Tuplavoitto E2-ikäluokan harrastajajoukkueelle. Muilla pisteiden metsästys heikompaa. Naisten kakkosjoukkue varmisti pääsynsä ylempään loppusarjaan.

Naisten edustuksen turnaus Ylöjärvellä su 8.12.

YPa- MIG     3-2

YPa- Pirkkalan Pirkat 2-3

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli sarjakärki Tamperelainen MIG,
jolle YPa oli viime turnauksessa hävinnyt maalein 2-1. Heti pelin alkaessa huomasi, että molemmat joukkueet olivat selvästi latautuneita tähän peliin.

Pelissä oli paljon tiukkoja taistelutilanteita ja hienoja hyökkäyskuvioita. Jos ensimmäinen erä oli hieman MIG-merkkinen, erä Tamperelaisille 1-0, niin toinen erä olikin jo ylöjärveläisten hallintaa, kahden erän jälkeen tilanne oli 2-2.

Kolmas erä oli todella tiukkaa taistelua pisteistä, jonka YPa tällä kertaa pystyi kääntämään edukseen 3-2, vaikka MIG saikin lopussa hyvän mylläkän aikaan hakiessaan tasoitusta.
Näin YPa aiheutti MIG:lle sen kauden ensimmäisen tappion.

Tehot:
Elina Haikonen 0+2
Laura Lahtinen 1+0
Riikka Lehtinen 1+0
Essi Nurmi 1+0
Leena Vuori 0+1

Päivän toisessa pelissä YPa sai vastaansa sarjan suurimman voittajasuosikin Pirkkalan Pirkat. Ensimmäinen erä oli selvästi pirkkalalaisten hallintaa. Yhtä henkilökohtaista virhettä lukuunottamatta ylöjärveläiset puolustivat loistavasti ja erätauolle mentiin PirPi:n 1-0 johdossa.

Toisessa erässä myös YPa pääsi peliin mukaan ja peli oli huomattavasti tasaisempaa. YPa tasoitti pelin 1-1, mutta PirPi vastasi kahdella maalilla. Tilanne kahden erän jälkeen 3-1.

Kolmannessa erässä YPa näytti luonteensa ja taisteli hampaat irvessä pisteistä ja kavennus nähtiin erän alussa. 3-2 kavennuksen jälkeen ylöjärveläiset vyöryivät kohti Pirkkalan maalia, luoden useita loistavia tasoituspaikkoja, mutta kun onneakaan ei ollut,
niin tasoitus jäi tällä kertaa haaveeksi. Näin Pirkkalan Pirkat veivät 2 pistettä lukemin 3-2.

Tehot:
Leena Vuori 1+0
Saila Lammi 0+1
Johanna Mäkinen 0+1

Seuraava turnaus pelataan lauantaina 11.01. Riihimäellä

Naisten kakkosjoukkueelle voitto ja tappio ja paikka ylempään jatkosarjaan

Kakkosjoukkueella oli vuorossa  viimeinen turnaus ennen joulutaukoa. Kyseisessä turnauksessa ratkaistiin myös lohkon lopulliset sijoitukset.  YPA2:lla oli mahdollisuus varmistaa paikka ylemmässä jatkosarjassa yhdellä voitolla.

YPA2 - KooVee3 3-2
Ensimmäinen ottelu oli aina yhtä arvaaamatonta KooVee3:a vastaan.  Ottelu alkoi Ylöjärveläisten erittäin vahvalla painostuksella vastustajan kenttäpäädyssä. Käytännössä jokainen ketju loi kahteen ensimmäiseen vaihtoonsa maalipaikan taikka kaksi toiseen päähän.

Paikkoja tuhlattiin huonon onnen ja vastustajan maalivahdin ansiosta varsin runsain mitoin. Vastustaja otti kuitenkin jäähyn, jota ei ehditty kovinkaan pitkään kärsiä, kun tehokas ylivoimamme näytti taas osaamisensa.  Erää  oli jäljellä 11 sekuntia kun YV rankaisi. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toiseen erään YPAn naisten tekemisen taso hieman laski ja vastustajakin alkoi saada pallokosketusta ja sitä myöten joitakin vaarallisia vastahyökkäyksiä YPAn päähän, mutta kumpikaan joukkueista ei onnistunut maalinteossa.

Kolmanteen erään mentiin niukassa 1-0 johdossa. YPA meni erässä jo 2-0 johtoon, kunnes vastustaja teki kaksi maalia, Ylöjärveläisten puolustuksen nukkuessa. Tilanne näytti jo vaipuvan pettymykseltä vaikuttavan tasapelin puolelle, kunnes vastustaja otti taas jäähyn.  YV toimi ja taas saatiin palloa kaivaa KooVeen maalin perukoilta.  Tällä kertaa jäähyä ehti kulua peräti 31 sekuntia, kun ensimmäisen jäähyn aikana se ehti kulua 16 sekuntia.

Näin ottelun äärimmäisen jännittävä loppu ratkaistiin ajassa 43:11. Lopussa kapteeni Mervi näytti vielä muille mallia miten aikaa kuuluu pelata pois kellosta, kiertäen lähes minuutin verran pallon kanssa vastustajan päädyssä.

Tehot: Terhi Jarkko 0+2 , Rosa Kivelä 1+0, Peppi Viitaharju 1+0, Mervi Lehtiniemi 1+0, Ulla Salminen 0+1

YPA2 - SC Weikot 1-3
Toisessa ottelussa ei ollut enää panosta, koska YPA2 oli selvittänyt tiensä ylempään jatkosarjaan. YPA2:n Voitolla ja tasurilla SC Weikot olisi tippunut 100% varmuudella ylemmästä jatkosarjasta ja tappiolla Weikoilla oli vielä pieni mahdollisuus, mikäli maaliero olisi riittävän hyvä.

Jollain tavalla YPA2:n naiset eivät peliin enää syttyneet,  sen verran väsyneen ja haluttoman näköistä peli oli aika ajoin  Ottelussa mentiin kuitenkin johtoon toisen erän alkuun, maalin edestä tehdyllä rebound -maalilla.  Vastustaja kuittasi tämän varsin pian ja meni lisäksi johtoon muutama minuutti tästä.

Kahden maalin jälkeen vaihdettiin maalivahtiakin, mutta siitä huolimatta vastustaja teki takatolpilta lähes tyhjiin ottelun viimeisen maalin, 3-1:een. Varsinaista kirivaihdetta YPA ei saanut edes kolmanteen erään käyntiin, joten alkusarjan toinen tappio oli tosiasia.

Tehot: Sirpa Alamettälä 1+0, Merja Ahvenjärvi 0+1

E2-poikien joukkueelle tuplavoitto
YPA - VesVi 12 - 3                                                                                                                      YPA - FoSu 14 - 1
E2 haastajasarja jatkui turnauksella sunnuntaina Forssassa. Ennakkoon YPA oli voittajasuosikki molemmissa peleissä. Vesilahden Visa oli kuitenkin päättänyt pistää hanttiin kunnolla ja onnistuikin sekoittamaan YPAn peliä; erätauolle siirryttiin 'vain' 1-0 johdossa.

Toisessa erässä aikalisän myötä YPA palasi perusasioihin ja alkoi pelaamaan sitä peliä mitä osaa. Ottelu kääntyikin YPAlle ja lopputulos 12 - 3  oli vähintäinkin ansaittu.

Valmistautuminen toiseen peliin oli huolellisempaa ja jo alusta lähtien oli selvää mikä joukkue määrää tahdin. Ensimmäisen erä jälkeen johto oli 7-1 ja peli lopetettiin toisen erän jälkeen lukemiin 14-1 joten pääsimme kotimatkalle hyvissä ajoin.

Ensimmäinen kierros haastajasarjaa on takana ja YPA johtaa puhtaalla pelillä; neljä voittoa maalierolla 52 - 10. Pelit jatkuvat kotiturnauksella 19.01. ensi vuoden puolella.

Miesten kakkosjoukkueelle tuplatappiot Raholasta lauantaina (raporttia tulossa) ja  samoin myös M40-sarjan papoille Ylöjärveltä.