Edutuksen miehet nousivat nelosdivarin kärkisijoille

2.12.2013

Voittoja myös ainakin 02- ja 03-pojille.

Soittorasia 2 - YPA 2-6

YPA:n miehet lähtivät metsästämään edustukselle piikkipaikkaa Tampereen Tamppi-Areenassa. Lauantain ottelussa vastaan asettui sarjataulukossa kahdeksantena majaileva Soittorasiaa. Ennen ottelua sarjataulukossa ykkösenä oli  Classic 10 pisteellä, YPA:lla 8 pistettä mutta yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Otteluun lähdettiin voitto mielessä sekä parantamaan viime peleissä vaisuksi jääneitä erän alkuja, myöskin jäähyily olisi ehdottomasti lopetettava sillä yhtäkään pistettä ei olisi varaa menettää tyhmien jäähyjen takia.

Ottelu alkoi YPA:n selvässä hallinnassa, pallo liikkui nopeasti ja pitkiä pyörityksiä saatiin vastustajan puolustus päähän, mutta jälleen YPA:n akilleenkantapääksi muodostui viimeistely, kaikki laukaukset roiskuivat rajusti seinille. YPA saikin hieman vettä kasvoille kun vastustaja rokotti ensimmäisestä maalintekopaikasta taululle 1-0.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana YPA sai ainoastaan yhden laukauksen kohti maalia, kunnes Olli  Louhimo näytti jälleen maalintekemisen helppouden heittämällä aloitusympyrästä roikkupallon maalille jonka tamperelaisseuran maalivahti kerrassaan imuroi sisään. Tästä lähtikin jälleen YPA:n maalipörssiä johtavan Louhimon oma show, hattutemppu taululle videssätoista minuutissa ja tilanne YPA:lle 3-1.

Tässä vaiheessa ottelua näyttikin jo peli ratkenneen, YPA oli selvästi taitavanpi sekä voitonhaluisampi joukkue. Soittorasian viimeistely oli kuitenkin tehokasta, kenttämestarin erikoisella pallo kimposi kuin tarjottimelle maalin eteen, josta kaveri kavensi pelin 2-3. YPA ei kuitenkaan jäänyt harmittelemaan tilannetta vaan iski tämän jälkeen kolme maalia kahteen minuuttiin, Akseli Kaivolalle sekä Miika Ruuskaselle illan ensimmäiset, kentän parhaalle Louhimolle illan nelljäs. Lopputulos YPA:lle 2-6, paikat maalintekoon olivat kuitenkin noin 30-3 myöskin YPA:lle.

YPA nousi siis ainakin väliaikaiseksi sarjakärjeksi paremman maalieron turvin, YPA:n tehdyt/päästetyt 39-21.

02-pojille voitot

KyPo - YPA 0-12
Kapteenin arvonimi myönnettiin tässä turnauksessa Tuukalle. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli KyPo, eli Kyröskosken Ponsi. Ensimmäiset neljä minuuttia oli tasaista, mutta sen jälkeen YPA oli liekeissä. Ensimmäinen maali ajassa 4:34, ensimmäinen erän jälkeen meidän johto 0-7 ja kahden erän jälkeen 0-12. Sääntöihinhän kuuluu, että peli lopetetaan kahden erän jälkeen jos maaliero on vähintään 12 maalia, joten YPA:n voittolukemat 0-12. Onni oli jehu maalinteossa tehden tilastojen mukaan kolme maalia, mutta koko joukkuehan pelasi hienosti. Erityisesti maalitolppien välissä häärinyt Lauri nappasi hienosti vastustajan 11 vetoa.

YPA - MuurY 6-5
Toisessa pelissä maalivahdiksi asettui Frans ja vastustajan kenttäpuoliskolle asettui MuurY Muuramesta. Tässä pelissä oli tapahtumia enemmän kuin monessa aikaisemmassa pelissä yhteensä. Ensimmäisen erän jälkeen MuurY johti 1-2 ja toisen erän jälkeen 2-3, joten edessä oli jännittävä kolmas erä. MuurY:llä oli omat säännöt, joita tuomari ei kuitenkaan hyväksynyt. Siispä kolmannen erän alkuun rangaistus mailan nostamisesta ja YPA pyörittämään ylivoimaa. Lassin tarkka laukaus yllättikin MuurY:n maalivahdin ylivoiman lopussa ja tilanne oli tasan 3-3. Molemmat joukkueet saivat vielä hienosti maaleja, joten kun peliaikaa oli jäljellä 5 minuuttia niin me johdimme 6-5. Molemmat joukkueet pääsivät lopussa vielä kuluttamaan rangaistuspenkkiä, aikalisätkin otettiin, rangaistuslaukaus vedettiin, sydänvikaiset nappasivat nitrot ja vastustaja otti maalivahdin pois maalilta. Peli päättyi kuitenkin meidän 6-5 voittoon. Timantteja koko joukkue!

Pojat -03 joukkueelle kaksi voittoa

YPA-Steelers 10-2

YPA-Koovee (punaiset) 16-4

E2 haastajasarja käynnistyi sunnuntaina Tampereen Tenniskeskuksessa. Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Steelers Hämeenlinnasta. Peli lähti kulkemaan alusta lähtien YPAn määrätessä tahdin mikä tosin ei ollut kovin ripeä. Missään vaiheessa ei ollut epäselvyyttä joukkueiden voimasuhteista ja lopputulos 10 - 2 YPAlle näytti sen numeroina.

Toisessa pelissä vastaan asettui KooVee Punaiset. Kahden tunnin tauko ensimmäisen ja toisen pelin välissä oli vienyt parhaan terän keskittymisestä. Pelin alku meni kävelypuolelle ja pelaaminen oli enemmän sählyä kuin salibandyä. Ajan edetessä pelikellossa ( joka muuten kävi koko ajan ) vauhtia saatiin lisää ja vastustaja pudotettiin kelkasta. Kolmen ketjun voimin maaleja ladottiin siihen tahtiin että peli päättyi 37. minuutilla lukemiin 16 - 4. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen joka pelataankin jo ensi sunnuntaina Forssassa.