Naisten edustukselle maukas päänahka, 03- ja 04- pojat jatkoivat vakuuttavia otteitaan

17.2.2014

Naiset onnistuivat voittamaan II-divisioonan lohkokärkensä. 03- ja 04-pojat voittojen tiellä, M40-joukkueelle tuplatappiot ja miesten "kakkoselle" pirteästä otteesta huolimatta vain yksi piste.

Naisille tasuri ja voitto Hämeenlinnasta

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui tamperelainen SBS Tamppi. Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt ylöjärveläisten 3-2 voittoon. Ensimmäinen erä oli lähes täydellistä YPan hallintaa. Ottelun avausmaali syntyi jo toisessa vaihdossa, kun Saila Lammen esityöstä Johanna Mäkinen vei YPan 1-0 johtoon. Hallinnasta huolimatta erässä ei enempää maaleja nähty.

Toiseen erään Tamppi tuli jo selvästi vahvemmin ja sai YPan ajoittain puolustuskannalle.
Ottelun toinen maali tuli vasta toisen erän lopussa, kun Elina Haikosen upean oivalluksen päätteeksi Anu Vuori täräytti unelmalaukauksella etuyläkulmasta taululle 2-0.

Erätauon jälkeen tapahtui jotain, koska tämän jälkeen YPa ei saanut enää mitään aikaan kentällä, vaan oli täysin vastaantulija sarjapaikasta taistelevaa Tamppia vastaan. Erikoisinta asiassa oli se, että Tamppi ei muuttanut peliään toisesta erästä, mutta kuitenkin ylöjärveläiset jäivät vaan jalkoihin. Tamperelaisten hirmuinen myllytys lopulta tuotti kaksi maalia, ja näin ottelu päättyi 2-2 tasatulokseen.

Tehot:
Johanna Mäkinen 1+0, Anu Vuori 1+0, Elina Haikonen 0+1, Saila Lammi 0+1

Toisessa pelissä vastaan asteli ykkösen nousukarsintoihin mielivä sarjakärki RSS Panthers Riihimäeltä. Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt YPan upeaan 2-0 voittoon. Heti pelin alusta huomasi, että riihimäkeläiset olivat selvästi harjoitelleet jo kohti ykkösen karsintoja, koska peli oli normaalia fyysisempää. Viime kohtaamisessa käytetty fiksu karvauspelaaminen toimi nousevalla trendillä myös tässä kohtaamisessa.

Vaikka ensimmäisen erän aikana Panthers saikin muutaman kerran murrettua YPan karvauksen vaarallisen näköisesti, niin karvauspelaaminen tuli lopulta ottelun kääntäjäksi.
Panthers johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0. 1. erän erikoinen: Panthers pelaajan mailan hajottua, tämä kyseinen pelaaja heitti mailansa kentältä vaihtoaitioon saamatta jäähyä tilanteesta (automaattisesti tilanteesta kuuluisi saada 2+10min) Erätauolla kysyttäessä tuomarin vastaus oli, että antoi varoituksen asiasta.

Toisessa erässä ylöjärveläiset alkoivat enemmän vastaamaan vastustajan fyysiseen peliin ja sai tällä riihimäkeläiset keskittymään tuomareille puhumiseen. Toista erää oli pelattu reilu kuusi minuuttia, kun YPan pitkä painostus toi tulosta, Essi Nurmen loistava syöttö vapautti Johanna Mäkisen maalintekoon 1-1. 2. erän erikoinen: 1-1 tilanteessa YPa sai jäähyn toistuvasta väärästä pelitavasta, ja samaan aikaan tuomareiden oli otettava tekninen aikalisä
kun riihimäkeläiset aloittivat oman shownsa. He yrittivät saada ylöjärveläisille jäähyä, koska YPan maalivahdilta puuttui numero pelipaidasta. Varmasti sääntöjen mukaan näin pitäisi, mutta ajatellen, että Panthers oli päässyt varoituksella mailan heittämisestä ensimmäisessä
erässä, niin ei voi muuta sanoa kuin NO HUH HUH!! Mutta tästäkin näki, että siellä taidettiin jo huomata, ettei voittoa ylöjärveläisistä taida tälläkään kertaa saada, ainakaan pelaamalla.
Onneksi tuomareilla oli pelisilmää eikä tästä jäähyä annettu.

Kolmas erä oli loistavaa taistelua molemminpuolin. Fyysistä peliä ei kaihdettu. Riihimäkeläiset luottivat nopeaan syöttöpeliinsä ja YPa luotti omaan karvauspelaamiseensa.
3. erän erikoinen: erän alkupuolella tapahtui pelottava tilanne, kun Panthersin pelaaja yhtäkkiä lyyhistyi kentänpintaan. Mutta heti Riihimäen vaihtopenkiltä tilannetta rauhoitettiin,
"ettei tässä ole mitään suurempaa, lääkäritkään eivät ole osanneet sanoa
miksi, mutta välillä näin vaan kyseisen pelaajan kohdalla tapahtuu." Tapahtuman jälkeen taistelu jatkui tasaisena, kunnes odotettu hetki pelissä tapahtuu. Ajassa 42.23 Panthersin pakki antaa jättösyötön vaihtoon menevälle pelaajalle ja näin pallo jää YPan kärkikarvaajan Johanna Mäkisen ulottuville, joka pääsee puolittaiseen läpiajoon ja Jossu pistää pallon
hallitusti etukulmasta verkkoon. Tätä maalia juhlitaan kuin Olympiakultaa ja "vahingossa" aivan riihimäkeläisten vaihtoaition edessä!

Maalin jälkeen Panthers yrittää vimmatusti saada tasoitusta aikaan, ja tuomaritkin antavat heille lisäapua antamalla helpohkon jäähyn YPalle. Ylöjärveläiset kuitenkin taistelevat upeasti ja ottavat sarjakärjeltä pisteet 2-1 lukemin.

Tällä voitolla YPa sekoittaa kärkikolmikon voimasuhteita ajatellen, että nousukarsintoihin pääsee sarjan kaksi parasta. Päivän muut tulokset tarkoittavat sitä, että YPa voi sijoittua tällä kaudella parhaimmillaan neljänneksi.

Tehot:
Johanna Mäkinen 2+0, Essi Nurmi 0+1

Kauden viimeinen turnaus pelataan lauantaina 08.03. Janakkalassa.

03-pojat jatkoivat voittoputkea

Forssassa pelattiin viimeistä edellinen E2-haastajasarjan turnaus johon YPA lähti jälleen ennakkosuosikkina; kaikki pelit tähän mennessä oli voitettu.

YPA - Koovee 8-4
Peli lähti käyntiin YPAn komennuksella, mutta Koovee oli selvästi parantanut edellisestä kohtaamisesta ja sai välillä pelimme sekaisin. Maalipaikkoja syntyi molemmissa päissä, Kooveella oli erän lopussa myös epäonnistunut rangaistuslaukaus. Maalit tehtiin vuorotahtia ja erätauolle siirryttiin 3-2 YPAlle. Toinen erä jatkui tasaisen sekavissa merkeissä päättyen 5-4. Kolmannessa erässä YPA otti pelillisen askeleen eteenpäin halliten tapahtumia, päätösnumeroiksi saatiin 8-4.

YPA - Steelers 12-0
Turnauksen haastavin osa oli kahden tunnin tauko pelien välillä. Peliajatus ei onneksi karannut hakoteille, vaan Steelersiä vastaan tapahtumat otettiin heti omiin käsiin. Ensimmäinen erä pelattiin voittaen 5-0 ja toinen erä jatkettiin samaa vauhtia, joten kolmanteen erään siirryttiin 10-0 tilanteessa. Tilanteesta huolimatta viimeinen erä aloitettiin tosissaan joten alle kahdessa minuutissa lopputulokseksi saatiin 12-0. Hyvässä hengessä jatkoimme Hämeenlinnalaisten kanssa peliä erän loppuun, muutama maalikin nähtiin.

Haastajasarjan viimeinen kierros pelataan 9.3. Hämeenlinnassa johon YPA 03 lähtee tilanteessa 10 peliä ja 10 voittoa maalierolla 107-26.

04-pojilla voittoisa kotiturnaus 15.2.2014

YPA valkoinen – SCU 4-3

Ypa valkoisten ensimmäinen peli oli SCU:ta vastaan. Peli lähti liikkeelle todella unisesti. Hallitsimme kyllä kenttätapahtumia, mutta pelissä oltiin mukana vain puolittain. Tilanteita ei pelattu loppuun asti ja liike oli heikolla tasolla. Puolittaisella pelillä on myös puolittaiset tulokset ja emme saaneet karistettua SCU:ta kannoiltamme. SCU:n 'hirmu lämäri' -kaveri napsutteli pelin aina tasoihin. Onneksi onni oli puolellamme ja saimme pelin lopussa johtomaalin. SCU:n pojat eivät ehtineet enää tasoittaa ja näin ollen nappasimme nihkeän 4-3 voiton. Pelin jälkeen ei poikien päitä silitelty, vaan palautimme pojat maan pinnalle. No hyvä asia oli, että pystyimme voittamaan myös huonolla pelillä.

YPA valkoinen – Nops 4-1

Seuraavaksi vastassa oli tuttu vastus Nops. Olimme Nopsia vastaan vääntäneet tiukkoja harjoituspelejä, joten odotimme kovaa ottelua. Onneksi pojat olivat heränneet edellisen pelin unesta. Peli oli aivan eri tasolla kuin ensimmäisessä ottelussa. Syöttöpeli oli hyvällä tasolla ja liike oli totutun kaltaista. Nappasimme hienon voiton lähinnä paremman joukkuepelimme ansiosta. Valmennus oli ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella tyytyväinen valkoisten syöttöpeliin. Hieno ja ansaittu voitto Nops:sta.

YPA valkoinen -Nops 7-2

Viimeiseen peliin jälleen vastaan Nops. Peli oli edellisen kohtaamisemme kaltainen. Joukkuepelimme oli hyvää ja sen avulla hallitsimme kenttätapahtumia. Jouduimme lainaamaan sinisten peliryhmältä Teemun ja Kasperin kesken pelin, sillä Jaakko ja Markus saivat pelin aikana kovat tärskyt ja joutuivat hetkeksi sivuun. Salibandy on näinä päivinä hyvin fyysinen peli ja tärskyjä tulee vielä lisää, sillä iän karttuessa pelivauhti ja kontaktit kovenevat. Kolhuja ei kannata pelätä ja jääpusseja kyllä löytyy mustelmien päälle. Tässä pelissä kaverukset Waltteri ja tärskystä sisuuntunut Jaakko pyörittelivät nopsilaiset kumoon lukemin 7-2.

Valkoisilta kokonaisuudessaan hieno ja tasapainoinen (jos unohdetaan ensimmäinen peli) turnaus. Voitot tekivät hyvää ja kasvattivat silminnähden poikien itseluottamusta. Tsempparipallon sai Oskari, joka uurasti hienosti puolustuksessa ja myös teki muutaman maalin.

YPA sininen Nops 6-4

Ypa sininen kohtasi ensimmäisessä ottelussa Nopsin, joka lähti tosissaan haastamaan meitä. Nops pelasi hienosti ja pitivät oman 'neliönsä' hienosti kasassa. Näin ollen tilaa ja syöttöpaikkoja oli vaikea löytää. Myös meidän neliö oli mallikkaasti kunnossa ja Nops ei päässyt vierailemaan meidän maalilla. Tiukalla karvauksella ja Eeron erittäin laadukkailla vedoilla käänsimme pelin kulun eduksemme. Eero teki viisi hienoa maalia ja näiden avulla veimme 6-4 voiton. Luvut ovat itseasiassa tiukemmat kuin mitä tapahtumat kentällä osoittivat. Vastustaja sai pelata pitkän tovin viidellä meidän neljää vastaan. Pystyimme alivoimasta huolimatta pitämään pelin hallinnassa, vaikka Nops lopussa kaunisteli lukuja. Kuitenkin peli oli hieno ja kiitokset myös hyvälle vastukselle.

YPA sininen SCU 13-0

Ypa sinisten toinen ottelu oli SCU:ta vastaan. Tämä peli oli täysin meidän hallintaa. Joonalle ei montaa torjuntaa pelissä tullut. Hirmulämäri-kaveri pääsi kerran vaparissa pamauttamaan, mutta Joona nappasi kätensä ilmiömäisesti vedon väliin. Näin ollen nolla peli Joonalle. Pojat naputtelivat voiton lukemin 13-0

YPA sininen Nops 6-0

Viimeiseen peliin vastaan tuli Nops. Tähän peliin tulimme selvästi valmiimpina kuin vastustajamme. Hei ,valmennuskin on oppinut jotain :-) ! Hallitsimme peliä ja siirryimme johtoasemaan. 4-0 tilanteessa vastustaja siirtyi ylivoimalle, mutta tällä kertaa emme päästäneet vastustajaa kavantamaan tilannetta vaan kasvatimme johdon 6-0:aan. Tässä pelissä Valtsu onnistui karistamaan viimepeleleissä vaivanneen maalintekopeikon niskastaan ja napautti Eeron esitöistä kolme hienoa maalia. Ja taas nollapeli Joonalle VAU!

Tsempparipalkinto meni ansaitusti Eerolle, joka oli tänään erittäin tehokas.

Turnauksen anti oli hyvä. Pelimme on mennyt eteenpäin. Pelaamme paremmin alaspäin ja kierrätämme palloa pakkien valillä. Myöskin väkisin ylöspäin runttaaminen on vähentynyt ja hyökkäsimme syöttöjen avulla. Valmennus on aika tyytyväisillä mielillä tämän turnauksen jälkeen. Pitäisikö olla huolissaan, jos valmennus on tyytyväinen peliin? No, tästä eteenpäin suuntaamme katseet 5 vs 5 peliin isolla kentällä. Tulemme järjestämään 5 vs 5 harjoituspelejä, joissa todellakin saadaan kovaa kyytiä. Ison kentän peli on aivan uusi kokemus ja vaativuudeltaan iso hyppäys ylöspäin. Reeneihin tullaan lisäämään tempoa ja vaativuutta. Hyvän kunnon merkitys tulee kasvamaan, sillä jatkossa pelaamme kolme erää ja ilman peliä katkaisevaa 'piippi' vaihtoja. Joten vapaaehtoiset lenkit ovat suositeltavia :-).

YPAn "pappajoukkueelle" kaksi tappiota lauantaina Spiral-hallilta

Jatkoon menevälle Classicille hävittiin 13-1 ja Gremlinsillekin 6-0. Turnauksissa jatkuvasti vaihtuva miehitys söi joukkuepeliä. Positiivista oli kahden kentän aikaansaaminen liikkeelle.

"Kuikan" kuuluisa veto tuotti joukkueen ainoan maalin.

YPAn "kakkosen" miehillä kotiturnaus sunnuntaina.

Pelit Visarsia ja SW kakkosta vastaan oli hävitty "syyskierroksella" 12-5. Aamun ekassa pelissä vastaan asettui Visars. YPAn alku oli vahva, sillä vajaassa kolmessa minuuttissa se siirtyi 2-0 johtoon. Visarsin herättyä pelistä muodostui tiukka. Tasoitusta antoi YPAn pakin unelma-avaus Visarsin pelaajalle ja tuomarin hylkäämä YPAn maali. Toni Partio ampui viimeisellä minuutilla tasoituksen. Peli päättyi tasatulokseen 7-7.

Toisessa ottelussa aamun hyvä taisteluhenki säilyi. Ja vaikka oman pelin rakentaminen ei sujunut yhtä hyvin, pysyttiin pelissä mukana. Toisen erän lopun jäähysumastakin selvittiin ilman takaiskuja. Kahden erän jälkeen peli oli SW:lle 2-0. Viimeinen erä taisteltiin tasanumeroihin 4-4, joten SW:lle pisteet luvuin 6-4.

Kahden kentän liikkellesaanti hyvällä asenteella puolustamiseen näkyi päivän peleissä. Yhdessä pelatut maanantain höntsyt ovat selvästi parantaneet joukkueen yhteispeliä. Joukkueen ylivertainen "kuopus" Sauli Havu jaksoi hyvin rouhia hyökkäyspäässä.

Tehot: Jan Järä 2+3, Jan Viitanen 1+3, Toni Partio 2+1, Juha Vainiola 2+0, Pertti Leppänen 2+0, Sauli Havu 0+2, Jyri Hietaniemi 1+0, Seppo Salonen 1+0, Timo Hietaniemi 0+1 ja Jarkko Rajala 0+1.