02-pojille voitot, edustuksen naisille voitto ja tappio kuten myös B-pojille.

3.2.2014

Naisten edustuksella tiukat väännöt, karsintapaikka ykköseen saattoi karata. 02-pojille jälleen tuplavoitto. B-pojat säilyttivät kokemastaan tappiosta huolimatta hyvät asemat aluejatkosarjassa.

Naisilla jälleen tiukkaa Pirkkalan kanssa, voitto SCU:sta

YPA-PirPi           4-5

Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli emäntäjoukkue Pirkkalan Pirkat. Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt PirPin 3-2 voittoon. Jostain kumman syystä ottelussa oli paikalla vain yksi tuomari, joka arvatenkin muutti pelin luonnetta ratkaisevasti.
Ottelu oli alusta asti hyvätasoinen ja tasainen vääntö kahden hyvän joukkueen välillä.

Peli aaltoili päästä päähän ja maalitkin tehtiin vuoronperään. Aina kun Pirkat meni johtoon YPa tuli tasoihin, näin mentiin aina 4-4 tilanteeseen ja ottelun viimeiselle minuutille. Ajassa 44.03 PirPi siirtyi 5-4 johtoon ja tätä Ylöjärveläiset eivät enää lopussa ehtinyt kuittaamaan, lopputulos Pirkoille siis 5-4.

Ottelun jälkeen varmasti molempia joukkueita harmitti toisen tuomarin puuttuminen, koska tästä pelistä oltaisiin saatu aikaan vieläkin laadukkaampi peli. Tämä tulos käytännössä tarkoittaa, että YPan mahdollisuudet ykkösen karsintoihin menivät, vaikka teoriassa se vielä onkin mahdollista.

YPA-SCU (Janakkala)       6-3

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli sarjajumbo SCU Janakkalasta. Ottelu oli kolmijakoinen, ensimmäisen erän alkua YPa vei mielin määrin, erän loppua ja toisen erän alkua taas vei SCU, ja siitä lähtien ylöjärveläiset olivat taas ottelussa niskan päällä.

YPa meni pelissä ensin johtoon, mutta kun toista erää oli pelattu 12 sekuntia, niin taululla oli SCU:n 3-1 johto. Tämän jälkeen ryhdistäytynyt YPA teki 5 maalia ja vie pelin lopulta nimiinsä maalein 6-3. Ottelun hahmot olivat tehot 1+3 tehnyt Johanna Mäkinen ja hattutempun

Johanna Sutinen 0+1

Kauden seuraava turnaus pelataan Hämeenlinnassa 15.02.

02-pojille selvät voitot Palokasta

Tämän kauden pisin turnausmatka suuntautui Jyväskylän Palokkaan lauantaina helmikuun ensimmäisenä päivänä. Edellisenä yönä oli satanut lunta, joten matkalla lumi pöllysi ja muutaman kolarinkin jäljet näimme. Pääsimme kuitenkin ajoissa ja turvallisesti pelipaikalle. Päivän vastustajina olivat sarjan häntäpäähän jääneet joukkueet Steelers ja MäntU.

Steelers - YPA 0-8

YPA oli askeleen edellä vastustajaa joka tilanteessa. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 0-2, toisen erän jälkeen 0-5 ja kolmannen erän jälkeen YPA:n voittolukemat 0-8. Atelle maalissa siis hieno nollapeli.

YPA - MäntU 10-1

Peli noudatti YPA:lta samaa lennokasta linjaa kuin edellinenkin peli. Tekevälle sattuu aina virheitäkin, joten tällä kertaa annoimme vastustajallekin yhden maalin. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 3-1, toisen erän jälkeen 6-1 ja lopussa valotaululla YPA:n voitto10-1.

Turnaus oli maalillisesti varmaankin meidän paras, maaliero kahdesta pelistä +17. Nyt on edessä ansaittu yli kuukauden tauko sarjapeleistä, seuraavat pelit vasta 8.3. Luopioisissa.

B-pojille voitto ja tappio Jämsänkoskelta. Paikka sarjakärjessä säilyi.

Helmikuun avaukseksi B-pojat matkusti Jämsänkoskelle sarjan johtopaikalla, jossa vastaan oli tulossa kaksi kärkipään joukkuetta ja kahdella voitolla paikka kahden joukkoon varmistuisi. Näin ei pelaajien motivoinnissa ollut vaikeuksia. Ensimmäisessä ottelussa vastaantuli KU-68 jonka pelityyli oli kauden neljän aikaisemman kohtaamisen pohjalta jo tuttu.

KU-68 - YPa 4-5

Ottelu lähti molemmilta joukkueilta käyntiin varovaisesti, mutta paremmat paikat tuli Ypalle.
Erän puolivälissä Jonin kaukolaukaus painui hyvän maskin ansiosta takanurkkaan. Tämän jälkeen taottiin parin minuutin välein kolme lähes identtistä maalia, joissa vuorollaan Johannes, Teemu ja Jere siirsivät irtopallot maalin edestä verkkoon. Erikoisin oli vapauttanut 2-0 maali, jossa Johannes sai kaikessa rauhassa pistää sisään kulmasta maalivahdin läpi päästämän pallon.

Toisen erän alkuun KU sai odottamansa kavennuksen, kun pallon menetyksen jälkeen
pallo siirtyi keskeltä ohi Joonaksen. Erän loppupuoliskolla varsin salliva tuomarilinja tuotti viimein jäähyn, harmillisesti vaan YPA:lle, molemminpuolisen mailankolistelun jälkeen. Reilun minuutin pyörityksen jälkeen Joonas nappasi mallikkaan torjunnan ja heitti Niko T:n läpiajoon, josta pallo verkkoon. Erän loppuun KU sai toisen maalinsa varsin samankaltaisesta tilanteesta ensimmäisen kanssa.

Kolmas erä pysyi pitkään maalittomana. Erän loppuun KU sai vielä kaksi
aikaisempien kaltaista maalia, mutta tätä pidemmälle heidän kirinsä ei riittänyt.

KoPo - Ypa 7-2

Tästä ottelusta ei jäänyt suuremmin muuta raportoitavaa kuin 1:n ja 3:n erän alku, joissa saatiin maalit. Valitettavasti tässä välissä pallo oli pomppinut jo neljästi oman maalin perukalle. Kun vielä pari minuttia tämän jälkeen pallo siirrettiin nurin menneen
YPA-taistelijan jaloista verkkoon oli loppu kosmetiikkaa. Ei paljon enempää epäonnea voi joukkueella pelilliseti yhteen otteluun mahtua.

Tappiosta huolimatta joukkue jatkaa  sarjan kärkipaikalla viimeiseen turnaukseen, joten täysin tyytymätön ei reissun antiin voi olla, kun tehojakin tuli laajalla rintamalla. Sarjan kaksi parasta päätyvät ylialueelliseen loppuhuipentumaan.

Tehot: Teemu 1+1; Joni, Johannes, Niko T, Niko V, Eero 1+0; Joonas S. 0+2;
Santeri, Saku, Joonas N, Ola 0+1

05-pojat Turnauksessa Hämeenlinnassa

Sunnuntaiaamuna ajelimme sakeassa lumipöllyssä kohti Hämeenlinnaa. Melko suoran ja leveän tien ansiosta Jukolan koulun pihaan kaartaneiden autojen lukumäärä oli osimoilleen sama kuin liikuntakeskukselta matkaan lähtiessä. Vastassa oli taas tutut joukkueet, Steelers, Steeler ja Steelers.

Päivä alkoi Valkoisen joukkueen ottelulla Steelersin mustaa vastaan. Pojilla taisi jäädä jalat autoon, ensimmäinen erä meni ihmetellessä vastustajan vauhtia. Pelin keskivaiheilla koivet saatiin sulateltua, ja kavensimmekin Steelersin johdon jo 5-4:een. Vastustajalla kuitenkin oli vielä yksi vaihde reservissä. Viimeisessä erässä Steelers varmisti voittonsa takomalla pallon kaksi kertaa ohi meidän hyvin pelanneen maalivahdin. Meiltä jänisvaihdetta ei enää löytynyt, vaan loppunumerot olivat muistaakseni 7 - 4 isännille.

Seuraavaksi vuorossa oli Sininen joukkue, vastustajanaan Steelersin valkoiset. Tästä pelistä minulle ei tallentunut muistiin juuri muuta kuin että peli oli tasaista ja tiukkaa, paikkoja oli molemmilla. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueen eduksi 9 - 6. Hyvä vääntö kuitenkin, ei se voittokaan kaukana ollut.

Valkoisten toinen peli Steelersin värikaimaa vastaan oli tiukka ja vähämaalinen. Jos en ihan pieleen muista niin YPa meni alussa johtoon. Steelers kuitenkin kuittasi ja pisti vielä yhdellä paremmaksi. 2 - 1 -tilanteessa meillä oli tolppalaukaus, joten pikkasen paremmalla flaksilla taiston suunta olisi voinut kääntyäkin. Yritystä oli, mutta maaliin asti pikkuvalkoista ei enää saatu. Steelers sen sijaan sai, kaksikin kertaa. Loppunumerot olivat kuitenkin varsin maltilliset 4 - 1.

Päivän viimeinen koitos osui sinisille. Vastassa oli Steelersin vuotta nuoremmat. Ottelussa isännän elkein esiintynyt YPa sininen pääsi harjoittelemaan maalintekoa oikein urakalla. Vuoden ikäero toi henkisen yliotteen jonka turvin peli painettiin kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen päätyyn. Lähes joka toisen hyökkäyksen jälkeen tuo pienen pieni ekaluokkalainen sai kalastella reikäpalloa verkoistaan. Loppunumerot kirjattiin murskaavasti 3 - 16. Voitonjuhlat pidettiin maltillisina, koska pienempää ei saa kiusata :)