntaa

Ypa valkoiset kisamaailman peleissä voittojen makuun ja sinisten voittoputki jatkuu.

Ypa valk. – koovee pun.   4-8

Ypa valk. – vesvi                5-4

Ypa valk. – koovee must. 9-3

Ypa sin. – Vesvi                 10-4

Ypa sin. -  koovee must.  10-5

Ypa sin. -  koovee pun.    10-1

Turnaus alkoi sinisten pelillä Vesviä vastaan. Pelin käsikirjoitus oli alusta asti selvä. Ypa vie ja Vesvi vikisee.

Johdimme ensimmäisen puoliajan jälkeen 8-0. Puoliajalla kentällisiin tehtiin muutoksia siten, että normaalisti enemmän puolustuksessa pelaavat siirtyi hyökkääjiksi ja päinvastoin. Tämä muutos ja se että vastustaja pelasi viidellä meidän neljää vastaan avasi Vesville maalipaikkoja ja he saivatkin tehtyä 4 maalia. Missään vaiheessa voitto ei ollut kuitenkaan uhattuna, ja peli päättyi lopulta meidän 10-4 voittoon.

Seuraavassa pelissä sinisiä vastaan asettui Kooveen Mustat ja tähän peliin palautettiin kentät samoiksi joilla Vesviä vastaan aloitettiin. Tämäkin peli oli alusta asti meidän hallintaa. Meidän tehtyä 5-1 johto maali otti koovee viidennen pelaajan kentälle, ja pääsikin miesylivoiman turvin paremmin peliin mukaan. Joonan huippu torjunnat ja poikien liike kuitenkin takasi selvän 10-5 voiton.

Viimeisessä sinisten pelissä vastaan asettui Kooveen Punainen ryhmä. Parin uneliaan vaihdon jälkeen pojat laittoi vauhdin päälle ja murjoi näytöstyyliin 10-1 voiton, vaikka vastustajat pelasi suurimman osan ajasta viidellä meidän neljää vastaan!

Sinisten peli oli paikoin todella näyttävää, ja pelissä oli hienoja syöttökuvioita, sekä taitavia yksilösuorituksia. Myös harjoitellut maskiin menot, sekä oman ja kaverin laukauksen seuraamiset ja niihin karoille menot toimi hienosti.

Sinisten ryhmän tsemppari pelaaja oli Joona joka mm. torjui kaksi rankkaria.

Valkoisten ensimmäinen peli oli kooveen punaisia vastaan. Tähän peliin koovee tuli kovaa ja siirtyi nopeasti muutaman maalin johtoon. Pojat kiri pariin otteeseen hienosti, ja Oliver teki hienoja torjuntoja, mutta se ei riittänyt ja koovee otti 8-4 voiton. Pelissä näkyi samat ongelmat jotka oli jo kangasalla. Omassa päässä pelattiin varovasti ja annettiin vastustajan vapaasti tulla maalipaikoille, sekä unohdettiin kokonaan oma syöttöpeli.

Näitä asioita on harjoiteltu paljon ja niistä on myös puhuttu paljon. Nyt asioista muistutettiin ja puhuttiin ennen seuraavaa peliä jossa vastaan tuli Vesvi.  Vesviä vastaan tehtiin kentällisiin pieniä muutoksia ja maaliin asteli Joel. Tämä peli olikin jo pojilta selkeästi parempi kuin edellinen kooveeta vastaan. Pojat alkoi syötellä ja oman pään pelaamiseen tuli kovuutta. Joelin vielä pelatessa hieno peli maalissa otti pojat ansaitun 5-4 voiton.

Viimeiseen peliin Kooveen Mustia vastaan maaliin palasi Oliver ja Joel palasi kentälle. Tämä peli olikin valkoisen ryhmän huikea näytös ja ensimmäisen pelin ongelmat oli kaukainen muisto! Alusta asti syöttöpeli oli loistavaa, niin puolustus kuin hyökkäys päässä. Hyökkääjät tulivat auttamaan puolustusta ja puolustajat pelasi rauhallisesti järkevillä syötöillä pallon hyökkääjille. Pelissä pojat esitti hienoja syöttöjä sekä taitavia yksilösuorituksia. Maalissa Oliver oli loistava tehden monta huipputorjuntaa. Valkoiset otti selkeän 9 – 3 voiton upealla pelillä! Tässäkin pelissä vastustaja pelasi suurimman osan ajasta viidellä meidän neljää vastaan! Tästä on hyvä jatkaa.

Valkoisten ryhmän tsemppari pelaaja oli Oliver, joka pelasi kaksi hienoa peliä maalissa, sekä yhden kentällä.