Aikuisten kakkosjoukkueet aloittivat uuden vuoden voitokkaasti

7.1.2014

Naisten kakkosjoukkue voitti ylemmän loppusarjan molemmat pelinsä ja miesten kakkonen yksittäisen ottelunsa.

Kakkosjoukkue pääsi emännöimään ensimmäistä ylemmän jatkosarjan turnausta 5.1.2014

LFT - YPA2 3-9
Päivän ensimmäinen ottelu oli loppilaista LFT:tä vastaan.  Ottelun alkua ja hereillä oloa korostettiin ennen peliä. Ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta koko ajan YPA sai juonesta kiinni enemmän ja enemmän.

Ylemmän jatkosarjan ensimmäinen maali nähtiin ajassa 7:19, kun kapteeni Mervi Lehtiniemi täräytti avausmaalin Anette Suvannon loistavan katkon seurauksena. Jo seuraavassa vaihdossa Jaana Lesonen teki ensimmäisen YPA-maalinsa hienon nousun päätteeksi. Terhi Jarkko kaunisteli lukemia jo 0-3:ksi.  Erän loppupuolella vastustaja pääsi kaventamaan YPAn pienoisen nukahduksen johdosta.

Toisessa erässä sama kaava jatkui, YPA vei ja LFT yritti parhaansa mukaan sinnitellä mukana.Toiselle erätauolle mentiin kuitenkin jo vakuuttavassa 3-7 johtoasemassa. Kolmas erä oli enää kosmetiikkaa, eikä LFT enää sen suuremmin päässyt tekopaikoille. YPA sen sijaan kävi koristelemassa loppulukemiksi 3-9.

Useamman kuin yhden tehopisteen saalisti YPAlta: Terhi Jarkko 4+0 , Rosa Kivelä 1+1, Jenni Veijonen 0+2, Mervi Lehtiniemi 1+2

Happee 2 - YPA2 1-5
Päivän viimeisessä ottelussa vastaan asettui oman lohkonsa voittanut Happeen kakkosjoukkue, joka pelasi ensimmäisen pelinsä Nopsia vastaan paria tuntia aikaisemmin.  Tässä pelissä Happee ei kovin aktiivisesti liikkunut, joten YPA odotti kenties samanlaista ottelua.

Toisin kävi: Happee karvasi aktiivisesti läpi ottelun ja oli todella reippaalla liikkeella pelissä mukana. Ottelun avausmaalin tekikin Happee. Happeen maali jäikin avauserän ainoaksi. Toisessa erässä Anni Hakaniemi pääsi hienosti läpiajoon ja vastustaja joutui rikkomaan häntä maalintekotilanteessa.  YPAn rankkaria pääsi yrittämään Rosa Kivelä, joka ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut maalia tekemään. YPAn päivän ainoa YV ei tuottanut myöskään tulosta.

Pikku hiljaa YPA kuitenkin sai pelin juonesta kiinni, ja tajusi työnteon merkityksen. Erän puolivälissä, alle minuutissa YPA tuli rinnalle ja ohi, maalintekijöinä Peppi Viitaharju ja Mervi Lehtiniemi.  Kolmanteen erään lähdettiin pelaamaan klassisesti omaa hyvää peliä. Erä päättyi YPAlle 0-3 ja näin kotiturnaus päättyi täydelliseen neljän pisteen saldoon. Tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen, jossa tasoamme mittaa lohkon ennakkosuosikki PaPo.

Tehot: Peppi Viitaharju 2+1, Rosa Kivelä 1+1, Mervi Lehtiniemi 1+0, Anni Hakaniemi 1+0, Jenni Veijonen 0+1

YPA kakkosen miehet kellistivät Ropon kolmosjoukkueen 8-7

Nimellisesti kakkosjoukkueena pelaaava joukkue totesi Ylöjärven liikuntakeskuksella lauantaina 4.1. klo 18.30 massan hankinnan onnistuneen joulun ja uuden vuoden tietämissä. Kenties koskaan yhtä kookkaana lähtenyt joukkue vei  kutosdivarissa harvinaisesta yksittäisestä pelistä voiton luvuin 8-7.

Ottelussa tehtiin maaleja aika lailla vuorotahtiin molempien käydessä välillä johtoasemassa. Ajassa 23.20 RoPo siirtyi jo 6-4 johtoon, jonka jälkeen YPA teki neljä seuraavaa maalia ja RoPo viimeisen.

Positiivista oli maalihanojen avautuminen, joka valitettavasti innosti joukkueena yliaktiiviseen hyökkäämiseen puolustamisen unohtaen. Edellisen seurauksena vastustaja pääsi rokottamaan vastahyökkäyksistä ylivoimalla ja isompaankin voittoon olevat ainekset jäivät YPAlta kuittaamatta.

Tehot: Timo Hietaniemi 4+1, Juha Vainiola 1+2, Pertti Leppänen 0+2, Jan Järä 1+0, Jami Viitanen 1+0, Toni Partio 1+0, Seppo Salonen 0+1 ja joukkueen keski-ikää optimitasolle siirtävä Sauli Havu 0+1.

Viikonloppuna lienee pelattu enemmänkin, mutta raportin kokoajalle jutut eivät ole päätyneet. Villeimmät kuulopuheet kertovat 04-poikien voittaneen pääkaupunkiseudulla turnauksensa. Juttuja odotellessa ja uuden vuoden lupaukset muistaen....