YPAn nuoria ja "vanhoja" liikkeellä runsaasti. Menestys keskittyi nuorille!

27.1.2014

00- ja 03-pojille tuplavoitot haastajasarjassa. Voittoja myös 02- ja 04-syntyneille pojille. M40-papat saavuttivat tasurin ja miesten "kakkonen" hävisi molemmat pelinsä. Naisten kakkosjoukkueelle tasuri ja tappio.

03-pojat jatkaa puhtaalla pelillä

YPA - VesVi 7 - 2
Haastajasarja jatkui sunnuntaina Tampereella. Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli kovassa nousukunnossa oleva Vesilahti. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisesti molemmissa päissä kuten  2-2 tilanne erätauolle lähtiessä osoitti. Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. Puolen erän jälkeen Ypa sai lisättyä vauhtia joka tuotti tulokseksi kaksi maalia. Tosin  jälkimmäinen ylivoimamaali oli oikea onnenkantamoinen muuten hyvin pelanneen maalivahdin taakse. Kolmanteen erään YPA lähti vahvasti, Vesilahti joutui rikkomaan joten toinen ylivoimamaali saatiin erän alkupuolelle. Seuraava maali heti 15 sekunnin kuluttua oli lopullinen sinetti ottelulle, erän loppuun pelailtiin ja tehtiin vielä pelin komein osuma.

YPA - FoSu 12 - 5
Toiseen peliin Forssaa vastaan lähdettiin jälleen ennakkosuosikkina. Ensimmäinen erä hoideltiin kunnialla 3-1 numeroin. Toiseen erään lähdettiin peliä halliten mutta myös otetta hölläten. Vastustaja kiitti erän lopussa ja tauolle siirryttiin YPAn 6-3 johdossa. Kolmannen erän alkuun vastustaja teki pari maalia YPAn yhtä vastaan, oltiin tilanteessa 7-5. Peli alkoi takkuamaan joten aikalisä erän puolivälin jälkeen oli paikallaan. Se tuottikin tulosta ja kohta nähtiin neljä maalia kahden minuutin sisään. Vielä viimeiselle minuutille saatiin yksi osuma ja tusina täyteen.
YPA varmisti voitoillaan jo nyt paikkansa haastajasarjan loppuhuipennukseen kun kahdestatoista pelistä neljä on vielä pelaamatta.

02-syntyneille tappio ja voitto kotiseuturetkeltä Hämeenkyröstä

Kivenheiton (27 km) päässä kotihallistamme sijaitsee hieno liikuntahalli Kosken Syke. Halli sijaitsee Ylöjärven naapurikunnassa Hämeenkyrössä. Hämeenkyrössä on asukkaita n. 10 000 ja tunnetuimmat nähtävyydet ovat varmaankin Katri-Helenan entinen kotitalo ja Vepan baari.

YPA - SB Luja 1-5
Hämeenkyrössä virtaava Kyröskoski on aikojen saatossa antanut energiaa esimerkiksi puunjalostusteollisuudelle, mutta meidän joukkueelle se ei energiaa antanut. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli SB Luja, jota vastaan olimme joulukuussa pelanneet 3-3 tasapelin. Ensimmäiset 5 minuuttia molemmat joukkueet olivat unessa, kunnes Luja sai pallon lipumaan meidän maaliin. Tästä Luja sai uuden vaihteen päälle, mutta valitettavasti me emme saaneet uutta vaihdetta silmään. Ensimmäisen erän jälkeen Luja johti 0-1, kahden erän jälkeen 0-2 ja lopussa karut 1-5 voittolukemat Lujalle.

YPA - KyPo 11-5
Toisessa pelissä vastassa oli kotiturnaustaan pelaava KyPo. KyPo ei ennen tätä turnausta ollut saanut vielä yhtään voittoa ja mikäli se meistä on kiinni niin tämän turnauksen jälkeenkin voittotili näyttää nollaa. Ei milloinkaan pidä kuitenkaan aliarvioida vastustajaa, sillä ajassa 3:57 KyPo aloitti maalaamisen YPA:n ollessa vielä nollilla. Kyllähän me tästä ensimmäisestä maalista toivuttiin, vaikka ei sitä totuttua lentoa saatu tähänkään peliin päälle. Ensimmäisen erän jälkeen johdimme 3-1, toisen erän jälkeen 7-3 ja loppulukemat 11-5.

Vähän huolestuttavalta näyttää kun kevään tärkeät pelit on edessä ja joukkueella ei ole sitä tuttua taisteluhenkeä ja energiaa päällä mitä syksyn turnauksissa nähtiin. Mistä se käydään hakemassa? Löytyisikö se vaikka tosi pitkän juoksulenkin varrelta. Jos viikon päästä Palokassa ei nähdä lennokasta menoa niin helmikuussa etsitään taistelutahtoa juoksulenkeiltä jojon johdolla.

04-pojilla  ensimmäinen kotiturnaus liikuntakeskuksella. Vastustajaksi saapui  Hämeenlinnasta Steelers .

Ensimmäinen peli oli Ypa Sininen – Steelers Kings.  Steelers tiedettiin todella kovaksi  joukkueeksi, ja painotimme pojille kovaa liikettä alusta asti. Peli lähti käyntiin kovalla temmolla ja tasaisesti. Parin ensimmäisen vaihdon jälkeen peli kääntyi selvästi meidän hallinnaksi. Kasperin viisi viileää viimeistelyä Kaapon loistavasta tarjoilusta, sekä puolustajien varma työskentely oli voiton tae.  Puolustuksessa erityisesti Kalle oli liekeissä. Peli meille selkeästi  7-1.

Toinen peli oli Ypa Valkoinen – Steelers Heroes. Tähän peliin pojille painotettiin joukkuepelin merkitystä ja liikettä.  Peli lähti liikkeelle tasaisesti , mutta Steelers sai pienen hallinnan erän aikana ja siirtyi 3-0 johtoon.  Matiaksen hienon rangaistuslaukauksen jälkeen tilanne kaventui 3-1;teen. Peli jatkui tasaisena loppuun asti, mutta ainoan maalin sai Steelers. Peli Steelerssille 4-1.  Joonan torjunnat (mm. rankkari), sekä Onnin liike ja taistelu oli huomion arvoista.

Kolmas peli oli jälleen Ypa Valkoisten ja vastassa Steelers  Kings. Tähän peliin maaliin Teemu, johtuen Valkoisten hetkellisestä maalivahtipulasta. Pelin hallinnan otti Steelers, ja Teemu sai venyä  maalissa jatkuvasti pallojen tielle. Steelers kuitenkin onnistui monista paikoistaan ja peli oli nopeasti 5-1. Tilanteessa 7-1 otimme viidennen pelaajan kentälle ja pojat tekivätkin Santerin johdolla nopeasti 3 maalia, mikä ei kuitenkaan riittänyt. Peli Steelerssille 7-4. Tässä pelissä Onni ja Waltteri olivat iskussa.

Viimeinen peli oli Ypa Siniset – Steelers Champions. Peli lähti käyntiin sinisten hallinnalla, mutta ensimmäisen maalin teki Steelers. Tämän jälkeen maaleista vastasi Ypa. Tilanteessa 3 -1 pääsi Steelers koittamaan maalia rankkarista, mutta Joonan loistava torjunta piti lukemat samoina! Tässä pelissä tutkapari Eero ja Aapo piti vastustajia pilkkanaan, ja varsinkin Eeron näyttävät kiemurat olivat vastustajille ylivoimaisia. Myös Kallen loistavat nousut mukaan hyökkäyksiin ja Teemun kaksinkamppailuvoitot sekä avaukset olivat hienoa katsottavaa. Peli meille 5-1.

Tsemppari pallot meni loistavasti esiintyneelle Onnille ja aina kaikkensa antavalle sinisten kapteenille Artulle.

00-pojille tuplavoitot lauantaina

HAPPEE vs YPA Thunder : 4-8

Hämeenkyrössä vastaan asettui sarjakolmonen Happee ja ajattelimme pelistä tulevan tasaista ellei jopa vaikeaa, mutta peli oli hallintaamme alusta loppuun. Pelimme rullasi ja vaikka vastustaja pelasi hyvin olimme askeleen edellä ja teräviä. Maalipaikkoja saatiin luotua ja jokainen pelimies oli asenteella mukana. Pelasimme kolmella laituriparilla ja pidimme vauhtia yllä. Peli vastustamattomasti meille ja pisteet kotiin. Nähtiin paljon onnistumisia kopeista hienoihin nopeisiin hyökkäyksiin ja tarkkoihin laukauksiin sekä aktiiviseen puolustamiseen. Joel maalissa oli varma kopitellen jokusia paraatipelastuksiakin.

Maaleja pelissä iskivät : Tomas 3x, Niko 3x sekä Joakim ja Eetu P. Syöttelijät: Tuomas,Joakim,Tomas,Eetu P., Justus,Veeti ja Niko

Pistepörssi ja tehot sekä Trophyt päivittyy joukkueensivuille.

PAPO vs YPA Thunder: 4-7

Toisessa pelissä vastaan Parkanon ylpeys PaPo, joka onnistuessaan on vaarallinen vastus.Lähdimme peliin samalla systeemillämme ja lähes samoin kentällisin.Pillin vihellyksestä jatkoimme siitä, mihin Happee-pelissä jäimme ja ratkaisimmekin pelin jo ensimmäisessä erässä.

Onnistuimme laajalla rintamalla ja oikeastaan ainoa pieni notkahdus tuli kolmannen erän puolessa välissä johtotilanteessamme 1-7, jolloin aloimme jo hieman odottelemaan loppuvihellystä ja tuon muutaman minuutin hetken aikana PaPo teki kolme nopeaa maalia. Onneksi joukkue heräsi uudelleen pelaamaan kunnolla ja puolustuksemme alkoi jälleen pitämään, joten otimme lopulta reilun helpohkon voiton.  Hyökkääjät pyörittivät peliä vastustajan päässä ja palasivat myös puolustuspäähän.

Hienoja onnistumisia mm. Veikalta,Leeviltä,Justukselta ja Veetiltä, jotka kaikki laukoivat maalin hienojen suoritusten jälkeen. Varsinkin Leevin vauhti ja Veetin onnistumiset näkyivät sekä Veikka pakissa esitti myös varmoja otteita.. Eetu P. paukautti myös maalin ja Tomas pari. Joel maalissa myös onnistui jälleen.  Hieno turnaus ja taistelu koko ryhmältä.Turnauksesta upeasti täysi pistepotti kotiin tuomisena haastajasarjasta. Syöttelijöinä onnistuivat: Lassi, Veeti,Joakim,Leevi, Valtteri  ja Eetu P.

Hienot voitot kotiin tuomisina Thunderille !

Naisten kakkosjoukkueelle tasuri ja tappio Mäntästä

MäntU - YPA2   2-2
Naisten kakkosjoukkue matkasi pelaamaan Mänttään.  Vastustajat olivat käytännössä pahimmat mahdolliset:  Kotijoukkue Mäntän Urheilija sekä sarjakärki PaPo.
Ensimmäin peli oli kotijoukkue Mäntän urheilijoita vastaan, jonka tiedettiin liikkuvan hyvin ja tietävän pienen parkettikentän metkut. Ja niinhän siinä kävi että ottelun taso ei kaiken kaikkiaan päätä huimannut, vaan muistutti enemmänkin koulusählyä.  Lisäksi, kun tuomarit sallivat melkoisen mailasodan puolin ja toisin, ei kontrolloidusta pallonkäsittelystä ollut tietoakaan.  Ensimmäinen erä meni niukasti Mäntälle 2-1, YPAn ainoana maalintekijänä toimi Sirpa Alamettälä. Toinen erä oli yhtä lailla vaikeaa pallon pomputtelua ja sekavaa sähellystä päättyen 0-0. Näin ollen kolmanteen erään mentiin jännittävästi takaa-ajo asemissa. YPAn hyvä yritys palkittiin ajassa 36:39, kun Peppi Viitaharju tasoitti ottelun Terhi Jarkon syötöstä. Ottelun lopussa YPA pääsi vielä yrittämään ratkaisua ylivoimalla, mutta valitettavasti pelikellosta loppui aika.
Tehot:  Sirpa Alamettälä 1+0, Peppi Viitaharju 1+0, Terhi Jarkko 0+1, Ulla Salminen 0+1

YPA2 - PaPo 0-3
Päivän toinen ottelu oli ennakkoon erittäin kovaksi joukkueeksi tiedettyä PaPoa vastaan. Ottelu alkoikin sujua huomattavasti paremmin kuin avausottelu, ja YPA saikin järjestettyä monta vaarallista tilannetta Parkanolaispäähän.  Mutta kuten niin monesti ollaan totuttu näkemään, jos et itse tee paikoista, niin kaveri tekee. Näin kävi myös tänään ja PaPon ensimmäinen maali syntyikin pomppupallolla puolesta kentästä. Harmin paikka, mutta kaikki maalit lasketaan.  Tämän jälkeen ote alkoi siirtymään Parkanolaisille.  PaPo lisäsi johdoksi jo 2-0, kun YPA hävisi kulmassa kaksinkamppailutilanteen ja vastustaja pääsi kanttaamaan kulmasta tekopaikalle.  Toisessa erässä PaPo painoi pelin useissa vaihdoissa YPAn päähän, mutta lisämaaleja ei nähty.  Kolmanteen erään kokoonpanoa tiivistettiin ja siitä johtuneesta kommunikaatiovirheestä vastustaja unohdettiin vaparissa yksin maalin edustalle, josta punapaita ei erehtynyt.  Ottelun loppuun YPA sai vielä lupaavan näköisiä mylläköitä vastustajan päähän, mutta tulosta ei syntynyt.  Näin ollen YPA2 jäi ensi kerran tällä kaudella ilman maaleja ottelussa.

M40-miehille myös tasuri ja tappio Porissa

Lauantaina miesten "pappajoukkue" vieraili Porissa. Ensimmäinen vastustaja oli WC-96 Vaasasta. Peli oli tasainen ja vaikka vaasalaiset johtivatkin kolmella maalilla lähdettäessä viimeiseen erään. Tehdyt muutokset pelipaikoissa johtivat siihen, että hyökkäyksiin saatiin tarvittava annos lisäterävyyttä ja viimeisessä erässä kirittiin loppunumeroiksi tasatulos 6-6.

Toisessa pelissä oli vastassa hyvällä jalalla liikkuva isäntäjoukkue KoPo. Kun pelaajista ei ollut pulaa, niin pyörittelevät isännät vain kolmella vaihtopelaajalla matkassa olleet YPAlaiset katkaisutilaan kolmannen erän lopulla. Loppunumerot kirjattiin 13-1 Kopolle. Pistetili saatiin avatuksi, mutta kovassa seurassa lisäpisteiden saaminen vaatii joukkueelta onnistumisia.

Miesten "kakkonen" sunnuntaina Vammalassa

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui ekakierroksella voittettu Gunners. Peli oli tasainen ja kaikki voiton ainekset olivat jälleen sopassa. Kolmannen erän alkaessa oltiin vielä maalin johdossa. Maalin tappiolla ollessa oman pakin antama namusyöttö vastustajalle  ja siitä syntynyt maali keitti valitettavasti vellin yli ja lisäpisteitä ei tullut. Loppunumerot kirjattiin lopulta Gunnersille 10-5 YPAn jäädessä viimeisessä erässä ilman maaleja. Timo Hietaniemi teki ottelussa hattutempun.

Toisessa pelissä vastaan asettui luokkaa kovempi vastustaja. Turnaustapahtumien valossa olisi voinut kuvitella PirHin olevan sarjan kärkikastia.  (Ei hävinnyt aikaisemmassa pelissään sarjaa johtavalle Ikulle kuin 6-4) Ypalaisilla ei ollut paljoa sanan sijaa. Maalin edustalle jäi liikaa tilaa ja ottelu meni rumasti keskeytykseen jo toisessa erässä. Paremman jalan omanneet Pirkkalan hiihtäjät voittivat vain kolmella vaihtopelaajalla olleet YPAlaiset 15-3.