Edustuksen miehet jatkavat taistelua sarjan kärkikahinoissa

20.1.2014

Yksittäisessä pelissä kaatui RoPon kakkonen. 03-pojille tuplavoitto kotiturnauksesta. Myös 00-pojat ottivat tuplavoiton kovassa kilpasarjassa.

RoPo II - YPA  3-7

Miesten nelosdivari jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Vastaan asettui edellisessä kohtaamisessa rökäletappiolla YPA:lle hävinnyt RoPo. Asetelmat olivat ennakkoon hankalat, mikä näkyikin ensimmäisen erän virkamiesmäisinä otteina. RoPo onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti varsin onnekkaasti, mutta YPA:n Aleksi Peltonen viimeisteli kahdesti, joten erätaulle mentiin tasalukemissa.

RoPo sinnitteli vielä hetken toisessa erässä, mutta mainioon kevätkuntoon päässyt Ville Räsäsen kahdella nopella maalilla ottelu siirtyi YPA:n hallintaan. Hankaluuksia ottelun hallinnalle tuotti ypalaisten runsas jäähyily. Kolmannessa erässä YPA joutui jopa viiden minuutin alivoimalle. Alivoima kuitenkin toimi hyvin. Jäähyn jälkeen Aleksi Peltonen kruunasi iltansa viimeistelemällä hattutempun ja 7-3 lukemat.

Tehot: Aleksi Peltonen 3+1, Ville Räsänen 2+0, Roope Grönlund 1+0, Olli Kesäläinen 1+1, Joonas Viberg 0+1, Teemu Leppänen 0+1, Hene Puumala 0+1

03-pojilla kotiturnaus ja täysi pistepotti

YPA - KooVee 7 - 3

E2-haastajasarja jatkui 19.01. sunnuntaina kotiturnauksella. Avausottelussa pojat saivat vastaan naapurikaupungin KooVeen. YPA lähti otteluun ennakkosuosikkina, olihan kaksi edellistä kohtaamista tällä kaudella voitettu selkeästi. Ottelu lähti kulkemaan ja pian oltiin 3-0 johtolukemissa. Koovee avasi maalitilinsä aivan ekan erän loppuun ja sai pelistä kiinni.

Takkuinen toinen erä hävittiin joten päätöserään lähdettiin 4-3 tilanteessa. Pienellä ryhdistäytymisellä loppu hoidettiin tyylikkäästi ja selkeä voitto kotiin.

YPA - Steelers 9 - 2

Toiseen peliin Hämeenlinnan Steelersiä vastaan YPA lähti jälleen ennakkosuosikkina. Ensimmäinen erä hoideltiin 4-0. Vastustajan maalivahti piti joukkuettansa pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Pommitus jatkui toisessa erässä ja kun hetkeksi annettiin löysää niin oma maalivahti pelasti YPAn takaiskuilta, toinen erä päättyikin 0-0. Kolmanteen erään sihtiä tarkennettiin puolin ja toisin joten loppulukemiksi leivottiin  9-2.

YPA johtaa sarjaa puhtaalla pelillä (kuudella voitolla) ja on neljä pistettä edellä toisena olevaa Forssaa. Pelit jatkuvat jo viikon päästä Tampereella.

00-pojat kilpasarjan turnauksessa 19.1. Tampereella

YPA LIGHTNING vs KU-68: 4-3 (2-0,1-1,1-2)

Tampereen tenniskeskuksella kilpasarjanturnauksen ensimmäinen peli KU-68 vastaan oli hallintaamme alusta loppuun, vaikka vastustaja pelasi pirteästi ja todella kurinalaisesti sekä onnistui paikoistaan. Meillä maalipaikkoja oli hurjasti ratkaista peli jo paljon aiemmin,mutta pojista mukavampaa oli pelata näköjään tiukkoja pelejä;).

Pelasimme kolmella kentällä ja pidimme vauhtia yllä. Antin hienolla nousulla ja upealla laukauksella ekassa erässä karkasimme johtoon, jonka pidimme loppuun asti. Kolmannen erän lopussa KU-68 sai vielä pienoisen mylläkän maalillemme, kun otimme jäähyn. Puolustimme johtomme kuitenkin tiukasti ja täydet pisteet Ypalle.

Pelissä nähtiin hienoja onnistumisia tolppienvälistä hienoihin sommitelmiin ja laukauksiin sekä tiiviiseen varmaan puolustukseen. Laukauksiin vielä toivotaan nopeutta/onetimereita ja suoraviivaisemmin mentävä maalia kohti, niin ratkotaan pelejä aiemmin. Koko pelipakettimme toimi ja Joel maalissa oli varmaotteinen. Kaikkien pelaajien taisteluasennetta oli hieno seurata.

Maalin pelissä iskivät mieheen: Antti,Tomas, Roope ja Eetu P. Syöttelijät: Tuomo,Eetu P. Joakim ja Niko

Pistepörssi ja tehot sekä Trophyt päivittyvät joukkueen sivuille.

YPA LIGHTNING vs RoPo Black: 4-3 (0-1,3-2,1-0)

Toisessa pelissä vastaan RoPo Black, joka on nopea ja agressiivinen joukkue. RoPo laittoi meille kampoihin prässäten tiukasti ja ensimmäisen erän loppuun onnistuen kerran. Toiseen erään pistimme hieman tossua ja palloa liikeelle, jolloin otimme ohjat ja kun erää oli kulunut puolitoista minuuttia siirryimme jo johtoon, josta emme enään luopuneet.

Pelasimme järkevästi halliten ottelua, vaikka osin hetkittäin meille tuli kiireisiä tilanteita nopeiden vastuksien kanssa. Puolustus Antin johdolla suojeli hienosti maalinedustaa ja maalissa Joel poimi otettavissa olevat. Hyökkääjät pyörittivät peliä vastustajan puoliskolla ja taistelivat upeasti myös puolustuspäässä, joten hienoa taistelua ja asennetta koko ryhmältä. Sentterit tekivät lujasti töitä myös koko turnauksen ajan uupumatta.

Turnauksesta hienosti täysi pistepotti kotiin tuomisena kivikovasta kilpasarjasta. Maalintekijät: Joakim, Juhani, Tuomo ja Eetu P. Syöttelijät: Niko,Roope Joakim ja Tuomo

HIENO ASENTEELLINEN TURNAUS JOUKKUEELTAMME !

04-pojat kevätkauden avauksessa viikko sitten
Vuoden 2014 ensimmäinen sarjaturnaus pelattiin Muuramessa. Pelaisimme Muuramessa Tampereen ylpeyttä Classic:ia vastaan neljä kertaa.

Ensimmäiseen tulikokeeseen asteli YPA Valkoiset, joka kohtasi Classic Bluen. Tämä peli ei ollut YPA valkoisten parasta. Selkeästi näki, että kaikilla keskittyminen peliin ei ollut täysin kunnossa. Vaihdossa kyseltiin niitä näitä ja kentällä taistelu ei ollut totutun kaltaista. Peli pysyi kuitenkin tasaisena. Lopussa olimme takaa-ajo asemissa ja yritimme kavennusta ilman maalivahtia, mutta taas vastustaja pääsi rokottamaan tyhjiin. Loppujen lopuksi 6-3 tappio.

Toiseen peliin vaihdoimme enemmän puolustuksessa uurastaneet hyökkäykseen ja päin vastoin. Maaleja tässä pelissä tehtailtiin oikein urakalla. Santtu oli hyökkäyksessä liekeissä ja tehtaili maaleja Markuksen kanssa. Mutta vaikka nyt tehtiin maaleja, niin oma pää vuosi ja myös meille tehtiin maaleja. Olimme jo parin maalin johdossa ja peli näytti kääntyvän meille. Mutta lopussa peli kääntyi kuitenkin vastustajille. Onistuimme maalin teossa, mutta puolustus unohtui. Pelissä näkyi maaliahneus. Maalia yritettiin, vaikka väkisin puolustuspelin kustannuksella. Hävisimme pelin 9-6.

Pukukopissa puhuimme joukkuepelin tärkeydestä. Peleissä on näkynyt maaliahneutta. Maaleja yritetään väkisin itse eikä syötetä, vaikka ketjukaveri olisi paremmalla paikalla.Totesimme, että henkilökohtainen maalinteko ei ole se tärkein ja tehopisteet syntyvät joukkuepelin kautta. HFC:ssä pelasimme hienosti puolustuksen kautta ja peli oli hyvällä mallilla. Tätä yritämme jalostaa tulevissa peleissä ja saada peli jälleen rullaamaan.

Ypa siniset saivat vastaansa Classic Bluen. Pelissä oli kova tempo. Liike oli hyvää kummallakin joukkueella ja tiukkoja kaksinkamppailuja nähtiin paljon. Saimme tiukalla karvauksella vastustajan pelin rakentelun rikki. Tämän kautta pääsimme iskemään vastaiskuilla itsemme johtoasemaan. Puoliajalle menimme 3-1 johdossa. Vakoojamme kuuli, että vastustaja ryhtyisi heittämään korkeaa palloa ristikulmaan. Tätä ei kuitenkaan nähty pelissä kuin pariin otteeseen, sillä karvaajamme eivät yksinkertaiseti antaneet aikaa vastustajan tehdä tätä. Nappasimme loppujen lopuksi 8-1 voiton. Tämä peli oli pojilta hyvää ja vapautunutta peliä. HFC:ssa näkyneestä jännityksestä ei näkynyt merkkiäkään.Tällä pelillä pokaali olisi HFC:stä tullut helposti kotiin. Hienoa oli myös se, että kaikki ylsivät omalle tasolleen. Parannettavaa olisi vielä erikoistilanteissa ja alaspäin pelaamisessa.

Toisessa pelissä vastustaja koostui pääasiassa samoista pojista kuin ensimmäisessäkin pelissä. Vaihdoimme taas pelipaikkoja tähän peliin. Tässä pelissä ei ylletty edellisen tasoon. Ehkäpä vaihtuneet pelipaikat hieman haittasivat. Olemme kuitenkin päättäneet pyörittää sarjapeleissä puolustajia ja hyökkääjiä. Tämä auttaa pelaajia kehittymään monipuolisemmin sekä parantaa pelikäsitystä, kun näkee kentän eri persvektiiveistä. Peli päättyi meille 7-3.